Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Lapsed ja rämpstoit
 
keegi 12. november 2004, kl 15.52
Muretsema on pannud see, et viimasel ajal üha rohkem märkan kui valesti lapsed toituvad. Täiskasvanutega on nagu teisiti - inimesed teavad mis on tervislik jne. Just tulin poest - väikesed tüdrukud, mitu neist ülekaalulised (u 10 - 11. a)ja ostavad kartulikrõpse, küpsiseid ja kommi, nii, et korv ajab üle ääre.Ma ei tea kas lastele pole räägitud, et nii palju ei tohi rasvast ja magusat sisse ajada? Eile trollis üks väike poiss rääkis teisele, et arst olevat talle tervise kohta mingi märkuse teinud, et "tervis on kehv, kuna ma söön valesti ja liigun vähe aga ma arvan, et ta ajas jama",.Ise sõi shokolaadi kahe suu poolega. Mida ma öelda tahan, on see, et seletage oma lastele ometi, mis selline igapäevane krõpsu ja kommisöömine kaasa võib tuua ja ma ei räägi ülekaalulisusest. Kasvõi andke taskuraha vähem, et sööks koolilõunat ja ei ostaks seda rämpsu nii palju.Sellises eas on õige toitumine ju ülimalt tähtis, et täiskasvanuna terve olla. Või me tahame muutuda ameeriklasteks kelle üleriigiline probleem on ülekaalulisus ja muud vale toitumise hädad?
 
mimm 12. november 2004, kl 16.00
sa võid ju rääkida ja nad ütlevad et saavad aru küll aga nad ostavad ikka oma väikesegi taskuraha eest ikka seda sama rämpsu.
ja mida vähem raha sa annad seda hullemaid asju ostavad sest teadagi need superodavad maiustused on eriti jube rämps.
minu lastega on nii,ei tea kuidas teistel.
 
Triin 12. november 2004, kl 16.40
Ma pakun, et asi pole vaid seletamises. Rämpstoit on maitsev, maiustused on maitsvad, burgerid viivad keele alla. Loomulik, et need pole tervislikud ja ise ei tarbi ka eriti.

Ma arvan, et asja parandaks, kui emad (isad, vanaemad, ükskõik kes last kasvatab) paneksid suuremat rõhku oma kokakunstile. Kui ikka kodus hea ja maitsev söök on, siis ei kipu naljalt oma taskuraha raiskama maiustustele.

Mina arvan nii.
 
yuu 12. november 2004, kl 17.19
ja sa ise lapsena närisid muidugi ainult porgandit ja kapsast?
 
tõhk 12. november 2004, kl 19.25
Mulle tundub ka, et meie tänavapildis on järjest rohkem ülekaalulisi lapsi näha. Nii, et see ei ole mingi pseudoprobleem. Toitumisharjumused omandatakse lapsepõlves ja sellepärast peaksid vanemad tõesti rohkem oma laste söömist jälgima. Ja rääkima, mis ja kuidas on kasulik.
 
arvan 12. november 2004, kl 19.30
vanemad on ise laisad. või siis vastupidi ülepüüdlikud oma kaalujälgijate totrusega.
kasvav laps peaks korralikku kodutoitu saama, mitte mingit tellitud pitsat või lahjat kalorivaeset lurri.
kasvav organism nõuab oma. kui kodus saab hästi süüa, siis tõesti ei tõmba mingid okseleajavad krõpsud ja muu rasvane saast.
 
keegi 12. november 2004, kl 22.13
Ei närinud ainult porgandit, kapsast.Miks kohe siis teise äärmusse?Siis polnud poes sellist valikut ja puudus ka selline probleem.Praegu võtab valik poes silmad kirjuks täiskasvanulgi, mis siis lastest rääkida, kes kohe kõike saada tahaksid.Aga kas teadsite, et laste toitumine mõjutab palju ka nende võimet koolis hakkama saada ja keskenduda? Lihtsalt ainet on mõtlemiseks.
 
+++ 12. november 2004, kl 22.21
Aga minu laps sööb korralikult ja magusat ka aga ikka alakaaluline
12 ja u 25kg, ausalt ei näljuta last ja küpsist-kommi saab iga päev.
Hommikul sööb heameelega putru, joob 3,5% piima, lihtsad toidud mille peale teised tavaliselt nina kirtsutavad, maitsevad väga,
äkki peaks ka õpetama hamburgerit ja cocat tarbima.
Aga linnapildis on jah tihti ülekaalulised, lodevad krõpse ahmivad tüdrukud ja ka poisse, üldiselt hakkab paha kui vaatan, et juba paariaastasele on kätte antud krõpsupakk ja limps (coca).
 
inimesed! 13. november 2004, kl 14.46
Lodevus ei tule mitte ainult valest söögist, vaid sellest, kui ei tehta sporti ja liigutakse vähe. Ise liikusin nooruses kõvasti ja sõin kõike, mis aga sain, nii magusta kui soolast ja olen eluaeg olnud prink ja kena. Ilusad ei ole ju ka need ala või normkaalulised tüdrukud, kellel ikka kõik ripub, sest on treenimata. Nii et süüa võib kõike, kuid mitmekesiselt ja TÄNAPÄEVAL TULEKS ERITI TÄHELEPANU PÖÖRATA LIIKUMISELE.Just vähene liikumine on noorte probleem.
 
darkangel 13. november 2004, kl 16.52
mina teen pidevat selgitustööd, et krõpsud, pulgakommid ja muu selline on kole kahjulik, aga kasu pole sellest kyll mitte mingisugust :P ja väga harv mcdonaldis käik on suurex pidupäevax :) aga kõigest rämpstoidu ahmimisest hoolimata on plika ikka alakaaluline :S
 
Rämpstoidutempel 27. detsember 2023, kl 18.29
Igasuguseid kiir ja valmistoite pole üldse vaja üks tervise rikkumine ja sõltuvuse tekitamine. Olla võiks ainult sool leib ainult rukkist sai ainult nisust käkk ainult kaerast ja sepik ainult odrast ja kui neid ei ole siis võib ka ainult jahu olla igaüks teeb kodus ise. Mitte konserveeritud ja moosistatud puu ja juurviljad mille hulka kuuluvad ka päevalilleseemned pähklid kinoa ja läätsed ning naturaalne liha kala aga ka täispiim. Ja sellest saab juustu jogurtit kohupiima võid kefiiri hapupiima igaüks ise teha kodus. Ka õlisi praadimiseks ning erinevaid jahusi millest pudru teha võiks ka olla. Magusast ainult mesi ja puuviljad sisaldavad magusat ka. Ja kui on liha siis igasugu süldid vorstid singid pasteedid hakklihad saab igaüks ise teha. Ja ei mingeid restorane pubisi baare kohvikuid ainult töölissööklad. Kui seda rämpstoidutööstust ei oleks kus siis vabaneks töökäsi mida võiks kas kosmose või sõjatööstuses kasutada sest vaata ega imperialist ka ei maga
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!