Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Africa ööklubi
 
girl 09. aprill 2002, kl 12.40
Pean üldiselt Africa ööklubist väga palju ning kuigi elan ise Tallinnas, käin seal aeg-ajalt - üldiselt on kogemused superpositiivsed, õhkkond, sisekujundus jms on väga mõnusad, aga minu suureks kurvastuseks on nüüd ka see ebameeldiv kogemus.

Lugu järgmine. Pidutsesin oma sõpradega 5. aprilli õhtul Africas. Olin lõbusas tujus ning mitte ka päris kaine, nii et ühel hetkel istusin baarileti peale (seal on üks jupp, mida ei kasutata). Järgmiseks tuli mulle idee seal püsti tõusta ja paar tantsusammu teha - enda ja oma seltkonna lõbuks. Tunnistan ausalt, et jah, ma poleks pidanud seda tegema - samas ei kahjustanud ma sellega ju kedagi. Aga - tuli mingi chick - oletan, et koristaja/saaliteenindaja, baaridaami moodi ta ei paistnud, võttis käega mu teksadest (põlvest) kinni ja tõmbas mu alla. Jubeda jõuga. Mul vedas VÄGA - maandusin jalgadele ning ehkki vasak jalg valutas kaks päeva, ei juhtunud muud hullu midagi. Olin natuke ehmatanud, aga kuna kõik läks hästi, pidutsesime natuke veel ja tulime siis ära.
Minu sõbrad olid aga suhteliselt rohkem shokeeritud ning kommenteerisid hiljem, et see oli väga nõme, mida see tüdruk tegi - niiviisi oleksin võinud lennata ka pea ees vastu lähedal seisvat massiivset lauda või kuhu&kuidas iganes.

Mida ta oleks pidanud tegema - kaks sõna "TULGE ALLA" ja ma oleksin tulnud. Ja/või siis turvamehe kutsuma, kes oleks pidanud mulle sama ütlema ja siis ehk jõuvõtteid kasutama. Aga selle aja peale oleksin ma ammu sealt ise all olnud.

Nagu öeldud - üldiselt ei ole mul sellele kohale mingeid pretensioone, teenindus ja kõik muu on üldiselt väga sümpaatne, aga see vahejuhtum oli küll ebameeldiv.

Kommenteerige - kas selline asi on normaalne?
 
tramm 09. aprill 2002, kl 13.33
keegi ei kasuta, hüppan peale ja trambin sellel esemel siis??
sinu käitumine ületas viisakuse piirid.
usun, et oled piisavalt vana küll juba, et teada mida tohib ja mida mitte. võibolla järeledas toosama chick, et kui sa juba nii käitud, ei pruugi sa ka viisakatest sõnadest aru saada. korrale sind ju kutsuti. no ja valutas su õnnetu jalake kaks päeva. sellele ei mõtle, et võisid laua pinda jäädavalt kahjustada?

sul endal peaks piinlik olema seda vahejuhtumit meenutades.
 
wo:man 09. aprill 2002, kl 13.51
Minu meelest tuleb seda ööklubides ikka ette, et keegi tantsib laua või baarileti peal (Hollywoodis vist isegi vastav üritus). Ma ei näe selles küll midagi hukkamõistmisväärset. Let the people have fun, eriti veel kuna see vist tõesti kedagi ei kahjustanud.
 
Naine 09. aprill 2002, kl 13.56
Niimoodi ju ei käituta. Mul oleks endal tükk aega piinlik oma sõprade ees ja Africasse ka ei tahaks enam minna... Kui see oleks minu teha olnud, oleksin lasknud su hoopis välja visata. Üks purjus tibi rikkus kunagi ühes mu sõbra baaris sellise käitumisega kalli laua, ma ei saa aru mida sa siin üldse halvaks kogemuseks nimetad?? Pigem oli see halb kogemus Africale.
Vana sa oled?
 
plika 09. aprill 2002, kl 13.56
Teenindaja oleks võinud siiski viisakalt käituda. Valdavalt saab inimestega probleemid siiski sõnadega lahendada.
 
