Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Lasterstile numbri saamine
 
Lo 18. veebruar 2002, kl 10.54
Tunnen, et olen praegu nii vihane, et võiksin kedagi maha lüüa!!!
Minu 3 aastane laps on 39-kraadise palavikuga olnud 5 päeva (palavik alla ei lähe), lisaks on tal nohu, mis on pähe ja kõrvadesse löönud, selg ja pea valutavad ... 5 päeva pole mitte midagi söönud ja siis teatatakse Kesklinna Lastepolikliinikust, et numbreid tänaseks ei ole (kusjuures arstiga sai nädala sees kokku lepitud, et kui hullemaks läheb, tuleb esmaspäeval kindlasti kohale tulla)!!! Hakkasin registratuuri pommitama täpselt 8.10 ja 10.20 sain siis "rõõmustava teate".
Mind vähe huvitab, et neil seal on ümberkorraldused ja mingi ümberstruktueerimine!
Minu laps on hinge vaakumas ja nemad ainult kehitavad õlgu!
 
Tigr 18. veebruar 2002, kl 11.05
Kutsu siis ometigi arst koju, valvearstid käivad iga päev....kui ikka laps palavikus...kutsu kasvõi kiirabi, ära jää ootama, et Sulle numbrit pakkuma tullakse. Ja kui artsiga sai kokku lepitud, paki laps kaasa ja mine arsti juurde, küll ta Sind väljaspool järjekorda ette võtab....ta ju ka inimene.
 
mees 18. veebruar 2002, kl 11.26
kuule loll eit. Mida sa hädaldad siin foorumis, kutsu oma lapsele kiirabi, kui sa tast hoolid.!!!
 
mees 18. veebruar 2002, kl 11.27
ja veel. kuidas sul nii haige lapse kõrvalt on tahtmist-aega veel netis istuda??????
 
Lo 18. veebruar 2002, kl 11.33
Tead nn.mees, kui Sa mind ei tunne, siis hoia oma suus kinni!
Sa ju ei tea, kui loll ma olen.
Mõnedes peredes on näiteks isad võimalusel lastega kodus.
Sinusugusele on see tõenäoliselt vastuvõetamatu.
Kiirabi saadab niikuinii arstile (võin eelnevast kogemusest öelda).
 
Minni 18. veebruar 2002, kl 11.51
Arsti juurde saadab kiirabi su lapsega igaljuhul, aga enne annab ESMAABI, mida su laps ilmselgelt vajab. Mida sa ootad??????
 
Tigr 18. veebruar 2002, kl 11.57
ei-ei-ei, lolliks ei tohi kedagi sõimata.
omast kogemusest tean, et kiirabi tuleb ja teeb vajadusel palavikku alandava süsti, annab esmaabi, määrab esialgse diagnoosi (mind paraku võttis ka meningiidikahtlusega haiglasse, kohapeal selgus, et ainult kopsupõletik)....

helista kohe kiirabi kui arsti juurde ise minna ei viitsi, saada kuradile need adminni tädid ja mine kasvõi ilma kaardita arsti juurde. eeldan, et Su laps on ikka esimesel kohal praegu...

ja 3-aastane laps....kas Sa ei armasta teda eriti? tean omast käest, et kui lapsel juba kasvõi päevake nii kõrge palavik olnud on, siis kohe arsti juurde või haiglasse....mis siin veel kahelda?
 
mees 18. veebruar 2002, kl 11.57
Lo, sinu poolt oma lapse hätta jätmisest järeldangi, et oled loll. Tulid siia küsima ja vastuseid välja ei kannata.....
Olen minagi piisavalt haige lapsega kodus olnud ja seetõttu teangi öelda, et see laps vajab ESMAABI, mida kiirabi osutab. Sul ei ole pärast enam last, kellega arsti juurde minna, kui ta kohe abi ei saa.
Ära turtsu, kui sind püütakse karmimate sõnadega maa peale raputada.
 
mees 18. veebruar 2002, kl 11.59
kui nii väikesel lapsel on nii palju päevi järjest kõrge palavik, võib ajukahjustus tekkida. ...Lihtsalt nii, lisainfoks.
 
