Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
originaal
 
kassu 30. aprill 2002, kl 10.02
Kuidas suhtute kui mõne tootepakendi originaaltekst on kinnikleebitud mõne vigase-ugrieestikeelse sisututvustuse-kasutusjuhatusega? Urrrrrrrrr!!!! Mõnelt pakilt saab ikkagi maha rebida , mõni võtab originaalteksti kaasa:( Ja olgem nyyd ausad , millegipärast on originaaltekst poole juhatavam ja selgem kui mõni tõlge mis vahest ikka nii kardinaalselt erineb esialgset . Paljud kasutusjuhendid tulebki sellepärast kõigepealt eesti keelest inglise keelde tõlikida ja alles siis võib midagi hakata koitma:(
 
krt 30. aprill 2002, kl 10.31
jah, ise olen ka pärast poolekuulist pesu suutnud rebida ära kasutamisjuhendi dushigeelilt ja leidnud sealt alt välja tulnud võõrkeelsest juhendist tõelisi üllatusi :) Olen mitu korda mõelnud tarbijakaitsesse minna nende ugrimugrikeelsete juhenditega, aga noh mõte jäänd katki nagu alati :(
 
saba 30. aprill 2002, kl 10.32
Tuttav mure. Eriti kurjaks teeb see, kui mõni koostisosa, mida halb tõlkija pole vist osanud eesti keelde panna, on nimetamata jäänud. Arvan ka seda, et eestikeelne silt tuleks kuskile mujale kleepida, igatahes mitte originaalteksti peale.
 
täpi 30. aprill 2002, kl 10.44
ostsin palsamit, pärast eestikeelset silti lugedes selgus, et nende arvates on tegemist šampooniga ja kästi see hästi vahule hõõruda..
 
lipelgas 30. aprill 2002, kl 13.02
tootekirjeldused on ilmselt antud tõlkida 3.klassi õpilastele, kes esimest aastat õpivad võõrkeelt. need tõlked on lihtsalt masendavad ja originaalteksti ülekleepimine on lihtsalt nahaalsus. ei ole tõlk ja ei ole spetsiaalselt võõrkeeli õppinud, aga vigu leian masendavalt palju.
 
Surimuri 30. aprill 2002, kl 13.22
Ilmselt inimesed, kes firmas siltide kleepimisega tegelevad, panid selle vale toote peale. Juhtub ...
 
täpi 30. aprill 2002, kl 13.58
eiei, ülejäänud tekst vastas originaalile, aga olen tihti avastanud selliseid huvitavaid tõlkeid, kus tundub, et tõlkija pole viitsinud vaeva näha ja on umbes kirja pannud, et mis tema arvates selle tootega teha võiks.
 
corsten 30. aprill 2002, kl 14.55
Kõige hullem oli pesumaisnat ostes kaasa antud eesti keelde tõlgitud juhend-raamat. Mitte midagi ei saanud sellest "eesti keelest" aru. No ja pesumasina installeerimine on ju seline asi ka, et ei taha, et midagi vussi läheb.
Ja trykivigasid on niiiiii palju - jube lohakas ja lihtsalt A4-jad printerist välja lastud. Masendav.
 
tuutu-riin 30. aprill 2002, kl 20.05
Nu tore, täna suhtlevad siin kõik võõrfiloloogid...mina oma eesti filoloogiaga jään täitsa hätta :(
 
zoocoll 02. mai 2002, kl 09.42
On ka häid näiteid. Hiljaaegu soetatud AIWA muusikakeskuse eestikeelne juhend on põhjalik ja pikk. Philips - sama, kurta ei saa. Samas UPO eestikeelne juhend oli väga armetu - originaaliga võrreldes lühendatud, väga väikeses kirjas, koopiamasinal paljundatud ja kohati täiesti loetamatu.
 
ehhee 04. mai 2002, kl 19.39
okei. see on ju iseenesest kena et kõigil toodetel on eestikeelne seletus ka pakendi...aga, miks peab see olem kleebitud originaalteksti peale, vot sellest ma aru ei saa. kahjuks jah pole tõlked kaugeltki usaldusväärsed.
 
Pinchu 07. mai 2002, kl 08.46
Ega see pole ainult juhendite tõlkega nii. Ka filmide subtiitrites võib ikka selliseid pirne kohata, et jääb tõesti mulje, et tõlkida on antud koolilastele või mingitele praktikantidele. Siiamaani näiteks meeles naljakas näide yhest filmist, kui näitleja korrutas mitu korda human beings (inimolendid siis), tõlkija aga sai sellest kangekaelselt aru, et tegu on inimubadega (human beans). Mis siis, et sellist asja nagu pole olemaski ja kontekstiga kah mingid utoopilised inimoad kokku ei läinud :)))
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!