Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
magdaleena arst
 
kil 06. detsember 2001, kl 13.35
käisin magdaleenas nahaarsti juures, kes vaatas minu seljal olevaid pigmendilaike ja teatas, et need ongi ja jäävadki ja solaariumis käia ei tohi.. isegi vähe... hmm... kas pole rõve uudis...
täna marssisin targa näoga 250 krooni visiiditasu näpus fertilitase u 60 aastase mees-nahaarsti juurde, kes vaatas ja teatas, et tegu on pindmise seenhaigusega ja seda esineb paljudel... kirjutas välja mingi vedeliku tarvitamiseks 2 nädala jooksul ja siis, et pigment puuduvatel kohtadel taastada, soovitas just solaariumisse minna!!! ma ei saa aru, miks riigihaiglate arstid ikka yldse midagi ei pakkunud/teadnud!? ajuvaba...
 
muhv 06. detsember 2001, kl 14.44
aga kus sa tead, et just see fertilitase arst ei eksinud? mul on ka seljal pigmendilaigud, sain need esmakordselt soojal maal päikest võttes, kui ei osanud ohtudega arvestada. olen käinud nüüd juba mitme arsti juures, kes kõik on tõdenud, et tegemist pigmendilaikudega, mitte mingi seenega. ja tõepoolest ei ole soovitav palju päikest võtta ja ka solaariumis palju käia. mina olen ikka nii palju käinud, et jume saab peale, pole küll midagi hullu juhtunud. soovitaks sul veel kellegi arvamust küsida.
 
. 06. detsember 2001, kl 15.31
Mõtle hoolega läbi, mille alusel sa automaatselt eeldad, et just fertilitase arst õige diagnoosi pani?
 
kil 06. detsember 2001, kl 15.33
ma tean, et sarnane asi on olnud ka teistel inimestel ja nemad on lahti saanud... võibolla on tegemist erinevate variantidega... minu laigud on muust nahast palju heledamad ja keskel on veel väikesed täpid... suht spetsiifilise olekuga... seepärast ma arvan, et pole raske teadjal ära tunda :)
samas proovin ma veel soovitatud lahuse ära ja siis oskan midagi arvata... ega enne ju ei tea, kui on proovitud ja parem proovin midagi, kui ei tee midagi nagu magdaleena omad arvasid :)
 
kil 06. detsember 2001, kl 15.36
samas ma ei räägi kui konkreetselt fertilitase arstist, kui erahaigla arstist... minuni on jõudnud varemgi kaebusi, et riigihaiglate arstid ei taha patsientidega eriti tegeleda.. haigekassal raha pole ja järjekord on ukse taga...
tihtipeale piisab teadmistest ja paremast süvenemisest asjasse... ja midagi teha ja proovida on ikka parem, kui mitte midagi ju...
 
to kil 06. detsember 2001, kl 16.35
aga sellest oleks pidanud alustamagi, et laigud on heledamad kui muu nahk, neid ei saakski nagu pigmendilaikudeks lugeda. pigment on ju tume. sellel juhul kaldun arvama, et tegemist tõesti mingi seenega.
 
mari 07. detsember 2001, kl 00.25
minuarust ka see kirjeldus ei vasta üldse pigmentilaigule!! kui sul kahtlusi on, siis vast oleks kaval veel kolmandagi arsti juures käia, nt Tartu nahakliinikus. Kui see ka ütleb, et lihtsalt mingi nahahaigus, siis saad lõplikult rahu. :)
 
Pole hullu 07. detsember 2001, kl 03.04
Kil, kas oled kindel, et see esimene ikka oli nahaarst, kelle juures käisid? Võib-olla juhtus selles kabinetis sel hetkel kogemata istuma näiteks kõrvaarst? Mul juhtus selline lugu, et läksin vigasaanud paistetava ja valutava sõrmega Mustamäe traumapunkti, kus valves olnud arst (eeldasin, et traumatoloog) hakkas mädapaiset avama ja nii muuhulgas lõikas kogemata sõrme kõõluse läbi. Paari nädala pärast pidin selle möödalaskmise tõttu haiglasse suurele üldnarkoosiga operatsioonile minema, kus kõõlus uuesti kokku lapiti. Kuna asi oli ikka väga veider, hakkasin tagantjärele uurima, mis arst seal traumapunktis siis minu kallal tegutses. Selgus, et südamekirurg!!! Millest järeldasin, et kes on ikka nii peene spetsialiteediga nagu süda, seda nii labase asja nagu käe kallale lasta ei tohiks...
 
