Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
bussijuht
 
kass 23. aprill 2002, kl 14.51
Eilne "meeldiv"kogemus Tallinna ühistranspordiga: olin bussipeatusest ca 100 meetri kaugusel, 18 buss sõitis peatusesse, avas uksed...ja otse minu nina all pani uksed kinni tagasi ja hakkas sõitma.Kuna peatuses on valgusfoor, jäi buss sinna punase tule taha pidama. Jooksin esimese ukse juurde ja koputasin, arvates, et bussijuht ehk ei näinud mind jooksmas(kuigi sellisel juhul pidanuks ta pime olema). Bussijuht avas ukse ja kui ma sisse astusin, siis sain kanges eesti keeles terve peatäie a la: kas see, krt, on viimane buss väää, kas sul pole paremat teha kui bussi peale joosta väää, kas sa järgmist bussi ei oska oodata väää... jne jne. Olin nii jahmunud, et ei osanud talle õieti midagi öeldagi selle peale. Arusaamatu, mis sellised inimesed ikkagi ronivad tööle kohtadesse, kus (kuri paratamatus) tuleb teiste inimestega kokku puutuda!?!
 
muhkel 23. aprill 2002, kl 15.13
peaaegu sama kogemus, aga paari aasta eest ja liinil nr 17. ma arvan, et see mees oli purjus või psühhopaat - kõigepealt üritas ta NIMELT ühte kodanikku ukse vahele jätta ja seejärel üritas ristmikul ühe mossega ukerdama jäänud vanameest rammida tehes bussiga jonksu mosse suunas ning irvitas seejärel võidurõõmsalt. igatahes minul hakkas hirmus ja seetõttu läksin järgmises peatuses maha. lisaks kirus ta kedagi terve see kaks peatusevahet, mis ma bussis suutsin püsida.
 
Scarlet 23. aprill 2002, kl 15.52
Minul on vist natuke hirmsamgi kogemus. Hakkasin keskelt peale minema, väike laps oli süles, suurem (6 a) astus ees sisse... ja laks! buss pani uksed kinni ja sõitis minema, minu 6 aastane laps peal (esimest korda elus üksi bussis). Kirjeldamatult õudne tunne. Üks hea südamega tädi nägi seda ja tuli mu lapsega koos järgmises peatuses maha. Sõpruse pst-l on peatused kohati silmapiiril, nii ma tormasin arutult järgmise peatuse poole (olin nii endast väljas, et ei suutnud mõelda, mis tegelikult tegema peaks) ja poole peal saime kokku. Meenutadagi uskumatu.
 
Liisu 23. aprill 2002, kl 16.57
Miks te lasete endaga nii teha?????
Olen ise ka ühe korra lapsega koos trammi uste vahele kinni jäänud aga tagantjärele paneb see lugu isegi naerma:) Juhtus lihtsalt õnnelik õnnetus. Hakkasime rahulikult peale minema ja korraga-plaks uksed kinni ja ei mingit hoiatussignaali enne jne. Laps sai kuidagi sisse aga minu enda tõmbasid välja trammis olevad vastutulelikud kaaskodanikud:)Ühesõnaga tegin täieliku skandaali Trammi-trollipargi(või mis selle asutuse nimi ka iganes on) direktori juures ja nõudsin aruandmist, mis sellise juhiga ette võetakse. Alguses taheti nagu asi maha vaikida, et ise jooksime jne. kuigi see nii polnud ja kui teatasin, et järgmisel päeval võivad nad sellest lugeda Õhtulehes siis alles hakkas asi toimima:) Helistas mulle see "patune" trammijuht ja nuttis torusse jne. ja minu otsustada oli, kas talle tehakse trahv v. mitte. Minu südame pehmendamiseks rääkis muidugi direktor, et sellel trammijuhil enne pole mitte kunagi midagi sellist juhtunud ja ta kasvatab üksinda lastekodust võetud last ja on ülikorralik töötaja jne. Ja mina loomulikult sulasin:) Hakkas lõpuks kahju isegi trammijuhist ja nii me siis mõlemad töinasime telefonide otsas:)
Aga kogu loo mõte ikkagi selles, et kui nende otsese rahakoti kallale tullakse siis hakkavad ikka mõtlema küll, kas kontrollida turvaline pealetulek-mahaminek v. võtta oma tööd suhteliselt lõdvalt. Me ju maksame ometigi makse ja ostame korralikult pileti, selle eest, et me ka turvaliselt sõita saaksime:)
Ja seiske enese eest, muidu ei seisa teie eest keegi!
Noh nüüd kohe süda kergem:)
 
julm 23. aprill 2002, kl 17.07

TEE KIRI/E-MAIL JUHTUNUST TALLINNA AUTOBUSSIKOONDISESSE.
tak@tak.ee

TEAN, ET SELLISTE JUHTUMITE PÄRAST VÕETAKSE BUSSIJUHTIDELT PREEMIA ÄRA!!!

