Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Siim Kallase Lordide koja idee kohta järelpärimine. Kuulutada teised inimesed alaväärtuslikeks?
 
kampaania käigus tuleb küsida 20. aprill 2016, kl 12.36
http://www.ohtuleht.ee/596674/eesti-aadelkond-tulevasest-lordide-kojast-das-ist-uks-kavalate-matside-kahtlane-vark

Selle nädala Eesti Ekspressis pakkus endine eurovolinik Siim Kallas välja idee, et demokraatia tugevdamiseks Eestis oleks vaja inimeste kogu, kellel on riigi asjade üle otsustamiseks selge mandaat, mis ei sõltuks valimistest.

Kallase sõnul oleks tegu omamoodi parlamendi teise kojaga, mida ei moodustata otseste valimiste teel, vaid muudel põhimõtetel. Sinna kuuluks teadlasi, majandustegelasi, kultuuritegelasi, ajakirjanikke, kohtunikke, õpetajaid, sõjaväelasi.
 
jep 20. aprill 2016, kl 14.22
Loll idee kaasata riigi valitsemisse tarku inimesi. Lolle on rohkem ja kui on demokraatia, siis olgu demokraatia , lolle peab ka sellesse ''tarkade kotta'' kaasama. 10 lolli, 1 poolpidune ja 1 tark. Nagu rahvas.
 
eh odessa 20. aprill 2016, kl 14.35
eks ta vabamüürlasi ja oma rahvuskaaslasi silmas pidas
 
ikka 20. aprill 2016, kl 15.03
Võtab kampa juut Helme kaabu all oleva murumütsiga ja vabamüürlase Viilmaa, pole probleemi.
 
aga 20. aprill 2016, kl 17.53
see on ju juba ammu siimu unistus olnudki ja selle heaks ta ka tegutseb, aint aju ei mäleta ja närvid tõmblevad. vabamüürlased hoiavad kokku ja siin ei loe riikide piirid ja rahvad enam mitte muhvigi.
 
just-just 21. aprill 2016, kl 12.56
hoiavad jah, nagu pianistid, rahvatantsijad, vähihaiged, koolikiusatud, jm.

Keelata sarnase maailmavaatega inimeste kogunemised!

Ja üleüldse, miks näiteks laulupeolised ei anna meedia kaudu rahvale teada, mis nende kogunemiste tagamõte on ja mis salatsemine see sihuke olema peaks?! Rahval on õigus teada!!!
 
plõksi edasi 21. aprill 2016, kl 14.29
pianistid pole maailmale kurja teinud, vähihaiged on ise ohvrid, tants kuulub elu juurde loomulikul moel....keegi neist pole loonud programme ja unistanud uuest maailmast üle laipade. aga vabamüürid on ja aina tegutsevad edasi, ikka julgemalt ja kindlamalt. ah, mis ma räägin, kõike saab ilkumiseks muuta.
 
vabamüürlased ja vandenõuteoreetikud 21. aprill 2016, kl 14.39
Need kuuluvad kokku nagu püksid ja perse. Lihtsalt... kumb on kumb?
 
vabamüürlased ja vandenõuteoreetikud 21. aprill 2016, kl 14.43
Need kuuluvad kokku nagu püksid ja pee. Lihtsalt... kumb on kumb?
 
ongi 21. aprill 2016, kl 14.45
üks ja sama, vabamüürlased hauvad vandenõusid ja peavad end üheks perekonnaks. nagu maffia, tegelt hullem palju. kunagisest algsest ühendusest on saanud "maffia", kes valitseb üle pankade ja rahaga hoiab riikide valitsused ohjas, seega teeb just seda, mida tahab ja mis kasu tooks, raha teeniks. sõda aga on kasulik, inimkaubandus aga vahendiks segaduste korraldamisel jne jne.
 
Daamid ja härrad 21. aprill 2016, kl 17.47
Kas teil on suurimaks autoriteediks J.Liim?
 
