Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
loomakliinik
 
Kassike 12. juuni 2002, kl 16.25
Oleks ma seda kõike teadnud poleks sinna läinudki. Aga lähemalt -esiteks väga räpased ja haisvad, olematu mööbliga ruumid. Kuigi aeg oli kinni pandud - ootasime näuguva kassipojaga ca 20 minutit ukse taga, siis tuldi, vaadati korraks ja teatati, et siin pole midagi teha, süst ja korras. Ja võite endaga kaasa võtta - siis läheb 130 eeki maksma, kui jätate siia, veel 100 eeki kremeerimise eest. Eksole, hakkan jah 5 aastase lapsega + surnud kassipojaga läbi linna koju minema. Mida ma lapsele oleks pidanud ütlema - et kass magab, aga matame ta ikkagi sellegipoolest maha? Krt, kogu see värk oli kuidagi nii enesestmõistetav ja tavaline asi nende jaoks, et nutt tuli kurku.
Nii ma siis olin sunnitud koos visiiditasuga 260 eeki maksma, selle eest, et keegi tegi nagu muuseas loomale süsti, kogu protseduur võttis aega 2 minutit. Ja mida sain mina kõigest sellest? Laps kaotas armsa sõbra, mina sain emotsionaalse trauma, rahakott tunduvalt tühjem, ja igasugustest loomakliinikutest lähen tulevikus suure kaarega mööda.
Ja ei saa öelda, et kassipoeg vähemalt väärikalt ja valutult siit ilmast lahkus, torkisid ja piinasid vaesekest mitu korda enne kui pihta said. Spetsialistid, ehh?
Ma ei imesta et inimesed ise kassipoegi on sunnitud merekooli saatma, sest 260 eeki per kassipoeg?
Igal juhul olen jälle ühe kogemuse võrra targem.
 
? 12. juuni 2002, kl 17.36
kus kliinikus käisid? mis kassiga juhtus? kõige tähtsama unustasid mainida.
 
???? 12. juuni 2002, kl 17.41
eii saa aru mis kassiga juhtus. kas sa läksidki kassipoega surnuks süstima? ega sa ometi saanud loota, et see võiks meeldiv kogemus olla?

üldiselt. ära ole tige kliiniku peale, et kass tuli magama panna.
 
deesu 12. juuni 2002, kl 19.57
Kus kliinikus see oli? Mina olen oma karvase lemmikuga Billys käinud. Nii toredaid arste pole inimestelgi, soovitavad, midagi pähe ei määri.
 
näu 12. juuni 2002, kl 20.53
Mul sõbrannal kukkus kass aknast alla .Sõbranna siis kiiresti tegutses ja kutsus takso .Kõigepealt sõitsid nad kähku yhe lähedal elava tuttava juurest läbi , kust siis sõbranna sai kiiruga 500 kr laenuks .Kass oli tal põlvede peal , vannilina all igaksjuhuks .Ja siis hakkas taksojuhi pealt selline sõim a la kui ma oleks teadnud et sa kassiga oled , poleks sind peale võtnudki! (Kass näugus ja tegi alla kakit linapeale) Sõbranna oli sellises shokis et ei soanud midagi teha, valas ainult pisaraid...Jõudsid siis Toometisse sisse ja näha oli et kass hakkab juba otsi andma .Mingi rahvas tegutses letiääres ja ostis oma loomadele toitu .Arst viskas kiire pilgu kassile peale ja ytles et tuleb oodata, ta lõpetab teistega asjad ära .Ja siis see arst toimetas selle koeratoidu presenteerimisega seal letiääres oma (kellajärgi vaadatud)15min(!!!!!) Noh tuligi kassi kord .Kass viidi minema , torgiti nati, tehti mitu systi ja kuna ei reageerinudki enam , siis loobuti .Kysiti ka kas võtate kassi kaasa või jätate siia .Sõbranna oli toimunust nii shokis et ei osanud enam midagi öelda ega teha .Kirjutati arve 480kr (!!!)
Sõbranna võttis arve, maksis ära ja tormas uksest välja koos kaasasoleva inimesega .Siit tekibki kysimus -mille eest se raha maksti? Arsti sõnul olid kallid systid .Ja kiire reageering ka kindlasti:(((
 
Rocky 12. juuni 2002, kl 21.37
Kui kõrgelt kassike siis kukkus? Kass peaks ju ikka käppadele maanduma. Kui see polnud enne just vana või haige või purjus kass.
 
dee 12. juuni 2002, kl 21.51
Rocky, tee mujal nalja, teisel oli ju mure. 15min sureva kassiga oodata on küll liig, väga kurb lugu.
 
