Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Ropendavad lapsed
 
Ling 18. aprill 2002, kl 12.12
Sõitsin siin üks päev bussiga koju, tagaistmetel istusid mitu 11-12 aastast poissi, issand, kuidas nad ropendasid: lausa kolmes keeles, arutasid kõva häälega Sexpeditsiooni (!) ja seal esinenud bändi Rockbitch jne, nii et terve buss oli asjaga kursis. Naersid kõvasti, kusjuures naer meenutas Beavis't ja Butthead'i. Väga kole oli vaadata ja eriti kuulata!
Kas sellised ongi meie "deti - cvety zhizni"?
 
Liisu 18. aprill 2002, kl 13.21
Las ropendavad, see pidi pingeid maandama, sensitiivid teavad rääkida.Halba teeb see ainult kaaskodanike kõrvadele. Peaasi, et ei peksa ja rüsele:)
 
KRIT 18. aprill 2002, kl 13.26
Kui kasvõi üks reisija neile märkuse teeks, tõmbuvad nad tagasi. Ükskõiksus soodustabki sellist käitumist.
 
Ling 18. aprill 2002, kl 13.40
ei ütleks, et see neid peataks. Keegi täiskasvanutest tegi neile märkuse, kuid vastuseks oli midagi a'la "f... you, sa vana pedofiil.." jne.
Ja küsimus ei ole üldse selles.
 
cat 18. aprill 2002, kl 13.49
Ropendamine on vist laste tänapäeva trend. Ei saa isegi seda öelda, et kõik algab kodust. Kodus nad ei pruugi üldse ropendada, aga omasuguste seas on sõimusõnad suus. Kui hakkad neid keelama, siis öeldakse, et mis sa mutt mõgised.
 
Tigr 18. aprill 2002, kl 13.55
mis lapsed....rullnokad ja ka täiesti normaalsed inimesed ropendavad nii et maa must...ja ka mina võiksin mõnikord enne mõelda ja siis öelda :$
 
Ling 18. aprill 2002, kl 14.15
Tigr: aga sa ei hakka ju ühistranspordis niimoodi käituma, eks ole? :)
 
****** 18. aprill 2002, kl 14.58
teiste reaktsioon ongi ju see, mis sõnu igasuguseid pilduma paneb ei mida muud ja kui et reaktsiooni ei tule, ei tundugi see ehk enam nõndapalju cool...isegi etteheitev pilk võib ju hoogu juurde anda...tegelt kehtib see vähe nooremate kohta vist...11-12 on juba eelteismelised ja enda arust 'kõvad tegija'- rullnokad noh, ja eks üks kõva tegija peabki ju kõvu sõnu kasutama...ja kena ju on kui sekspeditsiooni ja rockbitchide promomine ikka sobivat pinda leiab- sellele peaks nii reklaamivärk meedias kui linnas ikka enne mõtlema, et kel väärtushinnangud väljakujunemata ja kodust kujundamist ka pole, saabki tekkida arusaam tänases päevas väärtustest kui sellistest taoliste kampaaniate najal+ teles näidatav....ja mida siis ongi oodata peale 'rullnokkade'????
 
Tigr 18. aprill 2002, kl 15.03
Ling: seda mitte jah :)

aga rullnokk ma ei ole
sekspeditsioonil ei käinud
ning kui mul tulebki mõni vähe vängem sõna suust, siis kindlasti mitte sellepärast, et ma tahaksin olla 'kõva tegija'

:)))
 
Ling 18. aprill 2002, kl 15.07
Tigr: rõõm kuulda! :)
 
Cetu 18. aprill 2002, kl 15.42
mnjaa, ma arvan, et Tigr ei ole enam mitte ka 11 või 12. Või ma eksin?:)))
Ehk on see ropendamine seotud teatud ealiste iseärasustega? Ei usu, et needsamad 11-12 aastased jõmmid nii 10 aasta pärast (no ok, ütleme siis 15 aasta pärast, sest meeste aeglasem täiskasvanuks saamine on ju teada :P) bussi tagapingil valjuhääslet kehaosasid pilluks.
Päris väiksed lapsed ju ka panevad oma vanemate kannatuse igasuguste roppude sõnade ütlemisega proovile, ehk on puberteedieas n.ö proovilepaneku teine periood?
Usun, et juba täiskasvanuks saanud kaaskodanikke selline ropendamine häirib, aga vaevalt, et kõikidest pisikestest roppsuudest nüüd kohe amoraalsed inimesed kasvaksid.
 