To plõksi edasi 21. aprill 2016, kl 17.50
Võta vabamüürlaste programm ja otsi sealt kuritegusid.
 
plõksi edasi 21. aprill 2016, kl 18.13
programm?

ilusa jutu ja programmi varjus on alati kõige alatumad teod. see on liiga silmakirjalik, nii kohe, et ega enamus taipagi enne, kui "pea pakul".

aa, ma ei hakka miskit vaidlema ja tõestama, eks igaühe enda asi otsida, otsustada ja uskuda.
elage rahus.

lisaks veel, et miks kohe jüri liim, et siis justnagu mitte keegi teine tea peale tema midagi?! ärgend nüüd jüri liimile sellist üleliia suurt au ka osutage.

aga jah, elage rahus, otsige ja avastage ja ärge uskuge ainult seda, mida peavoolu haldajad teie ajudesse peavad sisestama. selles infos on vaid killuke tõtt ja palju igasugu muud pahna. parajalt just nii palju, et enamus ei taipaks kohe midagi.
 
olgu nii 21. aprill 2016, kl 22.15
leidsid süüdlase, kes ei anna su lapsele lasteaiakohta ja seepärast ei leia sa paremat töökohta ja sellepärast pole sul paremaid hilpe-kosmeetikat ja seepärast ei leia sa paremat meest ega vingemat elamist ja sellepärast on sul igatepidi jamad.

Vähemalt on sul selles kõiges süüdiolev maffia teada ja saad oma vihanooled kuhugi suunata. Aga edasi? Mis edasi? Selle süsteemi lammutamisega (pealegi ülemaailmse) sa hakkama ei saa, keegi ju pole saanud, mis siis teha? Jätad oma elu elamata ja susised vihast? On see siis väljapääs?

Valik on sinu.
Karl Kindermacher 22. aprill 2016, kl 08.04
Eks see sai alguse juba lasteaiast. Kui puder oli maitsev, said sina kõige väiksema portsu, aga kui pudru asemel pakuti mingit jäledust, tõsteti sulle just pirakas taldrikutäis ette.
Koolis jätkus sama jama. Kõik õpsid kisusasid. Küllap nad seal õpetajate toas leppisid omavahel kokku. No mida õpsidel muud teha! Istuvad iga vahetund, larbivad kohvi sisse, räägivad sind taga ja sõlmivad vandenõusid su vastu. Mõni oli kohe sihuke siga, et soovitas koguni õppima hakata! No kuidas võib last selliste lollide nõuannetega mõnitada!!

Õpsidest oled sa lõpuks vaba, aga kuramuse vabamüürlased kiusavad nüüd. Ei saa sammugi astuda, ilma, et mõni vabamüürlane nurga tagant ei piiluks ja järjekordset kurja nõu su vastu ei hauks. Vot kui saaks nendest va vabamüürlastest lahti, vot kus siis algaks helge põli: kõik hädad saaks ühekorraga otsa.
 
plõksige aga 22. aprill 2016, kl 10.05
laske aga edasi ja pange diagnoose ja otsige süüdlasi, targutage, kas puder oli hea või halb, kas koolis kiusati, kas lastel oli lasteaias koht või polnud, kas peaks tegema keelekat või pepukat, kas süüa porgandit või kartulit, kas elada pereelu või litutada kõigiga, kas last on vaja või pole, kas lapsendada valget või musta, kas otsida süüdlasi idast või läänest, kas rappida edgarit või siimu või taavit või äkki martinit hoopis, kes "kirve oma isale selga lõi" /ikkagi ju tark ajakirjanik kirjutas nii/...no ausalt laske edasi, elu ometigi nii tore, nii tore, nii tore, eksole, pole vaja midagi rohkemat teada ega tahta.
Karl Kindermacher 22. aprill 2016, kl 11.43
plõksige aga Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> pole vaja midagi
> rohkemat teada ega tahta.

Hei! Seda ma just üritangi selgeks teha, et Sinu usk pole teadmine.

> ja otsige süüdlasi

Oota'nd! Peeglisse oled vaadanud? Sina ikka hakkasid siin otsima süüd vabamüürlastes, maffias ja kelles iganes. Ma ainult "plõksin" - ironiseerin Su kalduvuse üle tonte välja mõelda.
 
plõks põks 22. aprill 2016, kl 13.03
kus tonte, mis tonte?

pole mõtet eitada seda, et massidega mäng on ammusest ajast mõningatele gruppidele lõbus meelelahutus olnud ja see pole hetkeajas sugugi muutunud. masendav selle juures ongi ju see, et need mängud väga veriseks kätte lähevad teinekord. aga ei voola mitte nende "mängurite" veri vaid manipuleeritavate masside veri, kes asja olemusele pihta pole saanud ega saagi.

see pole ammu enam saladus, et kunagiste müürseppade liit on politiseerunud rahamaiate ühendus tänaseks päevaks. misjaoks selleks peeglisse vaadata, kui neid maffiaga võrrelda? sarnaseid jooni on ometi.