SIIS TEINEKORD TEAB. . .
 
Marmelade 23. aprill 2002, kl 17.22
Ah et bussijuht tegi vastutulekuna Sulle, kass, uksed lahti, ehkki oli peatusest juba välja sõitnud. Ja julm soovitab kaebekiri koostada, et juhil preemia ära võetaks. Ahah, huvitav......
 
Scarlet 23. aprill 2002, kl 17.26
Mina läbisin kogu selle tsirkuse, mis Liisu kirjeldas. Mind mäletatakse autobussikoondises veel kaua, sest mina ei lase endaga niimoodi käituda. Kui kuulen-näen siin uutest juhtumites, siis saan aru, et ühe inimese põrkamine ei muuda mitte midagi.
 
Ekskannataja 23. aprill 2002, kl 20.19
Olen ka korduvalt bussijuhtide sellist käitumist näinud. Aga teisalt on mind bussi peale jooksmisel märksa rohkem kordi kenasti ära oodatud. Nii et minul on positiivseid kogemusi rohkem kui negatiivseid.
Mis aga lastega emadesse puutub: kas te ikka lähete alati eesuksest? Nii ju peaks, kaaskodanikud üldiselt respekteerivad seda ja see uks on juhil ka paremini silma all. Tagapool tungeldes panete tõesti oma lapsukesed phtlikku olukorda. Te ju ei tea, kas satute heade või pahurate inimeste meelevalda.
 
tsinna 23. aprill 2002, kl 20.38
Tõesti tasub õiendada. Inimesi on igasuguseid, mõni ei tohiks küll teha tööd, mis seotud teiste inimestega. Oli mul sõbranna, kes mõned aastad tagasi semmis ühe bussijuhiga. Ja sõbranna siis tuli maalt linna ja sõitis temaga kaasa. Pärast rääkis, mis siis mehe "hobi" on: järsult pidurdada või paigalt võtta ja siis kokku lugeda, mitu koksu õnnestus teha! St: mitu inimest tema pärast oma pead vastu mingit toru ära lõid. Pooltühjas bussis pidi see peeglist hästi näha olema. Sõbranna lollakas abiellus veel selle psühhopaadiga ja nüüd saab tema käest peksa.
 
tsinna 23. aprill 2002, kl 20.38
Tõesti tasub õiendada. Inimesi on igasuguseid, mõni ei tohiks küll teha tööd, mis seotud teiste inimestega. Oli mul sõbranna, kes mõned aastad tagasi semmis ühe bussijuhiga. Ja sõbranna siis tuli maalt linna ja sõitis temaga kaasa. Pärast rääkis, mis siis mehe "hobi" on: järsult pidurdada või paigalt võtta ja siis kokku lugeda, mitu koksu õnnestus teha! St: mitu inimest tema pärast oma pead vastu mingit toru ära lõid. Pooltühjas bussis pidi see peeglist hästi näha olema. Sõbranna lollakas abiellus veel selle psühhopaadiga ja nüüd saab tema käest peksa.
 
nonii 23. aprill 2002, kl 23.08
tsinna jutust sain aru, et sellist asja tehakse siis teadlikult, mina arvasin, et murdsin oma kulmuluu sellepärast, et juhil oli kogemata käik sisse jäänud..verd voolas ojana, õnneks suurt armi ei jäänud.
 
Aime 23. aprill 2002, kl 23.43
Lihtsalt vahemärkus: sellist asja nagu kulmuluud pole olemas
 
Scarlet 24. aprill 2002, kl 08.40
To Ekskannataja: Jah, esiuks on lastega emadele õige. Aga kui peatuses ei ole ühtegi inimest peale minu/minu laste ja kui buss sõidab hooga peatusesse ja jääb keskmise uksega täpselt minu ette seisma ja bussi sees ei ole ka üle 6-8 inimese, ei näinud ma vajadust hakata esiukse juurde kobistama.
Õnneks ei olnud mul tol ajal vaja tihti bussiga sõita ja nüüd üldse enam mitte.
 
