Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
lapsehoidja...pole kodus?
 
elevant 14. mai 2002, kl 11.50
niisugune mure täna hommikul: lähen last hoidja juurde viima, aga teda pole! jäingi siis pika ninaga, tulime törr-törr koju tagasi, minul loomulikult asjaajamisi täis planeeritud päev lörris... olen nii solvunud, et pisarad tulid silma. nagu minu aeg ei maksakski midagi ja minu asjaajamised oleks vähetähtsad hoidja turulkäikude jms. kôrval.

küsimus järgmine: kas teie usaldaksite niisugust hoidjat edaspidi?
 
mummu 14. mai 2002, kl 11.54
ei! Kui just mingit tähtsat vabandust ja póhjust sellele asjale pole.
 
elevant 14. mai 2002, kl 11.58
aga telefonid on ju olemas, kui midagi tähtsat oleks juhtunud, ta oleks ju helistada saanud!
 
ek 14. mai 2002, kl 12.00
No kuula ikka põhjus ära.. ei või ju iial teada. Äkki kukkus trepist alla, murdis jalaluu ja viidi haiglasse... või oli õhtusest peost kõva pohmell. Seal ju ikka vaks vahet sees.
 
elevant 14. mai 2002, kl 12.04
pohmell küll normaalne pôhjus pole. nojah, äkki on hea pôhjus, aga mul päev untsus ja meel must ikkagi.
 
Tigr 14. mai 2002, kl 12.07
ei usaldaks oma last sellise hoolde....mis siis kui tal tekib "kiireid" asjatoimetusi samal ajal kui oma lapse tema juurde hoida viin?
jätab lapse üksi enda juurde või veab teda läbi linna kaasas?

muidugi, alati tuleb ära kuulata ka oponendi sõnavõtt, et edaspidise käitumise üle paremini otsustada. (tasub mitte siiski unustada, et mõned inimesed armastavad valetada, eriti sõltlased...ja nende juurde Sa oma last niikuinii edaspidi jätta ei tahaks)
 
ek 14. mai 2002, kl 12.09
Oi jumal. Loomulikult pole pohmell põhjus. Seda ma ju öelda püüdingi, et kaks erinevat äärmust.
 
shift 14. mai 2002, kl 12.18
ELEVANT!
Sul ikka ellnevalt kokku oli lepitud? Kui polnud, siis ära nurise! Ega ta pole töölepinguga 8-17 paigale aheldatud! Pole mõtet sellist poolikut murekirja kirjutada, et oleta ja kuula sinu ohkimist, oli siis kokku lepitud?
 
shift 14. mai 2002, kl 12.25
Maneer on sul ka selline, et ma maksan ja olen Tallinast! Ei tahakski sinu lapse hoidja olla! Kuna sellest kujuneks vist rohkem orajapidaja välja? Ikka see MINA ja MINa, mina ja minu vajadused on A ja O! Äkki tal juhtus midagi eriti erakordset? Kui mul ema suri, unustasin suure ähmiga oma riiklikule tööandjale helsitada, kuigi kahe tunni pärast oleks alanud mul 12 tunnine vahetus, elus juhtub kõike, ega see turg ka tänase päevaga eest ära jookse, või lapsega ei viitsi sa turule jalutada?
 
elevant 14. mai 2002, kl 12.41
to shift:
mu laps on selle hoidja juures käinud pikemat aega ja meil on sôlmitud ka kokkulepped, mis kellaks mis päeval ta viin. ja kui vahel juhtub, et ei jôua kella pealt minna, siis olen selle nn. ooteaja ikka kinni maksnud. sellise asjaga, nagu tigr mainis, et vôtab last oma asjatoimetustele kaasa, on varem ka probleeme olnud. aga olen sellest üle vaadanud, kui ta lapsega nt. juuksuris vôi kuskil naabrimuti juures külas käinud on. kui see lapsele otseselt ohtlik ja kahjulik ole, siis miks mitte, las plika ka uudistab elu.

ja vaata, kuigi ma ei ela üldse tallinas, siis ongi nii, et kui mina maksan, siis tellin ka muusika. kui inimese tööks on lapsehoidmine, siis sättigu palun oma muud toimetused selle järgi. mitte nii, et tema otsustab käigu pealt, kas hoiab vôi mitte ja mina, kes ma sellega arvestanud olen, istun lôhkise küna ees. ning laon veel pappi ka.

