Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Kole vaadata...
 
Ellen 01. märts 2002, kl 11.09
Teate seda koledat rohelist hoonet Pärnu mnt/Tondi tänaval?
No on ikka kole vaadata küll... Kas siis tõesti keegi meie linnaisadest ei saa midagi teha???
 
j 01. märts 2002, kl 11.14
Räägitakse, et sel aastal on plaanis maha lõhkuda ja midagi uut asemele ehitada.
 
õige jutt 01. märts 2002, kl 12.08
Kas see mitte juba tükk aega neil plaanis pole? Aga tähelepanek igati õige-kohutavalt kole moodustis.
 
Tova 01. märts 2002, kl 12.28
Linnaisad ei puutu asjasse. Vahepeal, muuseas, on NSVL otsa saanud. Enamik ilusaid või koledaid maju, mida me näeme, kuulub eraomanikele.
Mure tundub sarnane kolme keskealise naise murele, kes trammis ükspäev kirusid, et "näe, ehitavad kokakoolaplaasasid aga lastel pole kuskil mängida".
Nagu riik või linn ehitaks kinosid või rohelisi tondilosse. Minu teada on see roheline monstrum mingi omandusliiniga I.Toome oma, aga ma võin ka eksida. Kiri talle, mitte linnaisale ega parlamendile.
 
a 01. märts 2002, kl 13.25
Tegelikult on linna kohustus nõuda kinnisvara valdajatelt maja, ehk siis varemete, antud juhul, korrashoidmist.
 
Ellen 01. märts 2002, kl 14.38
Olen a-ga täitsa nõus, ma saan aru küll, et see vist polegi linnaomand, kuid siiski midagi nad võiksid ju teha...
Seda hoonet mäletan veel sellest ajast, kui lasteaias käisin - see oli 1985 aastal...
 
laura 01. märts 2002, kl 16.14
minuteada on selle maja omanikele päris mitu ettekirjutust tehtud. Kuni selleni välja, et maha lammutaksid. aga aidanud pole kahjuks..
 
laura 01. märts 2002, kl 16.27
Tallinna kesklinnas tulevase Lõunaväila naabruses aastaid poolikuna seisnud Osten Tor võidakse lammutada sel suvel, kirjutab EPL.
Loe, kui huvitab:

http://www.epl.ee/artikkel.php?ID=196735
 
vaatan ka 01. märts 2002, kl 17.14
aga näit. hotell Tallinna kõrval olev 'parditiik'..?
jube, mõned lapsed käivad seal suvel ujumas! samas visatakse sinna kivikotiga kutsikaid surema...mõned nutikad käivad seal ka päevitamas - no tõeline kuurort kohe!
 
mari 01. märts 2002, kl 21.46
no mis te nüüd räägite!! ok, linn ei ole omanik, aga kes ehitusluba annab? milleks linnakunstnik on? milleks on teatud reeglid, kus mida ehitada võib? natuke on see ikka linna ametnike vaadata ka, et väga jubedaid maju ei kerkiks või mõni möödujatele kaela ei pudeneks. iseasi muidugi jah, palju neid kuulda võetakse või neist kinni peetakse. mõni ju arvab, et väga tark on hakata talvel katust maha võtma ja uut korrust peale ehitama (PEaltnägija).
kui koledatest asjadest linnapildis rääkida, siis ka Tartu on nende poolest ka vääääga rikas. kesklinnas asotsiaalid üksteise järel õnneks kisuvad lagunevad puumajas laiali- tore traditsioon juba paar aastat. VAst saab siis sellest jubedast agulist kesk linna lahti. Aga eriti kole vaatepilt on Tartu Raatuse gümnaasiumi juures, kus haljasalal olevate puude alla on sulaga tekkinud suured lombid. Juba paar nädalat vedeleb seal surnud kass- algul lombis, nüüd külmema ilmaga siis hange alt paistab..... MASENDAV!!! lapsed käivad sealt iga päev mööda, õpetajad ka- no kas on siis ilus vaadata??
 
