Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
paks - appi
 
capote 13. mai 2002, kl 13.43
Miks kõik igal pool ja igal juhul rõhutavad inimeste juures seda kas nad on ülekaalulised või mitte ja siis jätkavad juttu sama inimese muudest omadustest nagu mõistus jms?
Kas me tõesti oleme rahvusena nii suurte komplekside käes, et suudame ennast identifitseerida ainult läbi oma välimuse?
 
krt 13. mai 2002, kl 14.59
See meil vist vanast ajast juba, teiste rahvaste käest, kes ütlesid, et terves kehas terve vaim- eestlase kiuslik loomus järeldab, et mitteniinormilevastavas kehas ei ole ka niinormilevastavat vaimu :)
 
rõõmus 13. mai 2002, kl 15.42
No eks neil ülekaalulistel ole ikka rohkem igasugu tervisehädasid kaelas küll. Kui inimene tunneb end oma kehas (ükskõik siis mis kaalus) hästi ja õnnelikuna, las siis olla, aga mina kuulen neid küll rohkem hädaldamas, et jalad valutavad ja on paistes, poest pole riideid võtta, süda klopib trepist üles minnes - ma ei viitsi siin kõike üles lugema hakatagi. Mõistus võib ju kuitahes terav ja terve olla, aga kui südame rasvumise tagajärjel 40-selt infarkt tuleb, siis on lugu kehvapoolne.
 
Vanaeit 13. mai 2002, kl 15.44
Lohutuseks võin öelda, et need inimesed, kes teisi ainult ühe tunnuse järgi paika panevad, ei hiilga tavaliselt oma mõistuse poolest.
Aga paksusest on tõesti üsna suur patt tehtud - vahest sellepärast, et kui paksud oleksid endaga rahul, ei paneks nad oma raha igasugustesse imerohtudesse jms. ja nii mõnelgi ettevõtjal jääks ta kasum saamata.
 
muhv 13. mai 2002, kl 16.02
jaaa, kõik paksu tuleriidale!!!! ei ole paksudel kohta ühiskonnas, ei ole kohe mitte!!!
tegelt pole kellegi asi kui paks või peenike keegi on, pole ükski inime inimesena seepärast ei halvem ei parem. nii et paksud inimesed, ärge põdege, ronige välja oma kompleksidest ja hakake elama, elu teil niikuinii tänu ülekaalule üksjagu lühem ja kasutage sedagi siis millegi mõistlikuma kui et kaalu üle ohkimise pääle!!!
 
Feliks 13. mai 2002, kl 16.18
:) eks ikka seda kuuldakse, mis iseenda koht akäib...ma küll pole kuuld, et mulle miskit paksude kohta halba öeldaks..näe endagi parimt sõpra nimetan oma pakseimaks sõbraks (aga on ikka küll:) ja mind kutsub ta jälle oma pikimaks sõbraks..so what?
Kui onkonasilm, siis ta on...kui konnasilma pole, siis teda pole kah ja ku ioled kompleksis oma kehakaalu ja/või ümbermöödu pärast, sis võta midagi ette kui tahad nendest pilgetest lahti saada...kui need on pilked:)
 
eneL 13. mai 2002, kl 16.31
Tervisele mõjub minu teada ainult see rasvumine. Kerge ülekaalulisus minu meelest pole sugugi nii hull. Eriti kui inimene natuke ennast liigutab.
Minu meelest on hullem see, kui inimest, kes on normaalkaalus vaadatakse kui paksu. Ja praegusel ajal hakkab juba normiks kujunema, et lausa peaks olema anorektiline. Ehkki anoreksia mõjub ka tervisele
 
capote 13. mai 2002, kl 16.39
to Feliks:
ei olekahjuks õnnestunud enda kohta vastavasisulisi märkusi kuulama (olen 171 pikk ja kaalun 49 kilo - seega olen pigem ala- kui ülekaaluline)
Murelikuks teeb normaalkaalus või natuke üle selle olevate noorte naiste paaniline dieeditamine, kahjuks on ka minu tutvusringkonnas tekkinud viimaste aastate jooksul nii mõnigi buliimik või anoreksik - muidu mõistlikud ja toredad inimesed aga seda ainult seni kuni jutt läheb kaalule - jus kaalule, mitte välimusele. Peaksid ju proportsioonid olema tähtsamad kui kilod.
 
krt 13. mai 2002, kl 16.54
mulle on ka tundunud veider, kui siin foorumiski 175 cm pikad neiud kirjutavad, et kaalun 60 kilo, ei ole kõhnakene (st mingi mõttenihe ikka sinnapoole, et juba natuke suur kaal...). Kaal iseenesest ei ole ju näitaja, mõnel inimesel kaaluvad luud rohkem kui teisel, samas pekk kaalub vähem kui lihased :)
 
Feliks 14. mai 2002, kl 08.11
Capote: oled siis teiste pärast mures? Noh ole...
et jutt läheb välimusele..mis väärtus see on...nii eriline? Et selest rääkia peaks...ega uidugi kaaluteemadel vestlemine kah teab mis huvitavasi ole....ja üldse..sorry - on see mule suht võõras teema....minu sleytskonnas enda keha pärast püõdevaid (oma põdemist palju väljendaaid ) inimesi pole..mõni õksik -aga pean seda nende enda probleemiks ja ie jõua mina maailma komplekse ravida...ei tahagi..katsugu ise hakkama saada...
 
