Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
suitsiid
 
klamber 05. november 2003, kl 13.26
kumb on julgem inimene, see kes teeb enesetapu, või see kes vaatamata kõigele edasi võitleb?
 
Daaly 05. november 2003, kl 13.30
Vaieldav, aga minu arvates võitleja on julgem.
 
triiton 05. november 2003, kl 13.37
Mina arvasin pikka aega, et võitleja on julgem. Aga siis sattus minu petturist sugulane suurtesse jamadesse ja otsustas ka omamoodi võidelda (pettis ja mangus kõigilt sugulastelt-tuttavatelt raha, mõned heldemad tegi päris puupaljaks), siis tekkis küll selline tunne, et tõmmaku ta ennast kasvõi oksa, saaksid teised oma eluga edasi minna, aga ärgu üritagu teisi endaga koos põhja tõmmata. Nii et võitlemine sõltub vist ka sellest, kuidas võideldakse.
 
klamber 05. november 2003, kl 13.53
... eile öösel tegi enesetapu minu väga lähedane inimene, koos koeraga põlesid majja sisse. Ainult mõte sellest, mida ta tundis sellel hetkel ... arvasin kunagi et julge inimene on see kes edasi võitleb, nüüd aga kahtlen ...
 
nipitiri 05. november 2003, kl 14.45
su lähedane inimene oli idioot ja mölakas. Iga inimene kes oma käpa elu külge paneb ei vääri mingit haletsust ega leina. ja põlegu ta seal põrgus ilusti edasi... pole mõtet üldse sellistest närakatest rääkida!
 
kris 05. november 2003, kl 14.45
Oled kindel, et enesetapp? Mõtlen, et see kõlab rohkem õnnetuse moodi - miks peaks keegi endaga koos ka koera tapma ja maja maha põletama???
 
Mara 05. november 2003, kl 14.53
ühelt poolt on enesetapja ääretult tugev ja julge... astuda niiviisi vastu tundmatule, omamata vähimaidki garantiisid, et teispoolsuses elu parem on (see ka põhjus,miks mina ülima meeleheite tunnil asja tegemata jätsin, et ei julenud).
teiselt poolt kohutavalt on nad kohutavalt nõrgad, loobudes võitlusest enda parema elu nimel.
kolmandast küljest on nende teos midagi meeletult meeleheitlikut, see on viimane abipalve (suurem osa naisi pidavat tegema enesetapu arvestusega, et ta päästetakse õigel ajal ja siis lähevad asjad ilusaks, hakatakse hoolima, armastama jne.. nö viimase appihüüuna)
ja samal ajal on enesetapp kohutavalt julm rünnak kõigi lähedaste vastu - kirjutad sa siis kirja või mitte, ikkagi jäävad kõik su lähedased elu lõpuni mõtlema ja kahtlema, kas ehk just tema pärast need asjad nii ei läinud, ehk oleks saanud midagi muuta.
 
nanduk 05. november 2003, kl 15.08
Mu isa lõikas omal veenid läbi ja veel nüüd, üle 20 aasta hiljem, ei oska ma öelda, oli see nõrkus või tugevus. Nõrkus, kui ei suutnud enam vanamoodi edasi elada, a uutmoodi ka nagu ei osanud. Tugevus, kui jätta kõik sinnapaika ja lihtsalt ära surra. Aga samas ülim julmus oma naise, laste ja sõprade-sugulaste suhtes. Nii et tunded minu puhul küll väga vastakad. Aga suitsiidi pean ikkagi tobedaks.
 
gigi 05. november 2003, kl 15.29
Enesetapjad on psühhoterroristid neid ümbritsevate inimeste suhtes. Ma ei haletse neid, sest tean, et see jätab ränga haava mahajääjate südametesse kümneteks ja kümneteks aastateks. Parem tunda kaasa nendele, kelle juurest vabasurma mindi. Muidugi on pehmendavaid asjaolusid jne... Aga kuri kahtlus, et paljud surma minejad mõtlevad kahjurõõmuga, vot nüüd te alles nutate ja nutavadki ja väga kaua.
 
