Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Jõulud, mida ei soovi.
 
päkapikk 18. detsember 2016, kl 22.29
Tere!
Arvaku jõulufännid mida tahavad, kuid sel aastal on mul jõuludest kõrini. See pidev pressimine korraldada pidu minu enda rahaga ja pealesunnitud kingituste ostmine, süda läheb pahaks. Kas teie elus ei ole viimasel ajal neid seiku, kus tööandja või võõraks jäänud sugulased soovivad teha ühist jõulupidu ja siis teevad ettepaneku võtta kaasa midagi, maksta osalustasu ja ka kink teha sümboolse summa eest. Olen selliseid ettepanekuid saanud sel aastal kolm ja mulle sai ühel hetkel küllalt. Kas mitte kingituste tegemine ei ole mitte vabatahtlik ja pidudel osalemine samuti. Iseenesest mõista ütlesin viisakalt ära, et ei saa, kuid nüüd olen pahameele neis kutsujates esile kutsunud. Mind ei sega see, et peab ostma või midagi, vaid see, et seda pressitakse peale ja kui keeldud, siis pahandatakse, see ongi piiriks, mis rikub minu jaoks jõulu mõtte. Lähen rõõmuga oma sõprade juurde ja võtan alati midagi ka külakostiks. Ma ei saa aru, mis võlu on nendes pealesunnitud jõulupidudes, anonüümsetest kinkidest neile, keda sa ei tunne, kes sinust ei huvitu, teinekord ei tahagi tunda, ei suhtlegi terve aasta. Mõte selle postitusega oli selles, et ärgem unustagem niisama koosolemist, vähem materiaalsust, rohkem kvaliteetaega just nendega, kes on kallid sulle ja kes ka sind oma sõbraks peavad. Lihtsalt vormi täiteks pole mõtet pidusid pidada ja ma ei saa aru, kuidas on viimasel ajal siginenud komme jõulupidusid pidada, see ju rohkem oma pere aeg.
 
maniila 18. detsember 2016, kl 22.47
saada see tööandja kukele. mina ka ei kannata kui mulle meeleheitlikult midagi peale pressitakse. no mina mäletan selliseid sümboolseid näärikinke, no tegemist "vanakesega":), ainult kooliajast. no meie firmas on ka igal aastal jõulupidu, aga seal käimist pole küll kellegi kohustuslikuks tehtud. ja mingeid omavahelisi kinke seal ei tehta. firma teeb ise mingi väikese kingituse oma töötajatele. pannakse kontoris kuuse alla ja siis võtad sealt.
 
loogika 18. detsember 2016, kl 23.46
Siis on ju hästi! Järgmisel aastal ehk enam ei kutsutagi ja mida aasta edasi, seda paremini hakkad ennast tundma.
Ma olen sinu mõtetega enam-vähem nõus ja sama meelt.
 
to päkapikk 18. detsember 2016, kl 23.50
Kas teie elus ei ole viimasel ajal neid seiku, kus tööandja või võõraks jäänud sugulased soovivad teha ühist jõulupidu ja siis teevad ettepaneku võtta kaasa midagi, maksta osalustasu ja ka kink teha sümboolse summa eest.
------------------
Ei ole tõesti.
Võõraks jäänud sugulased ei tee selliseid ettepanekuid, sest on täiesti loomulik, et jõulupühadel ollakse koos vaid oma kõige lähedasematega. Võõraks jäänud sugulased annavad vahel endast märku küll, aga seda pigem suvel ja jaanide paiku.
Mille vastu mul polegi midagi, sest aiapidu on aiapidu. Kas meid tuleb kokku 20 või 30, pole suuremat vahet, igaüks toob söögid-joogid kaasa.

Tööandjad (mul neid päris mitu) korraldavad jõulupidusid küll, aga keegi pole millekski kohustatud ja keegi ka ei solvu, kui minna ei saa. Ma siiski käin, kui vähegi võimalik - tore on.
 