AK 14. mai 2002, kl 09.07
Olen nõus koos "paksukestega" ühtsesse tugirindesse astuma, nende vastu kes teisi välimuse järgi arvustavad ja märkusi teevad. Olen 175 cm pikk ja kaalun 60 kg. Ei ole mitte päevagi elus dieeti pidanud, söön korralikult ja tunnen ennast hästi. No mis ma saan parata kui ma olen selliseks loodud. Aga ikka leidub selliseid inimesi kes peavad mainima, et oh jumal milline sa välja näed, käed nii peenikesed jne. Ei ole just märganud, et nad näiteks paksema inimese kohta sama vabalt arvamust avaldaksid, aga tavalisest saledama kohta võiks nagu öelda mida tahes. Vahel tekib küll tahtmine, et nähvaks vastu, et kui juba arvustamiseks läheb, et mul jälle taktitunne parem ja intelligents kõrgem, aga noh… Ärge arvustage inimesi nende välimuse põhjal ja ärge sõimake ka kõiki anorektikuteks, tavalisest saledam inimene saab enamasti hoopis vähem oma välimuse muutmiseks teha kui tavalisest paksem.
 
Feliks 14. mai 2002, kl 09.25
a mida pikad peavad tegema?:))) Et kui ned kutsutakse "pikakdes hermaniteks, tornideks, päritakse õhurõhu ja õlemiste õhukihtide tuuletingimuste kohta? Ku ipaksukesed idee järgi võivad kaalust alla kuidagimoodi võtta, siis pikkuse vähendamiseks on teatavasti vaid üks suht ebamugav moodus. Nii et asi on ikkag iseles, kas inimene võtab hinge kõike mida öeldakse või mitte. MIs krdi ühisrinnet siia vaja..eelkõig einimen eise peab oma probrlast lahti saaa - iseenda peas..j akui sest ei aita, siis ka kehas:)
 
vabsee 14. mai 2002, kl 09.30
to krt: teaduslikult on tõestatud, et kahe täpselt ühepikkuse inimese skelettide kaaluvahe saab olla maximaalselt 1 kilo. Vot nii, pole neil kontidel kaaluvahet ollagi.
 
krt 14. mai 2002, kl 09.38
to vabsee: ok :))

aga nõus olen feliksiga, endal tuli kah selline mõte, et kui mulle iluvigade pärast märkusi tehakse, siis on see sama hea kui paksude kohta märkuste tegemine. Kui inimesel on pikk nina, siis ju ka midagi ei tee selle vastu, paks inimene üldiselt saab midagi ette võtta paksuse vähendamiseks (mis ei õigusta halvustavaid märkusi).

to AK: saan su probleemist aru, mul oli ka ennemalt nii, et sõin nii palju kui jaksasin, aga ikka kõhnakene, kõik muudkui kommenteerisid et "pead dieeti või".

Probleem on ikka sallivuses, mõned inimesed kohe ei saa muidu kui peavad teistes (ilu)vigu otsima ja kõva häälega teistele ka neist teada andma. Ma arvan, et kogu see arutelu ongi pigem nende vastu suunatud. Rohkem tolerantsi, kodanikud!
 
hea 14. mai 2002, kl 11.11
Ütleme nii, et mehed vaatavad ikka kõhnemaid, pole siis ime, et naised dieetitavad - tahavad kõik ju meest saada. . .
 
ech to vabsee 14. mai 2002, kl 12.15
jajaaa.. skeleti enda kaaluvahe võib olla jah max 1 kilo, aga skeleti peale peaks ka natuke liha + rasva + nahka minema, nii et normaalne välja näeks :) ja paratamatult suurema karkassi peale (mis võib muidu olla ju kerge) läeb rohkem materjali, mis kokkuvõttes võib nii 4-5 kilo erinevust anda...

ja lisaks on inimeste kehakujud erinevad, kui rasv jaotub kehal ühtlaselt (nt liivakellad), siis näeb inimene kergem välja teisest, kel rasv kipub pigem kogunema mõnda keha piirkonda (näiteks pirnikujuline)

nii et lõppkokkuvõttes võib näiteks jämeda kondiga ja liivakellakujuline daam olla vabalt 10 kilo raskem oma sõbrannast, kes on sama pikk, peene kondiga ja näiteks pirnikujuline... ning kannavad täpselt sama suuri riideid ja näevad võrdselt head välja... ja kui see liivakellakujuline jämeda kondiga daam kaaluks sama palju kui ta pirnikujuline peenekondiline sõbranna, näeks ta tahes tahtmata kõhn välja ja vat siis tulekski kommentaarid a la, et anorketik oled vääää jne :)
 
liis 17. mai 2002, kl 10.38
mul oleks nii hea meel kui keegi korragi küsiks, et kas ma olen anorektik, aga see on muidugi välistatud 170/60 nüüd küll miski ilus ja peenike vaadata pole
 
coco bango 17. mai 2002, kl 13.00
...mehed vaatavad anorektikuid küll, aga naiseks ei taha sellist endale küll ükski mees, uskuge mind mul on sõbrants haiglas olnud ,mehed vaatavad küll, aga see mida nad pärast mulle räägivad sellest tüdrukust...oi-oi..Mehel peab ikka midagi voodis katsuda ka olema...ja suur vahe on sees kas sa oled loomulikult peenike või näljutatult.Ma tean , et kui ma nüüd ütlen kui pikk olen ja palju kaalun siis mõtlete kindlasti, et LOOK WHO´S TALKING aga ok, ma olen174/48 ja söön rohkem kui mu mees,sõbrannad või teab veel kes,kuskilt kont ei rammi, nii et võta nüüd näpust... sõbrad ütlevad, et mul on kajaka seedimine.Ise arvan, et see palju kaalud pole tähtis, see loeb, mis peeglist vastu vaatab..:)
 
liis 19. mai 2002, kl 23.36
huvitav, mille eest on osasid naisi karistatud nend "raskete kontide", "aeglase ainevahetuse" ja muuga, samas kui teised ajavad kahe suupoolega siis ja on tikud edasi, mh, mis te arvate?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!