Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Naabrid
 
Naaber 17. veebruar 2002, kl 11.38
Andke nõu, kuidas hakkama saada...
Vanades suvila rajoonides on osa tänavaid väga kitsad. Nii kaua kui majadeks ei ehitatud ja aastaringselt ei elatud ei olnud probleeme. Nüüd aga ehitas vastas naaber suure maja (ei ole veel lõplikult valmis, ehitab teist juba peaegu 10 aastat). See tähendab liivakuhi siin ja kruusakuhi seal tee peal. Mingi vana autoloks(vahel sõidab)oma aiast 2meetrit eelal, praktiliselt jälle teepea rääkimata autost, millega pere sõidab. Seega kogu elu teepeal. Nii kaua ei seganud, kui meie maja esine muru teeääres oli korras, aga nüüd sõidetakse see lihtsalt ära. Auto ei mahu muidu mööda. Mida teha? On kellegil ehk kogemusi kuidas seda sorti naabritega käituda! Tahaks, et ikkagi koduväravast väljaspool oleks ka ilus ja korras.
 
ketu 17. veebruar 2002, kl 12.54
Seaduslikult on õigus sinu poolel: kui muru on ikka sinu kinnistatud krundil. Mina sinu asemel ütleksin naabrile viisakalt, et tõmba koomale, või muidu annan hagiavalduse, sest tegemist on sinu seadusliku õigusega (keskmine eestlane kardab väga kohut). Kuigi kohtuskäimine iseenesest on üks pain in the ass: kulukas ja võtab aastatid aega, seepärast katsu verbaalselt hakkama saada.
 
naaber2 17. veebruar 2002, kl 16.46
Nõmmel on asi nii,et saad trahvi,kui mingi hunnik väljaspool aeda on.Käib piirkonnainspektor ja poetab lehekese postkasti,et olete kohustatud ilmuma jne,jne...Mul pidi üle-eelmine aasta päris süda seisma jääma,kui selle teate sain.Kui Rahumäele kohale läksin,selgus,et neile ei meeldinud minu talveks tee liivatamiseks varutud no tõesti väike liivahunnik.Peale seda ma enam nii kohusetundlik pole,õnneks käib nüüd sahk korrapäraselt ja ega lundki palju saja.Mis ma nüüd selle jutuga öelda tahtsingi.Mingeid kive muru kaitseks veeretama hakata küll ei ole mõtet,sellega teenid autojuhtide pahameele ära sina,mitte naaber.Kui saad naabriga rääkida,siis räägi(see on kõige parem variant) ja kui see ei aita,siis teata kasvõi oma piirkonnainspektorile.Aga see,mis ketu räägib,ei pea paika:Kõik,mis jääb väljaspoole krundi piire(olgu seal kasvõi isekülvatud ja aastaid hooldatud muru)ei kuulu sulle.
 
ketu 17. veebruar 2002, kl 18.46
Jutt käis just sellest, et kui muru jääb krundi piiridesse: endistes suvilarajoonides enamasti nii ka on (Nõmme oli juba vanasti linn, suvilarajoonides pole ju isegi kõnniteid). Aga point on selles, et seadust ei riku mitte need kes üle muru sõidavad vaid see, kes teele takistused on tekitanud (Seaduse järgi peab elanik puhastama poolt sõiduteed). Sa võid naabrile öelda ka, et kui ta oma hunnikutaga oma krundi piiridesse ei koli, kutsud kohale vastava inspektori, kes vormistab trahvi, sest naabri teepoolt ei hooldata, läbisõit on takistatud.
 
Kurvake 18. veebruar 2002, kl 12.01
Aga mida teha naabriga, kes käib trepikojas suitsetamas? Meil ei suitseta keegi ja ma ei taha, et minu värskeltremonditud korterisse suitsuhais tuleb. Muide, kui ise ei sutseta, tunneb väga hästi ka vähest suitsuhaisu.
 
mari 18. veebruar 2002, kl 12.15
aga mida teha naabriga, kes sageli vett aknast välja valab ja muid asju välja loobib? mida teha naabriga, kes trepikojas tulesid ära kustutab, et tema järel tulijad trepil kasvõi ninuli kukuks? mis teha naabritega, kes ei saa aru, et maja välisuks peab tänapäeval ka päevasel ajal lukus olema (isegi sellest ei saada aru,et öösel võiks lukku panna?)
 
to ketu naaber2 18. veebruar 2002, kl 12.30
sorry ketu,ei ole vanades suvilarajoonides käinud.
 
laura 18. veebruar 2002, kl 13.07
mul naabritega jälle selline jama-kuna neil on autoremondi töökoda, siis seisab seal pidevalt igasugu lokse, nii et kui koju lähen pole kuskile parkida-jutt neile ei mõju, ei tea kas politseist oleks abi?suvel jälle kaevasid mullahunniku trepi ette ning samuti ei teinud teist nägugi...tõeline nuhtlus sellistega ühes majas elada:(
 
Muff 18. veebruar 2002, kl 13.48
Kui naaber risustab ja sulgeb tänavat või sissesõiduteed, siis eksib ta linna heakorra või avaliku korra eeskirja vastu. Linna(osa)valitsuse vastaval ametnikul on õigus teha lohakale naabrile ettekirjutus ning kui naaber ei reageeri, siis trahvitakse rikkujat Haldusõigusrikkumise Seadustiku alusel kuni 10 päevapalga ulatuses.
Autoremonditöökojal peab olema tegevusluba, mille jällegi väljastab linna(osa)valitsus ning samuti peab autotöökoda tagama, et töökoda ei ohustaks keskkonda.
 
fille 18. veebruar 2002, kl 14.56
aga minu naabritotsil on mingi Harley D mees sõbraks ja seda müristamist ja drõnndrõnnitamist akende all!! oeh..
ja ka 'korralikes majades' võib naabriks osutuda mõni nn. asots..
 
laura 18. veebruar 2002, kl 16.18
võtan kindlasti midagi ette, et naabrite poolne terror saaks lõpetatud:)
 
vip 18. veebruar 2002, kl 20.30
to naaber: sa lase oma aianurka, sinna kust algab muru, lüüa üks post, nii 20-30cm maapinnast, küll keegi varsti endalt midagi alt ära sõidab. ega kui heaga ei saa siis sama kurjalt vastu. või tee metallist siil (selline metallplaad kus on naelad/ogad püsti, aga mitte teravad. piisab autokummile ilusti, aga jalad jäävad terveks) ja löö maasse. siis jääb ka neid sõidukeid vähemaks.
 
väikeMy 18. veebruar 2002, kl 21.39
vip: ega need sõitjad süüdi ole, et tee kinni on ! Sinu õpetust järgides hakkaksid nemad omaltpoolt postilööja aknaid sisse loopima vms tulemuseks III maailmasõda
 
to.Kurvake 04. märts 2002, kl 14.38
tõepoolest! mida teha trepikojas suitsetajatega? ei julge ise ütlema minna, kardan füüsilist vägivalda, äkki saab kurjaks!

panna silt üles 'suitsetamine keelatud'? tea, kas aitab?

aga vihale ajab küll. selleks, et enda korterit mitte täis suitsetada, suitsetab terve trepikoja korterid täis.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!