Varia
Millised on teie hobid, mida harrastate?
naistekas 30. september 2010, kl 08.44 |
Foorumlaste soovidele vastu tulles on olemas nüüd ka HOBIDe nurgake, kus kogemusi vahetada ja uus tegelusi leida.
VARIA sai loodud aga selleks, et kõiki hobisid-harrastusi ritta panna olnuks liiga pikk ja ühtegi välja jätta sellest loetelust ju ka ei raatsinud. Niisiis loodame, et avatud teemajaotus leiab teie poolt usinat kasutamist.
parimat
Naistekas.ee
@!#$__________
Et jutt vaid jutt poleks, kordan siinkohal küsimust: Millised on teie hobid, mida harrastate?
VARIA sai loodud aga selleks, et kõiki hobisid-harrastusi ritta panna olnuks liiga pikk ja ühtegi välja jätta sellest loetelust ju ka ei raatsinud. Niisiis loodame, et avatud teemajaotus leiab teie poolt usinat kasutamist.
parimat
Naistekas.ee
@!#$__________
Et jutt vaid jutt poleks, kordan siinkohal küsimust: Millised on teie hobid, mida harrastate?
Aerling 30. september 2010, kl 12.11 |
Kogun vanu postkaarte ja fotosid ( Cabinet Portrait ja Carte de Visite ) ehk siis tsaari ja esimese vabariigi ajast. Viimati olen hakanud isegi nõukaaegsetest huvituma. Seda hobi nimetatakse ka FILOKARTIAKS ( postkaardi kogumise osa ), kuidas fotode kogumist nimetatakse, ei tea.
Täitsa sõltuvuses olen. Kahjuks minu tuttavad ei pea sellest midagi ning ainult muigavad, kui ma vaimustunult räägin, kui kuskilt täikalt oma kogusse lisa olen saanud.
Vanad postkaardid on väga kõnekad ajastu kajastajad kui oskad ainult " kuulata ". Fotod on samuti kõnekad oma soengute ja tollase moega. Lisaks fotode osas saab " mängida detektiivi " kuna fotograafia alguses oli see suhteliselt rikkurite ja tuntud kultuuri tegelaste privileeg siis tollast ajalugu ja kultuuri kajastavat kirjandust ja digiteeritud vanu ajalehti lapates kohtab nii mõndagi tuttavat nägu ning avastusrõõm on suur.
Panin siia postitusse ka oma e-maili kui kellelgi kodus vanu postkaarte/fotosid millega midagi peale ei oska hakata siis PALUN ÄRGE VISAKE NEID MINEMA! Saatke mulle kiri!
Täitsa sõltuvuses olen. Kahjuks minu tuttavad ei pea sellest midagi ning ainult muigavad, kui ma vaimustunult räägin, kui kuskilt täikalt oma kogusse lisa olen saanud.
Vanad postkaardid on väga kõnekad ajastu kajastajad kui oskad ainult " kuulata ". Fotod on samuti kõnekad oma soengute ja tollase moega. Lisaks fotode osas saab " mängida detektiivi " kuna fotograafia alguses oli see suhteliselt rikkurite ja tuntud kultuuri tegelaste privileeg siis tollast ajalugu ja kultuuri kajastavat kirjandust ja digiteeritud vanu ajalehti lapates kohtab nii mõndagi tuttavat nägu ning avastusrõõm on suur.
Panin siia postitusse ka oma e-maili kui kellelgi kodus vanu postkaarte/fotosid millega midagi peale ei oska hakata siis PALUN ÄRGE VISAKE NEID MINEMA! Saatke mulle kiri!
Aerling 30. september 2010, kl 12.22 |
Tegelt mul on veel üks hobi ( kui seda nii võib nimetada ), nimelt meeldib mulle ajalugu ja arheoloogia ning olen alates 2008 aastast alates püüdnud ühte blogisse kokku koguda interneti lehtedel ilmuvad selle teemalised artiklid. Päris mahukas blogi on juba. Hoogu sain juurde kui tekkisid mõned lugejad, sain aru ,et polegi ainuke huviline. Siin www.aerling.blogspot.com
:D
:D
Reily2 03. oktoober 2010, kl 07.35 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 1 |
moonika 04. oktoober 2010, kl 16.38 |
olavsu1 06. oktoober 2010, kl 00.27 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 2,651 |
Paadikapten 08. oktoober 2010, kl 06.19 |
lilleneiu 08. oktoober 2010, kl 11.38 |
Mulle meeldib toalilledega tegeleda, neid on mul igas toas ning aknalaudadel.Pimedatel sügisõhtutel lahendan ristsõnu ja auhindugi nende eest saanud.Veel olen enda jaoks avastanud võrkturunduse,koos sellega rida väga häid tooteid ning väga meeldiva seltskonna inimesi neilt koolitustelt.Olen praegu olude sunnil küll kodune , aga igavust ma küll ei tunne.Eks kõik ole ikka mõtlemises kinni.Tuleb raskustele vaatamata olla positiivne.
