Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
ropendav ülemus
 
krt 14. juuni 2002, kl 15.13
see läheb nüüd eelmise teema alla tegelt, aga noh probleem pole mitte lihtsalt ropendamises, vaid selles, et mu meesoost ülemus, hoolimata sellest, et kõik alluvad on naissoost, kasutab väga jubedat keelt vahel. Kui mingi asi ebaõnnestub, siis kuulen mina kõigepealt pool tundi väga roppe sõnu. Kas peaksin otse talle ütlema, et on ebameeldiv? Kusjuures ta kasutab alatut nippi, kõigepealt ütleb mingi p..tsi vms ja siis vabandab. Ja nii juba mitu aastat järjest... (alguses ei julgenud talle midagi öelda, sain isegi õnnekombel selle töökoha, aga nüüd kui uut kohta otsin, tahaks küll kõik välja laduda, mis mõtlen)
 
Vanaeit 14. juuni 2002, kl 15.31
Vaevalt et see ütlemine teda paremaks teeb. Sedasorti vennikestest jääb vahel mulje, et mida rohkem nende sõnavara teisi häirib, seda lõbusam neil endal on. Ignoreeri teda praegu ja kui uue töökoha leiad, siis ei pruugi Sa selle jobuga vahest enam kunagi tegemist tegema.
 
Feliks 14. juuni 2002, kl 15.48
..a vat mul on üks hää sõber...ropendab mis kole..õigeminikasutab sõnu, mille kasutamist peetakse ropendamiseks...aga em asuust need sõnad ei kosta ropendamisena...
naised, kes teda esimest korda kohtavad saavad sissejuhatavlt väikese shokikese...aga edapidi...harjuvad ja naeravad rõõmsalt kaasa:)
 
chameleon 14. juuni 2002, kl 15.55
Mina suudaksin ehk kah läbi sõrmede vaadata mõne muidu toreda inimese (sõbra) puhul tema keelekasutusele. Aga arvatavasti ma ei sooviks, et minu isa, ema, vend või elukaaslane pidevalt minu kõrva ääres või seltskonnas sedasi vahutaks. Siis hakkaks vast nagu piinlik.
 
vip 14. juuni 2002, kl 16.02
nu aga matsi mulje jätab ikka.
 
Feliks 14. juuni 2002, kl 16.12
Vip: too mu sõber...kõike muud kui matsimulje......ehgk - sõltub kuidas ja mis kontekstis kasutada...
 
? 14. juuni 2002, kl 16.19
'rõõmsalt kaasa naerda' vast pole mõtet (kui imbetsill ei juhtu olema) kuid hoiak 'kurdid kõrvad' peaks vist kõige paremini selliste suhtes töötama. lülita end lihtsalt välja, ära reageeri ka tema paarile järgnevale repliigile, ka vabandusele mitte, pisut hiljem ärka kui unest ja küsi kuidas? mis? ah? kui ülemus pole eriti suur autoriteet, siis võib ropendamise ajal keerata raadiot kõvemaks või siis helistada sõbrannale ja hakata tollega muljetama (või kui keegi teine toas juhtub olema, siis sellega mingist suva asjast rääkima hakata)
ignoreerimine on parim rohi
 
Norija 14. juuni 2002, kl 16.38
Lase asjal praegu olla, eriti kui nagunii mineja oled. Või ütle otse ja kõvasti, kui endal sellest kergem hakkab. Kui hakkab.
Muidu... Esimesel korral tuleb selline tüüp paika panna, hiljem on hilja. Kuulad tähelepanelikult, näost ära ei kuku, muigad. Jätad mulje, et oled hullematki kuulnud ja see sõnavara midagi uut ei paku.
 
afroplix 14. juuni 2002, kl 16.51
mnjaaaa...mul eelmine ülmus oli ka selline, kes ropendas, sõimas kõiki töötajaid. Tegelt päris jube, kuna töötasin väikeses kaupluses, kus rahvast aga palju liikus, kuulsid seda kliendidki, lausa häbi oli seal firmas (kui nii saabki öelda) teinekord töötada.Täielik mats!

