Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
tualeti pidev külastamine
 
eve 31. juuli 2004, kl 13.23
Kui hästi sobib minu probleem halva kogemuse kategooriasse, aga siiski...tahaks küsida nõu neilt, kel ehk kunagi sarnane probleem on olnud ja kuidas sellst välja tulnud.

Nimelt täheldan endal juba teatavat põiepidamatust. Pean käima wc's kuskil tunni või pooleteise tagant. Mis sest et joon vedelikku tegelikult väga vähe, käin seal ikkagi. Lihtsalt tunnen et on häda ja peab minema. Mõni inimene joob päevas mitu liitrit vedelikku aga käib seal hädavajalikus kohas vaid paar korda päevas.
Kas probleem on anatoomiline, psühholoogiline vms...?

See on lihtsalt jube. Kardan alati selliseid üle pooleteise tunni kestvaid bussisõite ka, sest enamuses juhtudest pole bussis võimalust tualetti kasutada. Nii ma siis loobun üks päev enne sõitu kuskile peaaegu täielikult vedeliku tarbimisest, mis sest et janu on...lihtsalt ei taha end vastikusse ja jubedasse situatsiooni panna.

Olen kusjuures alles 17, mitte mõni pensionär, kelle juures see on tihti tavaline ja paratamatu.

Ei taha et see probleem mind läbi elu kummitaks.

Igasugused soovitused teretulnud.
 
ei tea 31. juuli 2004, kl 13.28
Pakun, et probleem on psühholoogiline.
 
. 31. juuli 2004, kl 13.35
mnjaa.. halb tõesti
 
eve 31. juuli 2004, kl 13.36
Samas kui wc-s käin, sis mitte ilmaasjata...alati tuleb ka...ah, ei oska tõesti ise midagi peale hakkata..ehk ei saagi
 
aga 31. juuli 2004, kl 13.41
Sa proovi vähem sellele mõelda ja ära ette pabista. Mõtle sellele alles siis, kui häda käes on. Ma arvan, et kui mina samamoodi pabistaks, siis käiks ka 20 korda päevas wc vahet.
Eks ta jah selline psühholoogiline värk rohkem on.

Teine võimalus on põiepõletik, aga siis oleks pissimine valus, tunneksid häda ja midagi ei tuleks.
 
eve 31. juuli 2004, kl 13.45
Tegelt nii, et varem kunagi ei pabistanud..kuigi siis ei sõitnud eriti bussiga ka..aga ükskord juhtus nii et tuli häda ja 2h oli veel sõita, täitsa võimatu, kuigi olin enne bussiletulekut wc's käinud tund ennem. Siis ühes peatuses palusin bussijuhil oodata ja lippasin tauslisse vetsu, pärast oli kaasreisijate ees ikka jube piinlik.

Samuti on veel see, et kinos käies ei osta ma kunagi juua ja pean alati saama vahetult ennem wc's käia. Probleem ei ole tulnud kuskit niisama, et ise olen selle enda jaoks välja mõelnud...ebameeldivaid kogemusi on ka ikka olnud.

Vast läheb tulevikus paremaks.
 
tean tean 31. juuli 2004, kl 13.58
mul on ka samamoodi

eriti naljakas on mul endal nii et kui pean kuskile minema ja ootan kodus kuni keegi mulle järgi tuleb siis on nii:
10 minti aega mõtlen et ah käin igaks juhuks ära wc-s
6 minti aega hakkan ise juba mõtlema et pean veel vist käima
ja siis kui auto on maja ees siis lihtsalt pean veel kord käima :D
 
Shaly 31. juuli 2004, kl 14.04
Mine käi arsti juures ära - kui neerud on haiged on ka nii...
 
ka teemal 31. juuli 2004, kl 14.39
Kui ma ikka joonud pole, siis ei käi. Aga kui ma olen joonud umbes pool liitrit, siis tekib vajadus mingi poole tunni jooksul. Ükskord tegin selle vea kinos ja ma arvan, et ma ei korda rohkem kinos joomist :)
Viimati bussis vaatasin kadedalt üht naisterahvast, kes jõi palavaga vett terve poole liitrise pudeli ära. Ta küsis ka metsapeatust ja ma pidasin seda täiesti normaalseks, sest tolles bussis polnud seda väikest kambrikest.
 
Lorelai 31. juuli 2004, kl 15.19
Minge ometi arsti juurde!!! Kasvõi perearsti, küll teid suunatakse kuskile.
 
