Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Eileõhtune vana film ETV-s
 
Tädi 16. jaanuar 2002, kl 12.22
Sattusin eile õhtul vaatama ETV-st vana väärtfilmi "Mis juhtus Baby Jane´iga?" Lehes väljareklaamitud oli film kui "must KOMÖÖDIA". Tegelikult oli aga tegemist (vähemalt minu meelest) erakordselt kurva ja lausa luupainajaliku looga kahe õe õnnetutest suhetest. Ei oska kuidagimoodi komöödia alla liigitada filmi, kus inimene vigaseks sõidetakse, siis ratastooli aheldatuna maja II korrusel kinni hoitakse, siis voodi külge seotuna pekstakse, näljutatakse või lemmiklinnu ehk rotiga söödetakse... jne jne. Kas on minu huumorimeelega midagi juhtunud või ei saa ma filmikunstist enam üldse aru? Kas ETV-s on mõni inimene, kes eelnimetatud asju naljana näeb?
 
mari 16. jaanuar 2002, kl 12.29
täpselt samad sõnad. film ise oli küll päris huvitav, aga seda komöödiat ei leidnud sealt tõesti kusagilt. aga samamoodi kõvaks komööödiaks reklaamiti ka pühpäevaõhtune film Drew Barrymore'iga, mis iseenesest oli pigem mingi vaimse peetusega tegelaste paraad, ei mingit nalja. mõnel inimesel on ETVs vist zhanrimääratlusega probleeme.
 
ehee 16. jaanuar 2002, kl 13.11
Kes pani filmile määratluse?
Kas lehes mitte ei kirjuta kommentaari keegi teine, mitte etv filmide sisseostja?

Nende reklaamide kohta veel niipalju, et kui filmist tegelikult ka midagi eelnevat teada tahad, siis loe sisukirjeldust põgusalt, mitte žanri või hinnangu osa ning otsi hoopis internetist filmi kohta infi!

Ei saa olla kõigile üheselt sobivat (ühtmoodi meelepärast) hinnangut filmide kohta (no ja muidugi on see mis iganes asjades vast kehtiv)

Ise olen seda filmi kunagi varem näinud ... ei meeldinud mitte seetõttu, et žanr valesti määratud (seda ei mäletagi) vaid lihtsalt vastik film oli
 
mari 16. jaanuar 2002, kl 13.19
minuarust leht saab info telekanalilt, sest ka diktorionu Margus Saar kuulutas filmi mustaks komöödiaks. aga muidugi pole see kõik üldse tähtis.... ainult eksitav.
 
S. 16. jaanuar 2002, kl 13.40
A great thriller-camp classic is the great trash/camp melodrama What Ever Happened to Baby Jane? (1962) - the bizarre pairing of two rival screen legends in one gothic horror film.

uurisin kohe netist järele- tegemist on trilleri/õudusfilmi/melodraamaga.

ei mingit komöödiat.

kuna see on väga kuulus film, siis on veelgi arusaamatum, kuidas nii valesti seda iseloomustati!
 
väikeMy 16. jaanuar 2002, kl 14.47
see oli vist detsembrikuu TMK-s, kus üks filmispetsialist ütles, et kui tahad, et sinu filmi vaadataks, nimeta see komöödiaks. Näide oli a la - kui kardad, et film kanakasvatusest ei köida piisavalt, siis nimeta see komöödiaks kanakasvatusest ja publikuhuvi on garanteeritud. Pettumus ka tõenäoliselt. ise olen hakanud väga ettevaatlikult suhtuma žanrimääratlusse-komöödia. enamasti püütakse sellega pähe määrida filmi, mis muidu kedagi vaatama ei kutsuks. Tegelikult on see alatus - pärast väsitavat tööpäeva istud teleka ette, et komöödiaga lõõgastuda, pakutakse aga mingit läbikukkunud draamat, jakkkkkkkkkkk
 
tsinna 16. jaanuar 2002, kl 16.35
Mis te irisete selle zhanri kallal, film oli ju sellest hoolimata v hea! Mitte selline labane hollywoodikas nagu praegu vorbitakse. Lausa hitshcocilikku põnevust õhkus. Nagu midagi ei toimunudki, aga kogu aeg oli pinge sees.
 