Lucy 09. aprill 2002, kl 13.58
Piire sa ületasid küll, aga see ei anna teenendajale õigust iga kliendi suhtes jõudu kasutada.
Olen ka ise ülemeelikus meeleolus olles lavale tansima roninud, kui see pole lubatud olnud, siis tullakse ja öeldakse viisakalt, sellest piisab.
 
?? 09. aprill 2002, kl 13.59
Kuidas koer külale, nii küla koerale. Pole mõtet uriseda. Saa täiskasvanuks.
 
plikushka 09. aprill 2002, kl 15.39
ma ei hakka siinkohal hindama teemaalgataja käitumise sobilikkust või mittesobilikkust, aga paralleeliks võiks tuua, et näiteks Türgi kuurortlinnades on küll baarides kombeks, et rahvas tantsibki laudade, baarilettide ja kõige muu võimaliku peal ning mitte keegi ei vaata seda imelikult, rääkimata keelamisest või märkuse tegemisest. Vastupidi- baarimehed ise kutsuvad kliente lettidele ja laudadele jookide jms vahele tantsima. Küllap on see ka mujalgi maades, kus korralikult aga samas kultuurselt pidutseda osatakse vägagi normaalne nähtus.
 
Ly 09. aprill 2002, kl 15.51
Ja mõnel maal on mitme naise pidamine ka kombeks ja loomadega k....ne jne:) Äratuuuus!!! See Africa, millest jutt on ikkagi Eestis.
 
fille 09. aprill 2002, kl 15.58
mnjah, aga kui girl oleks vigaseks või surnuks kukkunud siis mis? sellised 'jõulised' ettekandjad ju asja omast taskust kinni ei maksa.. see Afica võiks oma personali pisut koolitada, siiski, enda huvides.
 
tramm 09. aprill 2002, kl 16.06
fille... aga mõtle ise.
purjus inimene tantsib letil. libastub ja kukub surnuks.
kellele seda vaja on. selle hetkel oli vähemalt all chick, kes tal aitas maanduda - jalgadel.
 
plikushka 09. aprill 2002, kl 16.10
Ly!
einojah, saan aru küll Aafrica on Eestis, aga ei saa aru, miks ei või siis eesti baarides asi veidi vabam olla? Võtame nt dekoltee: seal on tantsupõrandal need ümber toru olevad kõrgemad platvormid, kus tantsijannad tantsivad. Vahepeal nad aga seal ei tantsi aga tavalisi inimesi ka sinna peale tantsima ei lubata. Või näiteks Amigos on lava, aga tantsida seal peal lihtrahval ei lubata, isegi siis mitte, kui lava täitsa tühi on. Miks ei võiks siis ka Eestis pidulised ennast soovi korral nendel tantsuplatvormidel välja elada (jutt ei ole isegi mitte baarileti, laua vms peal tantsimisest).
Ja mitmenaisepidamisega ja loomadega k...sega baarileti peal tantsimist ju ikka võrrelda ei saa.
Eestlased on lihtsalt nii nõmedalt tuimad inimesed, et isegi lõbutseda ei oska nad korralikult... ja jääbki vaid baaris üle vaikselt nurgas istuda ja ennast silmini täis tõmmata...
 
?? 09. aprill 2002, kl 16.13
to plikushka: hakka siis ahviks, kui eestlane olla ei taha.
 
