Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Anu Säärits
 
kelli 27. august 2004, kl 11.33
Tema kommentaarid teevad kergejõustiku vaatamise etv kanalilt võimatuks. Tema peamine tööülesanne on seotud keelelise eneseväljendusoskusega, aga see oskus on inimesel praktiliselt 0. Juba nii kaua seal kommentaator olnud, aga arengut mittemingisugust. Osilal on vähemalt mõningane edasiarenemine märgatav, kuigi ta just mu lemmikute hulka ei kuulu, aga no Säärits on ikka tõeliselt "andetu" spordikommentaator. Midagi pole teha, kui ikka jutustamisoskus puudub, hoidugu kaamera taha ja tehku toimetajatööd! Rääkimata sellest, et lauses on sõnade vahel pikad mõttetud pausid, suudab ta isegi ühe sõna öelda kahes osas, öeldes käändelõpu u minut hiljem (nt tuleb välja kasti st, läheb raja le jne). Senikaua kui Anu teeb kommentaare, tuleb kahjuks kergejõustikku eurospordilt, soomest või kasvõi rootsi kanalilt vaadata....
 
quit 27. august 2004, kl 11.41
oh sa õnnetu inimene, sa kohe ei kujuta ette, kui kahju mul sinust on. Peaks Anu vist maha laskma, mõtle, millist sigadust teeb.

Sorry, aga ma tõesti ei saa aru spordikommentaatorite kritiseerimsiest. Nad teevad head ja rasket tööd, jätke nad rahule või tehke ise paremini. Sama käib ka igasuguste ajakirjanike-arstide-õpetajate töö kritiseerijate kohta. Te vaesed õnnetud virisejad, kas te üldse olete kindlad, et kui teie teeks mingit tööd, mis on avalikkusele kättesaadav, kas teid veel hullemini ei kritiseeritaks?

Kelli, tegi see väljaütlemine su päeva paremaks? Said sa jõudu juurde, hinge mõnusa soojuse? Naeratuse näole, rahulduse südamesse? Kui said, siis tore. Vähemalt niigipalju kasu.

PS: kommentaator quit ei ole anu säärits, spordikommentaator ega mitte keegi asjaga seonduv, vaid tavaline inimene.
 
anu 27. august 2004, kl 11.46
sääritsa suust:
"ja kogu staadion tõuseb püsti, nagu üks mees ja naine, et kuulata hümni".

midagi oli veel aga kahjuks läks meelest....
Mulle käis närvidele, kuidas naiste maratoni kommenteerides võis Sääritsa jutust välja luged ootust pigem selle kohta, kui paljud väsimusest katkestavad ja millal juhtinud jaapanlanna enam ei jaksa kui ootust, et jaapanlanna ja ka teised võiks ikka vastu pidada. Ja SÄÄRITS EI TEE HEAD TÖÖD!!!
 
blondiin neiu 27. august 2004, kl 11.49
Kõige hullem on ikka minuarvates Marko Kaljuver, siis Säärits Kuuse ja ülejäänud punt. Sümpaatsema mulje on neist kõigist jätnud vist Jurtsenko.
 
merete 27. august 2004, kl 11.49
mitte ainult säärits, üks teine kommentaator teatab rõõmsalt: "portugallane jooksis Aafrika rekordi":PPP
 
marit 27. august 2004, kl 11.53
Kaljuveer on ikka tunduvalt hullem, sest vähe sellest, et ta ei tunne sportlasi (no eilne viievõistlus!!!!!), ta ei oska lihtsaid eestikeelseid sõnu hääldada.
 
joan 27. august 2004, kl 11.55
Mulle jäi meelde, kui oli esimene intervjuu Tammertiga, siis, kui ta veel neljandaks jäi. Sääritsa avalause oli midagi sellist, et läks ikka halvasti, medalit ei tulnud, kuidas tunnete ennast? Inimene tegi oma elu parima võistluse, reporter ei suutnud ennast nii palju ka kokku võtta, et õnnitleda saavutatu puhul ja alles siis edasiste küsimustega uurida, kas ehk sportlane enamatki oleks lootnud:( Väga häiriv oli selline suhtumine.
 
L. 27. august 2004, kl 12.00
ETV kommentaatorid on jah ikka väga nõrgad... õnneks saan soome pealt sporti vaadata- seal kommentaatorid vähemalt oskavad rääkida, teavad fakte ja tausta rääkida...
 
kelli 27. august 2004, kl 12.01
üldiselt ei meeldi mulle kritiseerida.... point selles ongi, et ma ei kritsieerinud üldiselt KÕIKI kommentaatoreid ja ajakirjanikke, vaid just ÜHT nende hulgast, kes on halb kogemus, kuna rikub oma oskamatu ja asjatundmatu (!) jutuga (et mitte öelda mölaga) kergejõustikuõhtu. Kuigi väiksemaid-suuremaid ämbreid on kindlasti kõik kommentaatorid teinud, hakkab siiski Sääritsa konkurentsitult loll jutt kõige valusamini kõrva.