Liis! 24. aprill 2002, kl 09.07
Näiteks number 16 üks bussijuht hommikuti ei teegi sulle esiust lahti. Seetõttu enam ei kipugi esiukse juurde minemast. Nii kui buss peatusesse jõuab, teeb bussijuht tagumised uksed lahti ja ise vaatab kähku mujale. Olen näinud küll kuidas inimesed esiukse juures seisavad ja ootavad aga bussijuht vahib mujale ja nii muuseas ei kavatsegi ust lahti teha.
 
vihmapisar 24. aprill 2002, kl 09.16
nr 28 bussiga sõitis kunagi mingi veidrikust bussijuht. nimelt võttis ta alati peatusest minnes suure hoo sisse ja u 100 meetri pärast lasi bussil vabakäigul veereda kuni järgmise peatuseni, suretades seal bussi välja. siis käivitas uuest ja läks samas vaimus edasi. võite arvata, kui kiiresti see buss siis liini läbis. õismäelt tondile sõitmine võttis aega igal juhul vähemalt 45 minutit. kusjuures, see juures kimasid sest bussist mööda mõned järgmised sama liini bussid.
 
kass 24. aprill 2002, kl 09.29
Marmelade: bussijuht ei teinud mitte VASTUTULEKUNA ust lahti, vaid pani selle minu nina all PEATUSES KINNI. Selles on küsimus. See, et ta hiljem ukse avas, oli tingitud lihtsalt sellest, et ta punase tule taha pidama jäi ning ma uksele kopsisin. Kui ma poleks seda teinud, siis ta EI OLEKS uksi avanud.
Ja helistasin eile TAK-i ja uuriti seal täpselt, mis kella-ajal lugu juhtus (lähen alati kindlal kellaajal väljuvbale bussile, et edasi teisele bussile jõuda) ning loodan, et selle jurakaga miskit ka ette võetakse.
Ja bussijuhtidest veel-talvel sõitis samuti 18 bussijuht koos mu tütrega LIHTSALT peatusest mööda, kuigi laps seisis esimese ukse juures ja palus, et võiks oma peatuses maha minna. Kuna aga tegemist oli uue peatusega 18-liinil, siis bussijuht (samasugune poolumbkeelne mölakas) ütles, et tema ei tea, mis peatus see selline on ja ei kavatsegi peatuda. Resultaat-11 aastane laps kõndis 2,5 km kottpimedas tee-aares (PÄrnu mnt) JALA kell 18 paiku talvel!!! Siis ma helistasin ja tegin TAK-is tõelise skandaali-ja mõjus-vähemalt sellel bussijuhil võeti küll preemia ära.
 
Mõningaste kogemustega 24. aprill 2002, kl 11.44
Usta avamisega on tihti segadust. Alles hiljuti ju kuulutati jälle, et on võetud vastu otsus mõnedel liinidel ainult esiuksest inimesi peale võtta ja välja lasta. Nagu aga siin eespool märgiti, et suvatse paljud juhid esiust aga üldse avada. Olen korduvalt marssinud väljumiseks just esiukse juurde, aga ust lahti ei tehta. Kui bussijuhilt küsin, miks ta nii toimib, siis olen saanud kuulda pikka tiraadi: bussijuht on ka inimene, väljast tuleb külma õhku, tahate mu ära külmetada või?
 
kati 24. aprill 2002, kl 12.12
Tahtmata kuidagi õigustada neid bussijuhte,kes oma tööd
teevad hoolimatult,leidub siiski nende hulgas ka selliseid,
kes vääriksid enam tunnustamist.Muide,kui jooksete bussile
sellisest suunast,kust bussijuht teid tõesti ei näe,siis
võib ta ka tahtmatult ukse kinni panna.Peeglist näeb üldjoones
uste lähedust,mitte bussi raadiust mitmekümne meetri ulatuses,
kuna graafikust peab preemia äravõtmise hirmus täpselt kinni pidama,siis pole juhil alati võimalik enne peatusest lahkumist
põhjalikult ümbruskonda silmitseda,seda enam,et rahvarohketes peatustes,eriti tipptundidel on sagimist enam kui küll.
Teadmiseks : ise ei ole bussijuht,sõidan reisijana ja ka
minu nina eest on uksed kinni löödud ja ka spetsiaalselt
oodatud,et bussi jõuaks.
 