Lisaks ropendamisele - te niikuinii ei usu - käis aluspükste väel firmas ringi.....Tegelikult küll peamiselt tagaruumides, kuid ette müügisaali oli seda ka näha, kes oskas vaadata. Külge ta ei löönud, kui talle seda ette heitsime, ütles selle peale, et tal on po...i.

Ainus võimalus oli sealt firmast lahkuda...
 
afroplix 14. juuni 2002, kl 17.05
Ette heitsime tema ebaeetilist käitumist, riieteta ringi käimist firmas.(mu lause oli vist natu teisiti tõlgendatav).
 
krt 14. juuni 2002, kl 17.20
to: ? olengi seda hoiakut kasutanud, viimasel ajal eriti seda, et kui hakkab jälle pihta, lähen teise tuppa ära.

to norija: kahjuks olin firmasse tulles alles üliõpilane praktikakohal, st mittekeegi, ka väga nooruke, nii et mul ei tulnud mõttessegi hakata ülemust kritiseerima :( kannatasin vaikselt ära, sest töökohta ja raha väga oli vaja. minemisega on ka praegu nii, et kui koha leian, siis lähen, ega muidu pole kuhugi minna :(

a lihtsalt nõme mu arust, jääb mulje, et inimesel üldse mingid pidurid ei tööta...
 
juta 14. juuni 2002, kl 17.41
Mul töötas kunagi shokisüsteem ühele taolisele kodanikule ütlesin kunagi tavalise igapäevase jutu sees lause, mis kõlas umbes nagu "...ja tead, see ...kukkunud ...ist ütles, et ..., tal on sest ... paberist ..., aga ..., kui sellel ... sellest ... on, siis´, ...., kas mina pean tal pea ... pistma või ..... ..., ..., mis sina, ..., arvad? Ja kui ta mind siis jahmunult jõllitas, ütlesin, et oi, aga ma proovin lihtsalt sinu kõnekasutusega harjuda! Aitas päevapealt.
 
haige 14. juuni 2002, kl 18.39
aga mul juhtus selline imelik lugu.
helistan ülemusele ja teatan et olen ka järgmisel nädalal haiguslehel, arst ei luba ikka veel tööle tulla.

vastuseks: ah, sa nagunii puhkad, keegi ei ole niikaua haige!!

meil ülemus lõõbib päris korralikult. tavaliselt lõõbin ikka vastu ka. aga vot seekord... mul palavik juba nädal aega, kehv olla, magada pole saanud. no ei näri naljast läbi.
 
leena 17. juuni 2002, kl 08.52
Oioi, selline käitumine küll ei lähe. Muidugi alati võib lohutada ennast sellega, et intrigeerimine ja mõnitamine on veel hullem kui ropendamine, aga ikkagi... Täiskasvanud mees peaks ennast suutma ikke niipalju valitseda, et valib alluvate juuresolekul väljendeid. Aga kuidas sellest talle märku anda? Kõige parem on rahulikult ja vaikse häälega öelda, et palun, ärge ropendage. Kõlab elementaarselt ja natuke koomiliselt, aga aitab. Muidugi oleks pidand seda alguses tegema, aga noh, mõistetav, miks sa seda ei teinud. Ma kah vist poleks julgend.
 
? 17. juuni 2002, kl 12.05
Mul ka selline ülemus, kes elab oma komplekse meie peal välja- tal kohe meeldib naisterahvaid vitunäoks, kõrvavärdjaks jne. kutsuda. Lisaks sellele veel ahistab seksuaalselt. Tasapisi on välja tulnud, et kõiki naisi- meid on 3 lisaks suvel praktikandid). Ootan hetkel oma esimest last ja ta pervert ikka laseb kätel käia...
 
Kats 17. juuni 2002, kl 22.35
Käperdamine on ju ropendamisest tunduvalt hullem! Mina olen omandanud oskuse roppe sõnu mitte kuulda, ei naera nende peale ja ongi teised vaikselt taanduma hakanud...
 
Mummu 19. juuni 2002, kl 15.15
...loen siin juttu ja tundub, nagu oleksin Marsilt. Pole sellist käitumist kuulnud ega näinud, õnneks :)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!