"Te vaesed õnnetud virisejad, kas te üldse olete kindlad, et kui teie teeks mingit tööd, mis on avalikkusele kättesaadav, kas teid veel hullemini ei kritiseeritaks?"
Just selletõttu tulebki avalikkusele kättesaadavat tööd tegema hakates olla piisavalt enesekriitiline. Ja nii pika aja jooksul nagu AS on etv-s tööl olnud suuta aru saada, et "ei, see ei ole ikka minu rida" ja valida sobivam amet...
 
ms 27. august 2004, kl 12.11
Kommentaatoreid on paremaid ja halvemaid,püüan leida nende jutust mind huvitavat infot.Kõige halvemaks kogemuseks oli J.Jaansoni piinamine-intervjueerimine kohe pärast võistlust,laskmata tal veidi taastuda;ja lõppu ei paistnud küsimustel tulema,õnnitlustest oleks piisanud.
Mitmele kommentaatorile on kleepunud külge see mitte-eestikeelne väljend "ta on kinni näit.pronksmedalis või kuuendas kohas".Tegelikult pole näha et see sportlane hoiaks mingi kehaosaga medalist kinni.Üldiselt olen aastakümneid kuulanud soome kommentaatoreid,on palju intelligentsemad.Kui eesti omad arenevad, kuulan hea meelega ka neid.
 
Mimi 27. august 2004, kl 12.24
Võibolla hakkame ka sportlasi halva saavutuse korral kritiseerima ja halvustama????
Vot siis oleks teil "spordisõpradel" nalja nabani...
 
Kummik 27. august 2004, kl 12.52
Säärits on jah siuke imelik. Selline entuka häälega, aga lauseehitus on ikka jube. Pealegi paistab ta eriti hästi teadvat, mida sportlased mõtlevad:p

Eile odaviske kvalifikatsiooni kommenteeris ka umbes nii, et Värnikul jalg haige, mingil teisel tüübil ka, ja see teine viskas Värnikule käppa selle puhul et mõlematel jalg haige...
 
mannuke 27. august 2004, kl 12.52
ootasin juba ammu, et keegi preili sääritsa siin ette võtaks. mulle tegi nalja, kui ta kümnevõistlust kommenteerides ikka ja jälle peatus indrek turi kõhuhädal ja koguaeg seletas, kuidas turi kahe katse vaheajal tualetis käib. vaimusilmas nägin sääritsat seismas meeste wc ukse taga ootamas, kas turi juba tuleb...

aga see, et nad üritavad vahetult peale võistlust sportlase kommentaare saada, on minu meelest tõesti tobe. esiteks pole peale tõsise ähkimise suurt midagi mikrofoni kosta ja teiseks, pole sportlane jõudnud veel toibuda ja mõelda.
aga see viga on neil kõigil.
 
rt 27. august 2004, kl 13.23
Olnd-teind-tulnd on paha kuulata ja ma ei kuulagi enam. Tegelikult pole kommentaatorit ju vaja, kui ta ei vaevu rääkima, mis sünnib kaadri taga, teises sektoris. Raadios E.Lillo mainib ära iga suurema aplausi ja kohina põhjuse, telemehed/naine teatavad parimal juhul, et nüüd juhtus midagi huvitavat, peale uudiseid me räägime teile sellest. Aga pime kana leiab ka tera ja käimisvõistluselt pärineb Sääritsa tähelepanek, et sportlane X on ilmselt käimisega patustanud! :)
 
teele 27. august 2004, kl 13.27
eile ütles säärits mingi odaviskaja kohta, et jah nokats tagurpidi peas, järelikult on haige. ma naersin kohe tükk aega seda järeldust. soovitan teilegi - võtke huumoriga.
 
nõus 27. august 2004, kl 13.32
Mina vahetan ka kähku kanalit, kui Säärits kommenteerima lastakse. Kõige enam ajas närvi see, kui ta kreeklannast käimise võitja omal algatusel Anastassiaks ristis, kuigi naise nimi oli Athanasia. Ja Anastassiaks ta kogu kommentaari vältel jäigi, ei märganud Anuke oma viga.
 
nu pole ulllu 27. august 2004, kl 13.41
ükspäev leiutas lillo sõudestaadioni... :D
 
juuli 27. august 2004, kl 13.43
mingi kommentaatori pärast ma omi närve ei riku, aga masendav on see, et sääritsa hääletoonis pole tõesti kunagi optimismi, ei meie ega võõrama sportlaste edu kommenteerimisel, alati leitakse pigem mingi negatiivne vihje
 
sirts 27. august 2004, kl 13.45
ja lugege,mida kirjutab ajakirjanik n.korv 'postimehes':
/
Kuid tõelised meistriteosed, mille väärtus ei kao ka aastate ja kümnete pärast, on vahetult pärast võistlust tehtud intervjuud.Need ehedad, vahetud ja emotsionaalsed pärlid peavad saama kindlasse kohta talletatud !
/

ma ei halvusta reporterit , kui keel vääratab a la 'üks mees ja naine'. aga see pealetükkivus, mis eriti ilmekalt nn tombaku-juhtumil silma jäi.. häiris ka see, et ajakirjanikud nagu üks mees (ja naine:)) sportlast süüdi mõistsid nägemata pindu endi silmis. aga ega neist keegi vist ei saa jätta küsimata 'kas on kahju ka, et kulda ei saanud?' ja küll on põnev vastust oodata.
 
