Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Vene tolli totrustest
 
TÖNU 25. jaanuar 2005, kl 17.33
Teadupärast hävitab toll konfiskeeritud kaubad...

Räpase vene tolli ajaloost, 25.01.2005 17:23
Soomes elas kord kaval ja osav ärimees - REIN TÖNISTE.
Au temale!

Lugu, aastast 1980, oli järgmine.

Rein saabus Helsingist Tallinna sadamasse. Kaasas oli tal mitu kilo suitsuvorsti oma emale.

Tolliametnik, yks nendest kusipeadest, JURI UTKIN : Selle vorsti kohta teeme akti ja vorst kuulub HÄVITAMISELE.

Rein: Mul on öigus olla vorsti hävitamise juures.

Nii juhtuski, et vorst valati öuel BENSIINIGA yle ja tuhastati.
Rein naeris pihku , kui näljased
altkäemaksuvötjad - tollivärdjad vaatasid vesiste suudega pealt kui nende maiuspala hävitati.

Nyyd, pätistunud Eestis, sama lugu, kasvöi tuleroaks, aga mitte vaestele...
 
tigekala 25. jaanuar 2005, kl 18.03
hävitada on riigile kergem ja odavam ja kaubamärgiomajate suhtes õiglasem, kui hakata ülal pidama tervet abijagamisesüsteemi, kes selekteeriks välja need kõigehädalisemad, kellele abi anda ja jälgiks seejuures, et ühegi seadusega, mis kauba tootjat või tarnijat kaitseb, ei rikutaks.

jasno?
 
Parti3s 27. jaanuar 2005, kl 12.09
eelmine aasta näidati dokumentaalfilmi tollitöötajatest. kui otsapidi salaviinani jõuti hakkasid mehel neelud käima, muudkui limpsas huuli, silmad kilasid, iga lause lõpus neelatas, muidu flegmaatilise olekuga mehe jutt läks äkki sorvaks. iiveldama ajas täisilastatud näoga viinaneeludega intervjueeritav, kui samas näidati, kuidas värskeid, kuid vales paberis komme ja värskeid saiu hävitati. kodututele lastele võiks jagada.

riigile odavam hävitada? vadaa, riigi põhifunktsiooniks ei ole kasumi tootmine, nagu äriühingul. riigil peaksid olema muud funktsioonid ja tänapäeval, kui maakera toiduressursid üha vähenevad, on selline toidu, ja veel nii suurtes kogustes hävitamine, taunitav.
 
Jyri ja eid_1515157342eb20 16. mai 2023, kl 15.56
Transiidiäri oli vene imperialismi kasvatamine ja tänane Putler. Eesti vedelev ressurss on kahe kõrva vahel, mida meie noori hobusevarasteks koolitav haridussüsteem ei oska ja seetõttu ka ei taha kasutusele võtta. Meie tänase päeva rahvuslik ärataja Jaak Loonde lõpetas luuamehena ja kohtasin teda viimati just Estonia taga luuaga tänavat pühkimas ning küsimise peale, Jaak mida teed vastas: võtan piirväärtust luua ja maapinna vahel. Seal peaks aga Jaagu ausammas olema, sest tema oli RAALIKLUBI, Ahhaa saadete jne küberneetilise mõtteviisi promoja ja just noorte meeste hulgas. Lõpuks pani ta ka Skype seemne sellega kasvama läbi kaasvõitlejate. Skype võitu turul Eestis ei nähtud ja ka ei rahastatud. Viimane ostuhind pisipehme poolt oli 8,5 miljardit USD. Peamiselt 3 mehe töö vili. Põhikooli lõpuks 1988 a Skype autorite tase noortele ei tööta. Kui USA taustaga Rein Luik tahtis Eestis teleporti teha ehk sisuliselt rahvusvahelist infosõlme-sadamat, ei antud Rootsi sidemonoli tõttu kehtestatud 25a kontsessiooniga ehitusvõimalust. Ümarpalgi müük ja vene transiit on see eesti juhmuse mõõt ja seda ka täna. Juba 90-ndail andis Putin käsu rajada Soome lahte oma transiidisadamad, et vedu läbi Balti riikide lõpetada. Aint meie kanapimeduse löödud valitsejad tagusid endiselt seda vene transiidi trummi. Tegelt oli ju teada, et see äri oli ju puhtalt vene jugeolekuteenistuste kontrollitud isikute käes. Põhiliselt venekeelsete, pole vahet, kuspool piiri nad resideerusid. Neid nimetati transiidiärimeesteks, ehkki tegelt olid nad vene oligarhide jooksupoisid, kes korraldasid meie sadamates kauba vstuvõttu raudteelt ja laevadele lastimist. Said selle eest nats dollareid ja musta kalamarja kui kuulekad käsutäitjad. Need isikud olid nõuka ajal sadamates domineerijad ja jäid selleks ka võimu vahetudes, erastades sadamate infra. Elagu Rail Baltica, mille ehitamise eest peavad ka meie lapselapsed püksirihma pingutama ja see ehitis tasub ennast ära järgmisel aastasajal. Vastikul nõuka ajal oleks sellist tegevust nimetatud kahjurluseks.
 
eid_1515157342eb20. 16. mai 2023, kl 15.57
Selle maalapi majandus on aastasadu olnud ehitatud Venemaa suunale sest muuks polegi võimalust ja seda juba ristiusu eelsest ajast. Venemaast isoleerituna oleme lihtsalt tupikmaa. Siitkaudu on suur osa kaupadest liikunud Venemaa ja Lääne vahel ja see asjaolu on pea ainsaks põhjuseks olnud miks paljud riigid seda maad vallata on tahtnud. Pikemat aega õnnestus see Venemaal, sest Vene Peeter ,,raius akna Euroopasse" - mis otseselt tähendas Venemaale vaba liiklust Balti merel mille rootslased olid suuresti oma kasuks blokeerinud, et vene kaupadelt suuremat kasu lõigata. Mis tänaseks juhtunud on? N Liidu lagunemise järel lootsid USA ja,,kompanjonid" hinge vaakuva Venemaa majanduse oma eesmärkidele alla painutada kuni ,,tuli Putin" ja ütles, et aitab ja Venemaast ei saanud Lääne majanduse haldusüksust vaid ohtlik konkurent, nagu Hiinast oli juba saanud. Just Venemaavastane tõkestustöö andis viljana Ukraina-Vene sõja, ,,Krimmi küsimus" on otseslt seotud Musta mere maailmakaubandusliku tähtsusega ja muidugi siis eelpostina Venemaa teatud julgeolekutagatisena. USA jaoks ei ole tähtis meie riigi hea toimetulek, me elame vaid maal mille kaudu saab Venemaad küllaltki efektiivselt blokkida ja selleks õhutatakse pidevalt ka sõjahirmu, et saaks NATO kaudu oma haarmeid lpikendada. Ei oska arvata mis saab aga eks näis.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!