klamber 05. november 2003, kl 15.40
tegi ta seda meeletust valust, piinast, murtud südamega ei näinud ta arvatavasti enam edasi elamiseks põhjust. oled sa kunagi lugenud hüvastijätu kirja ....?
Mõned päevad tagasi oleksin öelnud et paras sellele nõrgale inimesele. Idiootsus! kui oleks vähem egoiste kes ainult enda peale mõtlevad ja leiduks rohkem inimesi kes hooliksid, kes oleks sinu kõrval ka halval ajal, siis ei oleks ka selliseid
kohtutavaid ...
aga mis mina sellest tean! rääkisin selle inimesega eile, tahtsin saada informatsiooni, ja peale seda ei tulnud selle pealegi et küsida kuidas tal läheb ... kuigi teadsin ...
õpin vigadest, ja elan selle süükoormaga edasi, loodetavasti saabub ka see päev kus mind enam ei kummita need viimased laused seal kirjas, ja silmi sulgedes need mälestused.
 
drumm 05. november 2003, kl 15.41
Tunnen kaasa.
Arvan, et seni inimene võitleb, kuni loodab, et läheb paremaks, kui enam ei looda, annab alla. Ja selle, kumb versioon peale jääb, konstrueerib ta valmis oma peas, paraku ja kahjuks kõrvalseisjale tihti täiesti loogikavastaselt.
Lahkunu vihkamine ei anna midagi, ka enese süüdistamine (kas mina oleksin saanud midagi muuta ja miks ma seda ei teinud)mitte.
Selle üle kas enesetapja on tugev või nõrk võib aga vaidlema jäädagi. Võib ju ilusate sõnadega öelda, et ta oli liiga nõrk, et elada ja piisavalt tugev, et surra, aga edasi...
 
klamber 05. november 2003, kl 15.48
tegelikult ajab ikka sita keema küll !!! krt ta jättis endast maha ainult süüdistavad ja vihased sugulased, võttis minult kodu, ja miks oli vaja koera võtta??? parastavalt lisas kirja lõppu et "ah jaa, võtan ka koera endaga kaasa" ... milleks seda kõike vaja oli?
 
triiton 05. november 2003, kl 15.51
klamber, kui ma alguses lugesin nimitiri kommentaari, siis mõtlesin, et on tal vaja nii räigelt öelda. Aga sinu viimase kommentaari põhjal leian, et tal oli õigus.
Aga koerast on mul küll kahju. Sinust ka. Ole tubli ja katsu hakkama saada.
 
klamber 05. november 2003, kl 15.57
maja on maja. materiaalne väärtus. tuleb otsast alustada, ja kõik saab kunagi jälle korda.
see kõik on karistus, nagu eelnev kommentaar ütles, ta tahab et nutaksin ja nutangi, ise olen süüdi.
 
to klamber 05. november 2003, kl 16.33

Ta tahab, et sa nutaksid ja sa nutad.Miks?Kunagi üks tuttav süüdistas ennast, et kui ma oleksin tema tervise heaks seda ja toda teinud siis oleks ta elus.Aga mida see inimene tegi iseenda heaks?midagi.Tunnen kaasa.
 
elisee 05. november 2003, kl 17.24
See on ikka meeleheitlik samm küll,kui otsustad endalt elu võtta,aga hoopis õudne on see,kui võtad oma pereliikmed ka
vastu nende tahtmist kaasa.Koerast on tõesti kahju.
 
Lillevorst 05. november 2003, kl 17.51
Siin väideti, et enesetapja on psühhoterrorist. Nõustun sellega. Aga kui enesetapja on pöördumatult vaimuhaige? Arvan, et enamus meist ei kujuta ette, mida tunnevad skisofreenikud ja maniakaal-depressiivse psühhoosi all kannatajad - lisaks segiolekuperioodidele on nad nn. selgusperioodidel vägagi teadliku oma pöördumatust hälvest.
Mis on nede perele (eriti lastele, kes ei mõista paljutki ja on seetõttu enim haavatavad) kergem - nüüd tuleb klishee - õudne lõpp või lõputu õudus?
 
hmm 05. november 2003, kl 19.44
To Klamber.