Marmelade 24. aprill 2002, kl 12.19
kass, alati on ju keegi, kes peatuses rahulolematult ukse taha jääb, sest mingil hetkel peab buss ju siiski sõitma hakkama, kas pole?! ja kui siis bussijuht Sinu koputamise peale väljaspool peatust ukse lahti tegi, oli see temast kena ja vastutulelik. nad ei ole ju kohustatud "hääletajaid" peale võtma.
 
lihtne 24. aprill 2002, kl 13.08
Mul oli jälle selline juhus. Läkisn bussi, tahtsin osta piletit, kahjuks polnud täpset raha, andsin 10 kroonise (pilet maksab 8 kr), mille peale juht lihtsalr mulle 2 krooni tagasi en andnud.
Lugu juhtus Tartus
 
väga lihtne 24. aprill 2002, kl 16.17
mul jälle selline juhus - tahtsin trammis ühe korra piletit osta. juht ütles, et pole. sai siis sunnitult tunnipilet võetud, mis minu teada kallim...
 
dzei 24. aprill 2002, kl 20.05
Ma ükskord tahtsin ka bussis piletit osta, bussijuht ütles, et
pole raha tagasi anda. No ja ega ma poleks siis pidanud seda vaheraha talle jätma. Küsimus küll paaris kroonis, aga asi põhimõttes. Saatsin ta mõttes kuradile ja pilet jäigi ostmata. Ja järgmises peatuses tuli peale kontrollör. Vedas, et täiesti juhuslikult nägin üht tuttavat, kes hädast välja aitas ja pileti andis. Mis oleks saanud, kui poleks endale tuttava käest piletit saanud? Kas oleks end üldse välja vabandanud?
 
anne 24. aprill 2002, kl 20.52
tunnipilet ja ühekorrapilet on sama hinnaga(ostes sõidukist)putkast ostes on hind 10 ja 7,kui võtad 10 tk. korraga.
 
Maali 24. aprill 2002, kl 22.50
kui ma noorem olin siis sattusin ka ühte sellisesse bussi, kus juht luges mitu kolksu saab kokku. Ma olin just pileti ostnud ja enne kui kusagilt kinni sain võtta pani buss juba tuurid sisse. Käike vahetas ka ikka nii et ma kogu aeg tasakaalu kaotaksin. nii ma hüplesin seal, pilet käes ja ei saanud kusagilt kinni, sest bussijuht lihtsalt ei lasknud, muudkui pidurdas ja lisas gaasi. Arvatavasti ei olnud ma seal ainuke, kes sedasi abitult seal vehkles. Hea et ema mu kinni püüdis. Ise bussijuht veel peeglist vaatas ja siuke naer näos, et ...
Samas olen ma olnud tunnistajaks, kus bussijuhil ei olnud parajat raha tagasi anda ja lasi siis niisama sõita. Ja nii päris mitmel reisijal.
Üks helge asi tuleb ka minevikust veel meelde, kui päris plikatirts olin. Mulle hirmsasti meeldis piletit osta ja nii ma siis sain ükskord sõbralt bussijuhilt 1 rublast tagasi 1 rubla 50 (Elasin siis maal). Kui silmad suureks tegin, tegi juht mulle silma ja viipas, et mine edasi. Emme ka ütles et selles pole midagi halba, teised ju annavad juhile vahest rohkem raha ja tagasi ei taha. Mäletan, et selliseid momente oli rohkemgi.
 
mallekas 25. aprill 2002, kl 09.12
Teemast mööda aga üks väga hea kogemus juhtidega - kui olin ca 10 aastane, siis sai rongiga kooli käidud. Ükskord tulin paar minutit hiljem kodust välja ja pidin terve tee rongijaama jooksma. Kui olin peaaegu jaamas sõitis rong peatusest kinni ja ... rongijuht pidas terve rongi kinni ja aitas mu rongi. Sain terve tee sõita juhikabiinis ja vaadata kuidas rongijuhtimine käib.
Samas 16 buss ja sellel liinil sõitvad bussijuhid (suur osa neist) on küll üks väga ebameeldiv teema. Buss alati puupüsti täis, bussijuhid süstivad paigalt ja kinni hoida pole kuskilt. Probleeme on alati ka pileti ostmisega.
 
