Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Vastikud lapsed
 
evil - twin 09. mai 2002, kl 12.27
Kurat! Eile viskas 10 aastane poisitatt minu 9 aastasel tütrel kiviga pool hammast eest ära! Lapsel terved ilusad hambad ja selline nõme õnnetus. Tahaks selle tatika ette võtta, aga kuna nad käivad veel kuni suveni ühes koolis , kardan ,et ta maksab kätte minu tütrele.Mina võin ju pröökama minna ja siis elab tema oma viha ja alanduse lapse peal välja.Plaan selline, et minna tema vanemate juurde ja nõuda hamba parandamiseks vajaminev summa välja. Karistada paeb ta( nemad, sest kasvatamatu nolk on see kutt igal juhul ) ju saama . Kas kellelgi on smalaadseid kogemusi ? Mida teinud olete ? Kas oleks parem kui lapse isa läheks selle poisi ja tema vanematega rääkima?
 
vip 09. mai 2002, kl 12.34
ma arvan küll, sest kui tatikas näeb, et tagasidet ei toimu siis saab uue tükiga hakkama. ja üldiselt nagu inimesi kividega ei pilluta. j kui vanematele ka ei mõju midagi, kaeba kohtusse:))
 
Feliks 09. mai 2002, kl 12.38
...sutsu jube ja naermaajav on küll see pilt kui mauvihane emme oma õigust poisikestelt ja/võinende vanematelt käib välja nõutamas:)) Las läeb mees, kui ta suudab natsa tasakaalukam olla, kui emotsinaalne naisterahvas.
 
Norija 09. mai 2002, kl 12.45
Parem jah. Mehel on üldiselt lihtsam aru saada, et ka teine laps on laps.
Aga sellise asja peale klaarima ilmselt muidugi peab.
 
mytsik 09. mai 2002, kl 13.08
klaarida tuleb ja kahju on muidugi
kuid ka poiss tuleb ära kuulata
tegu vöis olla önnetusega
kahju olenemata selgitusest hyvitada
samas laste hambaravi tasuta(naerukoht)
 
kivi 09. mai 2002, kl 13.09
Aga loomulikult, et öigust nöudma! Krt, see kividega loopimine on ikka puht lonkav koduse kasvatuse tulemus! Aga kindlasti mingu mees, pole kindel, et poisi ema sul kiviga endal hammast eest ära ei loobi:(
 
kivi 09. mai 2002, kl 13.11
Hambaravi on tasuta kui raha on haigekassal, aga nooo....nii suurele tydrukule ja poole hamba ulatuses läheb vaja ikka valguskövastuvat plommi!!! Ega ei pane ju seda tasuta plönni sinna, mis esimese pudru sisse pudeneb? Tallinnas on veel eriti kallis poole hamba valgusköva plomm!
 
leena 09. mai 2002, kl 13.24
Minul on sellisteks puhkudeks oma meetod. Sõimama ma ei läheks, aga laseks valmis kirjutada pika ja priske hagiavalduse. Siis paneks selle lööja vanemate postkasti. Nad on ise kopsti! sinu ukse taga vabandamas, usu mind.
Kahjuks on see plaan muidugi rakendatav ainult juristidest sõprade või juriidiliste teadmiste olemasolul. Ja viha peab ka piisav olema. Ise olen proovinud seda 1 korral, kui naabrid mu värskelt remonditud lae ära rikkusid. Mõjus küll.
 
Vanaeit 09. mai 2002, kl 13.27
Kas Sul tunnistajaid on? Tõenäoliselt teevad poisi vanemad suured ja süütud silmad ning väidavad, et nende poeg pole küll midagi teinud.
 
evil - twin 09. mai 2002, kl 13.51
Neile kes tasuta hambaravi soovitasid : ei aitäh!!! Siin peab ikka tipp-hambatehniku poole pöörduma,et see täidis iga suvi grill-liha vms.süües ära ei tuleks.
Vanaeidele: tunnistajad olid küll, teiste laste näol. Ei tea kui tõsiselt neid võetakse .
Ja veel seda, et mees suhtus asjasse veel suurema emotsionaalsusega: ikkagi tema tütar ja esihammas suus pooleks !
Aga ilmselt võetakse meesterahvast ikka tõsisemalt. Hagi valmiskirjutamine oli päris hea mõte; ehmataks neil juuksed püsti ja poisile taoksid nad edaspidi pähe,et kividega ei visata inimeste pihta märki. Kusjuures märki viskamisega tegu oligi, mitte õnnetusega.
Ja tänud teile kaasaelamst !
 
mona23 09. mai 2002, kl 14.25
Esihamba parandamine on keeruline, kui pool hammast läinud, siis ei pruugi parandatu püsima jääda. Võib olla tuleb uus hammas panna. Mina teeeks ka hagiavalduse ja kohtleks poisi vanemaid rangelt. Inimesi ja loomi ei pilluta kividega! See polnud õnnetus, vaid sihilik tegevus, kui poiss tahtis plikale pihta saada.
 
