Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Arco Vara korterid....
 
Carmen 17. jaanuar 2002, kl 13.30
Kui tahad osta korterit (maja, ridaelamut), mille taga on Arco Vara, siis enne mõtle, et pärast ei kahetseks...

Mina olen enda vitsad juba kätte saanud. Ostsin nimelt Veskimöldres uue korteri, mille ehitas Arco Vara ja nüüd ei jõua enda otsust ära kahetseda.

...korter on max pool aastat vana ja ei maksnud vähe, aga kvaliteet ei kannata mingit kriitikat.

Naabrite juttu võid rahulikult pealt kuulata, sõna-sõnalt kusjuures saab aru, millest räägitakse, seinad oleks nagu papist. Sooja vee- ja kütterezhiimi pole siiani funkama saadudki. Vahepeal külmetad, vahepeal jääd shampoonise peaga külma dushi alla... Korteris ei saa kaminat kütta, kuna suits tuleb tuppa, kusjuures, suits tuleb tuppa ka siis, kui naabrid kaminat kütavad!!!

See nimekiri on niivõrd pikk, et võiksingi jääda kirjutama, aga loodan, et olen oma pointi selgeks teinud.

P.S. kahe korteri elanikud on pärast pooleaastast stressamist majast välja kolinud, kaalun ise sedasama teha...
 
M. 17. jaanuar 2002, kl 13.33
Siit veel üks põhjendus, miks igasugune maja/korteri OSTMINE küsitav on ja parem on asju üürida...
 
õnnelik 17. jaanuar 2002, kl 14.08
tore, et kirjutasid, ma just väikest viisi plaanisin seda sinu varianti
tuleb ikka vist staliniaegsesse majja osta, pole midagi parata

M- le niipaljukest, et üüriraha on mahavisatud raha, kui perspektiivis samasse linna elama jääda kavatsed
 
M. 17. jaanuar 2002, kl 19.17
Kuidas on üüriraha mahavisatud? Ma ju elan selle eest! Näiteks korter, kus ma praegu elan, maksab 5.000 kuus. Kui aga oleks ostnud, maksaksin kuus umbes 7.000. 30 aastat. Kusjuures pank teenib vahelt kahekordse korteri hinna intresside näol. Milleks see kõik? Et siis, kui olen 57, oleks "päris oma korter"?
 
mari 17. jaanuar 2002, kl 22.36
kas tõesti enne ostmist ei olnud võimalik neid vigu välja selgitada??? või ei lase maaklerid tulevaste naabritega rääkida, et korteri vigu välja uurida?
 
Carmen 18. jaanuar 2002, kl 09.14
Neid vigu ei olnud jah võimalik enne vastuvõtu aktile allakirjutamist välja selgitada, sest olin üks esimesi, kes majja kolis, mul polnudki siis veel naabreid. Kui naabrid tulid, selgus alles, et seinad kostuvad jube hästi läbi.

Ja kütteprobleemid ilmnevad teatavasti kütteperioodil, aga kolisin sisse suvel ja siis polnud mul veel õrna aimugi, et talvel hakkan korteris külmetama...

P.S. idee järgi peaks firma garantiiajal (2a.) kõik ilmnenud vead kõrvaldama, aga arva ära, kas kõrvaldab ka?!!!
 
Tibi 18. jaanuar 2002, kl 12.26
ja mitte ainult Arco Vara ei müü sitta, neid on Tallinna peal ja ka mujal Eestis jalaga segada. Kahjuks...
 
Kriips 18. jaanuar 2002, kl 15.19
Emba - kumba, kas M. on kusagilt väga soodsalt üürikorteri leidnud või võib tema jutus veidi kahelda, sest ma hästi ei usu, et leiab kusagilt 1 000 000 krooni maksva korteri, mida saaks üürida 5000 krooni eest kuus.
 
mona 18. jaanuar 2002, kl 19.06
Millistes uutes majades veel taolisi vigu on?
 
nell 21. jaanuar 2002, kl 01.20
Maja kindlasti ei ehitanud Arco Vara vaid ehitusfirma, peatöövõtja polnud arvatavasti ka mitte mingi suvaline. Arco Vara omaniku või arendajana peab aga muidugi vastutama, mida müüb. Arendajad tahavad oma projektist ikka maksimumi saada, arvata on, et neis müügiks tehtud odavamates majades üleliia midagi seina pandud ei ole aga nomaitea - kui naabri korterist tavaline kõne ära kostab, siis on küll midagi väga viltu. Need Veskimöldre majad on ju kivimajad, seal ei saa olla ka seda, et seina sees näiteks isolatsioon puudulik on.

Kas mõnes uues majas inimesed ehituskvaliteediga rahul ka on - see peaks olema küll teise rubriigi teema aga andke teada! Päris huvitav oleks - mina olen siiani ainult nurinaid kuulnud.

Kes aga omale maja laseb ehitada, olge väga ettevaatlikud, eriti kui ehitamisega kogemusi pole. Igasuguseid isehakanud "ehitajaid" liigub ringi, ka firmasid. Kui pakkumise hind on väga odav (hind alla 7-8000 krooni m2), siis võite kindlad olla, et pärast oma valikut kibedalt kahetsete. Parem otsustage pisema maja kasuks, kui raha väga palju ei ole.
 
Minake 21. jaanuar 2002, kl 14.50
No see peaks küll siililegi selge olema, et elamispinna ostmine on investeering, aga üürimine mitte.
 
ehee 24. jaanuar 2002, kl 12.14
Siile ilmselt ongi selge...
 
Liisu 29. jaanuar 2002, kl 10.37
to Carmen: nende vigade likvideerimiseks annab iga endast lugupidav ehitusfirma ehitisele 2 aastase garantii, mille möödudes vead likvideeritakse. Kui seda pole, siis on pahasti, tutvu planeerimis- ja ehitusseadusega.
 
Ai-ai 29. jaanuar 2002, kl 16.35
Päris huvitav teema, paar päeva tagasi Äripäevas kirjutas ArcoVara esindaja, kui hea ja õige on osta korter uude ´majja, kus on kaasaegne, kvaliteetne, moodne, blaa-blaa ... elukeskkond.
 
??? 25. veebruar 2002, kl 17.22
Selline tähelepanek ... lihtsalt ei saa oma arvamust avaldamata jätta ... kui keegi on käinud juhuslikult Tabasalu nõlva all Tiskres ja tähele pannud uut väikemajarajooni mere ja tee vahel - kas tõesti on inimesed nii pimedusega löödud, et on nõus selliste papptorbikute ja jalatäie maalapi eest mill-poolteist maksma???. Vastu saades mingi õudsa väikese onni kuskilt soome majakataloogist ... Kinnisvaraturg ongi teiesugustele orienteeritud, kes te ei oska/viitsi elementaarset kodutööd teha, ei tihka mõnda arhitektuuriajakirja sirvida või vähegi kogenuma ehitaja arvamust küsida ... Kui te seltsimehed vähegi viitsiksite, võiksite oma maja projekteerida lasta ikka arhitektil, mitte kinnisvaraarendajal, nii on olemas mingigi garantii, et see raha, mis te ehitusse matate ka KAHEKÜMNE aasta pärast alles on, rääkimata viiest või kümnest aastast ... hetkel aga on terve armee pakse ametnikke teie rahakotist söönuks saanud ... loomulikult, mingi massohistlik ümbertegemise ja remondirõõm jääb ju teilegi!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!