vanaõel 01. märts 2002, kl 22.59
masendav...
ehk oleks mõistlik siis näiteks helistada gümnaasiumi kantseleisse ja paluda kohalikul kojamehel kassi laip likvideerida.
teeks äkki ise ka midagi siin virisemise asemel.
 
mari 02. märts 2002, kl 00.31
einoh, hea soovitus on jah alati muidugi, et miks siis ise midagi ei tee. mul ka muud teha, kui et alati helistama kukkuda, kui kuskil midagi halba silma hakkab. see nagu pensionäride rida, pool päeva telefoni ostas rippuda. häda on ju hoopis sellest, et need, kes kuskil millegi eest vastutavad, käivad vist kinniste silmadega ringi. ja palju on ka neid alasid, kus nagu pealtnäha ei vastutagi keegi millegi eest. see on ju iga päev näha.
 
vanaõel 02. märts 2002, kl 01.05
suhtumise küsimus vist. ja asjad on just sellepärast nii nagu nad on, et lokkab selline suhtumine "mul ka muud teha, kui et alati helistama kukkuda". loomulikult ära helista, las olla.
 
mari 02. märts 2002, kl 12.55
noh, sul on selline hea loogika, et võiks politsei ka ära kaotada, kodanikud peavad ise valvet ja korda? minuarust see on normaalne, et ma mööda linna käies ei vahi ringi,e t kus midagi ripakil on ja torman siis asju parandama ja õigeks sättima. Selleks on vastavatel töökohtadel vastavad inimesed. need paraku ei taha oma tööd teha- vat sellepärast on asjad nii nagu nad on. igaüks hoiab ikka ise oma ukseesise puhta.
aga paistab, et sul on vaja oma nime lihtsalt õigustada.
 
Unknown 02. märts 2002, kl 14.34
Ega politsei ei pea tegelema surnud kassiga. Kui sa näed surnud kassi, siis ole hea võta midagi ette. Kui kõik mõtleksid nagu sina, et pole minu asi, tegelegu sellega keegi teine, vat siis ei saagi mitte midagi korda. Kui keegi ei anna teadagi, et kuskil midagi on, siis ei saa vastavad inimesed ka midagi ette võtta. Ja milleks teha maha pensionäre? Tänu nende abile saab palju asju korda. Südamlikud ja abivalmis pensionärid tunduvad mulle palju sümpaatsemad kui kalgistunud ja ükskõiksed nooremad linnakodanikud. Kui see sind ei huvita ja kui sina kellelegi teada ei andnud, et seal vedeleb laip, mis sa siis virised, et midagi pole ära tehtud?
 
vip 02. märts 2002, kl 17.09
unknown: tore jutt sul, aga sinujutust saan ma nii aru, et ega sa ise ka parem ole?! teisi kamandada oskad, aga milleks meie riigis siis teatud ametiasutused eksisteerivad? ikka selleks, et oma riigi kodanikul parem elu oleks. ja sinu jutt a'la kui näed miks sa siis ära ei tee - siis jäädki elulõpuni ise tegema ja kogu see eesti riigi bande vaatab pealt ja oskab veel õiendada ka lisaks. ja kuhu inimene peab surnud kassi panema? prügikasti?
ja äkki oskad ka targutada, kuhu peaks sellest teada andma?
 
vanaõel 02. märts 2002, kl 19.33
ilmselt tuleb luua Tartu Linna Surnud Kasside Likvideerimise Büroo.
vipile: jätke unknown rahule, Unknown on see, kes nähes teid ilmses hädas, tuleb küsima, kas teil ehk abi vaja oleks. ärge siis pakutud abi vastu võtke, küllap kunagi juhtub mööda sõitma kiirabi, politsei või tuletõrje, kelle ametijuhendis ehk kirjas on, et nad teid aitama peavad.
Marile: millest see politsei-jutt tekkis? politsei on vajalik. vajalik just sellepärast, et suur osa rahvast on suhtumisega "mis see minu asi on". vanasti külaühiskonnas oli suhtumine teine ja polnud ka olulist vajadust politsei järele. kooselunormide rikkujaga (nt. vargaga) suutsid külamehed ise hakkama saada.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!