õpilane 16. jaanuar 2002, kl 23.06
Ha-ha-ha! Loen tädi juttu ja ei saa aru, miks ta ei tahtnud naerda, praegu ongi niisugused naljad ja mitte ainult filmis, vaid tegelikus elus, nii käibki. Siia juurde soovitan lugeda peatselt ilmuvat romaani KOOLIRAHA, paari nädala pärast pidada poodi jõudma, eesti autor ja eesti lugu ühe õpilase kannatustest meie kohalikus kirikukoolis, ma tean, see ei jää niisugusele filmile sugugi alla. Olen juhuslikult samas koolis käinud!
 
M. 17. jaanuar 2002, kl 13.14
See "Baby Jane" oli lausa võrratu film, aitäh, ETV!!! Ja meie inimeste vaimne tase on ikka masendav :(
 
väikeMy 17. jaanuar 2002, kl 14.33
Kuule, m, mis tähendab "meie inimeste vaimne tase"???????????
Inimesed siin kurdavad, et väljareklaamitud žanrist kinni ei peeta, sina kohe üldistad, et kõik on lollid tort-näkku-komöödia-vaatajad-ihaldajad. Ei ole nii!!!
 
S. 17. jaanuar 2002, kl 17.22
what ever happened to baby jane ei ole mingil juhul komöödia, vaid psühholoogiliselt siiski raskepärane film, painajalik.
keegi pole ju öelnud, et tegemist pole hea filmiga!
kui inimene asutab ennast komöödiat vaatama, et saada lahti stressist, natuke naerda- siis mitte mingil juhul ma Baby Jane'i ei soovitaks...
 
M. 17. jaanuar 2002, kl 19.20
Zhanri määratlemine on alati küsitav. Igaüks võib asja lugeda omal viisil. Ja mina küll ei saa öelda, et see film surmtõsine oleks olnud.
 
Tädi 18. jaanuar 2002, kl 09.45
Kuna olin seda filmi kunagi ammu Soome TV pealt näinud (võisin olla siis mõneteist-aastane)siis teadsin, mida oodata ja täiesti teadlikult asutasin end vaatama. Aga kui oleks tõesti oodanud komöödiat, siis oleks olnud küll hirmutav elamus. Mäletan, et peale esimest korda vaatamist lapsena ei saanud mitmeid öid magada-nii painav oli. Ja ega nüüd, täiskasvanuna vaadates, ei olnud teistsugune emotsioon. Aga hoolimata sellest on tegemist ERAKORDSE filmiga. Soovitan kõigile, kes pole veel näinud, aga kindlasti mitte, kui komöödiat.
 
kadi 18. jaanuar 2002, kl 10.40
Nõus Tädiga.
Nägin filmi aastaid tagasi ja olin samuti üllatunud lugedes reklaamist, et tegu on komöödiaga. Mõtlesin veel, et äkki uus versioon samal teemal? Komöödia-ootaja pidi küll pettuma.
Film on väga mõjuv, kuid seda üle vaadata ei tahaks ma enam kunagi - liiga rusuv.
 
mari 18. jaanuar 2002, kl 13.29
ei olnud ta midagi nii rusuv. mõneski asjas oli ta ju väga etteaimatav- samad või sarnased käigud on hilisemates filmides aastate jooksul kordunud oi kui mitmeid kordi. näiteks see kanaarilinnu koht või rott või teenijannaga toimuv. midagi ootamatut polnud, aga huvitav vaadata oli ikkagi, just vahelduseks sellele tänapäevasele seebile, mis muidu eesti kanalitelt tuleb.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!