varemgi on olnud selliseid kordi, kus mutt ühtäkki teatab, et ta ei saa mingil pôhjusel sel ja sel päeval hoida. ok. olen aru saanud ja teisi variante otsinud. aga kui selline käitumine muutub reegliks ja veel ette hoiatamata ka, siis andke andeks, minu silmis on see inimene usalduse kaotanud.

lapsega turule jalutamine pole üldse mingi väljapääs, sest turg on meie linnas nii minu kui lapsehoidja elupaigast kilomeetreid eemal. olime küll autoga, aga mis kuradi pärast peaksin ma hoidjat mööda turgu taga otsima??? pealegi oli mul 10 min pärast kohtumine kokku lepitud.

mul on "hea meel", et taas kord on tuleb tôdeda, et kui siia mingi probleemi vôi murega tulla, leidub alati keegi, kes leiab, et oled ise nôme ja maandab ennast sul nägu täis sôimates. jôudu teile!
 
Mariann 14. mai 2002, kl 12.56
Olen ise kunagi lapsi hoidnud ja mulle ei tuleks küll selline käitumine mõttesegi. See on töö nagu iga teinegi ja kui ei suuda oma tööd teha siis järelikult pole sa konkurentsivõimeline ja tuleb keegi,kes on tasemel.
Mina soovitaks küll uue hoidja otsida.Järelikult on sellel inimesel saadavast rahast ükskõik ja suhtumine oma töösse on ka kummaline.Tundub,et sul on hoidjaks vanem inimene - soovitan nooreme otsida.Viitsib rohkem lapsega ka tegeleda.
Negatiivsete kommentaaride kirjutajatele - kas teie tööandjatel pole ka õigus teiel tööalaseid ettekirjutusi teha? Ka ütlete neile ka,et nende maneer on selline,et Tln-st ja maksavad? Väga kummaline suhtumine teil igatahes.
 
ek 14. mai 2002, kl 13.01
"....varemgi on olnud selliseid kordi, kus mutt ühtäkki teatab..", kui selle lause ära lugesin tekkis ikkagi selline halb tunne, et nagu Shift ütles, maneer on selline väga üleolev. Mina oma lapsehoidjat küll iialgi mutiks ei nimeta. Põhjust sa ju ikkagi ei tea, äkki tõesti juhtus midagi.
 
Beggy B 14. mai 2002, kl 13.02
Elan Sulle kaasa Elevant - mu meelest sama, kui näiteks lasteaiakasvatajad ühel päeval otsustaksid tööle mitte ilmuda - või, et lähed arsti juurde (aeg kokku lepitud) ja tal mõni muu tegevus plaanis... Kokkulepe on kokkulepe... Ja telefonid on tõesti kah olemas, et teatada omapoolsetest muudatustest.
 
vip 14. mai 2002, kl 13.03
elevant, aga milles siis probleem ikkagi. Kui ei meeldi tema käitumine otsi uus või oli sinu soov siin hoiatada teisi, et ärge enam lapshoidjaid palgake? Mis mõte sellel jutul üldse oli, et kas teised peaks teadma kas usaldada või mitte? Kui sa ise seda ei tea, kes siis veel peaks teadma!
 
shift 14. mai 2002, kl 13.04
Mariann
Asi ongi selles, et tegu pole riikliku tööandjaga! Ja tõesti-tõesti! Ei sobi on ju alati võimalus uus leida! Pole mul kummaline suhtumine, olen ise vahetanud lapsehodijat peale esimest apsakat! Sellist mammulajt ma ei peaks juba peale seda palgal kui ta koos lapsega mööda juuksureid ja naabrimutte kolab, pealegi, on igati kindlam pidada hoidjat oma kodus! See eeldab aga pikka ja soovitustega kkasnevat otsingut, et leida see õige ja usaldusväärne! Igatahes, ELEVANt jõudu. Mina selle muti uksele enam ei koputaks kui on soovi maksta, siis maksa millegi korraliku eest, aga mitte ära vaata "mööda" kui mutt lapsega mööda naabreid pläkutamas käib!!!
 