Ta tegi enesetapu selle pärast, et naine ta maha jättis. Nendel oli juba aastaid elu suht pilla-palla. Nüüd kui naine läks ema juurde elama, vot siis oli vaja kohe ennast ära tappa. Samas see sama inimene oli jätnud aastaid tagasi maha ka oma naise kahe lapsega (lapsed õnneks suht suured, praeguseks juba abielus vist). Oleks ju olnud õigus ka sellel naisel end tappa. See sama inimene on tilbendanud mitme naise vahet ja neile aastaid haiget teinud. Keegi ei ütle, et tegemist oleks halva inimesega aga tema enesetapp oli küll sulaselge lollus. Tunnen ka neid inimesi hästi sellepärast julgen sõna võtta.
 
hmm 05. november 2003, kl 19.51
To Klamber

Kas sina oled K, või ta tütar ? Minuteada sai selle sinupoolt mainitud kirja ainult üks nendest ? Kui lugu on nii siis sina ei ole antud loos süüdi ja kui sa end sellega süüdistad siis saavutas ta just selle mida oli soovinud. Sinu piinlemise. Muidest müts maha mehe ees, sest ta lubas eelnevalt korduvalt ennast tappa ja pidas sõna. Koerast on muidugi üli kahju, tema polnud ju süüdi millegis. Kas suvila oli kindlustatud ?
 
vares1 05. november 2003, kl 19.57
Iga inimene vastutab oma elu eest ise. Keegi teine ei ole siin süüdi.
 
¤¤¤ 05. november 2003, kl 22.56
See on ju kohutav!!! Milleks ta enne surma pidi nii räige mõrva sooritama??? Mul süda murdunud koera pärast. Nii kahju, et ma selle teema avasin ja hilja õhtul sellist lugu pidin lugema. Enesetapja oleks pidanud muidugi räigema karistuse koera tapmise eest saama, kui tühipaljas surm :`( Loodetavasti ta seda karistust ka hetkel kannab...
 
daa 06. november 2003, kl 11.04
kui siin on kedagi, kes on väga lähedase inimese enesetapu läbi kaotanud (nt. perekonnaliikme), siis võiks mulle kirjutada. äkki saame üksteisele natuke toeks olla (mina olen ka kaotanud...). aga sellistega, kellele lahkunu ei olnud väga lähedane või tegi enesetapu kättemaksuks (ja mahajääja on vihane ta peale) ma ei oskaks vist eriti samastuda, neil vast pole mõtet kirjutada. minu perekonnaliige oli väga hea inimene, lihtsalt ta jäi väga haigeks (depressiooni) ja lõppude lõpuks ei suutnud enam kannatada. tema eesmärk ei olnud kindlasti meile haiget teha..
 
;(((((((!!!!!!!!!!!!!! 06. november 2003, kl 12.00
miks on pealkiri " suitsiid" ???????????? kas krrrrt ei saa "enesetapp" kirjutada ?????????? "suitsiid"?????? ---- kas proovisid "suicide " kirjutada , aga ei osanud !!!!!!!!
 
daa 06. november 2003, kl 12.37
enesetapp ongi teise sõnaga suitsiid ju. mis sa karjud?
 
icitis 06. november 2003, kl 16.26
Ka minu väga lähedane sugulane tegi enesetapu. See oli tema otsus ja ma austan seda.
 
S. 07. november 2003, kl 14.32
iga inimene elab oma elu, mitte teistele.
kui tahab ennast ära tappa, siis see on tema otsus.

see, et teistel on kurb meel jms- no johhaidii, tema elu on ainult tema elu.

minul 2 sugulast enesetapu teinud. ei suuda küll öelda, et nad on täielikud idioodid ja närakad, sest nad tegid MULLE valu.
iga inimene on tähtis, mitte ainult SINA.
 
Suitsiidisalk 22. oktoober 2021, kl 16.21
Näe meil ka siin Vaeste Patuste Alevis pojuke kägistas end jajepuu otsakülge ää. Taat et andke mulle kirvest ma raiu selle mõrtsukapuu maha. Eit aga risti põiki ees suu püsti peas et ei mette see mälestuspuu peab jääma.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!