Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Varia
Küsimus inimese mälu kohta
 
ei tahaks unustada 12. veebruar 2011, kl 16.45
Kui ma loen inimese mälumahu kohta artikleid, siis kõik rõhutavad, et meil on suurepärane mälu ja lihtsa meeldetuletamise abil on võimalik ka väga vanu asju mäletada.
Samas reaalsus on hoopis teine, paljud mäletavad võibolla ainult 10% koolis õpitust.
Olles praegu koolis õpilane, on mul selle kohta küsimus.

Kas inimesed mäletavad nii vähe sellepärast, et paljudel polnud nende ainete vastu huvi või ma unustaksid inimesed need asjad ka siis ära, kui neil huvi on?

Küsin sellepärast, et mul on pidevalt tundides hirm, et kui ma pean pähe tuupima ebaolulisi fakte, siis lähevad olulised seosed nõrgemaks ja kõik vajalik ununeb.
 
ee 12. veebruar 2011, kl 17.01
Mida rohkem treenid oma aju, seda parem on. Isegi tuupimisel on oma kasu sees, kuigi seda ise aru ei saa, ometi võib tuupuril olla lihtsam hiljem ka olulisi asju meelde jätta kui vaja on.
 
omast kogemusest 12. veebruar 2011, kl 17.07
ütlen, et ununeb see mida absoluutselt vaja pole olnud aastate jooksul. Lõpetasin kooli 5 aastat tagasi ja ausalt öeldes ei mäleta enam peaaegu mitte midagi.
 
aadu 12. veebruar 2011, kl 17.20
Mulle meeldis üks tüdruk ja kehalise kasvatuse tundides ei saanud pilku tema hargivahest mujale. Siiamaani ei taha meelest minna.
 
grafomaan 12. veebruar 2011, kl 17.35
Oleneb jah kuidas sa õppimise hetkel uut endale tähtsustad. Kui on sulle tegelikult põnev siis jääb see su mällu ja on kättesaadav iga kell aga kui ei saanud ehk isegi aru ja tuupisid (meie hariduse kvintessents) siis saab selle hiljem kätte ehk ainult hüpnotisöör. Kui hiljem tekib selle vastu tegelik huvi siis ehk on uuesti õppides see kuskilt alateadvusest kerkimas uuesti pinnale.
Pealegi ei saa kõike korraga mäletada. Kui õige aeg tuleb siis kerkib vajalik teadvusesse kuigi olid kindel, et sa seda ei mäleta enam.
 
KamiKaze 13. veebruar 2011, kl 14.23
Igasugune õppimine parandab mälu!
See on lihtne reegel ja töötab. parimad mälumängurid on üldiselt sellised, kes pidid lapsena palju materjali pähe tuupima. Vaevalt, et neil kõige vastu huvi oli, mida nad õppisid. Nad lihtsalt õppisid palju ja nüüd on neil hea mälu selle tulemusena.
Huvi asja vastu on mälu seisukohast hea ainult niipalju, et huvi korral õpib inimene tihti vabatahtlikult ja õppimine on nauditav. Koolis vastu tahtmist tuupimine on mälule igal juhul hea, aga võib hiljem tekitada trotsi vastumeelse tegevuse - õppimise - vastu. Kui mälu enam intensiivselt ei kasutata, siis kakkab selle "teravus" vähenema. Selle pärast siis unustatakse, mitte tuupimise enda pärast.
Leia õppimises naudingut ja sinu mälu ongi suurepärane.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!