Kats 09. aprill 2002, kl 16.17
Ütleme nii, et ettekandja lihtsalt ületas hädakaitse piire. Loomulikult võib tulla ja öelda, kätega kallale minna on õigus ikka siis, kui ütlemisele tõesti ei reageerita! Kui purjus tüüp peaks ise laualt alla kukkuma ja jalaluu murdma, on see ta enda vastutus. Kui ettekandja ta põrandale tõmbab ja klient jalaluu murrab, siis ikka ettekandja / firma süü. Ja mingi jõletuma jultumusega siin nüüd küll tegemist ei olnud, inimene lihtsalt tundis ennast vabalt. Ööklubi ei tohiks küll nii kitsarinnaline koht olla!
 
plikushka 09. aprill 2002, kl 16.18
??-le!
Isiklikud kogemused sul ahviks olemise eelistes, eksju?
 
tramm 09. aprill 2002, kl 16.28
tekib veel üks võimalus.
purjus naine ei pruukinud tantsu hoos kuulda, kui tal alla astuda paluti. on ju tavaline, et ööklubis muusika nii vali, et tihtipeale tuleb kaaslase suisa kõrva karjuda, kui suhelda soovid. purjus neiu oli aga liiga kõrgel ja baaris töötav neiu ei ulatu isegi parema tahtmise juures ta kõrvadeni. ja oodata loo lõppu, et tekiks hetkeline vaiksem moment.. vahepeal võib ükskõik mida juhtuda. ja siiski, üks oli kaine ja teine oli purjus, ja tehke mis tahate, kaine inimene hindab olukorda paremini. oli vaja ta sealt maha saada ja saadigi. teinekord targem - ei roni igale poole.

ja olgem ausad... keegi purjus kodanik tantsib letil ja ma hiljem nõjatun oma lumivalge pluusiga letile. ja kes siis süüdi on, et ma pluusi määrisin? sellepärast, et lasi inimestel teha seda, mis pähe tuleb. milleks siis üldse tantsuplats ehitati? ei ole vaja tähelepanu otsimiseks jumalteab kuhu ronida. eriti veel purjus peaga.
 
suslik 09. aprill 2002, kl 16.41
Kuna olin kirjeldatud intsidendi tunnistajaks, siis julgen väita, et girl ei kahjustanud oma käitumisega suurt muud midagi, kui ehk tolle vägivallatsejast näitsiku (huumori)taluvuspiiri (antud juhul siis mitte eriti kõrget)ning pakkus talle vapustava võimaluse oma volitusi ületades õnnestavat võimutunnet kogeda...irw! Võib ju vaielda, kas tsiviliseeritud inimene ronib baaris leti peale või ei, aga selge on see, et tsiviliseeritud inimene ei räägi käte abil (mis meile lasteaias õpetati?)vaid kasutab seda va verbaalset varianti. Ja kui siis tõesti ei järgne soovitud reaktsiooni, oleksid füüsilised märkused ehk mõnevõrra õigustatud. Minu teada on isegi kurjategijate peatamisel reegliks - esimene lask õhku ja teine vajaduse korral pihta (või oli see vastupidi?).

No ja mis puutub vanuseküsimusse, mis siin eelnevalt püstitati - kas siis ülemeelik pidutsemine on tõesti ainult teismike privileeg, et siin nii väga suureks saada soovitatakse? Ma arvan, et selline kergelt eneseirooniline showtegemine ei ole tingimata vaimse ebaküpsuse tunnnuseks, pigem märk elutervest lõõgastumisoskusest.Aga mis teha - säravad, crazymad ja teistest erineda julgevad isendid on alati saanud hallimate kujude halvakspanu osaliseks.

Ja veel- mis on ühele ööklubile paremaks reklaamiks: kas lõbusatujulised ja tervete luudega külastajad või vägivaldsed saaliteenindajad?
(see viimane ei puudutanud nüüd küll Africa äärmiselt sümpaatseid baaridaame!:))
 
suslik 09. aprill 2002, kl 16.47
Lisaks - olen 100% kindel, et nimetatud chik ei öelnud girlile KORDAGI, et ta baariletilt alla tuleks. Ja vaatamata teatud joobeastmele, ei olnud girl kindlasti mitte nii purjus, et ta ümbritsevat adekvaatselt tajunud ei oleks.
 