bria 27. august 2004, kl 13.51
üks päev rääkis säärits sellest kuidas üks sportlane teiselt pähe sai...ja just sellist väljendit kasutaski: pähe saama...:)
 
karis 27. august 2004, kl 13.55
nõme on see anu kaeblemine, et näe, partõka (või oli see keegi teine ujujatest) ei andnudki kommentaari ja mina loll ootasin teda mitu tundi. ja siis kui ta tombakule ome intervjuuga närvidele käis. no kui öeldakse, et praegu ei saa kommentaari, siis saagu aru ja küsigu paari tunni pärast, mitte ärgu sörkigu sabas ja lunigu oma intervjuud!
 
lugege päris-delfit 27. august 2004, kl 13.57
Seal on teda ammu mõnitatud. Ta teeb ju uut geograafiat ka. Keimani saared näiteks. Ing k on jah Cayman Island, aga eesti k on Kaimanisaared. Mõni sportlase nimi võib veel sassi minna, aga osavõtvate riikide nimekujud ja -hääldused peaks olema vesiselgeks tehtud. Ja mis puutub sellesse, et "tehke ise paremini", siis ma teengi paremini. Oma tööd nimelt. Ja ootan sama teiselt, kes teeb oma valitud tööd...
 
rt 27. august 2004, kl 14.04
Vigu tuleb kõigil ette, sellest ei pääse ja eks need apsud teevad asja lõbusamaks. Aga kui muud ei olegi, kui poolikud laused, vead ja mitte kübetki infot, siis on asi halb ja Sääritsaga see nii ongi. Suhtumise asi ilmselt. Kogu see ETV pildimajandus olümpialt on imelik, võistlus käib, aga nemad näitavad stuudiot. Kui ei taha eelvõistlusi näidata, siis ei pea ju, aga sootuks nõme on näidata 1-2 eeljooksu-ujumist ja ülejäänud 3-4 ajal rääkivaid päid.
 
Külli 27. august 2004, kl 14.06
No , kas teil on meelest läinud millist uba T. Uba omal ajal ajas. Aga kift kommentaator oli, väga lahe. Pole sellel Sääritsal ja Kaljuveeril häda midagi. Peaasi , et asjakohast infi annavad. Kaljuveeri puhul mulle just meeldib , et ta ise asjale kaasa elab.
 
citriin 27. august 2004, kl 14.08
"Tore oli jälgida seda jooksjat, kes kohe jooksu alguses telepildist välja jäi". (A. Säärits) :-)))
 
krt 27. august 2004, kl 14.08
Anu ütles üks päev midagi järjekordselt nõmedat, sai siis ise ka aru et pani puusse ja ütles: "mulle on vist kuumus pähe hakanud". Minu arust on tal kogu aeg miskit pähe hakanud.
 
Albert 27. august 2004, kl 14.27
Jõle on kuulata, kuidas Säärits tegusõnasi pöörab. Natuke võiks ju ennast kontrollida, isegi kui oled erutunud ja pead kiiresti seletama.
Mitte, et ma ise hea diktsiooniga oleks, aga ma ei esine ka avalikkuse ees ja ei saa selle eest palka.
 
mina ka, 27. august 2004, kl 14.30
ei talu seda kohutavat häält ei mees ega naine,vbl.nõuk.kesksoost traktoristil võiks selline olla.ja lauseehitus,tõepoolest!
ükspäev seletab,et odaviskajal nii võis aru saada,kohe vaja väljakäiku joosta-umbes ei tea,kas saabki teivast visata,sest kõhuga nii häda.on need kreeka toidud eestlastele harjumatud!
no tule taevas appi,mida küll sportlaste sugulased-tuttvad kuulma peavad.
veel pomm:...umbes stiilis,et tahabki saada unistustes n...sarnaseks.kust tema teab,mida sportlane unistab?
 
spordihuviline 27. august 2004, kl 14.38
Mina vaatan venekeelset eurosporti ja eriti lahedad ja muhedad on kergej6ustiku kommentaatorid (Tshen ja veel 1 mees). 1) suure kogemusega, räägivad hea diktsiooniga, jutt on arusaadav; 2) tohutud (tausta)teadmised sportlaste senisest käekäigust - täitsa huvitav kuulata. Ja muide, eesti sportlastesse suhtutakse igati positiivselt. Kuna tegemist ei ole puhtalt venemaa kanaliga, kajastatakse olukorda objektiivselt.

Samas tahaks muidugi rohkem taolist stiili ETVsse, sest kes ikka meie sportlasi paremini tunneks...
 
dinksa 27. august 2004, kl 14.52
Minu "lemmik" on Kuuse oma eesti keelega soome moodi. Muudkui "küll ta teeb" ja "ei ta teeb". Ihukarv tõuseb nahal püsti.

Sääritsal oli lahe kild eilsel võistlusel, kui vigastatud sportlast soojendusest ära talutati, siis Anu teadis rääkida, et mees teeb venitusi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!