shift 14. mai 2002, kl 13.06
Veel! Kui juba oled siin rubriigis, siis ehk püstitad teema, et leida soovitustega hoidjat, pole enam vaja oma "muti" üle kurta! Ehk keegi teine siis komistab tema osta, või hoopis hoiataksid teisi tema eest?
 
elevant 14. mai 2002, kl 13.19
nimetasin teda mutiks seepärast, et olen hetkel vihane. tavaliselt räägime oma peres tädist. jah, kogu kiri on ilmselt üpris emotsionaalne, aga seda ma hetkel olengi.

jutu ülespaneku môte oligi see, et saada kôrvaltvaatajate arvamusi. et kas reageerin üle vôi peetaksegi seda normaalseks ja teised hoidjad teevad ka nii (headest hoidjatest seda muidugi ei usu). teiseks, et saada kogenumatelt mingeid soovitusi, nôuandeid vôi nippe edaspidiseks. äkki on kellelgi veel nii olnud, jne. kolmandaks, et end pisut välja elada.

tädi nime siia üles panema ei hakka, aga teda tuttavatele soovitama ja soovituskirja andma ka mitte. peangi ilmselt uue lapsehoidja leidma, aga see pole kahjuks nii lihtne.
 
Mariann 14. mai 2002, kl 13.24
Shift: Eeee,nüüd jäi nati mulle su jutu mõte küll segaseks.
Räägid ju iseendale vastu...
Maneer,et "mina maksan" ei tohi olla aga ise oled esimese apsaka peale hoidjat vahetanud ?
Lapsega peab mööda turge hoidjat otsima aga samas selline hoidja olla ei tohi,kes mööda turge kolab ja teda tuleb hoopis oma kodus pidada (nagu lemmiklooma pidamine?? irw).

Loe oma kommentaarid korra veel üle.
 
Shift 14. mai 2002, kl 13.32
Mariann!
Ei räägi enda vastu! Pole mõtet tõsta tühjast tüli! Kui ei sobi, palun väga, kuulutus üles ja usun, et soovitusega lapsehoidjaid leidub! Enne peab ikka uurima tausta kui hiljem omade vitsade peksmist kannatada!!! Ei hakka mitte lapsehoidjaga kauplema, et vaata hoidjatädi, mina sulle maksan, sina mulle muusikat mängid-mõtetus ju? Parem tead, varblane peos kui tuvi katusel, seega, lapsehoidja ja usaldusväärne omas kodus!!! See siis selle mööda turge otsimise kohta. Ei pea nagu lemmiklooma, aga nagu inimest, kes on tubli ja kellega on USALDUSLIK töösuhe.
 
Mariann 14. mai 2002, kl 14.00
Ega ma tüli tõstnudki :) Vabanda kui selline mulje jäi. Nii palju kui on inimesi on ka arvamusi.
 
Shift 14. mai 2002, kl 14.08
Mariann
See tühjast tüli tõstmine oli selle kohta, et üheksa korda mõõda, üks kord lõika (lapsehoidja otsimine)
 
minni 14. mai 2002, kl 17.21
Tuttav olukord. Raske juhtum omast kogemusest, kui lihtsalt hoidja ühel hommikul ei tule ja telefoni vastu ei võta. Kui siis
hiljem keegi vastab ja ütleb, et on teine hirmus haige ja ei tule enam kunagi. Päeva pealt uue hoidja otsimine pole sugugi lihtne.
 
totukuul 14. mai 2002, kl 19.14
elevandiga taiesti yhel meelel!
 
kogenu 15. mai 2002, kl 13.47
shift, ja kui sa ükskõik mis põhjusel tööle ei ilmu ette teatamata, võib kolme hoiatuse peale sind tööluusi eest vallandada!!!!!
Mina küll ei leia, et elevandi suhtumine "tallinnast ja maksan" oleks! Pigem leplik. Sest kui on kokku lepitud aja ja päeva suhtes ja ei teatata (isegi kui pole telefoni, saab ukse vahele kirja jätta), on tegu süüdimatu inimesega. Samamoodi pean süüdimatuks, kui ema ei teataks hoidjale, et laps jäi haigeks ja täna ei tule. Kõik tahavad oma aega planeerida.
 
XXX 16. mai 2002, kl 16.48
Otsi endale uus lapsehoidja.
 
kirsti 18. mai 2002, kl 23.19
Pane laps lasteaeda.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!