Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
sissekirjutas
 
sekretär 27. november 2001, kl 12.01
tegelikult vist vale koht murest kirjutada - kas keegi teab, kuidas on tänapäeval sissekirjutusega. lugesin seadusest et enam ei ole teine kohustuslik, aga hoolimata sellest küsitakse igal pool sissekirjutust (näiteks lasteaias, arsti juures jne) sain just uue passi (vana varastati ära) ja sinna KMA-s ei pandud elukoha templit. töötaja ütles, et ei ole enam vaja panna ja kogu lugu. aga igal pool seda ju küsitakse.
 
:) 27. november 2001, kl 12.05
kui ikka väga vaja saab kohalikust omavalitsusest miski elukohatõendi - täpselt ei tea kahjuks
 
fem 27. november 2001, kl 13.14
sissekirjutust ei ole vaja. inimese elukoht on see, mida inimene ise oma elukohana määratleb. küll aga on meil olemas selline asi nagu rahvastikuregister, mida peavad kohalikud omavalitsused (tallinnas minuteada linnaosavalitsused) ja seal tegelikult seaduse järgi peaks end registreerima küll, sealt peaks ka tõendi saama kui mõni koht ikka väga nõuab. näiteks paljud asjad on juba seaduse poolest elukohajärgsed, mitmed toetused nt, ja et neid saada pead sa ühe koha oma elukohana siiski määratlema.
 
sekretär 27. november 2001, kl 13.35
tänan abi eest, katsun ennast siis vallavalitsuses registreerida jo seal mõni ametnik ikka on:)
 
Tjejen 27. november 2001, kl 14.11
Tean niipalju, et tänapäeval väljakirjutamist kui sellist ei ole. Kui vahetad elukohta (ostad uue korteri või kolid mehe juurde või mida iganes), siis piisab sellest, kui lähed kohalikku omavalitsusse, seal sellised kaunid ametnikud nagu registripidajad ja nemad kirjutavad Su uude kohta sisse (kasutatakse väljendid registreerima) ja vanast kohast välja kirjutamine käib neil registripidajatel tõepoolest selle rahvastikuregistri kaudu (ise ei pea rabelema).

Kui oled kodukoha patrioot ja tahad, et su maksud laekuksid just sellesse omavalitssuse, siis on väga tark tegu kirjutada end sisse just sinna. Näiteks, kui elad Tartus, aga sisse kirjutatud oled Põlvasse ja soovid, et tulumaks laekuks Tartusse, siis on ilmtingimata vajalik sissekirjutus Tartusse. Nii targaks olen saanud :))
 
katerin 02. detsember 2001, kl 21.42
kui nt mingit sotsiaaltoetust tahad saada, siis on samuti vaja sissekirjutust. Kusjuures mu meelest ikka päris niisama ei ole, et ytled suvalise koha - vaja on paberit, mis toestab su legaalset oigust sellel pinnal viibida: ostu-müügileping v üürileping ntx.

Aga passi enam tõepoolest juba poolteist aastat (voi rohkemgi) mingeid templeid ei lööda - ei abiellumise, ei elukoha kohta. Ka lapsi täiendavalt juurde ei trükita. Paljuski tegu nt võltsimisohuga. See võib muidugi kohati probleeme tekitada, aga KMAl on sellevõrra lihtsam ;P

Elukoha tõendi saab elanike registriteenistusest - Tartus on aadressil Küüni 5. Aga üldiselt peaks igal vähegi suuremal riigiasutusel siiski juba ligipääs rahvastikuregistrile olema.. ma arvan.
 
spets 03. detsember 2001, kl 14.49
Õige, passidesse enam ei panda nn. sissekirjutustemplit. Tegelikult paljud ametkonnad, kes sissekirjutust nõuavad, ei peaks seda tegema, sest tänapäevase andmeside süsteemi juures saaksid nad rahvastikuregistri andmebaasist vaadata sinu elukohta, kui see ikka registreeritud on. Et edaspidi oleks lihtsam- soovitan võtta oma elukohajärgsest linnaosa elanike registri osakonnast elukohatõend. Kui keegi nõuab, siis näitad. Täiesti seadusega vastav paber.
 
Tütarlaps 16. jaanuar 2002, kl 19.18
Aga tõesti - kuigi sissekirjutust passis olema ei pea, küsitakse seda mõnel pool. Näiteks Tallinna Keskraamatukogu. Tsitaat nende koduleheküljelt: "Soovides teavikuid koju
laenata, peab aga ennast lugejaks vormistama. Selleks on raamatukogusse tulles vaja kaasa võtta pass või muu pildi ja isikukoodiga, isikut ja elukohta tõendav dokument. Lugejail,kelle elukohaks ei ole Tallinn , tuleb kojulaenutuseks maksta 200 krooni tagatist."

Kas siis selleks, et end lugejaks registreerida, peab minema elukohajärgsesse elanike registrisse ja seal selle paberi võtma (ise olen küll juba seal lugeja, kuid ka mul ei ole nt mitte ühelgi dokumendil elukoha aadressi)? Saan aru, et seda paberit elukoha tõestusega on vaja nt toetuste saamiseks jms toiminguteks, kuid raamatukogu lugejaks registreerimisel... Kas see, kui inimene ei ole Tallinnasse sisse registreeritud, teeb ta vähem usaldusväärsemaks?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!