Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
kiirabi?
 
pirxx 10. märts 2002, kl 03.10
Kui inimesel tekib tervislik probleem ja ta on ise võimeline haiglasse minema (säästmaks kiirabiautot neile, kel pole ise võimalik muud trantsporti ksutada), siis miks Mustamäe kiirabis mõnitatakse inimesi? Kas mõningal valvearstil ka inimlikku suhtumist on või ...? Ok, probleem oli tõesti imelik aga miks peab kohe iga noort inimest kohtlema kui narkomaani või vaimuhaiget? Kolm arsti vaatas mind seal üle ja mõni neist suisa mainis oma "visiiti" lõpetades, et: eks nokkige siin edasi kui lõbus on!!! Miks ei saa inimene abi, kui ta seda tõesti vajab? Mille eest siis maksan iga kuu sotsiaalmaksu? Oleks kasvõi mõni analüüs tehtud... Ei, milleks! Teise haiglasse pöödrudes sain siiski asja nii kaugele viidud, et analüüsid tehti - vähemalt koheldi mind kui patsienti. Miks kiirabis on suhtumine, et tegeleme ainult nendega, kes juba otsi annavad (tugevate sümptomite põhjal)?
 
kassu 10. märts 2002, kl 03.23
heh kahjuks nende suhtumine juba selline on! Olen ise ka endale kiirabi kutsunud ja siis kysiti et kui te väga tahate et me tuleme , eks me siis tuleme! Ja see oli ka väga ebameeldiva tooniga...
 
kretten 10. märts 2002, kl 07.11
Mina pidin oma lapse viima maoloputust tegema kuna oli söönud "magusaid tablette".Oma eelnevast ebameeldivast "kiirabi kogemusest" juba teadsin mis teha ja tormasin ise laps kaenlas kohale.Aga oh häda,öeldi et siin lastega ei tegeleta,et minge õigesse kohta,aga maost ju kogu aeg imendub...
Olin juba parajas pinges sest ütlesin ju et laps sõi tablette ja vajab maoloputust....
Jõudsin lasteosakonda...seal küsiti enne HAIGEKASSAKAARTI kui laps ära loputati(laps oli 3-aastane).

Moraal: maoloputust oleks saanud teha ka täiskasvanute vastuvõtus kui oleks LAPSELE mõeldud ja mu närvipinget ei kompenseeri miski... :(
 
Ljuba Põtnõi to pirxx 10. märts 2002, kl 10.50
mis 'tõesti imelik probleem' see siis oli?
 
pirxx 10. märts 2002, kl 11.45
Probleem seisnes selles, et sõbranna avastas, et mul on keel must - nii nagu haigetel on valge katt, oli mul must. Mingeid muid kaebusi ei esinenud (kusagilt ei valutanud jne). Kiirabis öeldi esimese asjana, et see on vildikaga tehtud, teine arst kraapis mu keelt ja avastas, et kuna see must värv mu keele pealt maha ei tule, siis on hoopis markeriga tehtud... Igatahes meditsiiniline probleem see ei pidavat olema. Arstid kambakesi ümber ja kõigil kole lõbus - tunnistagu ma juba üles. Küsiti lõpetuseks, et kas mul on hoopis tõendit kuhugi vaja (käin koolis ja ka tööl), et viibisin haiglas. Hakkasin siis otsast peale seletama, et ma ei tulnud nalja tegema, vaid mul on hirm ja siiski tahaks teada, mis mul viga on. See jura ei tahtnudki lõppeda ja siis ma lihtsalt astusin sealt minema...
 
Ljuba 10. märts 2002, kl 11.53
kuidas praegu on, läks ise ära või on siiani must? sõid äkki midagi - mustsõstraid vms.?
 
tean seda lugu... 10. märts 2002, kl 13.05

Keel oli must reedel ja teine haigla võttis vastu ja seal üldse ei mõnitatud vaid tehti ruttu analüüsid ja anti need kaasa ja kästi KAASAS HOIDA SEST SELLINE ASI ON ESIMEST KORDA!!!! :((


Helistasin pirxx`le ja ta ütles et keel on ikka veel must aga enesetunne on hea ja analüüsid ikka kotis kaasas...

Siit ka probleem: kas tuleks äkki kaebus teha kuna patsienti mõnitati? Sellised asjad(mõnitamised) on ju NII TAVALISED......
 
vip 10. märts 2002, kl 13.08
pirxx, eee....palju sa seda sotsmaksu siis ikka ise maksad ja kui suure summa ulatuses? Tööandja nagu maksab enamustel. Seda on hea ettekääneks küll tuua, aga kui ühekuu summat vaadata siis on ikka väga niru summa tavaliselt.
 
tean seda lugu... 10. märts 2002, kl 13.50
to vip: pirxx on ise firma boss ja maksab maksud ise,see tähendab,et ta ongi enda tööandja.. ja jube normaalne...