wilma 09. aprill 2002, kl 16.53
Pole küll näinud, et Africas äärmiselt sümpaatsed baaridaamid on! Kõike muud aga mitte sümpaatsed...
Eks see Africa ju üks igav koht on. Üritusi seal ei toimu(nagu nt. Hollywoodis jm.), lihtsalt mängitakse mussi. Ja mis seal imelikku on kui inimene ise teeb midagi lõbusat? No kas pidutseda ka enam ei või? Las vähemalt mõnigi teeb pulli, samal ajal kui teised nurgas passivad...
 
snikers 09. aprill 2002, kl 17.00
pulli tegemiseks on snikersi võistlus - tee mis pähe tuleb.
 
caprice 09. aprill 2002, kl 17.38
Aga äkki girl tegigi pulli snickersi võistluse jaoks?:)))
 
xxx 10. aprill 2002, kl 09.56
olen absoluutselt nõus trammiga. Vingelt öeldud.
Sellised tipsid võiksid tõepoolest enne nats mõelda, kui kuskile ronima hakkavad. Ja eks ole ennegi nähtud neid päälinna totse, kes arvavad endast liialt palju - kujutage ette olen TALLINNAST ja seetõttu võin kõike teha. Kahju on sellistest inimestest.
 
suslik 10. aprill 2002, kl 10.43
Aga kui teema püstitaja oleks Haapsallu sõitnud Pärnust, Võrust, Sillamäelt, Väike-Maarjast? Kas siis oleks tema teguviis vabandatavam olnud?
kahju on hoopis sellistest inimestest, kellel sallivust vajaka jääb...
 
xxx-suslikule 10. aprill 2002, kl 11.07
lihtsalt päälinnast pärit inimesed arvavad endast enamasti liialt palju, loomulikult on ka normaalseid olemas.
Aga selline teguviis ei ole sellegipoolest vabandatav.
Olin ise ka kunagi suur Africa kylastaja aga kahjuks enam sinna ei kipu ja just narkarite pärast. Kahjuks ei ole Africa enam endine.
 
mari 10. aprill 2002, kl 11.09
tõesti väga nõme käitumine, mille puhul inimene tahab end veel õigustada sellega, et kui teenendaja käitus halvasti, siis mul kohe oli lausa õigus laudade peale ronida?! eks ööklubide töötajatel ole kogemusi igasuguste inimestega, kellele tõesti sõnad ei mõju ja sinust on lihtsalt nõme tagantjärgi seletada,et "küll ma oleks sealt alla tulnud". mis siis ronisid sinna letile üldse??
 
suslik 10. aprill 2002, kl 11.17
xxx - Africas narkarid? Pole just ekspert, kuid silma pole hakanud...Pigem on päälinna "juhtivad" klubid tabletivõistkonnale teiseks koduks, mistõttu eelistangi Africat.Minu jaoks on see juba "koduklubiks" kujunemas, mõnusalt hubane ja pime, sõbralik rahvas - ei toimu sellist pidevat ja närvesöövat üksteise hindamist/klassifitseerimist...Saab rahulikult oma sõprade seltsis pidutseda. Aga võibolla olen lihtsalt Africasse alati heal ajal sattunud..vähemalt laua peal tantsivad tüdrukud mind ei sega :)
 
caprice 10. aprill 2002, kl 17.45
No siis peab küll silmad kinni käima kui pole africas narkareid näinud. Olen xxx-ga täiesti nõus - ei ole see koht enam endine. Paras allakäinud urgas on. Mul on muudki selle koha kohta öelda aga ei viici preagu seletada ( kalduks nats teemast kõrvale ka).
 
üliõpilane 16. aprill 2002, kl 10.57
africa on ka minu koduklubi ja ütlen teile, et narkarite ajad on jäänud paari aasta taha ja pidada africat urkaks, njaaa, no comments
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!