Minni 07. detsember 2001, kl 10.58
Käisin Pelgulinna polikliiniku nahaarsti juures ravimiallergiaga. Vanamees suurt ei viitsinudki löövet uurida, lasi põhitöö õel teha, kes tähtsalt diagnoosis seent. Noh, ravisin seent nii, et koorisin vist naha luuni maha, läksin veel lolli peaga vanamehe juurde kurtma, vastus oli et "ega seent ei saagi tihti ravida, tuleb niikuinii tagasi". Kui valud juba rõvedaks läksid, käisin eraarsti juures, kes hakkas allergiat ravima. Vägev.
 
kiisu 07. detsember 2001, kl 11.21
erahaiglatel tuleb oma mainet hoida, riigiarstidel on ükskõik, väga harva juhtub kui neid vastutusele võetakse...tavaliselt vaikitakse kõik maha..
 
tipp 07. detsember 2001, kl 11.57
Olen nõus Kiisuga, sest suvel tegi üks väga tuntud arst minu sõbrale operatsiooni, mille tagajärjel on inimesed valud juba pool aastat. Arsti juurde tagasi minnes, ütles too, et see pole üldse tema mure ja kui vaja, võite teise arsti juurde minna. Igatahes rikkus ta inimese elu ära ja isegi ei võtnud oma süüd omaks. Samas töötab see arst ka erakliinikus, kus saab ühe patsiendi pealt u.30 000-60 000 (täitsa õiged arvud, ta on sellest isegi telekas rääinud), see näitabki, et kui inimene tunneb rahalõhna teeb ta korralikku tööd, aga muidu vusserdab inimese tervise täiesti ära. Kokkuvõttes tegi ta operatsiooni, mida hiljem selgus poleks üldse vajagi olnud ning nüüd ta pole vabandanud ega üritanud oma viga heastada. VOT NII! Selle loo sõnum, isegi tuntud ja tunnustatud arstid teevad tohutuid vigu.
 
mari 07. detsember 2001, kl 12.41
Täielik probleem, sest ka mina pidin sügisel Magdaleenasse nahaarsti juurde minema. Asi jäi pooleli, sest mul ei olnud aega oma järjekorda (1 kuu)oodata. Selles suures polikliinikus/haiglas on ju ainult üks nahaarst! Külastasin siis Viimsi haigla nahaarsti, sest järjekord oli vaid paar päeva. Aga pettuma pidin siiski, sest minu nahalöövele ei osatud mingit seletust anda - hoopis löödi tark piltidega raamat lahti ja hakati õega arutama, et kas see või hoopis see !!!??? Mingit kaks kallist kreemi kästi osta ja tulemus on täielik null! No andke andeks,kallid tohtrid, pildiraamatut oleks ma võinud kodus ka lehitseda!
 
kil 07. detsember 2001, kl 14.00
imelik ongi see, et sõna "pigmendilaik" käis välja magdaleena nahaarst! hmm... normaalne :)
 
Kati 07. detsember 2001, kl 15.26
Jätke meelde!
Magdaleenas on 2 nahaarsti, üks nendest kontrollib esimesel visiidil ka sinu varbavahed läbi, et ikka kõik oleks korras; teine arst ei tea vist arstiteadusest midagi! Mina käisin esimese arsti juures, raviti terveks, sõbranna käis teise arsti juures ning juhtus järgmine lugu: tel tekkis allergia sarnane punetus näole, arst vaatas teda ning ütles, peske aga oma nägu ilusti seebiga puhtaks ning kõik saab korda! Kuna ta koheselt ravi ei saanud, olid tagajärjed päris kohutavad.
 
