Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
orjarahvas
 
reklaamivaataja 22. veebruar 2007, kl 08.35
Tore küll see uuema aja eesti rahvas, annab viimase hinge tagant ära ja lööb veel võtjaga tantsugi. Kooli kirjandustunnist mäletan, et vanasti nad küll kupjaga tantsu ei vihtunud.
 
piiga 22. veebruar 2007, kl 09.08
Ma olen ka seda reklaami vaadanud, kuidagi okas jääb hinge. Kuigi reklaam iseeneset on hea, st huvitav ja silm jääb pidama ekraanile. Kuid kuidagi eesti rahva mõnitamisena tundub. Umbes et poliitikud riisuvad viimse vara inimestelt-püksid jalast ja mänguasjad lastelt, kusjuures poliitikute suhtumine--"anna raha loll mats"....ja siis kui kõik on võetud, näitab suur poliitik oma suuremeelsust" oh maksuvaba reede".....ja eestlastel on siis nii hea meel et vihuvad oma orjastajatega tantsugi veel. Umbes et eriti lollid matsid , maainimesed, kelle võib paljaks varastada.
 
mirr 22. veebruar 2007, kl 09.17
Ärge võtke kõike nii mustvalgelt. Pisukese eneseirooniaga on hulga lihtsam elada. Väga hea reklaam nii pildiliselt kui heliliselt.
 
piiga 22. veebruar 2007, kl 09.21
Nujah..kah õige...
aga ikka nagu miski häirib....
 
... 22. veebruar 2007, kl 09.27
Einohh milline valimisreklaam pole totter ja ei aja hinge täis? On tunduvalt tobedamaid ja absurdsemaid kui see.
 
nõmeduse tipp 22. veebruar 2007, kl 09.48
See reklaam on labane, lihtsalt nõmeduse tipp.
 
Just 22. veebruar 2007, kl 10.13
Selle reklaamiga näidatakse koht kätte. Me riisume teid paljaks, kisume viimased püksid jalast, aga te olete nii lollid, et vaatamata sellele usute meid ja lööte palja peega meie pilli järgi tantsu.
 
hehh 22. veebruar 2007, kl 10.16
kohukse fännid platsis.
 
jah 22. veebruar 2007, kl 10.17
Ise pooldan maksude alandamist kahel käel. Antud reklaamis on see aga tõesti veidi küsitavalt esitatud. Umbes nii,et reedel me sinu siga ei võta, sest maksuvaba päev. Aga siis tuleb ju jälle esmaspäev.. Ja siga võetakse ära nii ehk naa.
reformikaid valin siiski.
 
ssdd 22. veebruar 2007, kl 10.27
minu meelest on see reklaam mõnitav, mulle ei meeldi üldse.
 
:D 22. veebruar 2007, kl 10.56
tõde on valus jah :P
 
prr 22. veebruar 2007, kl 11.59
no muidugi, õige ja usaldusväärsena mõjub ikka reklaam, kus keegi härra teatab, et hoolib "teisest eestist", nii et süda kukub seest:))
 
re 22. veebruar 2007, kl 11.59
reformierakonda ma seekord ei vali. kuigi olen maksude alandamise poolt, ei poolda ma "rahvusvahelise julgeoleku" peale raha kulutamise poolt., mis tähendab, et rohkem sõdureid iraaki :((((
Kesikute poolt kah ei hääleta.
 
Tiia 22. veebruar 2007, kl 12.09
Nõus, et reklaam on täiesti ebaõnnestunud. Ei ole vaja niimoodi riiki ja rahvast vastandada.
 
mats 22. veebruar 2007, kl 12.26
Ometi võttis keegi selle teema üles. Ma juba tükk aega vaatan seda reklaami ja imestan, mis eesmärki see küll peaks teenima. Näitab meie elu täpselt sellisena, nagu see on: poliitikud röövivad rahva paljaks, võtavad viimased püksidki jalast ja siis arvavad, et rahvas on nii loll, et kui nad ühe mõttetu žesti teevad, siis rahvas lööb rõõmust nendega koos tantsu ja on piiritult tänulik. Kusjuures, panite tähele, selle viimase pisku, mis nad rahvale armulikult alles jätavad, prassivad nad koos rahvaga maha. Äärmiselt ilge reklaam.
 
