Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
arvuti
 
Mess 07. märts 2002, kl 20.44
...ostetud kolm aastat tagasi ja Microinki valistatu, ei peaks ju kohe peale garantiiaja lõppu üles ütlema, eriti sel kombel, et
hooldaja teatab, et arvutil on üles öelnud kõvaketas, emaplaat ja protsessor korraga:((
Mul kontoris täiesti toimiv 12 aastat vana arvuti (Soomest
ostetud), mis pole KORDAGI vedru välja visanud, ainult täiendatud ja parandatud. Häbi ühekordsete arvutite valmistajale!
 
ketu 07. märts 2002, kl 20.49
piisab kui ventikas läheb pekki (kiirus on olnud liiga suur, protsessor nii võimas, et ventikas ei jõua jahutada, et kõvaketas tuksi läheks. Aga mu mees ütles kommiks, et ära osta Microlinki!
 
mimm 08. märts 2002, kl 00.24
eh sa samasuguses shokkis nagu mina, mul ka 3 aastat vana arvuti ja järjest hakkas kõik ülesse ütlema ning uued osad sellised, mis nõuvad ka teiste osade välja vahetamist.Peab ikka vahel kasti ka vaatama ja kuulama, mis häält masin teeb, ventikad läksid kõik järjest läbi, õnneks endal pea lõikas ja ei põletanud kogu wärki maha. Nii need teadmised tulevad, läbi kogemuste:)
 
ylenna 08. märts 2002, kl 10.12
Mul jookseb neljas aasta, mil Microlingi ostsin. Garantiiaja jooksul käis aparaat vähemalt 5 korda remondis.Kõige toredam pauk oli, kui cd-plaat lendas sees ribadeks!Vahetati cd-lugeja ära, pandi vanemat tüüpi asemele!
 
vip 08. märts 2002, kl 10.12
tavaliselt leiab jah 3 aasta möödudes, selliste kasutajate arvutist vähemalt tolmuimejatäie tolmu. mis muidugi pigendab teie arvuti eluiga. Mis siis et 3 aastat on garantiiaeg, võinud siis hooldusülevaatuse ikka kord aastas teha.
 
mess 08. märts 2002, kl 10.32
vip, tule imema jah!:))) Aga loe esimese kommi lõpuosa kah veel läbi. Kui ühe firma arvutid lihtsalt ei pea vastu ja teine töötab aastaid....?
 
vip 08. märts 2002, kl 10.44
nu textist loeb välja, et 3 aastat sai täis ja siis mingi hooldust alles tegema hakati.

12 aastat vana arvuti????? tähendab miski 286 siis? Sa ka võrdled asju ikka. umbes sama nagu mul maal ülivana lampide raadio ja näe töötab, aga eelmine aasta ostetud uus raadio on juba tuksis. Ärge ostke a'la firmat, kes teeb nii kehvi tooteid.
 
eneL 08. märts 2002, kl 11.04
Minu meelest Microlink ei valmista ise neid osi (emaplaat, kõvaketas) on ikka väljastpoolt ostetud. Eks seal võib olla halb õnn lihtsalt - üks peab kaua vastu, teine mitte - või sai mingi ülepinge, lühise. Eriti imelik, et terve emaplaat. Eks see ole ka halb õnn.

vip: 286 nüüd küll lampidel ei käinud, niiet Su võrdlus on pisut kohatu ;-). Mikroskeemidel elektroonika on enam-vähem vastupidavuselt ikka võrdne. Ära nüüd nii ka ütle, et 286 on vastupidavam kui Pentium4.
 
ylenna 08. märts 2002, kl 11.12
Tean ka,et ühes suures firmas on arvuti juba 10 a. vana, kuid kordagi pole veel kokku jooksnud ega miskit.Ja Microlingis pidevalt remondis käies,küsisin, palju uutest arvutitest remonti tuuakse, öeldi: ca 50%.
ps.vead ei olnud mitte tolmust!
 
rose 08. märts 2002, kl 11.51
mis teil viga kui teil arvuti vähemalt kolm aastat vastu peab. Mul on arvuti nats üle aasta vana ja juba kaks korda garantiiremondis käinud ja aina hullemaks läheb. Mõlemal juhul on mingi kaks nädalat remondis olnud ja siis kui tahad arvutit kätte saada öeldakse, et me polegi veel midagi teinud! Siis teevad ruttu ühe päevaga mingi surra-murra ja ütlevad, et korras on. Viimati vahetasid nad oma sõnade järgi emaplaadi ära ja asi pidi korras olema. Aga kus sa sellega - mitte midagi pole korras, jamab sama moodi edasi nagu enne remonti. Ei viitsi enam jännata selle tobeda arvutifirmaga. Varsti viskan selle kasti küll prügimäele... Ja minu arvuti ei ole microlinki oma.
 