Musimumm 07. detsember 2001, kl 15.35
Äkki ütleksid esimese ja teise nahaarsti nimed ka ?
Külastan ka harva, kui üldse, Magdaleenat, siis hea teada kui peaks nahaarsti vaja olema...
 
teine mari 07. detsember 2001, kl 23.06
seda seebiga kõigi haiguste ravi olen ma ise ka kogenud...akne puhul.
üldiselt kõik need lood mis siin räägitakse, lõhnavad küll mõnusalt skandaali järele. ega siis ilmaasjata mustamäe haigla ei mõelnud välja süsteemi, et patsient annab ENNE arstiga kohtumist allkirja, et ta hilisemaid pretensioone ei ole. no tule jumal appi!!
hiljuti oli ajakirjanduses ka lugu, kus vanemal mehel oleks mingis kapa- kohila haiglas jalg amputeeritud, õnneks põgenes õigel hetkel ära ja läks linna arsti juurde, kes mehe lühikese ajaga terveks tegi. ei mäleta täpselt, aga vist mingi vanainimese liigesehäda oli. MÜSTIKA on see, kui hullud ikka mõned arstid on.
 
Marii 08. detsember 2001, kl 16.41
minul jalle oli selline lugu, et kui laps syndis pidi mingi paari kuuse lapsega käima ortopeedi juures. Läxin ôismäe polikliinikusse ja sealne ortopeed teatas, et lapse pepul on yks volt kôrgemal kui teine ja et see on ilge jama ja laps hakkab tunduvalt hiljem käima, et hea, kui 2 aastaselt yldse käima hakkab ja no siis pidavat kôvasti lonkama hakkama ja peab kindlasti kepiga käima ning eluks ajaks jääb yks jalg lyhemaks kui teine. Mina kui verivärske emme tulin koju, nutsin mis hirmus, kutsusin mehe koju ja rääkisin, et laps on peaaegu invaliid. ônneks tuli sôbranna mulle kylla ja rääkisin talle samuti loo ära, kuna tema laps oli natuke vanem ja ka sama arsti juures käinud ja too ortopeed oli tema lapsele vesipea diagnoosinud, aga tegelikult polnud poisil häda mitte midagi. Kuna asi mulle rahu ei andnud ja laps oli synnitusmajas saanud väga hea hinde ja öeldi, et kôik on korras, läksin lapsega teise arsti juurde, et kuulda ka mône teise arsti arvamust. Kesklinna lastepolikliinikus öeldi, et sellist asja esineb enamus imikutel, et yks volt on kôrgemal ja soovitati käia lapsega ujumas ja massaazis, voldid läxid paika 2 kuuga, laps hakkas 10 kuuselt käima, nyyd on tydruk suur juba, käib tantsimas ja mitte mingit häda ei ole.
 
amanda 08. detsember 2001, kl 19.10
Käisin just ise mingi paar päeva tagasi nahaarsti juures. Alguses kyll Fertilitases perearsti juures ja sealt soovitati dr. Pille Konnot Mustamäe polikliinikust, kelle juurde numbri saamine oli kyll omaette ooper! Vötab ainult esmasp. ja neljap. vastu ja aega saab kinni panna samal hommikul, mis tähendab kell 07.30 ylesärkamist ja telefoni juures kutsuvat tooni oodates :))Häda oli sama, mis kilil - naha pindmine seen, mis kujutabki endast tavaliselt köhul vöi seljal olevaid valgeid laike, mis kippusid stressamise ajal ka sygelema. See Konno tundus normaalne, kuigi seal kabinetis viibisin mingi 5-10 min vöib-olla, aga kauaoodatud retsepti sain kätte. Solaariumisse vöin minna alles peale ravi.
 
mamm 09. detsember 2001, kl 11.49
veel "lõbusaid" lugusid: tuttava 5aastane laps magas ühel ööl oma kaela ära, hommikul kiskus ühele poole viltu. mindi siis arsti juurde, too viskab pilgu peale ja teatab: "mis te siia tulite, te lapsel on ju kaasasündinud kõverkaelsus!"
lapse kael läks õnneks ise normaalseks tagasi.
 
