Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Varia
Algab "mõrvarlik" filminädal
 
Käbi 23. märts 2011, kl 22.06
25. - 30. märtsil toimub kinos Artis koolinoorte Kinokommuuni poolt korraldatud külmavärinaid tekitav filminädal "Mõrvamüsteeriumid".
Retrohõnguline filminädal koosneb eranditult kinoklassika meistriteostest, mis kuuluvad korraldajate vanavanemate nooruspõlve. Kuue päeva jooksul linastuvad kino Artis ekraanil kuus spetsiaalselt valitud müsteeriumi, mille valik ulatub peenest prantsuse kuldajastu film noir'st jaapani ebatavalise silent film'ini. Esindatud on saksa, prantsuse, brittide, ameerika ja jaapani thrillerikultuuri juured.

Filminädala avafilmiks on saksa film noir' ja ekspressionismi stiilipuhas esinumber "M" (M, 1931), mis on suurmeister Fritz Langi esimene helifilm. Tõsieluline põnevik põhineb väidetavalt 1920. aastatel Saksamaal tegutsenud pedofiilmõrvari Peter Kürteni kuritegudel, keda kutsuti "Düsseldorfi vampiiriks". Avaüritusel esineb Jaak Johanson.

Filminädala teeb eriliseks see, et kogu üritus on organiseeritud kino vabatahtlike koolinoorte poolt ja seda filminädala teema paika panemisest kuni filmide jõudmiseni kinoekraanile ja vaatajani. Filminädala plakati leidmiseks sai välja kuulutatud ka fotokonkurss teemal „Suri kord…“, mille võidufoto kaunistab hetkel kino valguskaste. Nädala jooksul on üleval ka näitus parimatest konkursile esitatud töödest.

Artise Kinokommuun ühendab teotahtelisi keskkooli noori, kes armastavad kinokunsti ja soovivad end proovile panna. Kommuuni eesmärgiks on vaadata värskeid väärtfilme ning saada kasulikke teadmisi Eesti filmirežissööridelt, ajakirjanikelt ning filmikriitikutelt. Selleks, et oma võimeid ja õpitud oskusi proovile panna, ongi noored kokku pannud ekraanile jõudva filminädala, mida on oodatud külastama nii klassikat armastav filmifriik kui ka hirmujudinaid tekitava õudusfilmi fänn.

Programmis linastuvad:

R 25.03 kell 19:00
"M" (M, Saksamaa 1931, rež. Fritz Lang)

L 26.03 kell 19:00
"Kolmas mees" (The Third Man, UK 1949, rež. Carol Reed)

P 27.03 kell 19:00
"Rashomon" (Rashômon, Jaapan 1950, rež. Akira Kurosawa)

E 28.03 kell 19:00
"Võõrad rongis" (Strangers on a Train, USA 1951, rež. Alfred Hitchcock)

T 29.03 kell 19:00
"Saatanlik" (Les Diaboliques, Prantsusmaa 1955, rež. Henri-Georges Clouzot)

K 30.03 kell 19:00
"Blowup" (Blowup, UK-Itaalia-USA 1966, rež. Michelangelo Antonioni)


Lisainfo:
www.kino.ee
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!