kiku 08. märts 2002, kl 12.09
Ärge kunagi tellige arvutit K-Arvutisalongist!!!
 
vip 08. märts 2002, kl 13.27
enel: ma usuks et 286 on vastupidavam, kuna p4 tehnoloogia on ikka vägapalju keerulisem kui omaaegse 286-l. kasvõi juba jahutuse osas. ja jahutus on on see mis imeb tolmu sisse näiteks. ja keerulisem tehnoloogia läheb tavaliselt rutem untsu.

lampidegaraadio võrdluse võtsin lihtsalt nii, mis momendil pähe torkas.


kiku: miks ei võiks sealt tellida? kui sa tead millest su arvuti peaks koosneva, siis vabalt. Ega nad ise seal juppe valmista. aga jah, kaupa riiulilt osta neil vähemalt pole mõtet, selles on sul õigus. võid haledalt pettasaada.
 
juta 08. märts 2002, kl 13.36
Mina ostsin küll arvuti K-arvutitest.
Esimese ehmatuse sain siis, kui CD-ROM üles ütles. Viisin kasti garantiiremonti ja tibi, kes selle vastu võttis, ei teadnud, misasi see CD-ROM on. Aga kuna selgus, et olen ostnud oma vajaduste jaoks liiga lahja arvuti, siis nüüd olen juba kogu kasti sisu välja vahetanud. Ainult kest on K-Arvutitest. Ja peab ütlema, et kestal küll midagi viga pole.
 
rose 08. märts 2002, kl 14.42
mina ostsin ka oma arvuti k-arvutisalongist. Ja need arvutid ei kõlba kuhugi. Mitu tuttavat on sama öelnud. Arvuti jälle jumpsib, ei tea mida teha - ei taha remonti ka viia, kui nad midagi ei tee seal. No mina ei tea enam... Tahaks arvutit kasutada ka vahepeal, mitte remondi vahet joosta...
 
eneL 08. märts 2002, kl 15.39
vip:
Ma küll ei arva, et emaplaadi ehitus sellest nii väga muutub, et tema peal teistsugune protsessor on. Vahetamist vajab, sain nii aru, terve emaplaat. No mälukiipide kohti on ka rohkem. Ja jahutus... Olen alati arvanud, et jahutus on ikka selleks vajalik, et tagada võimalikult suur töökindlus.
Ventilaator imeb tolmu sisse??? No kuule, ära seda ka väida, et vanematel arvutitel ventilaator puudus
 
eneL 08. märts 2002, kl 15.40
Lisaks vip:
tegelikult on see P4 keerulisem tehnoloogia enamalt jaolt kõik kivis sees. Aga üleüldse ei seleta, miks kõrbesid kõvaketas ja emaplaat
 
kiku 08. märts 2002, kl 16.25
Miks mitte K-Arvutisalongist? Esiteks neil on garantiiremondis kolmenädalased järjekorrad, see juba näitab, kui jamad arvutid neil on.
Mina arvutitest eriti ei tea. Panin tuttava arvutispetsiga oma arvuti paberi peal kokku ja läksin üksi tellima, lugesin ette, mida ma tahan ja kirjutasin täpselt üle kontrollimata alla. (ise ka loll muidugi, aga üldiselt ma usaldan inimesi.) Pärast tuli välja, et kuna neil polnud parajasti DVD-romi väljundit (kolm pesa) sees, panid nad mulle tavalise kahe pesaga väljundi, nii et telekasse ei saa asja suunata. Ütlesid, et vaadake filmi monitorilt. Lubasid helistada, kui sisse tuleb, aga poole aasta jooksul pole helistanud. Nüüd mul ongi see kallis DVD-rom jumala ilmaasjata arvutis.
Aga põhiline oli see, et viskas kogu aeg internetist välja ja enamuse kasutamise ajast oli safe mode´is. Viisin garantiisse, ootasin kolm nädalat, siis helistati, et arvutil pole häda midagi, viige minema. Aga kõik hädad olid alles.
Siis see tuttav arvutimees võttis arvuti ise lahti, tegi kindlaks, et mälu on vigane. Oli jälle kolm nädalat garantiis, nüüd vist on korras.
 
vip 08. märts 2002, kl 17.22
enel: mnjahh, 286-486 oli ainult 1 ventilaator, p4 tavaliselt juba 3. on vahe? tänapäeval on kõvaketastel ka ventilaatorid. tahad öelda et ei ime tolmu?
tööjuures naljaviluks ükskord lasin ühele macile (oligi teine nii 3-4 aastat vana ja macil on 1 ventilaator ja see arvuti on ainult kontoris olnud kus koristaja ka ikka oli) balloonist hapnikku. Wow, milline tolm, andis köhida. Täitsa must pilv oli kohe.