muhv 10. detsember 2001, kl 10.49
kahjuks jah leidub selliseid tohtreid, kes eriti ei viitsi pingutada patsiendi ravimisega ja diagnoosivad vale haiguse või määravad valed ravimid. minuga juhtus nii aastaid tagasi. läksin arsti juurde probleemiga, et rindkeres koguaeg pistab ja siis ei saa end liigutada ja hingata korralikult. arst tegi ainult targa näo pähe, mingit konkreetset diagnoosi ei pannudki ja kirjutas retsepti tundmatu rohu peale, mulle ütles vaid nii palju, et võtta 2 korda päevas. läksin siis koju ja võtsin esimese korra ja... teise korrani ei jõudnudki, sest peale selle ühe tibatillukese tableti võtmist magasin täpselt kaks ööpäeva (!!!) järjest, kolmandal päeval hakkas vaikselt silm lahti minema ja suutsin kuidagi vaevu jalad alla võtta. ja kui ma peale seda teise arsti juurde läksin, kes ütles kohe, et tegemist roietevahelise närvipõletikuga, selgus, et see esimene arst oli mulle kirjutanud ÜLIkangeid unetablette. kaalusin isegi selle arsti kohtusse kaebamist, aga hiljem mõtlesin, et ei viitsi jamada sellega, olin õnnelik, et üldse ellu jäin.
 
xyz 10. detsember 2001, kl 11.51
Huh, ära hirmutavad need lood, aga no eks arstid ole ka tavalised inimesed meie seast. Mul õnneks pole jaburaid valediagnoose pandud ja olen üldiselt rahule jäänud arstidega, aga üks õudus nooruseast tuleb küll meedle, kui siis juba läks õudusjuttude rääkimiseks: Mul läks sõrm küüne alt umbe, kellel on see olnud, teab, kui kohutavalt valus see on, küünealune on mädane ja kogu sõrm paistes, valu on hirmus isegi õrnal puudutusel. läksin siis polikliinikusse lõpuks (no noor ja loll ka, lootsin, et ehk läheb ise üle.) Tõre arstitädi võttis väikesed kõverad käärid, ajas ühe haru mulle otseti sügavale küüne alla ja lõikas pool küünt peaaegu juureni maha. mul läks silme eest mustaks ja kui ma siis nutma hakkasin, sain riielda, et mis et siin nutta, puhtust on vaja pidada ja käsi pesta. Vanasti oli selline kole piinamismeetod, et küüne alla taoti nõelu/naelu, võin teile omadest kogemustest kinnitada, et see on kohutav. Niipalju siis arstide kuldreeglist: first do no harm
 
Arsinoe 11. detsember 2001, kl 16.23
Teate, mis...
see on kummaline, kuidas te kõik suudate ilkuda!
Loomulikult on halbu arste, loomulikult on mieil igal ühel ka minul kogemusi arstidega, mida ei tahaks meenutada Samasuguseid kogemusi on ka kosmeetikute treenerite, müüjate, kokkade jmsga Ja on arstidega ka kogemusi (enamikul inimestel rohkem kui halbu), kus arstid teevad inimesele head, teevad terveks ja aitavad, seda kõike veel praktiliselt olematu palga eest... kusjuures teadmisega, et oma IQga võiks olla kus iganes suuretasulisel töökohal.
PS pigmendilaik on ka laik, millel pigmenti ei ole. MA soovitan sul, kil siiski minna veel kolmanda arsti juurde - igaks juhuks.
JA seda peaks ka lisama, et ma ei ole arst.
Yx soovitus - enne kui te järgmist arsti kiruma kukute, mõelge selle peale, kui inimlik on eksimine, millal te ise viimati eksisite ja selle peale kui palju nad siiski head teevad.
 
Sirts xyz-ile 12. detsember 2001, kl 02.00
Mul oli sõrme umbeminekuga sarnane lugu: arst teatas, et kohe vaja küüs maha võtta. Mul oli aga laps parasjagu imikueas ja ma ei kujutanud ette, kuidas "ühekäelisena" tema pesemise ja hooldamisega hakkama saaksin. Jõudsin õnneks enne, kui ta teguduni jõudis, kategooriliselt keelduda. Mille peale arst teatas, et sellisel juhul vaadaku ma ise, kuidas hakkama saan. Keeldus ka soovitusi andmast, mida sõrmele peale määrida või kuidas muul moel ravida. Eks ma siis tuttavate ja raamatute abil ise tohterdasin, paari nädalaga sai asi lõpuks ühele poole. Küüne väljakasvamine pidi aga vähemalt 3 kuud võtma...
 
