Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Tallinna ARK
 
lenne 07. mai 2002, kl 10.24
oli vaja üks pisike toiming ARK-is teha: auto arvelt maha võtta. ja kaks naiivitari - mina ja õde - arvasid, et käivad ARK-ist LÄBI ja teevad asja ära. esimesel katsel saime järjekorranumbri - enne teid on järjekorras 41 inimest. arvasime, et ega poole tunniga ei jõua, rohkem aega polnud. teisel katsel, enne teid on 16 inimest. ja istusime ootama ja ootasime ja ootasime ja ootasime ja peale tundi aega ootamist saime tõpuks oma 5 min kestva tehingu tehtud. paarikümnest "luugist" töötasid vähem kui pooled. ei taha mitte mõeldagi, kui kaua oleks pidanud eelmine kord ootama!!!
 
K2klin 07. mai 2002, kl 10.46
ma käisin täpselt nädal tagasi sama toimingut tegemas ja sain järjekorranumbri mille kohaselt oli mu ees 115 inimest. mõtlesin, et ok, valikut pole ja ootan selle ära. käisin vetsus ja kui tagasi tulin, oli keegi loobunud ja oma numbri sinna järjekorra aparaadi peale pannud, juhuslikult vähendas see mu ootamist 10 inimese võrra, nii et 105 jäi järgi. ja ootasin kokku mingi 2 tundi.
 
dokk 07. mai 2002, kl 11.02
Minge Sauele, seal pole ühtki inimest ja saab kõik samad asjad minu meelest ära teha! (mul oli ka auto enne Tallinna Arkis registreeritud, põrkasin Mäekaldas ukselt tagasi, uurisin Saue kohta ja nad ütlesid, et vahet pole).
 
Vanaeit 07. mai 2002, kl 11.39
Mõtlesin eelmisel nädalal ise ka selle teema siin üles võtta, aga kiirete asjatoimetuste tõttu asi ununes. Mina käisin nimelt juhilube vahetamas. Võtsin seal omale numbri ja nägin, et minu ees on ainult kümmekond inimest, juhilubade vahetusega tegeles 4 klienditeenindajat, nii et arvasin et ega kaua ei lähe. Aga läks tund aega, enne kui löögile sain. Üks klienditeenindaja töötas üsna korralikult, aga kuna tema oli samal ajal ka informatsioonilauas, siis käidi seal ka ilma numbrita igasuguste küsimustega. Üks tädi lihtsalt istus tükk aega midagi muud tegemata, siis kadus vahepeal minema, siis tuli tagasi, istus uuesti, tõstis paar paberilehte laua ühest otsast teise, siis tuli talle mingi tuttav külla ja sellega ta lobisema jäigi - tunni aja jooksul ei teenindanud ta ühtegi klienti. Ülejäänud 2 võtsid kumbki vist 1 kliendi vastu, vahepeal tõstsid ka paar paberit laua ühest servast teise, vaatasid lakke, üks torkis veel sõrmega ninas ja enne järgmist klienti (a.o. mind) kutsuva nupu vajutamist ohkas sügavalt ja haledasti.
 
trille 07. mai 2002, kl 12.21
Ei ole seal Sauel ka asi parem! Seal pole isegi info lauda, kust paarile küsimusele vastus saada.
 
kägu 07. mai 2002, kl 14.56
nu sellised need eesti naised ju on:( ega me välismaal ei ela juuuu ja mis seal ikka paremat tahta, bööö
 
lenne 07. mai 2002, kl 15.00
kuule kägu, milles nüüd naised süüdi on, kui kõigis ametiasutustes on sügavalt juurdunud nõukogulik teenindussüsteem!!! seal istusid mehed samamoodi järjekorras!!! ja lihtsalt nõme, et sellise lihtsa asja jaoks on vaja nii palju aega kulutada!!!
 
kägu 07. mai 2002, kl 15.16
lenne, aga naised ju meil tavaliselt klienditeenindajad või mis. need kes alati uimerdavad ja klienti kellegiks ei pea ja kas sa oma silmas palki ei näe?
 
