Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
töökoha vahetus
 
Makenna 06. juuni 2002, kl 10.39
Kavatsen töökohta vahetada. Ja nüüd, olles lahkumisavalduse ülemuse lauale viinud, hakkas firmas pihta vaimne terror. Et mul peaks häbi olema ja et miks ma varem ei vihjanud (teatasin seduse kohaelt 1 kuu ette) ja et olen vastutustundetu jne...
Kogu olukord on väga stressitekitav.
Mõtlesin, et võtan haiguslehe. Aga pole kindel, millised sanktsioonid võiksid ülemuste poolt minu taolisele käitumisele järgneda. Kas haiguslehel olemine lükkab ette teatamise aega edasi?
Kui kellelgi on samalaadeid kogemusi, palun soovitage midagi.
Tänud ette!
 
Vanaeit 06. juuni 2002, kl 11.46
Kas puhkusepäevi pole saada, neid saab küll etteteatamisajal välja võtta.
 
tips 06. juuni 2002, kl 14.04
mul sama mure, pole veel ülemusele öelnud, ent kavatsen ka kiiremas korras teisele tööle minna. Kuidas oleks kõige parem/taktitundelisem talle öelda.?
Ja ma olen olnud tööl viis kuud, kui palju tuleb u puhkusepäevi?
 
Makenna 06. juuni 2002, kl 14.11
Mul puhkusepäevad saada küll, aga tasustatud puhkusele saan ma veel vähem kui lihtsalt haiguslehele. Kindel mats.

Tips: Puhkusepäevi arvestatakse 2,333.. iga töötatud kuu kohta. Nii et sul tuleb 11 puhkuse päeva.
 
keegiuus 06. juuni 2002, kl 14.25
Makena - seda ei saa Sulle keelata, kui keelab, palu ta käest 5 minutit vestlust ja ütle, mis asjast arvad. Karta ei ole küll mõtet, ükski( ka ülemus ) mitte ei SAA KEDAGI SUNDIDA EGA TERRORISEERIDA! Kui jätkub, siis töökaitseinspektsiooni!~
EI TOHI lasta endaga nii käituda, see viib Su enesehinnangu väääga alla. OLE TUBLI ja pea vastu
 
Laura 06. juuni 2002, kl 15.00
Puhkusele lubab ikkagi tööandja. JA töötaja soovi puhkuse aja kohta võetakse siis arvesse, kui see on võimalik. Nii et praegusel juhul võib ta lihtsalt öelda, et sorry - ei ole võimalik. KAsutamata puhkusepäevad tuleb lõpparvega koos välja maksta.
 
jaanika 06. juuni 2002, kl 16.04
mul oli sama mure mis Makennal. Püüdsin kolmel korral töölt lahkuda, iga kord keerati asi kihva. Kuna tahtsin liikuda ühest riigiasutusest teise oli väga tähtis iseloomustus, mis kirjutati nii negatiivne, et uues kohas öeldi lihtsalt, sorry. Ja probleem äraminekuga ei olnud üksnes minul.
Lõpuks kutsus tuttav mind oma firmasse tööle. Aga tunne on küll niisugune, et tükk aega tuleb oma mainet puhastada eelmisest töökohast, sest Tallinn on kahjuks nii väike ja jutud liiguvad kiirelt.
 
Laura 06. juuni 2002, kl 16.29
huvitav, et riigiaparaadis nõutakse iseloomustust. Pole varem seda kuulnudki. Seda küll, et räägitakse eelmise tööandajaga - aga siis tuleks uude töökohta minnes kindlasti ära mainida, et eelmine ei taha minema lasta ja võib seetõttu halvasti iseloomustada. Uus tööandja võib selles muidugi kahelda - siin aitaks kui oleks veel mingeid töökohti olnud, kus hea sõnaga meenutatakse. Või lased kellelgi kolmandal soovituse kirjutada.
ise olen 2 korda (riigiaparaadis) töökohta vahetanud ja siiani keegi iseloomustust nõudnud pole.
 
plika 06. juuni 2002, kl 17.24
Vahetan ka töökohta. Uues kohas alustan augusti lõpus. Mul ka probleem, ülemus selline, et ei julgegi öelda talle. Plaan on selline, et ütlen vahetult enne kollektiivpuhkuse võtmist, juuni viimasel nädalal. Kas keegi teab, läheb ka puhkuse kuu 1 kuulise etteteatamisena arvesse? Siis enam augustis tööle ei läheksi ja teeks endale toreda pika suvepuhkuse.
 
Smille 07. juuni 2002, kl 13.48
Võid küll haiguslehe võtta. Etteteatamise aeg sellest ei pikene, võid ennast lasta haiguslehelt tööle kirjutada töölepingu lõpetamise päevast. Kui haigusleht kestab kauem, kui lahkumise päevani, vormistatakse töölepingu lõpetamine haiguslehe lõppemisele järgnevast päevast.
 
kass 07. juuni 2002, kl 14.44
to plika:
loe töölepingu seadust. mina küll ei loe välja, et puhkust ei saa arvestada etteteatamisaja sisse. samamoodi võiks ju siis ka nt nädalavahetused välja jätta, eks.

§79: Määramata ajaks sõlmitud töölepingu lõpetamisest teatab töötaja tööandjale vähemalt üks kuu ette. Katseaja kestel on töötajal õigus tööleping lõpetada, teatades sellest tööandjale kolm kalendripäeva ette.
 
juta 10. juuni 2002, kl 15.34
Rõõmusta - kui sinu äraminekust kahju on, siis järelikult olid hea töötaja. Proovi oma ülemusele rahulikult ja süüdistustesse laskumata ära seletada, mis on need põhjused, mis su uude kohta viivad. Edu!
 
juta 10. juuni 2002, kl 15.36
Rõõmusta - kui sinu äraminekust kahju on, siis järelikult olid hea töötaja. Proovi oma ülemusele rahulikult ja süüdistustesse laskumata ära seletada, mis on need põhjused, mis su uude kohta viivad. Edu!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!