Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
üle õla piiluvad kolleegid
 
tjejen 16. mai 2002, kl 11.56
Meeletult häirib selline asjaolu, et üks kolleeg vahib igal võimalikul juhul mu arvutiekraani.
Meie printer asub minu selja taga ning kolleeg tulles oma prinditud dokumentide järgi ja oodates nende valmisprintimist seisab minu selja taga ning vahib mu ekraani. Jubedalt häiriv - nagu vahiks keegi Su käekotti nagu mu üks sõbrants ütles. Iseenesest väga meeldiv inimene, aga selline loll komme juures. Vahest jääb mu seljatoele nõjatuma ning uurib, mis ma teen. Ei taha ka koguaeg aru anda oma töödest-tegemistest.

Kas kellelgi on samalaadset asja ette tulnud ning kuidas viisakalt kolleegile selgeks teha, et tõmba uttu ning ära passi kõiksee aeg!?
 
baaba jaaga 16. mai 2002, kl 12.05
Mul oli sama, kuigi keegi just seljatoele ei nõjatunud. Alati oli tunne, et see kes printeri juures ootas, vahtis ka mida teen. Häiris väga. Soovitan laud teisipidi tõsta. Feng shui ütleb ka, et selg peab ikka seina poole olema ja nägu ukse, teiste inimeste poole.
 
Riina 16. mai 2002, kl 12.50
ic! mul oli jälle üks kolleeg kunagi, kes pidevalt käis selja taga ja vahtis arvuti ekraani, millega mina töötasin ja LUGES!, millega ma tegelen. JA KOMMENTEERIS veel tagatipuks! Mind ajas naerma (irooniliselt) ja sellega kaotas ta minu lugupidamise.
 
tjejen 16. mai 2002, kl 13.11
Asi sedasi, et see kolleeg, kes niiviisi käitub on muidu väga meeldiv ning tore inimene. Ei tahaks nagu tema vastu lugupidamatu olla. Tahaks, et täiskasvanud inimene ikka ise aru saab, mis ta vääriti teeb.

Ja lauda ma teisipidi keerata ei saa, kuna siis jääksin oma lauaga teistesse tubadesse viivatele ustele ette (mul selline pisike tuba ja suur laud:-)).
 
leida 16. mai 2002, kl 13.14
ja kui ta järgmine kord lugema tuleb, siis võta see siinne lehekülg ette, äkki näeb ja saab vihjest aru:)
 
tjejen 16. mai 2002, kl 13.27
ma isegi korra selle peale mõtlesin:-))
 
Zen 16. mai 2002, kl 13.38
ohh, mina vihkan seda ka - eriti kuna olen selline loovtöötaja kes arvutiekraanil kauneid asju loob, siis ajab mind endast välja kui keegi asjatundmatu tuleb ja alles poolikut tööd kommenteerima kukub!
 
muri 16. mai 2002, kl 13.53
Mina tõusen ja teen mujale asja. Näiteks kohvi jooma...
 
tjorven 16. mai 2002, kl 14.08
küsi kas saad aidata. vói küsi kas midagi jäi arusaamatuks, ehk vajab et sa midagi lahti seletaksid.
 
juta 16. mai 2002, kl 15.20
Mina seletasin oma kolleegidele täiesti edukalt ära, et sorry, tüübid, mul on selline foobia, et jubedalt käib närvidele see, kui keegi vaatab, mida ma teen. Vot olen selline skisofreenik, andke mulle andeks. Kõik suhtusid mõistvalt ja ongi rahu majas.
 
keegi 16. mai 2002, kl 16.14
Kui printerit mujale paigutada või töölauda nihutada kohe kuidagi ei anna, siis üks võimalus on monitorile kaitsefilter ette panna, sest peale silmade säästmise (milleks vähegi kaasaegsed monitorid sellist filtrit tegelikult enam ei vaja) ei lase ekraanifilter monitori pilti näha muidu kui otse vaadates (nii et püsti seistes näeb Sinu selja tagant ekraanil vaid ühtlast udu).
 
tjejen 16. mai 2002, kl 16.50
Tänan nõuannete eest!
 
katerin 16. mai 2002, kl 17.26
või siis niipea, kui keegi tuleb vaatama, paned demonstratiivselt kõik aknad alla. Kui see juba mitmendat korda juhtub, peaks inimene nagu aru saama. Eriti veel kui sa talle nõudlikult (aga mitte ebaviisakalt) otsa vaatad. Kas Su töö on ainult arvutiga või ka raamatute vms-ga, et endale tegevust leida (ja mitte tööluusuri mainet saada? ;) )
 
ehee 17. mai 2002, kl 09.25
kasuta Screen Saver'it
ja määra tema Quick Start, mida siis paari klahvivajutusega käivitada saab
ja siis imetled oma skriinseiveri pilti ja vaheldumisi kommeneteerid jõllitavale kollegile: kas pole kena...
 
tjejen 17. mai 2002, kl 11.18
ehee ... kuidas saab määrata SS Quick Starti?
 
Merle 17. mai 2002, kl 12.25
Minu meelest peaks sellele probleemile olema elementaarne lahendus! Küsimus ei ole ju selles, kas keegi vaatab sinu arvutiekraani, vaid selles, et see segab ja häirib sind? Järelikult teegi ülemusele või toakaaslastele ettepanek, et kas seda printerit ei saaks tõsta mingisse kõrvalisemasse kohta, et Sind pisut häirib, kui keegi seljataga seisab?

Olen ise töötanud ruumis, kus kõik töötajad käisid printerilt pabereid võtmas. Enamasti vabandati, sest saadi aru, et olgugi, et ma olin seljaga siseneja või ka printeri poole, siiski oli see printer nii minu lähedal, et paratamatult juhtis see tähelepanu kõrvale. Pealegi on väga palju inimesi, kes töösse süvenenult hõlpsasti ehmatavad, kui järsku kuulevad enda selja taga kedagi liikumas...
 
tjejen 17. mai 2002, kl 14.48
Merle, usu, kui oleks võimalik, oleks ma ammu printeri teise kohta tõstnud (ei pea selleks kelleltki nõusolekut küsima), aga ruumi lihtsalt pole, kuhu teda tõsta.

Ja kolleeg tuleb vahest ka ilma printerist pabereid võtmata "niisama" mu selja taha seisma ja toolile nõjatuma.

Eile juba uurisin poest ekraanikaitsete hindasid ja kui saaks veel teada, kuidas SS QuickStart käivitub, oleks mure kohe tükimaad väiksem!

Nautige kevadet! :-)
 
Riina 22. mai 2002, kl 16.34
kujutan ette jah, et jube ebameeldiv. mul jälle kolleeg, kes kuulab kõiki telefonikõnelusi ja eravestlusi (juhul kui mõni tuttav mul tööjuurest läbi astub) pealt ja siis ka pärast küsib ühe või teise asja kohta üle, mis minu erakõnest temale arusaamatuks jäi...no ja ei saa mutt aru, et pole viisakas. ise ka nii ülbe ei oska olla, et ütleks talle, et oma nina teiste asjadesse ei topiks.
 
Kaisa 23. mai 2002, kl 14.41
to tjenjen:
peaks olema ka selline võimalus:
võta hiirega alt vasakult start kõrvalt märk >> ja vali show Desktop
Viib samuti kõik aknad hetkelt alla minimaalsesse asendisse.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!