Lo 18. veebruar 2002, kl 12.14
Ma saan kõigest aru, mis Sa "mees" mulle ütled ja LOOMULIKULT lähen ma täna sinna arstile, aga lihtsalt mind hämmastas see suhtumine, et "vaadake ise, kuidas vastuvõtule saate!"
Ma armastan oma last kõige rohkem maailmas ja selles pole siiani keegi kahelnud. Nutsin eile ta voodi ääres ja tema oli see, kes mind lohutas, et ära nuta emme...
Te peate mind vist debiilikuks, kes lihtsalt ei taha arstidega konsulteerida. Nii see ei ole, sest nagu eelpool mainisin helistasin ikka talle ka ja ta ütles, et KUI PAREMAKS EI LÄHE, TULEB TULLA!
Seoses haigusega on veel see lugu, et täpselt 2 nädalat tagasi ta jäi ka haigeks, määrati antibiootikumid ja nagu näha on, läks asi veelgi hullemaks!!! Teatavasti antibiootikume ie tohi ka nii tihti anda, sest ka sellel on omad tagajärjed ja seda ei mõelnud ma ise välja vaid arst ütles.
Kedagi hukka mõista on ju nii lihtne, eriti kui tagamaid ei teata.
Ma ei kirjtanud siia mitte selleks, et hädaldada vaid selleks, et teised oleksid targemad!!
 
mv 18. veebruar 2002, kl 14.06
Ma saan täitsa aru asjast. Mul oma laps on ka alates reedest ~40 palavikus. Täna õhtupoole tuleb arst. Õnneks on meil tore arst, kellega saab ka tel teel konsulteerida. Kiirabi olen varem sellises olukorras kutsunud nõuanne see, mida ma isegi teen: pracetamoli, viinaga hõõrumise ja aspiriniga palavikku alla võtta ja palju juua anda. Minu laps jääb alati reede õhtul haigeks :(
 
Eve 18. veebruar 2002, kl 15.22
Olen ka ema ja see lastearsti teema on mulle vägagi tuttav, kuid kuna mul neid kolm tükki on, 4,6 ja 8 aastane, siis peab olema ikka viimane häda käes, kui ma arsti koju kutsun. Enne üritan ise teha kõik, mis minu võimuses, juba eespool soovitatud paratsetamool, viinaga määrimine, külm niiske rätt otsaesisele, jalga viinasokid (aga ainult siis kui jalad ka soojad on), mustasõstra-vaarikamoosiga tee ja paras annus lõbusaid jutte. Meie laste probleem on see, et nemad põevad ühe päeva kaupa - on päeva haiged voodis, järmisel justkui terved, siis jätad arsti kutsumata, järgmine päev tõuseb jälle palavik jne. Ka mulle ei meeldi lastele lõputu antibiootikumide toppimine, nii et kui asi pole üle jõu käiv, siis arsti me koju ei kutsugi. Seni on mu lapsed ikka terveks saanud, jõudu Sullegi oma pisitibu eest hoolitsemiseks. Ja püüa ikka rõõmus olla, lapsele on sellest suur abi. Võid mulle kirjutada, kui masendus väga mustaks läheb!
 
Tess 19. veebruar 2002, kl 00.33
Tere kallid kaaskannatajad.
Minu 9-aatane poeg on ka hetkel siruli voodis, palavikku on tal 39 pügalat. Meie perearst on õnneks tore, konsulteerisime täna telefoni teel ja vajadusel tuleb ta ülehomme last vaatama. Praegu pidi mingi vastik viirus olema, sümptomiteks kõrge palavik, köha, peavalu. Minu arst soovitas palavikku alandama hakata siis, kui see üle 39 tõuseb ja siis anda ka mingit kerget palavikualandajat määratud doos. Pärast Pamoli langeb palavik 37,5-ni ja ca 4-5 tunni pärast tõuseb jälle. Paanikaks pole enne põhjust, kui nohu tuleb või süda pahaks läheb.
Kellel aga laps haige, tegelege temaga ja näidake üles ülimat hoolitsust, andke juua, vajadusel palavikualandajat. Ja ärge jumala eest hakake teda ise antibiootikume täis toppima, see on vast ikka täiesti viimane võimalus.
 
