Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Varia
Pruunid silmad
 
sinisilm 20. aprill 2017, kl 19.18
Olen palju mõelnud, aga välja pole mõelnud, et mis jama nende silmavärvidega on.
Aastakümneid tagasi olid eestlastele iseloomulikud ikka hallid, sinakashallid või sinised silmad.
Pruune silmi kohtas üliharva. Seetõttu levis isegi kõnekäänd: "Pruunid silmad petavad". Siit järeldus, et usaldatakse ainult kõike tavapärast, aga pruunid silmad ei olnud tavalised.

Nüüd vahepeal pole ju mingit suurt rahvaste rännet siia olnud, aga miks järjest rohkem kohtab pruunisilmseid eestlasi, muutudes samuti juba suht tavaliseks nähtuseks, kui vaadata inimesi nii tänaval kui ka igasuguste meediakanalite vahendusel.
Tõesti, miks selline muutus on toimunud? Ja kuidas on saanud hallisilmsetest eestlastest sõstrasilmsed?
 
see suur et 20. aprill 2017, kl 20.28
on sul väga igav?
 
njahh 20. aprill 2017, kl 21.06
sest tumedad silmad ja tumedad juuksed on päritavad dominantse alleeliga, st kui laps pärib ühelt vanemalt pruunide silmade alleeli, siis on ka lapse silmad pruunid.

Põhikooli bioloogia.
 
dr ozy 26. juuni 2017, kl 22.15
Asi on esivanemate geenides. Ka sinisilmsetel vanematel võib pruunide silmadega laps sündida ja vastupidi. Minu lapsed näiteks on nagu öö ja päev - ühel on sinised silmad, nagu minul ja teisel on täitsa tumepruunid, nagu tema vanaonulpojal. Minu käest on isegi küsitud, kas nad on tõesti õde ja vend :D Laste isal ja isapoolsel vanaemal on heledamad pruunid silmad. Arvatavasti kusagil nende esivanematel on kellelgi olnud tumepruunid silmad ja geen on kandnud minu lapse isa kaudu meie pojale. Vanaisa on aga hoopis siniste silmadega. Ja minu pruunisilmsel lapsel võib täiesti vabalt ka siniste silmadega laps sündida kunagi, isegi, kui tema partneril on ka pruunid silmad. Geenimaailm.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!