Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
värvivad köögiviljad
 
vaaritaja 28. november 2015, kl 18.04
Kas meie armsad tootjad on hakanud köögivilju jms värvima?
Vanasti määris vaid peet. Nüüd muudab porgand nõud oranzhiks ja nt plastmassist lõikelauda ma sellest värvist enam puhtaks ei saanudki. Järgmine rõõm oli rukola, see lisas kauni rohelise tooni. Edasi tulid herned, pildile kahjuks mingit uut värvi ei lisandunud, ikka see roheline toon.
Olen juba pea pool sajandit siin ilmas elanud, aga see nähtus on mulle uus.
Mis toimub?
moosimadu 28. november 2015, kl 18.11
Porgandi-peedi jms kasvatan ise, õigesti kasvatatud köögivili on sordist olenevalt üllatavalt värviandev. Plastik ei lähe puhtaks eriti siis, kui sana lõikelaua peal on enne millegi rasvasega toimetatud. Pesemine ei suuda pisutki kraabitud plasti kihtide vahelt rasvas lahustunud karotiini enam kätte saada.
 
söödik 28. november 2015, kl 21.04
Porgand värvis mul kord käed nii ära, et mitme pesemisega ka ei läinud puhtaks. Varem ei ole seda juhtunud. Selline neoonvärv. Ja salati pesemisega on minulgi sellist rohelist värvi uhanud kraanikaussi.
 
aga 28. november 2015, kl 22.46
favebookis liikus ringi video, kuidas herneid värviti...
moosimadu 28. november 2015, kl 22.54
No ei oska öelda, ilmselt ei tasu siis igasugust jama osta :D Juutuubis on olemas ka video plastmassist korduvkasutatavatest riisiteradest, mida aasias süüakse.
Porgandite värvimisvõimet olen küll ise kogenud ja tõepoolest - ma ei puista peenrasse ei neoonvärve ega võõppa neid enne nosimist.
 
õ 29. november 2015, kl 10.43
Kõik ei ole nii rikkad, et isiklikku peenramaad soetada.
 
sooh, rikkus või asi 29. november 2015, kl 10.45
Poes kaupa valida võiks ikka osata.
Loll, kes vabandust ei leia.
 
nei, nei 29. november 2015, kl 18.08
rikkus on ikka paleetaoline kõigi mõeldavate mugavustega elamine, mille ümber golfimuru.

Peenardega "omatalo" pole peale hingelise rikkuse materiaalsega uhkustada saanud.
 
Ülla-ülla 30. november 2015, kl 09.03
et nagu . . . mis värvi sa porgandilt siis ootasid? ikka oranzi . . . mul on oranzi värvi levitanud nii kodukasvatatud kui ka ostetud porgandid, aga seda ainult juhul, kui lõikelaud veits rasvane? Ja rukola puhul ei peaks rohelise värvi puhul küll imestama, kummaline oleks, kui see muud värvi annaks?
(ja jällegi, ka minu kodukasvatatud rukolad on rohelist värvi andnud samuti kui talvel poest ostetud rukolad, aga seda ikka tingimusega, et laud värvi vastu võtab)
 
siiski 30. november 2015, kl 10.21
Mulle tundub ka, et nende porganditega pole päris õige asi. Nagu Norras kasvatatud lõhe on punane, aga merest püütud teps mitte. Tänapäeval tehakse müügi soodustamiseks imeasju. Lastakse poodi saialõhna jne. Miski pole võimatu.
 
märganud sama 30. november 2015, kl 21.19
Teie, kes te siin imestate, "mis värvi te siis ootate" - mitte mingit värvi ei oota. Porgand, salat, hernes ja mis siin veel kirjeldatud on, ei ole kunagi mingit värvi endast välja uhanud. Ma pole küll märganud. Viimasel ajal olen ma ka mõne porgandiostu puhul avastanud, et selline värviv vedelik tuleb neid pestes juba. Mingi salat oli ka, mis jättis kraanikaussi briljantrohelised jutid. Varem ei ole sama salat kunagi nii teinud.
 
värvivabad 30. november 2015, kl 23.20
köögiviljad on need, mis minul kõrvad kikki ajavad.

Plastikust lõikelaua asemel kasutan puidust ja pesen seda puhtaks kraapides kui vaja. Ei arvagi, et toidu värv rikuks lõikelauda, ei ela steriilselt.
 
puru 04. detsember 2015, kl 14.51
Aga võibolla oli vanasti ainult kergelt tohletanud porgandeid saada, mis tõesti ei andnudki värvi. Rukolat vanasti ei kasvatatudki. Aga köögiviljade värvi ei maksa karta, selles nende tervislikkus seisnebki.
(Ma hästi ei saa aru, mis sa nende hernestega lõikelaual tegid? Kauntega herned lõikasid peeneks?)
 
hihii, 04. detsember 2015, kl 20.09
ikka sai kardetud neid e-dega toiduvärve, nüüd siis kardame looduslikke. hihii
 
siseinfo 04. detsember 2015, kl 21.36
Tegelikult on nii, et need, kes enne salateid pesid, pandi meil nüüd porgandeid värvima, herneste värvimine on väheke kallim töö. Salatipesemine on selgelt kahanev turg, porgandite ja herneste värvimine aga trendikas ja kasvav turg.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!