arvan 19. detsember 2016, kl 06.17
Eks selle teemaga on nii, et see on vist rohkem tunnetuse asi igaühe jaoks, kuidas jõule tähistada ja mis sel ajal kõige olulisem on. Mina tunnen teemaalgataja sarnaselt ja ei taha ka muul ajal, rääkimata nendest vaiksetest kodustest pühadest lävida seltskondadega, millest ma tean, et ma seal eriti oluline ja oodatud inimene ei ole ja inimestega, kellel pole minu olemasolust sooja ega külma...milleks siis jõuluajal sunnitult koos olla. Mina ütleksin ka sellistele kutsetele ei, kui neid veel peaks tulema. Samas olen ise osanud vist end nii arusaadavaks teha, et mind kutsutakse ja oodatakse tõepoolest ainult sinna, kus mul tõesti ka endal hea on olla. Iseenesest mõista pean neid inimesi kogu aasta meeles, mitte ainult jõuluajal ja neile kingituste tegemine tuleb südamest ja minu vabast tahtest ning koos olles ei pea paaniliselt kella vaatama, et millal see ometi läbi saab. Eestilased on kummaline rahvas, ühest küljest tahame kõik üksteisele näidata, kui individuaalsed me oleme ja kuidas üldse teised inimesed korda ei lähe, peale oma lähedaste ja samas solvutakse kui siis sellistele individualistidele tegelikult ka ei ütled ja ei lähe nende üritustele :)
 
võeh 19. detsember 2016, kl 11.34
Paar jõulupidu oleks täiesti normaalne ja kergesti seeditav. Kõik muu, kas kunagi saame veel sellest vabaks. Pane telekas mängima, igas saates valmistatakse ISE jõuluehteid, piparkooke, kingitusi. Samas poed on kulda ja karda kuhjaga täis. Raadiost seletatakse sama, mine tänavale, igast kandist suruvad reklaamid sind poodi midagi ostma. Võin ju silmad, kõrvad kinni ringi käia, aga miks ma pean end terve kuu aega kaitsma millegi eest. Tõesti igatsen tagasi seda aega kus jõule ei olnudki, kes tahtis see pidas, kes ei hoolinud oli niisama, praegu ei anta valikuvõimalust.
 
vahi 21. detsember 2016, kl 22.45
Jõulud on üks suur pidu aasta kõige pimedamal ja külmemal ajal. Aeg ja olud kohe nõuavad üht helgemat olengut kus kõik sugulased koos. Kristlik taust vaid lisab helgust neile päevadele. Kinke tegema ei pea! Eriti nüüd kus me oleme valitsuse kindal juhtimisel viidud eu ühe vaesema maa staatusesse. Kui on lapsed siis neile võib sümboolseid kinke teha. Täiskasvanud peaksid nii mõistlikud olema, et ei oota mingeid teiste täiskasvanute "kinke". Kõige koledam on see kui selline massiline kinkimine muutub poolkohustuslikuks. See kinkimisehüsteeria on ärimaailma poolt meile peale surutud ja normaalne selles ei osale!
 
Karjainstinkt 22. detsember 2016, kl 16.21
puudub, väljapressimisele ei allu.
Ning - nagu Sal-Saller tabavalt märkis: ei viitsi suhelda inimestega, kes mulle midagi ei tähenda.
 
oi jah 22. detsember 2016, kl 22.48
Iga aasta teeb paar lolli siia samasuguse nututeema. Arvaku jõuluvihkajad mida tahavad, aga kannatage ära või imege muna!
 
süvene teemasse 23. detsember 2016, kl 13.00
Üldse ei vihka jõule, oksele ajab see palagan jõulude ümber. Kõigil peab ju kiire olema, kõik peavad kinke otsides mööda kauplusi jooksma, kõik peavad ise jõuluehteid valmistama, igasuguseid praade ja küpsetisi kokku keerama. Jah, võib panna kõrvad ja silmad kinni aga miks sellist terrorit vaja mida meedia võimendab igal võimalikul moel. Seesama toimub ka teiste tähtpäevade puhul, kuna jõulud on pikemad pühad, tuleb tahes-tahtmata ka pikemalt terrorit kannatada.
 
jälle hakkab peale see hala! 24. detsember 2016, kl 01.16
Kus see terror sul on? Kes terroriseerib sind omaenda kodus jõulude ajal? Kui meedia ei meeldi, siis kes sunnib seda tarbima? Kes sunnib jõuluehteid valmistama? Kes nõuab igasuguste praadide kokkukeeramist? Mis siis juhtub, kui sa seda ei tee?
Vaata õige korraks peeglisse ja mõtle, kes seda palagani siis sulle vastu sinu tahtmist korraldab? Vastus vaatab sulle vastu.
 
huvitav 24. detsember 2016, kl 14.36
Valentinipäev ei terroriseeri sind?
 
to süvene teemasse 24. detsember 2016, kl 18.27
Mina ei osta kinke, ei valmista praade.
Mind ei terroriseeri jõulude ajal küll mitte keegi. Mida teised ostavad ja oma kodus teevad, seda ei tea.
Ju sina käid inimeste uste - akende taga uurimas - kuulamas.

Mulle just meeldib jõulueelne melu.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!