kassimemme 12. juuni 2002, kl 22.28
mu mehe kass (teine on minu kass) on kaks korda 9. korruselt alla hüpanud/kukkunud, Toometi kliinikus ikka kenasti korda tehtud. esimesel korral, kui kohale tuiskasime, küsiti küll:"kas teil on aeg kinni pandud?", aga kui veenvalt seletasime, et see polnud meil plaaniline lend, võeti kass ilusti ette ja parandati ära. teisel korral ei tahetud meid teise kliinikusse, Toometi rahvas oli esimesel korral kassi jala traadiga kokku pannud ja teised ei tahtnud sellega eriti tegeleda. parandati siis kass jälle Toometi juures ära. sel korral oli lihtne sääreluu murd, arst pakkus mingit varrastega fikseerimise varianti, aga põhjalikuma arutelu tulemusena (ja lähtudes kassi ägedast protestist ja loomaarsti kergetest kehavigastustest) leidsime, et las kasvab ise kinni. kasvas ka, paar nädalat hiljem kass juba jooksis. üldiselt igati meeldiv suhtumine, kass oli terve tööpäeva kliinikus ja vahepeal arst isegi helistas ja informeeris meid patsiendi seisundist.
võibolla tuleks juurelda kõigi pakutavate teenuste vajalikkuse üle, ilmselt püüavad nad parimat, aga mõni asi paraneb ka ise ära. odav see kliinik ei ole, aga töö kvaliteedi kohta ei saa ma ka midagi halba öelda.
kasside kukkumisest:
mõlemal korral on raskeimaks vigastuseks olnud kopsurebend, vaatamata jalgadele maandumisele. kopsurebendit võib kahtlustada, kui kass peale kukkumist hingeldama hakkab. tõenäoliselt püsiks paar päeva ilma ravita ka elus, üldiselt eluohtlik vigastus. lihtsamad luumurrud paranevad ise ära.
neid ei hakata enne lappimagi kui kopsud korras on.
tundub nagu reklaam Toometi kliinikule, tegelikult käime me tavaliselt üldse Valdekus. Toometisse läksime sellepärast, et mees arvas seal vajalikud aparaadid olevat. ilmselt on need teistelgi, aga noh, tema kass. (minu kass ei kõõlu akna peal.)
 
näu 12. juuni 2002, kl 23.30
Kass kukkus kuuendalt korruselt .Ja millegipärast olen ka kuulnud et kui kass kukub suht madalalt , on vigastused suuremad - ei jõua ennast õigel ajal käpad ette pöörata .Olen kuulnud ka kuidas kass jääb ellu 22 korruselt kukkudes .Ja samuti- madalamad lendajad saavad surma:(
 
kurb 13. juuni 2002, kl 00.31
tuttav kass kukkus 14ndalt korruselt ja ikka täitsa surnuks..nelja kuune oli
 
ingel 13. juuni 2002, kl 08.35
mina näiteks valdeku loomakliinikusse enam küll ei lähe. oli küülik st. nüüd ei ole enam. tegid küll midagi ja raha võtsid ka rohkesti, aga abi ei midagi. oleksid pidanud opereerima, aga nemad ei julgenud. läksime siis lõppuks mujale, tehti kõik mis võimalik, aga siiski oli juba hilja (ei hakkanud enam sööma). opereerima oleks pidanud juba varem, aga nemad seal tahtsid ainult vist raha saada, iga visiit oma 500 krooni koos vajalike protsetuuridega.

kiidan billy loomakliinikut. väga tore arst (silvia selirand). enam kuskile mujale küll ei lähe.
nüüd olen kassi omanik ja loodan et läheb paremini.
kui ikka loom sureb on see suur rauma, kuigi teed kõik endast oleneva.
 
Kassike 13. juuni 2002, kl 10.01
Kliinik kus mina käisin oli Tartu EPMÜ Loomakliinik ja kassipojal diagnoositi (peale 0,5 sekundilist pilguheitu)kaasasündinud ajukahjustus :(
Algul tundus et ta on pesakonna kõige tublim ja hakkajam ja jätsime koos temaga veel ühe endale alles, kusjuures see teine tundus palju väiksem ja nõrgem...
aga vot sulle siis, hoopis see meie lemmik osutus haigeks.
Hakkasime kahtlustama et midagi on viltu kui kassipojal tõsised tasakaaluhäired tekkisid, kaks sammu tegi, kukkus ümber, ja nii koguaeg. Aga südames ikka lootsime, et on mingit rohud või mingi muu viis kuidas saab ravida, aga ei...
 
Krista 13. juuni 2002, kl 12.38
meil hüppas ise vabatahtlikult kolmandalt alla, nägi mingit teist kõutsi ja tahtis taga hakata ajama. Hüppas alla ja ajaski, polnud mingit probleemi.
 
maasikas 13. juuni 2002, kl 12.58
ka minu kass kukkus mingi nädal tagasi aknast välja (3 korrus) ja ei jõudnud end päris korralikult ringi pöörata nii et maandus kuidagi vildaki betoonist vundamendi peale. Oli pühapäeva õhtu, sai helistatud sinna va Raatuse tänava loomakliinikusse (Tartus), öeldi et kui alates 800 eeku kaasas pole, ei ole mõtet hakata tulemagi, pühapäev ju! Kuna kass ei näinud just surija moodi välja, aga arstile ta lonkavat jalga ikka näidata tahtsin, viisin ta hoopis Fik'i. Natuke jube koht see on, aga abi saime ruttu ja ainult 140 eegi eest ja nüüd kass kappab juba ringi.
 
kah kassiomanik 17. juuni 2002, kl 16.25
issand küll, ärge olge oma loomadega siis nii ettevaatamatud..ega te väikseid lapsi ka ju üksi lahtise akna peale kõõluma ei jäta..(vähemalt ma loodan nii)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!