Summa summaks,aga ka KÕIGE VÄIKSEM SUMMA VÄÄRIB INIMLIKKU KOHTLEMIST,või kuidas??? Sorry :((
 
tean seda lugu... 10. märts 2002, kl 14.00
to vip: pirxx on ise firma boss ja maksab maksud ise,see tähendab,et ta ongi enda tööandja.. ja jube normaalne...

Summa summaks,aga ka KÕIGE VÄIKSEM SUMMA VÄÄRIB INIMLIKKU KOHTLEMIST,või kuidas??? Sorry :((



Ja kui nüüd küsida et miks mina kirjutan,siis selleks et teise haiglasse läksin ise pirxxiga kaasa ja praegu ajab ta jälle töö asju,et saaks maksta sots.maksu et siis teda selle eest mõnitada.
Kus on õiglus?????? :((((((
 
ketu 10. märts 2002, kl 14.45
jõle kahju on tunnistada, aga haigekassa süsteem on täiesti pekkis. Mul ema kukkus tööjuures out of the blue kokku, helistati kiirabisse, sealt soovitati külma vett juua (!). Vanaema kukkus kodus kokku, kiirabi jälle keeldus tulemast, täpsemalt tuli alles siis, kui üks sugulane, kes on politseist, kutsus kiirabi politseinikuna. Eriti hull on probleem, kui midagi ei veritse otseselt, nagu see keele lugu, ma saan jube hästi aru, et endal on meeletu mure, et mis nüüd, aga arstide arvates on kõik muu väljaarvatud lahtine haav, suva... oeh. Võiks ikka olla vähemalt era kiirabi, kes tuleb alati välja, ükskõik kui absurdne see mure ei ole, ja patsient maksab näiteks 150-300, see on ju võrreldes närvikuluga väiksem kaotus.
 
pirxx 10. märts 2002, kl 18.22
Mis ettekäändeks??? Kui inimesel on probleem ja ta tahab abi saada,kas siis selleks on vaja ettekäändeid? Võibolla peaksin ümber spetsialiseeruma arstiteaduskonda - või on selleks ka mingit ettekäänet vaja?
 
teadja 10. märts 2002, kl 19.38
mulle tundub, et paljudele on meie medpersonali ebainimlikkus veel ikka uudiseks?!
Kes natuke kursis on näiteks koolitusega, see peaks mõistma, et sealt tulevad ju puht perverdid, eriti keskastme medpersonal. Kui kuulen sõna medõde, on kohe kahtlus, et tegu on kas sadistiga või lesbiga, mis teeb sama välja, ja kolmandat võimalust näeb üha harvemini.
 
parameediku sõber 10. märts 2002, kl 20.06
kuidas selle pagari tütrega asjad olidki?
proovige ise 24t päevas rõvedusi vahtida, vaadake siis, kas mingi 'musta keele' peale pöördesse lähete?! mitte et probleem oleks nõme, vaid need inimesed näevad SELLISEID probleeme päevast-päeva, et teie nö lihahaavad (mustadest keeltest rääkimata) tunduvad lihtsalt koomilistena...
 
no kuulge 10. märts 2002, kl 20.34
see tuletab juba kirikuõpetaja lugu meelde, et jumalast on nii siiber, lihtsalt naerma ajab...eriti need lihtsameelsed, kes kirikusse jumalat tulevad otsima..!

Aga arstide-õdedega on kahjuks nii jah, et teie hädad neid ju eriti ei huvita, oleks aeg sellest aru saada ja kogu see haigekassa värk p....e saata, uskuge, meie suremus sellest ei suurene.
 
yx arst. 10. märts 2002, kl 20.35
Sina ,,parameediku sõber,, oled vist juba ammuunustatud sõber.
Meedikud ei lähe ,,pöördesse,, ja musta keelt pole nähtud(otsisime ise ka raamatutest). Inetut käitumist ei vabanda miski ja kui liiga tehti soovitan pöörduda ,,patsiendi kaitsesse,,.Asi lahendatakse delikaatselt ja kiirelt, Antud juhul on tehtud arstide poolt palju spetsiifilisi vigu ja soovitan pöörduda ka ravi kvaliteedi komisjoni poole.
Kui on antud Hyppokraatsiuse vanne tuleb seda ka pidada või maksad diplomiga. :(
 
pirxx 10. märts 2002, kl 20.58
Koomiline oli see kiirabi arstide jaoks jah! Pidin pidevalt märkusi tegema, et ma ei tulnud sinna nalja tegema ja just täpselt nii otse ma ka väljendusin. Selle peale kästi mul üles tunnistada, et millega ma hakkama olena saanud... Andke andeks, aga see peaks arstide enda prestiizi pihta käima, kui ma lähen probleemiga ja seda ei vaevuta isegi uurima, vaid seletatakse, et ma olen markeriga oma keelt "täiustanud"... Ja miks on see koomiline arstide jaoks? Kui kaua see neile koomiline on? Kas nii kaua, kuni selguvad veel mingid muud kaebused, kuid siis võib ju juba hilja olla, et midagi veel päästa... Noh, arstid: naerge end ribadeks!!!
 