ellu 12. detsember 2001, kl 14.51
pigmendilaik võib olla nii muust nahast tumedam kui ka heledam. mul on mõlemaid ja kõik kaasasündinud ning midagi teha ei saa et nad ära kaoks. kunagi 20a tagasi arst ütles et hea kui aja jooksul nendest nö välja kasvan. osad ongi kadunud, osad tõenäoliselt ei kao kunagi. päevitada soovitan heledate pigemndilaikude omadel küll vähem, sest intensiivne päike põletab valged laigud, mis seejärel lähevad täitsa roosaks või punaseks ja on hirmus valusad.
 
chameleon 12. detsember 2001, kl 14.52
No aga minu lapsel on kah seljal selline valge laik, väike punane täpp keskel. ja on just nimelt pigmendilaik. Või täpsem oleks siis öelda pigmenditu laik? Igatahes püüan tal kah seda hoida otsese ereda päikese eest ja suvel määrin kaitseks ikka võimalikult tugevat päikesekaitset omava kreemiga. Midagi pole teha.
 
to arsinoe 12. detsember 2001, kl 14.55
no arst võiks olla ikka vähe targem kui müüja, mis sa arvad.. kui ikka arsti eksimuse pärast vale asja ravid ja pärast sada muud häda külge saad, siis teadmine, et eksimine on inimlik, mind küll isiklikult ei lohutaks.. tegemist on ikkagi inimese tervisega.. kui mitte eluga
anyway, kõigest minu arvamus..
 
mari 12. detsember 2001, kl 22.31
no ma arvan, et müüja või muu asjapulga eksimus võrreldes arsti eksimusega on ikka üsnagi tühiasi, tervis ju see kõikise kallim vara. pealegi minnake arsti juurde suht kõrgete ootuste- lootustega, autoriteet on suur just ka tema IQ ja ülikoolis veedetud aastate tõttu, seda suurem ka pettumus, kui sind ikkagi hätta jäetakse või valesti ravitakse.
 
Sirts 12. detsember 2001, kl 23.54
Loomulikult on arst ka inimene, aga kui ikka ise diagnoosi ei oska panna, kutsugu siis mõni kolleeg appi. Ja tunnistagu ausalt, kui ei tea või kahtleb. Minu meelest on ikka kuri karjas küll, kui keegi täiesti vale ravi saab. See võib vahel tervisele veel hullema põntsu panna.
Ehkki vahel ei aita ka mitmest arstist... Mu laps polnud veel kahenegi, kui tal tekkis kogu kehale kummalise pildiga lööve. Lasnamäe lastepolikliinikus käis tervelt 14 (loe: neliteist!) arsti seda löövet uurimas, mille käigus keegi diagnoosi panna ei söandanud. Laps saadeti Merimetsa haiglasse uuringutele, kus teda uuriti nädal aega. Kuna mind lapsega koos haiglasse ei lubatud, siis ei õnnestunud mul teada saada, kuidas täpselt need uuringud kulgesid. Küll aga mainis arst, et kuna laps on väga rahutu, anti talle mingeid rahusteid. Kui nädala jooksul ikka mingit diagnoosi polnud, nõudsin lapse koju. Siis selgus, et ilmselt rahustite mõjul oli laps enneolematult apaatne ja tal võttis paar päeva aega, et oma emagi ära tundma hakata. Lisaks ilmnesid edaspidi paari aasta jooksul tugevad allergianähud sidruni suhtes. Enne haiglat polnud tal mitte millegi suhtes mingit allergiat esinenud.
 
a 14. detsember 2001, kl 17.11
mul oli ka kunagi valge laik - sünnist saadik kuni 10 aastaseks saamiseni kuskil - aga siis päevitus ära ja siiamaani on kõik OK
 
juta 28. detsember 2001, kl 14.49
Merimetsa haiglas katsus vastuvõtus töötanud arst minu kahekuuse lapse lõget ja pomises, et issand, kui tugev rahhiit, pealuu pehme kohe! :-)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!