Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Väljendid
 
Enter 14. juuni 2002, kl 11.22
Täna hommikul kaupluseskäies kuulsin, kuidas noor, ilus ja hästi ning maitsekalt riides neiu oma kavalerile kõlava häälega üle poe "Mine p...sse" ütles. Kunagi oil siin ka teema käitumisest avalikus kohas, nüüd siis jälle. Kui palju teie kontrollite oma keelekasutust ja kas naisterahval üldse selliseid väljendeid kasutada sobib? Endal on kõige vängem väljend "kurat küll" kui midagi tõsiselt hukka läheb. Slängi ja parodeerimist kasutan, aga ebatsensuursusi ei talu ei meeeste ega naiste suust.
 
Pille 14. juuni 2002, kl 11.33
@!#$ on veel suhteliselt leebe vandumine. Minu arvates on igasugused suguelundite ümberütlevad ja muidu sünonüümid palju hullemad, neid on lausa piinlik kuulata.
 
juhuu 14. juuni 2002, kl 11.35
kasutan teatud ringkonnas ja vahel päris ropusti - peab hoolikalt valima, et mida ja kelle kuuldes. umbes nii, et parmuga parmu moodi, ülemusega ülemuse moodi....
muidu olen viisakas :-)
 
xxx 14. juuni 2002, kl 12.33
Läksin ükskord nn pimekohtingule (sõbranna sokutas kohtingule enda mehe sõbra). Ei ole muidu ise ka mingi kuldsuu, aga häiris küll kui muidu kena ja normaalne mees ütles söögilauas näiteks oma töökoha kohta sittaauk jne iga teine lause algas sõnaga @!#$.

Mõne inimesega suhtlemisel tõesti segab, kui peab kogu aeg sõnu valima. Isegi kurat ei või öelda, kui midagi ebaõnnestub, kohe saad noomida, et ise nii kena tütarlaps , aga vannud. Mida rohkem sellele tähelepanu pööratakse ja kommenteeritakse, seda kohkem hakkab neid kuradeid lendama.
 
Tigr 14. juuni 2002, kl 12.45
kurat on saba ja sarvedaga väike armas loomake, mis te tast kiusate....:)))

aga muud väljendid tasub oma laste sõnavarast küll välja juurida.

nt. evita eestikeelne tõlge ühes laulus: "talle maksti selle eest, et ta vaid kepiks meest"....öelge mulle parem, kas see on normaalne?
 
n40 14. juuni 2002, kl 12.53
ennem ei osanud kontrollida küll, kui oma laste suust oma vägisõnu kuulma hakkasin. see pani mõistuse pähe. "kurat" on vist ainuke, mis väga kõrva ei riiva, kui seda harva kasutada.
meil on vastastikune kontroll ja vandesõna käib üldjuhul vabandusega paaris.
 
lilleke (rohus) 14. juuni 2002, kl 12.54
@!#$ - see on küll täiesti normaalne sõna võrreldes muude koledate väljenditega, kas sugutama oleks siis parem või? ikka veel rõvedam.
nojah, oma mehega tehtava asja kohta seda sõna ei pruugiks. üheöö suhte tegevust kirjeldab aga küll kenasti.
kui ikka väga-väga vihaseks saan, siis tuleb peale kuradi ka see pe tähega sõna. parem viha välja prahvatada, siis ei jää nii kergesti haigeks ka.
 
Tigr 14. juuni 2002, kl 13.04
lilleke rohus: Sa ei jaganud ka mitte sugugi pointi lahti...evitat käiakse vaatamas-kuulamas peredega!!!! mitte ainult täiskasvanud, muide...ja lastel on hämmastav võime leida tekstist üles just need sõnad, mida emme-issi kodus tavaliselt ei kasuta ning neid siis lasteaiakaaslastega jagada.
võibolla Sina kasutad oma kodus taolisi väljendeid, aga mina mitte.
 
ech 14. juuni 2002, kl 13.05
sellega tuleb mulle meelde, kuidas ühel mu üliviisakal sõbral oli komme öelda närvidele käivatele inimestele: 'Minge õige mõnda p-tähega kohta omal vabal valikul' :)

ei mingit ropendamist, eksole :)
 
Enter 14. juuni 2002, kl 13.08
Jube ebamugav on jah võõrale inimesele märkust teha, eriti seltskonnas. Ühel grilliõhtul sattus meie muidu üsna hillitsetud ja snooblikku seltskonda kellegi tuttava-tuttav, 30 -ndates meesterahvas, ka pealtnäha kena ja haritud. Ja siis punastas terve naispool iga kord, kui tüüp suu lahti tegi. No sealt tuli sellist seksi ja suguelundeid puudutavat sõnavara neljas eri keeles, et arusaamiseks oleks sünkroontõlget vaja olnud. No eriti värvikas ja mahlaks kirjeldus ning loov fantaasia oli. Üldiselt oli õhtu rikutud, pärast arutasime mehega kodus, kas verbaalse ahistamise eest poksivõtete kasutamine oleks eetiline, kui sõnad pole suunatud mitte konkreetse isiku vaid üldsuse vastu, nn grupiviiisiline vägistamine tagurpidi, selles mõttes, et piinlikusetundjaid mitu ja nautijaid üks.
 
lilleke (rohus) 14. juuni 2002, kl 13.12
vaevalt et need lapsed nüüd sealt Evitast neid vandesõnu nopivad. mis parata. maailm ei ole täiuslik. vanemate ülesanne on lastele seletada - mis halb mis hea - mitte neid vati sees hoida.
vanduvad lapsed on vanemate halb kasvatustöö. lapsi mul pole, laste kuuldes ei vannu, kuid sõbranna vabakasvatatud vanduv laps on küll groteskne vaatepilt. kuid teema polnud ju 'vanduv laps'?
 