phh 22. veebruar 2007, kl 12.40
ma ei saa aru kuidas need reklaamitellijad ei mõista, et tõmbavad endale ise vee peale sellise mõnitamisega?
 
kats 22. veebruar 2007, kl 13.33
väga halb reklaam. vaatasin seda kinos enne filmi, venelased kõrval kommenteerisid ja irvitasid. rõve tunne oli.
 
on 22. veebruar 2007, kl 14.12
tõesti nõme reklaam, aga venelastel pole midagi irvitada, ka neid röövitakse samamoodi
 
üks 22. veebruar 2007, kl 14.15
AGA RAHVAS ONGI JU NII LOLL! On hea, kui keegi selle lollidele ka puust ja punaselt selgeks teeb. Mida igaüks teist teinud on, et selline olukord ei jätkuks? Mitte midagi. Suur osa ei suvatse isegi valima minna.
 
eestlane mujalt 22. veebruar 2007, kl 14.18
Minu meelest täitsa lahe reklaam ja hästi läbimõeldult tehtud. Oskus iseenda üle naerda on ka inimésed oskus.
No ja makse ju maksate niikuinii iga päev ja kui ideeks on, et reedel ei nagu maksaks siis ehk võib mats ka kupjaga selle rõõmu pärast tantsu lüüa:)
Mulle igatahes meelib see reklaam.
 
eee. 22. veebruar 2007, kl 15.48
no seal ei naera reformierakond ju mitte iseenda vaid rahva üle, keda nad riikivalitsedes 4 päeva nädalas täiega koorivad ja siis suuremeelselt 5. päeval ei koori. mille peale matsid on siis nii õnnelikud ja tänulikud.

on nad ju ise seal reklaamis see kubjas ja talumees on rahvas.
 
ohh 22. veebruar 2007, kl 15.58
Aga nii see ju ongi, mulle just meeldib see, et tegelikku olukorda ei üritata vastandada. Nii see ju Eestis ongi!!!!!
Palju rohkem ajab vihale kui mõni poliitik ütleb, et ei teegi oma tööd raha pärast ja mõtleb ainult lihtrahva heaolule. See on üks väheseid, kui mitte ainuke reklaam kus puudub silmakirjalik pugemine.
 
kriba 22. veebruar 2007, kl 16.51
Minu arust üks parimaid reklaame üldse!
Ja inimesed, kes arvavad, et poliitikud neid röövivad on lihtsalt rumalad. Käige koolis, saage harituks, saate hea töö ja turvatunde ja mitte keegi ei suuda teid röövida ega teie mõnusat äraolemist segada. Lihtsalt endal tuleb ka natuke vaeva näha.
Ja ärge tulge rääkima, et selleks tuleb kõigepealt rikkaid vanemaid omada jms. Ega ikka ei tule küll.
Tuleb keskoolis süstemaatiliselt tööd teha, saada head eksamitulemused, siis ülikoolis tasuta õppekoht, ülikooli kõrvalt tööle ja peale ülikooli lõpetamist on nii teadmisi kui kogemusi piisavalt, et saada töökoht mis on nii tasuv kui ka huvitav.
Ja nii lihtne see ongi. Teete veel umbes 5 aastat kõvasti tööd, saate paar last ja lähete nendega kodus olemise kõrvalt magistrantuuri ja seejärel uuesti tööle ja teile ei lähe enam kunagi korda milline on kellegi valimislubadus või tulumaksu protsent, sest teie olete oma elu üles ehitanud ja mitte keegi ei saa seda teilt ära võtta.
Ja oletegi õnnelik.
Mingi reklaami pärast viriseda, no kuulge olge nüüd ikka :)
 
resümee 22. veebruar 2007, kl 17.00
Rikkuse taga süstemaatiline töö keskkoolis.
 
rahvaori 22. veebruar 2007, kl 17.17
kas ta just rahva mõnitamine on, aga nac väärastunud pildi annab küll, sest selle reklaami järgi riik = kuri kubjas ja irvitav rõhuja, rahvas = maksab hambad ristis, südames vihkab maksukogujat...
demokraatlikus riigis peaks (vähemalt ideaalvariandis) kodanik ikka oma riiki armastama ja kui just mitte palavalt tahtma makse maksta, siis vähemalt mõistusega aru saama selle vajalikkusest...
 