Muhe 09. mai 2002, kl 15.59
Kõigepealt tõesta et, viskas just see poisike
 
siks 09. mai 2002, kl 16.17
tõesti vastik tüüp! ise oleks ka vihast roheline. ja nõuaks mitte ainult materiaalse, vaid ka mittevaralise ehk moraalse kahju hüvitamist.:)
aga kõigepealt võiks kirjutada kirjaliku pretensiooni, kui sellele ei reageerita, alles siis hagiavaldus kohtusse. sest kohtus käimine ju nõnda kallis lõbu.:)
 
positive 09. mai 2002, kl 17.06
Sõltub täiesti vanematest. On nii- ja naasuguseid. Mõni poeks või nahast välja, et oma lapse pahategusid heastada, teine ajab viimase võimaluseni sõrad vastu ja õigustab oma võsukest...
Mina soovitaks siiski kõigepealt mitte kärkima ja nõudma minna, ründav lähenemine kutsub teises pooles paratamatult esile soovi vasturünnakuks ja lämmatab eos soovi omalt poolt kena, mõistev ja vastutulelik olla. Alguses võiks ikka viisakalt ja rahulikult rääkida, et näete, meil selline suur mure, rõhutada, et näiteks Sa ise lapsevanemana tahaksid kindlasti teada, kui Sinu laps millegi sellisega hakkama saaks... Äkki tunnevad siis süümekaid ja hakkavad ise positiivset lahendust pakkuma? Kui ei, eks nõudliku tooni jõuab alati peale võtta.
Isa rääkima saatmine on ka igati hea mõte – mehi võetakse sellistes olukordades reeglina “tõsisemalt” (ja eks naistel kipu need emotsioonid vahel üle keema...)
 
sammalhabe 09. mai 2002, kl 19.10
Kui oudne...hea, et silma valja ei loonud.
AGa kahjutasu peate noudma kindlasti. KUid selle ahvarduskirja saate ju ainult sel juhul kirjutada kui olete kindlalt nous hagiasja alustama, sest vastasel juhul on see kui lihtsalt tyhine ahvardus ja nahhaalsem kuju mangibki selle peale valja, et ah nagunii nad pariselt midagi ei alusta.
 
sinatead 09. mai 2002, kl 20.28
Ehk oli hoopis õnnetus, mitte meelega visatud kivi? Sina muidugi usud ainult enda maimukest, kes on kindlasti kuku-pai!
Ja nüüd esitad siin suurele hulgale küsimuse, et kuu aega hiljem minna ja mingit kahjutasu nõuda! Naeruväärne, et omal ajusid pole!
No mida imet sa ootasid, et samal õhtul ei läinud asja selgitama???
 
schmoopie 10. mai 2002, kl 01.04
 
Feliks 10. mai 2002, kl 08.07
...tuli meelde, kuidas paar aastat tagasi süüdistati poja, et ta pidavat ühele tüdrukule liiga tegema...olla kah palliga meelega visatud nii, et tüdruk haiget sai...poiss ajab vastu, et ei teind meelega, jälgisin hiljem..no krt sihukese provotseerimise peale on vaja ikka väga tugevat enesevalitsemist, et vastu teha...kui esimene kord tõmbasin tüdruku isa terava repligi peale kõrvad lonti, siis järgmine kord ütsin vastu...sai natsa vaieldud....ei saand sotti, istusime kohalikus baaris siis maha ja pärast kolmandat õllet hakas jutt klappima...järgmisel päeval tulime meie kaks isa mõlema dnatsa arem lasteaeda, jälgime pätakaid - mees kah muga nõustumas, et ega pole see asi midagi ühepoolne...rääkisime mõlemad oma võsudega..probleem senini olematu: Vat nõndmaoodi:)
 
Karamell 10. mai 2002, kl 08.36
Kuule sinatead, esiteks see juhtus üleeile ja probleem on tänaseks lahendatud. Millest nii vaenulik suhtumine? Hambad ju tütarlapsele tähtsad ja kuradi kahju on kui ilusad valged, terved hambad on nüüd igaveseks rikutud! Nagu enne ütlesin; asusid poisikesed laste pihta märki viskama sõna otseses mõttes, tüdrukud olidki ära tulemas , aga mingi õnnetu kivike lendas täpselt hambasse! Mul ei ole mingit põhjust oma last valetamises kahtlustada !
 
evil - twin 10. mai 2002, kl 08.37
Karamell oli tegelikul ikka evil - twin . Mis jama on ?
 
Vanaeit 10. mai 2002, kl 09.10
to evil-twin
Ütlesid, et probleem on lahendatud. Uudishimust tahaks teada, kuidas see lahenes.
 
evil - twin 10. mai 2002, kl 09.48
Ilma emotsioonideta - ühesõnaga hambaarsti arve maksavad kinni.
Ehhee , neil seal peaks kohe eelarve olema, et oma kuti tegusi kinni plekkida. Pidi teine igavene pätt olema ja meie oma ei ole esimene ohver sugugi. Oma vendki pidi aeg ajalt lappimisel käima.Raske juhus!
 
schmoopie 10. mai 2002, kl 20.43
evil-twin, kahju muidugi hambast, aga nae asja positiivset kulge. Motle kui raske on neil, kelle lastel rasked haigused ei kuskilt ja mitte millestki jarsku kylge tulevad. see palju suurem jama. hammas nagu vaike asi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!