Kats 18. aprill 2002, kl 22.04
Aga minul natsa teistsugune, ehkki ka halb kogemus. Juhtusin oma sõbrannast juuksuriga vähe vabamalt juttu ajama, ei seal ropumaid sõnu kui prs või krt nüüd küll ei olnud. Ja äkki tuli kõrvalkabinetist välja kosmeetik (kusjuures tööaeg oli läbi ja ma ei teadnud, et seal üldse keegi on) ja ütles, et tema klienti solvab selline keelekasutus ja palun lõpetage oma jutt. Jube piinlik oli, vanust nagu juba on (25) ja ametikoht ka selline soliidsem. Ilmselt on inimestel ropendamisest ka vähe erinev arusaamine.
 
Tigr 19. aprill 2002, kl 11.28
ei, Cetu, Tigr on juba tervelt 21 ja pool aastat siin maailmas elanud :)
 
Cetu 19. aprill 2002, kl 11.57
no näedsa siis, Tigr, sellepärast sa enam (ühistranspordis) ei ropendagi:)
 
Tigr 19. aprill 2002, kl 12.10
arvad, et see on põhjus?
ma sõidan viimasel ajal muidugi vähe ka bussi ja trammi ning trolliga, aga mine sa tea.....kui pean mõnikord sõitma, võibolla siis automaatselt ajab kohe ropendama (irw!)

aga mujal....nojah...

:))))
 
mm 19. aprill 2002, kl 16.50
Sõitsin kahe kümneaastasega koos bussis (teisi inimesi oli muidugi ka) ja oh seda imet kui tüdruk karjatas: "T**a, kus mu võtmed p***i on!" Sellisele ei ütle ka midagi, mis ta siis veel vastu käratab :/
 
Rocky 21. aprill 2002, kl 15.18
sellised, kes avalikus kohas riopendavad nii, et suust vahtu välja voolab, on ajulagedad ju! Sellised, kes tahavad end teistele näidata. Oma seltskonnas on asi teisiti - olen teismeline ja me elame ennast vahel välja. Aga suurte juuresolekul püüame me viisakad olla. See jätab nõmeda mulje muidu ja sulle võidakse näpuga näitama hakata.

Heh - koolis ühe kamba tydrukud (sõbrannad) kutsuvad 11 litsideks. Kas see on normaalne? ("Tere litsid!")
 
Norija 22. aprill 2002, kl 10.07
Võib aidata see, kui piisavalt kõva häälega mõnele kaassõitjale mainida, et ah, laste asi, see ealiste iseärasustega seotud. Saavad vanemaks, läheb üle.
Loomulikult, sel korral võib oodata, et käib välja nii rõve ja ropp tekst, kui veel suudetakse. Aga kui selle peale lihtsalt muiata ja mitte närvi minna, siis ei jää neile sellest sõidust head mälestust. Järgmine kord võivad nad mõnevõrra mõistlikumad olla.
Märkust tegema minna on mõtet ainult siis, kui võid kindel olla, et sa sellega nende lõbu ei suurenda. Nagu igasuguse kasvatamisega ja autoriteedi näitamisega, kõigepalt peab olema kindel, et suudad oma tahtmise igal juhul läbi viia. Näiteks bussijuht võib bussi kinni pidada ja teatada, et tema enne edasi ei sõida, kui ropendajad maha lähevad ja kutsub teeninduse mehed välja, kes ropendajad kasvõi jõuga välja tõstavad. Tugev mees võib ropendajad vait sundida, kuna ta võib nad puhtfüüsiliselt välja visata. Teatavat tüüpi naine on suuteline sedalaadi marakratid lihtviisil üle sõimama.
Aga teistel on soovitatav iseennastki veenda selles, et need tegelased pole mitte niivõrd vastikud, kuivõrd naeruväärsed. (No andke andeks, 11 aastane sekspeditsioonist arutaja on naeruväärne). Esiteks on see iseenda tervisele kasulikum ja teiseks häirib see neid tüüpe kõige rohkem. Naeuväärsus on asi, mida inimesed enamasti kõige rohkem kardavad.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!