? 14. juuni 2002, kl 13.15
khm, kas 'snooblik seltskond' on midagi kiiduväärset? ehk olite oma snobismis nii naljakad, et too meesterahvas tõepoolest nautis tightasside ja stiff upper lip'ide paika panemist...
 
möh 14. juuni 2002, kl 13.23
mida tähendab märkide kombinatsioon @!#$ ??????
 
lilleke (rohus) 14. juuni 2002, kl 13.28
huvitav miks Tigri kepisõna on kepisõna aga minu oma on mingi #&£! ?? diskrimineerimine!
 
dee 14. juuni 2002, kl 13.42
Vandumine on kole jah, aga kui keegi väga välja vihastab, siis võib juhtuda, et ütlen ise ka midagi krõbedamat..
 
Styg 14. juuni 2002, kl 14.05
ma olen küll suhteliselt ropu suuga, aga eks ma vaatan ikka ka, mida, millal ja kellele ma ütlen. üle poe noormeest @!#$ saata oleks minu jaoks võimalik vist ainult väga keevalises vihahoos. samas, kurat on mu sõnavaras väga sage külaline. ;)

ja näiteks inglise keeles suheldes (sõpradega loomulikult) kõlan ma nagu Tarantino film. irw.
 
proovin 14. juuni 2002, kl 14.17
 
proovin 14. juuni 2002, kl 14.18
nonii, delfi ei lase lihtsalt seda fakki kirjutada :-)
 
Enter 14. juuni 2002, kl 14.32
Snobism oligi mõeldud kerge enesekriitika korras. Oleme jah seltskond "ärimehed ja nende tibid". Aga kõik on haritud ja huvitavad inimesed. Ei mingit rullnokatsemist ja blondismi illminguid pole ka täheldanud.
 
@!#$ 14. juuni 2002, kl 14.58
Mina räägin ikka kohe väga ropusti!
 
proovib ka 14. juuni 2002, kl 15.08
 
proovib ka 14. juuni 2002, kl 15.09
icc, ja ei saagi seda kirjutada!
Eip tea, mis sõnad veel keelatud on???
 
krt 14. juuni 2002, kl 15.09
to tigr: aga mismoodi oleksid pidanud tõlkijad tõlkima sed evitat kui seal inglise keeles niimoodi oli? Samamoodi tõlgiti ära l..ts, mis originaalis oli b..tch. Ja miks peaks siis lapsed kaasa võtma sinna etendusele, ei ole ju lasteetendus (juba kellaajastki näha)...
 
ns 14. juuni 2002, kl 15.10
Enter, tänapäeval koosneb iga teine seltskond "ärimeestest ja nende tibidest" Ma küll ei leia et see nüüd midagi nii hirmus erilist ja snoobilikku oleks.
 
Enter 14. juuni 2002, kl 15.16
Kulla nt
Ei olegi midagi hirmus erilist, lihtsalt väike mõnus seltskond. Tänapäeval, et eriline olla, tuleb nähtavasti saba ja sarved kasvatada, ülalpooltoodud loomakest eeskujuks võttes. Ära välju teema kontekstist japüüa aru saada kerge irooniavarjundiga enesekriitikast. Roos... on mõnikord lihtsalt ... roos.
Ilusat päeva
 
famm 14. juuni 2002, kl 15.20
snobism tekib muarust kahel juhul - kui inimesed on totaalsed matsid ning püüavad kramplikult sellised mitte näida ning kui inimesed on vihased nii enda kui kogu ülejäänud maailma peale (eeskätt iseenda peale siiski) vot siis lööb see snobism lausa lahtise käega näkku. koomiline ja kurb, tegelikult.
kui seltskond oleks olnud loomulik ja meeldiv, siis oleks see 'ropendaja' konkreetselt ja kärata paika pandud. kuid kui naised aiva punastasid ja kilavil silmil ja märgamisi 'issand, issand' sosistasid ning mehed naeru mugistasid...no siis oli see ropendaja seal kui või sees. omas elemendis.
btw olen ise ühe sellise suure suuga venna vait käsutanud. viisakalt ja pipraga...
 
lapsevanem 14. juuni 2002, kl 15.53
Ropendamine paha, aga seltskond ärimehed ja nende tibid - nõmeduse tipp!
 
appi!! 14. juuni 2002, kl 16.04
Nõme tõepoolest. Ja omaarust veel snoobid ka.
 
lugeja 14. juuni 2002, kl 16.23
ai-ai! nüüd 'intelligendid versus ärikad' kaks viimast kommi! häbihäbi, ka snoobid või?
 
Styg 14. juuni 2002, kl 18.25
tsensuuriga seoses... õrnapõrnalistel mitte edasi lugeda...

zone.ee foorumis (mis on kyll 13 aastatse läbustamiskoht, aga kohati päris naljakas) on näiteks lugu selline, et sõna @!#$ (ilmselt delfi blokeerib, niisiis fakk :)) ilmub tärnikestena... samuti ilmub sellisena sõna suck (mida ma loodan, et delfi ei blokeeri) , ja kui näiteks kirjutada suck my dick, näeb asi välja selline: *** my dick.

vot nii. tsensuur.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!