Halb kogemus
väldiks vähki mis hinnaga?
? 24. aprill 2002, kl 12.52 |
Stockholmi ülikool koostöös rootsi toiduametiga tegid just praegu šokeeriva teadaande - praekartulites, chipsides ja friikartulites tekib megaannus mürgist ainet nimega akrüülamiid mis pidavat tekitama VÄHKI! keedukartulites seda küll millegipärast ei tekkivat?
kes on nõus (praekartulifännidest) loobuma praetud kartulitest vähikartusest tingituna, käsi püsti!
kes on nõus (praekartulifännidest) loobuma praetud kartulitest vähikartusest tingituna, käsi püsti!
Minake 24. aprill 2002, kl 13.00 |
eneL 24. aprill 2002, kl 13.19 |
Kunagi räägiti sellest, et Läänemere kala ei tohi süüa - sisaldab dioksiini. Keegi väitis sellepeale, et friikartulites, kui rasva harva vahetatakse, tekkib mitmeid kordi rohkem dioksiini. Ja dioksiin pidavat olema kindlasti vähki põhjustav.
Pole keemik ega meedik ja arvan, et elamine on üldse ohtlik ja vähki põhjustav. Mis puutub friikartulitesse, siis tasuks tõesti võib olla mitte hamburgeriputkast osta, vaid ise teha ja ka rasva vahetada sagedamini
Pole keemik ega meedik ja arvan, et elamine on üldse ohtlik ja vähki põhjustav. Mis puutub friikartulitesse, siis tasuks tõesti võib olla mitte hamburgeriputkast osta, vaid ise teha ja ka rasva vahetada sagedamini
väikeMy 24. aprill 2002, kl 13.24 |
Beggy B 24. aprill 2002, kl 13.27 |
eneL 24. aprill 2002, kl 13.29 |
leena 24. aprill 2002, kl 13.30 |
Margit 24. aprill 2002, kl 13.34 |
Eks elus on palju asju kahjulikud, aga ikka tehakse..ja süüakse..Ei usu nagu eriti, et normaalne leiva söömine vähki tekitab..Mina lõpetaksin ennem coca-cola joomise - pidi ka kahjulik olema..Küpsised jpt tooted on samuti kahjulikud oma säilitusainetega, kommid oma toiduvärvidega jne, jne, jne. Kuskilt lugesin, et isegi piim pidi kahjulik olema (nt südamehaigetele jne). Seda rida võiks jätkata ilmselt lõputult. Kõik hea pidigi olema kahjulik ja/või tervist kahjustav..
Sööma peab ikka - ei taha ju tervelt ka surra! ;-)
Sööma peab ikka - ei taha ju tervelt ka surra! ;-)
kiisuk 24. aprill 2002, kl 13.49 |
eneL 24. aprill 2002, kl 13.51 |
Feliks 24. aprill 2002, kl 13.52 |
:)) minuaegsed tudengid peaks surt olema...kui ikka ühikates praekartuli hõng aint oligi:)))) Mida siis veel pidi toona sööma kui praekartulit..a ma tean üsna mitut kursavenda, et kes koh ekindlasti elavad:))))) Tuli praegu meelde, kuidas kroonus tuli keset sügavat ööd mambekk praepanniga köögist voodiveerele ja küsis " kartoshku pudesh?"..loomulikult oli uni käega pühitud ...milline nauding oli..oleks veel liha kah old jures..ikka praetut:)))
Norija 24. aprill 2002, kl 13.53 |
Lucy 24. aprill 2002, kl 14.06 |
.( 24. aprill 2002, kl 14.22 |
tramm 24. aprill 2002, kl 14.31 |
kahjulik on suitsetaja. mittesuitsetaja olla veel kahjulikum.
kahjulik on süüa seda teist ja kolmandat, söömata jätmine veelgi hullem. kahjulik on ka hingata - terve maailm ju kõiksugu pisikuid täis. tõepoolest, kõik mis meie ümber on on kahjulik meie tervisele. keda see üllatab? ma usun, et me kõik teame, et elu ja surm on täiesti loomulik nähtus. missest et kahjulik.
kahjulik on süüa seda teist ja kolmandat, söömata jätmine veelgi hullem. kahjulik on ka hingata - terve maailm ju kõiksugu pisikuid täis. tõepoolest, kõik mis meie ümber on on kahjulik meie tervisele. keda see üllatab? ma usun, et me kõik teame, et elu ja surm on täiesti loomulik nähtus. missest et kahjulik.
konkreetne 24. aprill 2002, kl 14.34 |
.( 24. aprill 2002, kl 14.42 |
konkreetne 24. aprill 2002, kl 14.50 |
vivace 24. aprill 2002, kl 15.05 |
Feliks 24. aprill 2002, kl 15.23 |
n23 24. aprill 2002, kl 15.24 |
Ega vahk vaid praetud toiduainetest tule. Minu teada on veel riskifaktoreid: kahjulik paikesekiirgus, halb kolesterool veres, ulekaalulisus jne.
Vahktove ennetamisele peab tahelepanu poorama, sest see on lisaks vereringehaigustele uks kindel eestlaste surma pohjustaja. Ja rinnavahi juhtumeid avastatakse aastast aastasse aina rohkem.
Ma ei teeks nalja. Aga veel on vara oelda, mis tapselt tekitab vahki, sest teadlased seda isagi ei tea. Soja, riis ja punane vein pidid hea olema.
Vahktove ennetamisele peab tahelepanu poorama, sest see on lisaks vereringehaigustele uks kindel eestlaste surma pohjustaja. Ja rinnavahi juhtumeid avastatakse aastast aastasse aina rohkem.
Ma ei teeks nalja. Aga veel on vara oelda, mis tapselt tekitab vahki, sest teadlased seda isagi ei tea. Soja, riis ja punane vein pidid hea olema.
? 24. aprill 2002, kl 15.33 |
n23 24. aprill 2002, kl 15.54 |
Rocky 24. aprill 2002, kl 19.46 |
redis 24. aprill 2002, kl 21.25 |
Kats 25. aprill 2002, kl 10.29 |
Seda, et praetud kraam kantserogeene sisaldab, teatakse juba paarteist aastat vähemalt... Vähiks on inimesel siiski soodumus või asjaolude kokkulangemine või mis iganes. Praekartul ei tekita vähki, küll aga võib sellele kuigivõrd kaasa aidata.Endale lihtsalt ei maitse praekartul... paksuks teeb kah.
mees 25. aprill 2002, kl 10.31 |
Lisa postitus