pole mõtet lämmatada arvamusi ja nagu mina, nii ka kõik teised, omavad kõik vaid omaenda arvamust. kõik on suhteline ja oleneb, kust nurga alt vaadata või kuidas vaadata ja kuidas tõlgendada.
igat sõna annab terviktekstist välja rebida ja seda väänata vastavalt vajadusele, on nii?!
 
ja, on küll. 22. aprill 2016, kl 13.19
''Igat sõna annab terviktekstist välja rebida ja seda väänata vastavalt vajadusele, on nii?!''
on küll nii ja just vandenõuteooriatest, mis puudutavad vabamüürlust, reptiloide, Nibirut ja lapikut Maad ning muust seesugusest uinamuinast endale religiooni loonud inimeste jutt on selle väite tõestus. Kontestist väljakistud faktide väänamise meistriklass, kahju küll.
Karl Kindermacher 22. aprill 2016, kl 13.22
plõks põks Kirjutas:
-------------------------------------------------------

> see pole ammu enam saladus, et kunagiste müürseppad
> e liit on politiseerunud rahamaiate ühendus tänase
> ks päevaks.

Ei ole saladus. See on väljamõeldis, mitte saladus.

> pole mõtet lämmatada arvamusi ja nagu mina, nii ka kõik teised, omavad kõik vaid omaenda arvamust.

Oota, kui nüüd keegi sihikindlalt väidaks, et Sa käid naabri kitse vägistamas, kas siis ütleksid ka sama?
 
ohoo 22. aprill 2016, kl 14.30
Karl meil teab hästi,no räägi siis,kuidas see vabamüürlaste asi väljamõeldis on?!
Tahaks nii areneda ja terad sõkaldest eraldada.
Räägi Karlike,räägi.Pajata tarkusi
Karl Kindermacher 22. aprill 2016, kl 15.03
Kui Sa seda tõesti tahaks, oleksid märkimisväärne erand vandenõuteooriate levitajate hulgas. Kiiduväärt erand.

Vabamüürlusest on ilmunud inglise keeles ümmarguselt 60.000 raamatut. Prantsuse ja saksa keeles mõnevõrra vähem. Eesti keeles üsna pisut võrreldes eelmistega ja vene keeles muidugi mõnevõrra rohkem. Loomulikult pole mul mõistlik hakata neid raamatuid ümber jutustama - mõistlikum oleks Sul omal nad läbi lugeda.
Alustaks sellest, et piirame teemat eestikeelsete raamatutega ja pajata, mis Sul neist läbi on loetud. Siis oleks mille pinnalt edasi liikuda. Mu ettepanek on, et JuuTuubi materjali a la RenTV jätaks mängust välja, sest see mass on liiga suur, et asjalikku arutelu tekitada.
 
ohoo 22. aprill 2016, kl 15.23
Karl,ma pole teadlik ses asjas üldse,aga just praegu lugesin paari teksti siit netist ja üks oli isegi meie mingis ajalehes ilmunud,et keegi,kes oli ise vabamüürlane, edukalt nagu karjääriredelil tõusnud kõrgema astmeni,ja siis kolksti kukkus "mõistuse selgeks" suures pettumuses neist valedest ja muust,mis talle nii õõvastavad tundusid selle salajase tegevuse juures.
Ah,panin ühe hingetõmbega pika lause,ehk on mõistetav.
Ja teist teksti ka lugesin ja seal oli täiesti olemas,et see puhta juutide organisatsioon,et kõrged kohad nende käes ja peamine eesmärk on luua üleüldime maailmariik.Seega puder ja kapsad ühes potis,mida siis liigutavad juudid, kellele kuulub võim.

Nii sain ma neist kahest tekstist esialgu aru.
Aga ma uurin veel ja vaatasin,et üsna palju materjali on saadaval.Mis neist seal päris õige on,ega seda ette tea. Loen ja kuulan.

Aga sina,Karl kirjuta siia siiski oma teadmistest.Tundub, et tead ikka, noh nii üldiselt, jaga asja olemust. Oled ise sinna kuuluv? Huvitaks.
 
so-sooh 22. aprill 2016, kl 16.08
Põnev seisukoht. Et oled juba lugenud Naistekast ja foorumitest, pilt enam-vähem klaar, on ikka hirmsad salaorganisatsioonid ...