kesSu 25. aprill 2002, kl 13.27
Mul ka vastukaaluks halbadele kogemustele üks hea tuua....kuigi eks halbu on ka olnud piisavalt. Aasta tagasi sai diplomi kirjutamise aegu nii 3-4 korda nädalas Tallinn-Tartu liinil sõidetud. Ja ühel hommikul (olin öö otsa diplomit kirjutand, surmväsinud ja ise hirmus õnnetu, et ei jõua ja ei saa valmis) Tartus bussi peale istudes, et talna tööle jõuda, oli liinil tohutult vahva bussijuht! Hakatuseks pakkus igale sisenejale kommi ja ütles lihtsalt mõne sooja repliigi, kusjuures näha oli, et lihtsalt sellepärast, et ta tõesti tahtis seda teha. Ja siis oli veel sellne seik, et üks ema tõi bussile oma nii 6-7 aastase tütre (koos kassipojaga, kes terve tee kräunus :)) ja palus,et tüdruk ringteel maha pandaks enne talna, et talle tullakse sinna autoga vastu. no ja siis enne ringile jõudmist terve bussitäis inimesi vaatas aknast välja, et kas autot on näha ja bussijuht pidas bussi kinni, uuris tüdruku käest, kas on ikka õige auto, aitas tüdruku koos kottidega välja ja ootas veel ka teesrvas seni, kuni tüdruk oli kenasti autosse istunud.... Tõesti jube armas ja tuju teevad heaks sellised seigad :)
nojah, samas on Tartu-Tallinn liinil ka üks selline juht, kes lihtsalt peab igale sõitjale midagi kurjalt nähvama...mingi põhjuse ta ikka leiab...
 
Pinchu 26. aprill 2002, kl 09.54
Mitte ainult bussijuhid ei ole sellised nõksutajad. Trollijuhtide hulgas on neid mumeelest isegi rohkem. Ei tea muidugi, kas see on trolli sõiduspetsiifika või mis.... aga kui kohe alguses kuskilt kinni ei haara siis on edasi-tagasi pendeldamine garanteeritud. Ise üritan alati istuma saada, kui võimalik, et ei peaks koguaeg koperdama.
 
tots 26. aprill 2002, kl 15.40
mul sama lugu 18 bussiga.Aga mul oli viimane buss,kes ootas kuni ma petusesse jooksin ja siis pani uksed kinni ja jäi foori juures seisma.Ma siis koputasin,et sisse saada ja vend vehkis mulle oma nimetissõrme.Ja sõitis minema.Nojah läksin siis marsa peale.Aga hommikul oli mul nii mõndagi TAK-ile öelda.
Ja sitta neil midagi maha võetakse...
 
Helina 27. aprill 2002, kl 23.31
Nt. 17 liinil oli kunagi üks bussijuht, kes nö viimast otsa sõites hilja õhtul kihutas hullemini kui rullnokkadest bemaristid. Sõna otses mõttes kihutas, jõudis peatusesse, sekundiks uksed lahti ja minekut. Tegu oli siis veel vana Ikarus bussiga ja seda kihutamas tunda - nojaa, nagu Tivolis.
Samuti on osad bussijuhid piisavalt pohuistid, et väiksemates peatustes, kus tavaliselt läheb vaid 1-2 inimest maha, ei viitsitagi peatuda, vaid alles siis kui nähakse, et seisad ukse juures ja viipad, et Hello! siis peatusest eemalolles pidurdatakse. Kuna ise pean vahest bussiga sõitma, siis on ka mahaminek just sellises kõrvalises peatuses ning alati püüan siis eesukse juurde minna, et ikka peataks.
Juhtumeid, kus bussijuht on oodanud nähes, et eemalt jooksen bussile, on ka olnud ning see on igati inimlik minu arvates.
Bussijuhi amet kui selline pole vast kõige kergemate killast, kui tuleb orienteeruda segases liikluses ükskõik mis tunnil, võtta peale reisijaid, müüa pileteid ning lisaks pole ka lärmavad kaagid õhtustel liinidel mingi haruldus + asotsiaalsed kodanikud, kes soojas bussis magamas käivad ja oma aroomidega teisi reisijaid ahistavad.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!