emaplaadi kohta toon näite, et kui on iseseisvalt mälu lisatud (juhtub ka arvutifirmades) siis pole mälu korralikult pessa pandud ja siis kärssab jah. ja kõik võimalikud ühendused/kaardid samuti võivad tekitada konflikte. mõnel inimesel pole kaardid külgegi kruvitud on ka seda nähtud.

kõvaketas (nii uuemad mis pole ventilaatoriga varustatud või on litsutud kuhugi nii et õhku ei saa) lähevad ka ikka päris kuumaks, kätte ikka ei võta.

Cd-rom kütab ka soojust kõvasti. 1 divx vilmi vaadates on pärast plaat päris kuum, ime et ei sula. kusjuures orgaaniline klaas peaks deformeeruma juba 60-70 kraadi juures.
 
vip 08. märts 2002, kl 17.26
kiku: kontollima pead ikka jah. kasvõi kisud seal poes enne lahti ja ajad järge, kas on sees ikka kõik see mida soovisid.

kui hiljem avastad on hilja.

eks ma ise sain ka kogemuse, kui ordit uskusin. emaplaat oli hoopis midagi muud kui see mida pakuti ja hinnakirjas oli.

avastasin ka liiga hilja, siis kui täiendama tahtsin hakata. järgmise puhul lasen kindlalt poes lahtivõtta minu silmeall ja siis vaatame koos üle kõik - muidu ei osta.
 
Kata 08. märts 2002, kl 19.50
Kuna arvutil puudub iseseisev intelligents, otsige viga endast!
 
ketu 08. märts 2002, kl 20.33
milles sinu arvuti probleem on ? jookseb kokku, hangub? Kui nii, siis on viga konfiguratsioonis, aga see on vana nali, et keskmine itipoiss ei oska korralikult arvutit konfida! ütlevad ainult, et tuleb rebuutida (sic!).
 
Hannes 08. märts 2002, kl 20.35
Üldiselt on töökindlad kasutatud välismaa firmaarvutid - nende emaplaati ei saa küll vahetada, kuid naljalt nad kinni ei jookse.
 
ketu 08. märts 2002, kl 20.38
viimane komm oli mõeldud rose'ile
 
rose 08. märts 2002, kl 21.06
ma ei tea arvutitest suurt midagi, nii et... Aga lihtsas eesti keeles öeldes on asi nii et pilt ei tule ette, alles siis tuleb kui arvutile resetti teha. Aga ma ei saa ju päeva otsa resetti teha?! Helistasin k-sse, öeldi et üritavad nii ruttu kui võimalik ära teha aga vaevalt küll. Pärast on jälle nii et passib mitu nädalat seal ja midagi ei tehta. Huvitav asi see k-arvutisalongi garantiiremont.
 
Indrek 09. märts 2002, kl 10.48
Ise pole kunagi poest arvutit komplekssena ostnud...kõik(peaaegu) on sellised võimalikult odavatest ja omavahel mitte just kõige paremini läbi saavatest juppidest kokku pandud peldikud........ kõige mõttekam on arvuti juppide kaupa osta ja ise kokku lapata, siis vähemalt tead mis seal sees ka on ja saab valida juppe mis ikka omavahel sobivad. Ja see et emaplaat+prose+kõvaketas korraga p*rse lähevad on küll veider, ma saan aru kui veel et näiteks lööb äike vooluvõrku miljon volti sisse siis veel...ilmselt aeti asjatundmatutele segast et rohkem raha välja pressida..
 
mess 10. märts 2002, kl 16.55
vip - vana arvuti on täiendatud ja parandatud, nagu ma kirjutasin , st. pole 286 mitte. Ventilaator vuhib remonti antud arvutil täiega, seega viga polnud selles. Vanal arvutil ei ole intel sees, aga kontori vajadused ajab täiega ära. Aga Indrekuga nõus, et PC Kaubamaja hooldus üritab kägu ajada. Lasen arvuti ära tuua ja mujal kontrollida, sest, et kolm põhielementi korraga tuksis on, pole nagu reaalne. Seega loen teema ammendatuks ja tänan osalejaid!
 
karin 15. märts 2002, kl 14.39
Kahjuks ei kattu kaks mõistet hea ja odav. Klient tahab üldiselt mõlemat ja valib siis viimase, kuna alguse tundub talle, et vahet pole, vahet hakatakse nägema hiljem, kui on hilja. Nii juhtub iga päev, aga on ka erandeid.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!