Jana 19. veebruar 2002, kl 14.32
Leian, et paanikaks on piisavalt põhjust!
Meie ~2 a. tüdrukuga oli järgmine lugu:
Esmaspäeva hommikul läks lõbusasti lasteaeda, ei nohu, köha ja muud sellist, isu ka oli! Peale lõunauinakut aga äkki 39 palavik!!! Sai ta siis koju toodud ja jaoskonnaarstile helistatud, kes soovitas samuti palaviku alla võtta ja kuna muid sümptomeid polnud siis ei osanud midagi arvata, ütles ainult et kui üle ei lähe siis kolmapäeval koju kutsuda. Käis siis kolmapäeval ja arvas, et äkki mingi viirus, aga küll läheb varsti üle - nii mitu päeva juba! Ka neljapäeva ja reede õhtul tõusis palavik üle 40-ne ja minu kannatus katkes siis, kamandasin kiirabi kohale - just nimelt kamandasin, sest nad arvasid, et pole nagu piisavalt põhjusst! Tule taevas appi - alla kahene laps on 5 p üle 40-se palavikuga - nagu seda vähe oleks! Lastehaiglas selgus lõpuks, et lapsel on raske kopsupõletik! Mitte niisama põletik vaid lausa eluohtlik - ühest kopsust oli kolmandik põletikus, mitte väikesed kolded, nagu tavaliselt! Ja ärgu tulgu mulle enam keegi ütlema,et saab ülemuretseda! Kui midagi sellist peaks korduma, olen nagu viis kopikat Lastehaigla ukse taga!
 
juta 20. veebruar 2002, kl 14.29
Jajah, tuttav teema, tulin ka ise eile Õismäe polikliinikust tahtmisega kellelegi molli anda. Kõigepealt istusin haige lapsega 2 tundi perearsti ukse taga, et kõrvaarstile suunamine saada. Siis tuli välja, et kõrvaarstile on numbreid alles järgmise nädala lõpuks ja ilma numbrita ta vastu ei võta. Pressisin ikka pea kõrvaarsti ukse vahelt sisse ja küsisin, et mis ma pean tegema, kui mu lapsel on kõrvapõletik juhuslikult praegu, mitte järgmise nädala lõpus. Kõrvaarst vastas, et talle on see väga võõras mure. Eks ma lähen siis nüüd eraarsti juurde lapsega, aga küsimus tekib küll, et mille eest mu firma iga kuu haigekassale maksab, kui ma selle eest elementaarsetki arstiabi ei saa.
 
Heleri 20. veebruar 2002, kl 15.38
Siis sul Juta, vedas, sest kui mina paar aastat tagasi tahtsin lapsega kõrvaarstile minna, öeldi, et järjekord on 1 kuu!!!
Mis siis et lastearst saatis. Oli igavene jahmerdamine et leida arst kelle juurde sisse trügida...
 
Lo 26. veebruar 2002, kl 16.37
Suur tänu mõistmise eest! Tänaseks päevaks on mu laps terve ja juba ka lasteaias.
Esimesel helistamisel arvas arst, et ju mingi viirus, aga kui lõpuks ikka lapse arsti juurde vedasin, selgus, et oih, siin ju kahepoolne põskoopapõletik!!! Pole siiani kuulnud, et viinaga määrides põletik ise ära läheb.
Pidin ikkagi antibiootikume andma kuigi süda tilkus verd ... .
Laps võttis 6 päevaga 2 kilo alla, mis oleks minu kaalu juures 8 kilo!! Ta oli ikka täitsa läbi!
Õnneks selleks korraks on asi möödas ja elu läheb edasi!
Kõigile päikest!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!