Vanaeit 07. mai 2002, kl 15.58
Tegelikult pole asi naisklienditeenindajates - 2 aastat tagasi ARK-is autot registreerides oli negatiivne kogemus meesklienditeenindajaga, kes käskis 10 minuti pärast tehnilisele passile järele tulla ja ise kadus pooleks tunniks minema. Tema poolest oleksin vist kauemgi ootama pidanud, aga ta pinginaaber viimaks halastas minu peale ja andis ise ta laualt selle tehnilise passi mulle kätte.
Aga samas näiteks Kodakondus- ja migratsiooniameti Mustamäe büroo naisklienditeenindajatest jäi mulle hiljuti väga hea mulje, nii et asi pole ametiasutustes üldse vaid ikkagi konkreetses ametiasutuses - Tallinna ARK-is
 
Feliks 07. mai 2002, kl 16.29
hmm....mis ma olen imelik vä...olenka asju ajanud nii Tallinna omas kui Sauel...ei pole a miskit erilisi pikki järjekordi ega teab mis inetut teenindamist saand..saule lubade vahetamine läks 2 x 3 min, auto ümberregitreerimisel olipikim ajakulu auto näitamine - ca 10 minti...järjekjorrad - oli jah miski kümmekond inimest numbriga ees - läks kuidagi normaalselt....ma eitea mitte.....enne minekut ma lihtsalt mõtlesin selle, milal tasub minna, et rahvastoleks vähem....elementaarne ju:)
 
lenne 07. mai 2002, kl 17.34
to: Felix

oled õnneseen, järgmine kord, kui vaja ARK-i minna, kutsun sind kaasa, ehk läheb siis mul ka paremini. käisime ka erinevatel päevadel, välistasime tööpäeva lõpu, potentsiaalse lõunaaja, tööpäeva alguse, riigipüha, kodusõja ja revolutsiooni, aga...

to: kägu

kahjuks pean sinu halba arvamust naisteenindajatest kõigutama: vähemalt pooled tegelased teisel pool letti olid mehed. muuseas, üks mu tuttav oli samal ajal seal ja sai letti u 5 min peale meie kohalejõudmist ja minema alles siis, kui meid ette võeti. see on siis kogu asjatoimetus ~tund aega, proosaline, aga meessoost klienditeenindajal sai mõistus otsa ja ta käis korduvalt tagaruumides juurde küsimas...
 
kogenu 08. mai 2002, kl 09.44
Nuh, ei tahaks nüüd kedagi õigustada aga kes teil käsib viimasel minutil joosta autot Tallinnast välja registreerima. Oleks sellele võinud kasvõi kuu aega varem mõelda.
 
Feliks 08. mai 2002, kl 09.58
Lene: mõõduka tasu eest võin ikka konsultatsioone jagada...j amuidugi eeldusel, et kogenu soovitust kah kuulda võtad:) Ma tegin omad asjad kampaaniatevälisel ajal..siis kui ei olnud ühtegi tähtaega kaela sadamas....
 
lenne 08. mai 2002, kl 14.15
to kogenu:

ega ei olnudki mingit tähtaega ega viimast minutit, lihtsalt terve talupojamõistus keeldub istuma ametiasutuses järjekorras tundide kaupa.

to Felix:

mis kampaaniast sa räägid? äkki ma olen midagi maha maganud? ja kui palju su teenustasu on? :)))
 
Feliks 08. mai 2002, kl 14.18
Lenne: noh nt kui oli tähtaeg veneaegsed reg numbrid ära vahetada..või punate lubade vahetamistähtaja lõpp...ja mis seal kõik on old....
vat tariifi pole veel välja töötanud sedalaadi konsultatsiooniks...teenkalkulatsiooni, kinnitan tarbijakaitseametis ära ja võtan kohalikult omavalitsuselt tegutsemis- ja kauplemisloa ja siis annangi teada:))
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!