Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
reis
 
krt 21. mai 2002, kl 12.19
noojah, sai mitu kuud tagasi broneeritud ja ka makstud Praha-reis, eile mõtlesin, et kontrollin järgi, kas laupäeval ikka toimub väljasõit. Ja täna siis teatab firma mulle meili teel, et kahjuks jääb reis ära. Pakub reisi juulikuuks, nagu poleks midagi kuulnud puhkusegraafikutest jne. Ja kui ma ütlesin, et tahaks raha ruttu tagasi, esmasp algab puhkus ja no võtaks siis ehk mõne muu reisi või asja ette, teatab reisifirma, et "lähemate päevade jooksul kanname raha üle"... ma ei saa ju täna broneerida reisi emsaspäevaks, kui ma ei tea kas raha üldse tuleb :( Oh kui kole lugu, pea on laiali otsas ja viha inimeste vastu suur.
 
:O 21. mai 2002, kl 12.22
Millisest reisifirmast jutt on ja miks reis ära jääb?
 
leena 21. mai 2002, kl 12.23
Jah mind ka huvitab, mis firmaga tegu on? Käisin ise hiluti Prahas ja jäin enam-vähem rahule, kui giid välja arvata.
 
jama 21. mai 2002, kl 13.52
tuttav lugu. alati tasub enne uurida reisibüroode tausta, eestis on turg üleküllastunud ja kõigile ei jätku kliente. ja veel - enamasti selgub reisi toimumine/mittetoimumine juba ca kuu aega enne reisi.
 
krt 21. mai 2002, kl 14.02
to jama: just-just, mind huvitas ka, et miks nad siis varem ei teatanud, sest ootasin ikka et ise võtavad ühendust, aga vabanduseks öeldi, et noh, ikka vahel viimasel minutilgi tuleb grupp täis... tegelikult tuli ju reisi eest maksta kuu aega varem, juba siis oleksid nad pidanud teadma, et ära jääb.

reisifirma on rra ja reis jäigi ära sellepärast, et grupp ei tulnud täis. Kusjuures ma kohe alguses küsisin nende käest, et kas on selline variant, et grupp ei tule täis, siis öeldi, et oh ei, mis te nüüd. Ma oleksin osanud rohkem ikka arvestada. No hea, et eilegi helistasin, ma ei tea kas nad oleksid mulle muidu alles reedel teatanud või... Uurisin selle firma kohta ka natuke enne, tean et väike ja et võis jama oodata, aga nende pakutud variant oli meile lihtsalt kõige sobivam hetkel.

oh, uurisin igasugu asju välja Praha kohta, tegin kõva ettevalmistuse (giidi poleks vaja läinudki :)) ja kui nüüd kuhugi Küprosele peaks sõitma, nadi küll. Ehkki palmi all oleks ta tore lesida :)) Aga ma pole eriti impulsiivne inimene, tahaks ikka nädala ette teada plaane :(
 
mari 21. mai 2002, kl 14.10
mõned inimesed võtavad reisi just viimasel minutil, sest siis teeb reisifirma soodukat ning inimene maksab tunduvalt (kuni poole ) vähem kui need, kes kuu aega varem broneerisid ja maksid. Kui sul on ajaliselt võimalik nii spontaanne olla, siis on see väga soodus viis reisida. Selles mõttes on täiesti arusaadav,et firma ootab viimase minutini. See on alati võimalik, et grupp ei tule täis.
 
jama 21. mai 2002, kl 14.21
ei tahaks klatshima hakata, kuid rra kohta on varemgi igasuguseid segaseid lugusid kuulda olnud. praegunegi on ilus näide teemal, kuidas kaotada kliente. ega uurimisel ei öelda ka sageli otse midagi, ikka et "grupid saavad alati täis" ja "te saite just 2 viimast kohta". bussireiside puhul tasub reisida büroode kaudu, kes juba aastaid tegutsenud ja kellel läheb pidevalt mitmeid gruppe, nende puhul toimub kõik enamasti nagu õlitatult. mina olen saanud ka mõned korrad kõrvetada ja nüüd uurin alati stiilis "mitu kohta on broneeritud", jättes mulje, et tahan mingi suurema seltskonnaga tulla, ja kui vastus veel ca kuu aega enne on kahtlane, siis loobun juba ise sellest reisist. sedasi olen aegade jooksul välja sõelunud enda jaoks firmad, keda saab usaldada ja keda ei.
 
jama 21. mai 2002, kl 14.22
marile - minu teada bussireisifirmad sellist soodukat ei tee, neil on teine müügipoliitika.
 
algaja 21. mai 2002, kl 15.29
Viimase hetke pakkumisi teevad reeglina siiski need reisikorraldajad, kes teevad soojamaa reise! tavalisi lennupiletid reisibüroo viimase hetke pakkumisena siiski müüa ei saa, seda teevad lennukompaniid. Kuigi ka see on Eestis suht harv juhus!
 
mari 21. mai 2002, kl 16.30
jama ja algaja, teevad küll, ma ei suuda praegu küll selle firma nime meelde tuletada, aga on üks firma Võrus, mis teeb sedasi reise. (Nimi oli ABZ reisid). Tuttav, kes selle kaudu kevadel Berliini reisis, on kogenud bussireisija ja ütles, et võrreldes Tallinna või Tartu firmadega oli see seni parim kogemus, kõige asjatundlikum giid ja ka muus mõttes võis igati rahule jääda. Tema viimasel reisil oli mitmeid selliseid inimesi, kes olid sõidu alles paar päeva ennem valinud.
 
algaja 21. mai 2002, kl 16.41
to: mari
ma rääkisin lennu-, mitte bussireisidest, sorry, et ei täpsustanud!
 
mari 21. mai 2002, kl 20.30
issand, peab ikka oma jutu enne postitamist üle lugema mitu korda. NAgu näha, tuli mul see nimi ikka lõpuks meelde:) (ei ole palgatud reklaami tegema)
 
jama 23. mai 2002, kl 09.38
marile - ilmselt sõltub firmast siis. minu küsimuse peale, kas viimasehetke ale-hindu ka bussireisidele tehakse, on firmad vastanud, et ei, sest see oleks eba-aus varemtellinute suhtes, kes pidid rohkem maksma ja kui selline viimasehetkehinna praktika oleks laiemalt levinud, ei hakkaks keegi enam varem reise tellima ja see annaks omakorda firmadele tagasilöögi, sest nad ei suudaks lõpuks üldse oma reise planeerida. Bussireisigruppe ei lähe ju nii palju, nagu nt soojamaa-pakettreise, mille puhul teatud hotellid on nagunii kogu hooajaks reisibüroole kinni broneeritud, bussi-gruppe läheb ehk üks kuni mõni samasse sihtkohta hooaja jooksul ja kui hotell on varem broneeritud ja kohale ei ilmuta, siis reisibüroo rahaliselt kaotab ja seetõttu nad peavadki juba ca kuu aega enne oma broneeringud kas kinnitama või annullerima, kui ei taha seda "trahvi" maksta. Ja bussireisi-gruppide puhul läheb kusagilt mingi inimeste arvu piir, kui reis on kasumis, kui rahvast alla selle, siis võib lihtsalt teenida kulud tasa või veel alla, siis pole enam mõtet reisi teha, nii et see on üks paras kalkuleerimine.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!