Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
TÖÖOTSING
 
MARI 28. juuni 2002, kl 21.57
Kas CV-Online kaudu on üldse lootust tööd leida? Endal pole see õnnestunud poole aasta jooksul.
 
mariliis 28. juuni 2002, kl 22.32
jah, ikka on. mina leidsin(finants ja kidlustus). samuti mu sõbranna (psühholoog) ja tädipoeg (ajalugu, arhiivindus).
eks see sõltu ikka sellest, millist tööd otsid ja mida oskad ja haridus jne. nemad ei garanteeri ju midagi, aga väga paljud suurfirmad otsivad oma töötajad just nende kaudu. endal igatahes väga positiivsed kogemused.
 
maili 29. juuni 2002, kl 12.58
Ei ole. Ise otsisin ka 6 kuud sekretäri/müügisekretäri ametikohta umbes aasta tagasi. Käisin vestlustel, täitsin ankeedid ja läbisin voorud. Korduvalt kutsuti tagasi. Tulemus oli ikka see, et sorry teiseks jäite ja kui valitu meile ei peaks sobima, siis võtame teiega ühendust!? Läks kuu mööda ja samad firmad kuulutasid samu tööpakkumisi (siiamaani, muide).Minule LOOMULIKULT keegi ei hakanud helistama, milleks? Üks firma oli näiteks ARKTIK OÜ.
Loobusin sellistest "lotovõitudest" ja aja raiskamisest cv keskustes ning hakkasin hoopis ise üritama. Leidsingi ning olen väga rahul. Seniks aga tööpakkujatele jõudu ja jaksu järjekordsete "konkursside" läbiviimisel.
 
mari 29. juuni 2002, kl 14.11
nojah, vahel tundub tõesti arusaamatu, miks lastakse inimesel veel lootust hellitada, parem siis öelda otse, et te ei sobi sel või teisel põhjusel. sageli ei taha personalijuhid olla otsekohesed ja hämavad niisama. aga seda suurem on ju tööotsija pettumus, kui ta pidevalt "teiseks" jääb, sama juttu räägitakse ilmselt kõigile konkursil osalejatele.
 
mnjah 30. juuni 2002, kl 18.27
leidsin küll . aega ta võttis jajooksin mööda vestlusi jne. aga tööd sain!
 
jenny 30. juuni 2002, kl 22.33
Ma tahan ka tööd... kuid kogemust pole üldse ja isegi vestlusele ei kutsuta CV-d saates. Ma tahaks ise kohale minna... nii ma jätaks parema mulje aga kuidas üldse jõuda nii kaugele, et saaks kellegiga jutule? :(
 
tots 01. juuli 2002, kl 09.25
Mina olen otsinud aastakese jagu uut tööd.Kõike päris kah ei taha.Ja nüüd siis saingi CV online'i kaudu töö.Tähendab seal oli kuulutus ja saatsin siis cv.Vestlus seal oli 1000 korda normaalsem,kui kus iganes kohas varem:)
Kihvt vestlus oli Key Business'is kus kõigepealt tehti maha ülikooli lõpetajad ja kui raske neil on tööd saada ja siis paluti garanteerida,et ma oleksin neid tööl vähemalt 3 aastat.Ei tea kuidas sellist asja saab garanteerida?Kui tehakse hää pakkumine(töökoha suhtes või kool)?
 
sarah 01. juuli 2002, kl 15.35
Pakkusin ise mõni aeg tagasi cv-keskuse kaudu tööd. Võin öelda, et sealt töölesaamise võimalus on 1:100. Täpselt nii palju tuli meile ühele kuulutusele vastuseid. Iga kord ju keegi siiski tööle võetakse nii, et proovima peab.
Siin kohal julgen anda mõned soovitused: kui te olete cv-keskusesse sisestanud oma Cv ja hakate seda tööandjale saatma, tasuks kirjutada kaaskiri ja vaadata üle oma soovitud palga suurus. Mulle jäi selline mulje, et inimesed lihtsalt loevad kuulutusi ja lahmivad: saadan, saadan, saadan. Näiteks oli kuulutuses täpselt öeldud pakutav palk, aga inimesed küsisid oma cv-des mitmeid kordi rohkem, samas ei nõudnud ametikoht mingeid erilisi oskusi. Teiseks ei maksa valetada oma oskuste kohta, see tuleb välja esimesel vestlusel ja siis on äärmiselt piinlik. Tuleb arvestada võimalusega, et teid ikka pannakse ka vahest vestlusel vene keelt rääkima kui cv on märgitud selle oskus hea.
Mis veel, ah jaa, töökuulutusi on üleval ka firmade kodulehekülgedel, nendele miskipärast ei kiputa eriti vastama.
 
sini 01. juuli 2002, kl 16.55
Olen kah tööpakkujana CV-keskust ja online kasutanud. Selles suhtes sarahiga nõus, et saadetakse vist massiliselt ilma süvenemata neid CV-sid laiali. Kõigepealt võiks ikka süveneda pakkumises nõutavatesse oskustesse ja siis ennast kriitilise pilguga vaadata. Mul oli selline kogemus, et nõudsime head soome keele oskust, sest seda läheb antud ametikohal tõesti iga päev vaja. Kutsusin siis neiu vestlusele, kellel oli märgitud oskuseks suhtlemistasand. Kui tegin ettepaneku rääkida natuke, siis ta keeldus. Kui küsisin, kuidas siis suhtlemistasndil soome keelega hakkama saab vastas, et käte ja jalgade abiga ikka saab.
Nojah, kuidas suhtuda, tööd igatahes ei saanud see neiu.
 
ginger 01. juuli 2002, kl 18.58
sarah'i js sini'ga täiesti nõus.
Endal samad kogemused: CV'sid vist lihtsalt lahmitakse ilma kuulutust lugemata. Kuid leidub siiski ka mõistlikke ja hoolikaid CV saatjaid. Ja plusspunkte teenivad need, kes kirjutavad kaaskirja või lihtsalt väikse sissejuhatuse, kus kirjas, miks just tema on sobilik sellele töökohale.
Edu kõigile tööotsijatele!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!