Oletame, et ongi, kas sellest üksikasjalikult rääkimine, silmade avamine massidel, kas see nagu muudab asja olemust? Kas rikkad vabamüürlased ja juudid hakkaksid masside informeerituse tõttu oma varasid Eestimaa vaestele saatma?
 
ohoo 22. aprill 2016, kl 16.48
No mida siis nüüd, ma lihtsalt tahtsin teada,mida Karl huvitavat rääkib. Tundus, et ta kursis hästi.
Mitte mingist naistekast ma ei lugenud ja pole ka siiani erihuvi olnud uurida.Kuna teemat lugesin,siis tahtsin enda pärast veidike rohkem teada.

Mingeid muid foorumijutte ka kuskilt ei lugenud,vaid trükkisin googlisse "vabamüürlased" ja sealt lugesingi.
On see tabuteema,et ei tohi huvituda,või milles asi?
Allergia?
Paneks kinni foorumid?!

Eks loen ise ja uurin ise. Tänud sellegi eest.
 
Ei no tegelt ka 22. aprill 2016, kl 18.02
Kõik, mis netis kirjas, on tõde.
Muide, just äsja lugesin kusagilt, et delfi foorumi kommentaator varjunimega "plõks-plõks" vägistab süstemaatiliselt naabri kitse. No on pervo!
Karl Kindermacher 22. aprill 2016, kl 18.03
ohoo Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> ja siis kolksti kukkus "mõistuse selgeks" suures pettumuses neist valedest ja mu
> ust,mis talle nii õõvastavad tundusid selle salaja
> se tegevuse juures.

Taolisi tekste on nett täis. Kas viitaksid palun, millist lugu lugesid / kuulasid / vaatasid?
Ega peabki poolt- ja vastuväited üle vaatama ja seda lugedes selge mõistuse säilitama.
Soovitan lugeda Köörna raamatut "Mehed sinistes põlledes" - üsna sisutihe, aga annab väga hea ülevaate seestpoolt. Selgitab ka mõne vandenõuteooria tagamaid.
Kui arvad, et Köörna pole usaldusväärne (ise ju ka vabamüürlane), võta ette H. PAUL JEFFERS (https://www.rahvaraamat.ee/p/vabamüürlased...) - ta seletab nii tausta kui ka tagamaad.

Jüri Lina püüdsin sedasi lugeda, et kontrollisin tema viiteid ja ajasin näpuga järge ta "tõestuses". Kaks võimalust: kas kuul jookseb kokku või muutub "Lina" su jaoks sõimusõnaks. (Võta seda kui minu kogemust, mis ei kohusta Sind millekski)

Tim Wallace-Murphy raamatut ei maksa väga tõsiselt võtta - rohkem fantaseerib ja tõestused on liivale ehitatud.

Dok-filmidest soovitan NG omi, vähem Viasat History toodangut. Mõlemad püüavad siiski ka põnevust kütta ja jätavad natuke otsi lahti.

Alustuseks vast piisab ....
 
antieu 22. aprill 2016, kl 18.36
Kallas teeb ettepaneku luua varivalitsus. Midagi sellist nagu kogu tsivilisatsiooni kontrollida üritav finantseliidi bande. Sellesse klubisse võetaks ilmselt samadel alustel milledel finantseliit valib omale inimesi. Kandidaadil peab olema palju raha ja materjaalseid väärtusi ning elukestev orienteeritus rikkuse kasvatamisele. Lisaks peab ta laitmatult ja jäägitult olema pühendunud kõigele eelpoolnimetatule. Hea oleks kui selline kandidaat oleks autoriteet mingil alal ja sellisena ühiskonna poolt aktsepteeritud. Need seal koos oleks eluaegse liikmestaatusega ja kasvataks oma topeltlõugasid nügides salavestlustega valitsuse poliitikat ise samal ajal vabad igasugusest vastutusest ühiskonna ja meie maa tuleviku ees.
 
Proeu 22. aprill 2016, kl 18.48
Inimene, kes filosofeerib, kasutades sõna "materjaalseid", ei mõju tõsiseltvõetavalt.
Harjuta veel.
 
ohoo 22. aprill 2016, kl 18.49
Aitäh,Karl!

Ma lugesin neid,rohkem polnud täna aega.
1. Vabamüürlus-Metapedia
2. ARVAMUS:endine meistermüürlane

Aga ma väga tänan, et sa tõsiselt suhtud minu huvisse teada rohkemat.
Uurin edasi.
Mind see tõsiselt huvitab.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!