alle-aaa-aaa-aaaaaaaa 10. märts 2002, kl 21.08
F U C K eesti arstindusele!! Mind olex ka mitu korda äratapetud "abistajate" poolt ! veelkord F U C K
 
aivaluson 10. märts 2002, kl 22.15
kurb on asja juures see,et on ka arste,kes üritavad oma tööd hästi teha ja siis kärbitakse tiibu haigekassa poolt ja inimeste,kes on eelnevalt peedistatud nõmemeedikute poolt.
 
parameediku sõber 10. märts 2002, kl 22.16
ikkagi ei saanud su jutust siiani aru - mis mureks/diagnoosiks oli?
 
surmanuhtlus 10. märts 2002, kl 22.37
vanal idamaal karistati arste nende kergemeelsete apsude pärast surmanuhtlusega ja sellest võiks ehk tänapäeval ka abi tulla.

Et mitte ülekohtune näida, siis põhimõtteliselt veel, et ka poliitikud ja kirikutegelased kui suurema vastutuse kandjad peaksid oma kuritegeliku rumaluse eest eluga hüvasti jätma. Arst, hingearst ja meie elu organisaator - need on ometi niisugused kohad, kus peab inimeselt vastutust nõudma.
 
parameediku sõber 11. märts 2002, kl 00.09
sina, yx arst, oled suur naljatilk - Hyppokraatsius...icic,tegid tuju heaks, aitäh!
 
vip 11. märts 2002, kl 01.19
surmanuhtlus: sa oled mingi eriline jobu?

to tean seda lugu...: see ei loe et firmaboss on. iseenda eest ta maksab ju ikka niipalju kui ta palk on ja teiste eest ta maksab lihtsalt sellepärast, et teised temale tööd teevad.

pagan, kus te alles vingute tegelikult või mis
 
kah kuri 11. märts 2002, kl 13.07
no ja siis tänane SL Õhtuleht täis lugu sellest, kuidas narkareid elustati:)
Huvitav mitu nn "normaalset" ABIvajajat selle tõttu pikalt saadeti?
 
agent 12. märts 2002, kl 09.06
Pirxx, kas arvasid, et sul on surm suus või miks muidu kohe kiirabisse? Oleksid võind ikka perearsti juurde minna!
 
ny 13. märts 2002, kl 17.03
Minus tekitab meie kiirabi süsteem pigem hirmu... Mu emal on olnud kaks infarkti. Esimese kord saatis kardioloog ema jalgsi teise osakonda kardiogrammi tegema.. Kuid need tädid said oma juhtmed külge ja esimesed andmed hakkasid tulema...SIIS läks neil kiireks. Teise infarkti ajal helistas isa kiirabisse ja ütles, et varem on olnud infarkt ja vererõhk on ema tavapärasega võrreldes väga madal jne. Selle peale soovitati anda emale kuuma kohvi, see pidi vererõhku tõstma!!!??? Ja kuna viisakalt ei saanud, siis isa sõimas sellel inimesel näo täis ja selle peale saadeti kiirabi välja. Kuid kui oleks olnud olukord kus ema on väikse lapsega kodus ja saab infarkti? Kui täiskasvanud mehe juttu ei usutud, siis lapse juttu ammugi.. Ühesõnaga sellisel juhul peaks äsja infarkti saanud naine olema võimeline võitlema inimestega, kellest sõltub kiirabi välja saatmine. Kuid samas on ka meie inimesed hoolimatud.. Sõitsin bussiga Tartusse ja hakkas väga halb... Buss ei olnud täis ega umbne, kuid ikkagi. Mingi hetk kadus teadvus ära ning kui ma toibusin olin ma üleni kaetud külma higiga, pluus oli nii märg, et oleks võinud vett väänata. Ma palusin taga istuvaid tüdrukuid, et mul on väga halb, kas nad saaksid paluda bussijuhti, et peatutaks ja nad ostaksid mulle vett ning ma pakkusin raha. Ma olin nii nõrk, et ma ei suutnud ise liikuvas bussis bussijuhini minna. Üks tüdruk vaatas mulle tükk aega niiiiii pahaselt otsa nagu ma oleks ei tea mida palunud. Teine andis mulle pooliku pudeli sprite'i. Mis jõududega ma takso peale ja koju jõudsin ma ei tea. Kui vanemad 4 tundi hiljem järele jõudsid, olid mu vererõhk 39/55. Kusjuures asi ei olnud ju esmaabi andmises.. ma palusin tüdrukutelt lihtsalt vett tuua.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!