Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Varia
pürotehnika keeld!
 
.... 02. november 2019, kl 10.16
Praegu vaikne hingedeaeg, eestlaste komme selline. Täpsemalt sellest näiteks siin: http://www.folklore.ee/erk/exhibits/show/hingedeaeg ja siin: https://www.maavald.ee/maausk/maarahva-pyhad/kooljakuu/516-hingedeaeg Vaikne aeg on tänaseks asendunud sissetoodud kommertsiga (sageli odavalt Hiinast toodu siin suure juurdehindlusega). Kuid kõige hullem on alles ees - peagi ilmuvad müügile igasugused pürotehnilised vidinad, millele saavad ka lapsed ligi, rääkimata purjus seltskondadest. Ja see paugutamine kestab mõnes kohas lausa igapäevaselt ja kevadeni välja. Tegu ei ole ainult tuleohuga ja mürareostusega - tegu on ka väga reostava keemilise saastaga. Maailmas on juhtumeid, kus vedelema jäetud raketikestadega mänginud koerad on saanud surmava mürgistuse. Sellest, mida endast selline saast kujutab, saab lugeda näiteks siit (lk.20-30): https://loodusaineteliit.files.wordpress.com/2012/06/kagu_19.pdf Maailmas on paiku, kus just keemiareostuse tõttu on keelatud igasugune ilutulestiku kasutamine veekogude kohal.

Nüüd on ka britid alustanud allkirjade kogumist, et keelata pürotehnika vaba kasutamine:
https://petition.parliament.uk/petitions/276425?fbclid=IwAR3Cb9Si3OtrGNvG7gZaPxDxnkC5SjLnJx0hJbteMv7kd_ASI8b_mNd2Xj0

Las jääda ilutulestik proffidele ja teatud sündmuste tähistamiseks! Las jääda eestlastele vaikne rahulik hingedeaeg! Lausa vastik on see, et peagi on kaupluste sissepääsude juures taas pürotehnikaletid - pole vaja erilist fantaasiat ettekujutamaks, mis juhtub, kui keegi psüühiliselt segi tüüp otsustab mõnda sellisesse sealtsamast ostetud raketi lasta - sulgedes tervete kaubanduskeskuste ulatuses rahva valusasse-piinavasse surmalõksu...
 
.... 05. november 2019, kl 10.28
Üle 170 tuhande briti on petitsiooni allkirjastanud. Inglismaa suuruselt teine kauplusekett Sainsbury's otsustas, et nemad pürotehnikat vabamüüki ei luba. Üle maailma laieneb pürotehnika kasutamise kontroll ja piirangud, nii selles osas, mida konkreetselt tavainimesed kasutada tohivad, missugusel ajal (nii kuupäevalisel kui kellaajalisel) kui ka seda, kus konkreetsemalt. Suurte tähtpäevade puhul kasutatav ilutulestik ei ole keelatud, kui sellega tegelevad professionaalid, kes muidugi peavad ka teatud tingimusi täitma ning järgima. Eestis - kas tõesti peab juhtuma mingi suur õnnetus (või kuritegu), et hakataks seda hullust piirama? Jäägu ilutulestik proffidele ja tavamüüki jäägu vaid tordikaunistustena kasutatav!
 
vana taat metsast 28. detsember 2019, kl 02.38
https://www.facebook.com/bbcradioscotland/videos/1202987763223839/
Antud videos on üks koer, selle neetud püromaanide kätetöö tulemusena. Jah, just püromaan, sest adekvaatne inimene ei kõmmuta suvalisel ajal rakette taeva poole vaid ootab seda õiget hetke. Ütlete, et lapsed. Hallo aga kus on siis vanemate silmad? Kõik saab alguse kodust, olgu selleks teise inimese austamine või mutta trampimine.
Mina kutsun ka kõiki mõistusele ja keelame selle tavamüügi pürotehnikale. Las jääda ainult säraküünal. Kahju on seda kõike kirjutada aga Eesti inimene ise on loonud oma ogarusega sellised tingimused ja siin ei saa nad mitte kedagi teist süüdistada. Peavad lihtsalt seda tõtt nüüd peeglist vaatama...
 
Andre 29. jaanuar 2021, kl 00.06
Pürotehnika müük tuleb ära keelata, sest see rikub eeterliku tasakaalu maal ja looduses. Need kõvad lõhkemise paugud saastavad maa energeetilist välja, mõjutavad negatiivselt loomadele, taimedele ja kokku võttes inimestele ka. Oma kogemus ka näitab et kui ma mitu aastat tagasi lasin pürotehnikat õhku siis see tekitas minus stressi ja ärevus tunnet, kuna ma olen tundlik inimene, teised võib olla nii ei tunne. Ja siis mitu aastat tagasi ma otsustasin üldse mitte osta ja mitte kasutada pürotehnikat, raha kokkuhoid ka. Muidu Pärnu linn ka juba keeldus kasutamast pürotehnikat aastavahetusel. Ainult eraisikud nüüd lasevad. Ühinege selle keeluga ka teie, olge arenenud inimesed, aga mitte primitiivsed!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!