Vaba 31. juuli 2004, kl 16.48
See ju ikka psühholoogiline probleem.
Minul oli kunagi nii (nimetan seda Pavlovi refleksiks), et olin harjunud kohe koju tulles kempsu jooksma. Kui juba oma korteri ust nägin, pissihäda peal, kui võtmetega ust lahti tegin, siis juba jalad ristis ja tilk püksis. Lihtsalt võtsin end kätte ja ei läinud korrapealt tualetti vaid kannatasin natuke aega. Ja pikapeale saingi probleemist lahti.
 
pauliine 31. juuli 2004, kl 18.07
vaatan praegu TV 3-st suurt kontserti,kus tuhandeid inimesi kuulamas.kuidas nemad oma hädad ära ajavad? seal ju vaja seista mitu tundi?
 
ahah 31. juuli 2004, kl 19.09
a pane pampers püksi
 
marella 31. juuli 2004, kl 19.59
Minul ka nii. Aga see on tõesti psühholoogiline probleem. Mul on viimasel aja pidevalt vetsu just siis, kui ei saa sinna mingil põhjusel minna. Kui olen aga kodus, siis vahel käin ainult kaks korda päevas.

Aga omalt poolt soovitaks tõesti mitte sellele mõelda.

Ja see enne kodunt ära minekut WC käimine on nii, et käin ka 10 mintsa enne minekut ära ja siis veel 2 mintsa enne minekut pean ka minema....
 
issand 31. juuli 2004, kl 21.07
kui põnev!!!
 
carrye 31. juuli 2004, kl 22.18
mul nii hull õnneks pole,aga enne kuskile minutipealt minekut yahan ka veel minna pissitilka välja pigistama või isegi kõvemat häda tegema.tüütu tõesti.
aga arstile oled kurtnud,äkki on neerudega midagi-alati ei pea haiglaslikud nähtused valusad olema a`´la põiepõletik(seda olen nt.ise põdenud ja see käib ka stiilis "kempsu ja kemsust välja ja uksel ümberpöört ja jälle kempsu")
ning kui see on ikka psühholoogiline nähtus,siis peaks ka ikka põhjuse leidma ja sellega võitlusse asuma...
 
pirtspekk 31. juuli 2004, kl 22.25
Mind ka see häda aastaid vaevas. Lõpuks lasin endal kõik asjad üle kontrollida, käisin günekoloogil, lasin neerudest pilte teha. Lõpptulemusena ütles uroloog, et mul on üliaktiivne põis. Ma tõesti käin ka öösiti ikka mitu korda, isegi kui üldse ei joo. Kirjutas see arst ka üle 300 krooni maksvad tabletid (kuu aja ports), nats aitas, aga iga kuu ei jaksa küll neid osta.
Ja nii mööduvadki mu päevad ja ööd WC ust kulutades...
 
CK 02. august 2004, kl 12.24
Käi arsti juures igaxjuhux ära. Võib-olla on veresukhur või -rõhk kõrged, siis ajab ka kogu aeg vetsu.
 
ahah-le 03. august 2004, kl 09.37
hästi sobimatu kommentaar.
Aga teemaalgatajale võiks öelda, et lisaks Sinu probleemile, mul pidevalt veel valutab ka sealt põie-kandist. Eks mind on uuritud ja puuritud ka arstide poolt, aga praegu veel midagi erilist avastatud ei ole. Eks ta ilmselt tibakene psühholoogiline ole ka. Mul endalgi ilmselt:(
p.s olen samuti noor inimene
 
triibik 04. august 2004, kl 00.48
ehheee, mina sellega harjunud, et parem tunne on, kui saan enne sõitu v välja minekut tualetist läbi käia. Ema sõnutsi olevat juba lapsepõlvest saadik mulle reiside ajal pissipeatused üliolulised olnud ja nt praamile minnes olevat ma alati ennem uurinud, kas praamil ikka on WC või mitte ja lootsin alati ikka selle wc-ga praamile saada :P (tol ajal saaremaa vahet ainult kaks praami käisidki, "Koguval" oli siis wc ka peal :)
Põiepõletikku pole olnud ja muu kõik peaks kah OK olema, mul lihtsalt kiire ainevahetus. Raseduse ajal käisin muidugi veelgi tihedamalt wc-s :))
Mees kah harjunud, et ma sageli soovin enne välja minekut wc-s käia ja küsib alati, et kas saame minema hakata- et kas olen wc-s käinud juba :-))
Õnneks bussidega enam sõitma ei ole pidanud, kooli ajal tuli ka alati kõvasti planeerida oma joomisi/söömisi enne ppikemaid sõite.
Eks ta vast ole jah psühholoogiline, no nii hea tunne on peale seda kui oma pissitilk potti lastud, isegi siis kui tõesti oli ainult tilk :-)
 
... 11. august 2004, kl 14.26
Mul on sama probleem...Käin ka üsna tihti tualetis...ja üldse on mul tervisega üks jama värk...aga olen juba sellega harjunud/leppinud...:(
(Ise alles 17a.)
 
Sitamaja 24. november 2022, kl 18.46
https://reporter.kanal2.ee/7648238/eesti-tualetikultuuri-on-joudmas-moeroogatus-idamaadest
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!