Orikas 19. aprill 2023, kl 19.06
Ümera lahing 1220 ja Jäälahing 1242 on ajalooõpikutes selgelt ületähtsustatud. Järjest enam levib seisukoht et tegemist oli nn mikrolahingutega ehk pigem relvastatud kampade vahelise lööminguga, kus osales 5 kuni 20 rüütlit täisvarustuses.
Üldse oli vanades kroonikates kombeks numbritele üks või mitu nulli juurde kirjutada. Et antiikaja lahingutes osales näiteks 200000 vaenlase sõdalast? Tegelikult aga 200. Eesti tingimustes siis näiteks 2000 versus 20. Mis aga tõestab eestlaste 700 aastast orjapõlve? Tänapäev tõestab. Iga teine rahvas võitleb füüsiliselt oma õiguste eest: näiteks prantslased. Eestlased aga hääletavad jalgadega ehk lasevad jalga ehkkolivad välismaale või ainult määgivad haledalt ja lasevad ülekohtul toimuda (piiramatu maksutõus kahjulikud seadused vmv). Eestlaste näol on ikkagi tegemist sajandite jooksul mõisa talli taga vitstega aretatud eriti vagura inimtõuga. Olen siinsamas lugenud uuemate ajaloolaste mõtteid meie sakslastele allutamises. Et pole viga midagi, meil läks ju hästi. Kultuur ja puha ning saksamaa mõjud.
Aga maailmas on ju kümnete kaupa maid ja rahvaid mida saksa kultuur üldse mõjutanud pole. Ma arvan, et nii on. On need "kümned maad ja rahvad" sellepärast vähem arenenumad? Mõtlen siin Euroopat ja selle maailmajaoga piirnevaid alasid. Vastupidi Igaüks neist on kindlasti temale omase kultuuri ainulaadsuse ja maa üldise arengu üle uhke. Meil siiski sellist võimalust ise areneda polnud antud mida tuleb tunnistada. Iseasi kas me nii väga seda kahetsemegi? Või kahetseme? Jüriöö ülestõus oli kindlasti oluline, aga siiski vaid üks paljudest muistse vabadusvõitluse episoodidest. Eestlased kaitsesid end oma asualal nii idast kui läänest ründavate röövvallutajate eest aastasadu, millest annavad tunnistust (sageli inimtegevusega loodud küngastel) üle terve Eesti paiknevad maalinnad. Siitkandimaade suurim muinasaegne kivilinnuski asub Eestis. Naabrid, Taani ja Norrani välja kogesid eestlaste kättemaksu- ja röövretki ning soovisid Eesti alast endale ustavate vasallide poolt valitsetavat liitlast. Veel 13 sajandil valdavalt maausulise rahva ristiusustamine on vallutajate poolt enda agressiooni õigustamiseks väljamõeldud müüt mille paikapidamatuse varjamiseks ja maarahva ajaloo hävitamiseks on ilmselt tahtlikult hävitatud (või siiani varjatud hoiul nt Vatikanis?) kõik kirjalikud materjalid. Pealegi raadiost üks ajaloolane rääkis kust see 700 aastase orjaöö müüt oli tulnud. Nimelt olid selle levitajaks olnud siinne Balti Saksa aadlik, kes juba 18. sajandi alguses peale Põhjasõda koostasid Vene keisririigi jaoks sellise toreda kirja kus rääkisid et nemad on siin 700 aastat pärisperemehed olnud ja kohalik maarahvas siis sama kaua pärisorjad. Mis siis et tol ajal sai muistsest Vabadusvõitlusest alles 500 aastat ja pärisorjuseni läks veel mõned sajad aastad. Igaks juhuks panid veidi juurde. Eesmärgiks oli siis oma privilegeeritud seisusele siin Vene keisri kinnitust saada ja seda nad ka said. Hiljem korjas selle üles juba Jakobson kes vähemalt ajaliselt oli 700 aastale juba tunduvalt lähemal. Muidugi eks selle orjapõlve mõiste on vähe hägune nagunii. Võõrvõimu all olekut kuni Eesti Vabariigi loomiseni 1918a. tuli tõesti peaaegu täpselt 700 aastat kokku. Samas inimeste pärisorjust polnud pooltki sellest.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!