merca 09. oktoober 2010, kl 16.06 |
, 09. oktoober 2010, kl 17.15 |
T 12. oktoober 2010, kl 22.35 |
txt 17. oktoober 2010, kl 18.31 |
jaa 27. oktoober 2010, kl 14.03 |
minu hobiks.. 14. november 2010, kl 08.10 |
..on arhidektuur. Võin tundide viisi erinevaid ehitisi imetleda, pildistada, pisidetalilideni välja. Mõne jaoks maja on maja, minu jaoks aga suur avastamata maa. :) Ja kui mõne majaga on seotud ka mõni ajalooline sündmus, siis suure huviga loen ja uurin selle kohta. Peaks ka ehk blògi pidama hakkama?
..ja on loodus. Selle pisiku sain juba kooli ajal, kui olin loodusklassis. Imetlen taimi, loomi, seeni, kivikesi.. mis ignes mu teele ette jääb. Kui mõni asi on tundmatu, siis sukeldun raamatutesse või interneti sügavustesse end harima. Ja otse loomulikult seon selle ka fotograafiaga. Võin neid pisidetailideni pildistada iga nurga pealt.
Need siis minu kiiksud.. :)
..ja on loodus. Selle pisiku sain juba kooli ajal, kui olin loodusklassis. Imetlen taimi, loomi, seeni, kivikesi.. mis ignes mu teele ette jääb. Kui mõni asi on tundmatu, siis sukeldun raamatutesse või interneti sügavustesse end harima. Ja otse loomulikult seon selle ka fotograafiaga. Võin neid pisidetailideni pildistada iga nurga pealt.
Need siis minu kiiksud.. :)
minu 17. november 2010, kl 21.04 |
Anu 21. november 2010, kl 02.41 |
Arvan, 23. november 2010, kl 11.32 |
et hobi mõistesse tuleks tõsisemalt suhtuda ja jagada need "hobitajad" kahte põhigruppi: 1. kellede hobi on suunatud ENDAS millegi arendamiseks - füüsiliste või vaimsete võimete arendamiseks, ja 2. Hobid, milledel pole muud eesmärki, kui kõige tühisem aja kulutamine (raiskamine).
Ehk teistpidi väljendades - hobil peaks olema mingi REAALNE eesmärk, eesmärk, mille nimel seda kõike teha. Võtame näiteks hobi: kudumine, ja eriti sallide kudumine. Kui inimene oma tooteid ei turusta, siis MILLEKS ta seda kõike teeb? Ta on oma sallidega täitnud kodus juba kõik kapid ja panipaigad, ta on oma sallidega varustanud kõik sugulased ja tuttavad .... Lõpuks jõuab ta olukorda, kus peab hakkama uue salli tegemiseks vanu harutama. Seega, mis on sellise hobi LÕPPEESMÄRK? Kuidas inimene surivoodil hindab enda "hobi", kas leiab põhjust enda kiitmiseks, või arvab, et oleks pidanud seda lühikest elunatukest hoopis teistmoodi elama?
Kuid, OMA hobiga kiitlemisel, olgu selleks või tervislikud aeroobikatrennid, tuleks silmas pidada veel ühte aspekti - kui palju MINU hobi häirib mu LÄHIKONDSETE elu, sest inimese elu eesmärk ei peaks olema OMA ja ISEKA elu elamine ning ainult enda huvide-soovide rahuldamine.
Ehk teistpidi väljendades - hobil peaks olema mingi REAALNE eesmärk, eesmärk, mille nimel seda kõike teha. Võtame näiteks hobi: kudumine, ja eriti sallide kudumine. Kui inimene oma tooteid ei turusta, siis MILLEKS ta seda kõike teeb? Ta on oma sallidega täitnud kodus juba kõik kapid ja panipaigad, ta on oma sallidega varustanud kõik sugulased ja tuttavad .... Lõpuks jõuab ta olukorda, kus peab hakkama uue salli tegemiseks vanu harutama. Seega, mis on sellise hobi LÕPPEESMÄRK? Kuidas inimene surivoodil hindab enda "hobi", kas leiab põhjust enda kiitmiseks, või arvab, et oleks pidanud seda lühikest elunatukest hoopis teistmoodi elama?
Kuid, OMA hobiga kiitlemisel, olgu selleks või tervislikud aeroobikatrennid, tuleks silmas pidada veel ühte aspekti - kui palju MINU hobi häirib mu LÄHIKONDSETE elu, sest inimese elu eesmärk ei peaks olema OMA ja ISEKA elu elamine ning ainult enda huvide-soovide rahuldamine.
talvike 04. detsember 2010, kl 14.36 |
Ma arvan siin sedasi, et hobid on ikka inimese enesetunde heaolu säilitamiseks ning ka stressi heaks maandajaks.Kas kõiki tegevusi kohe hobide alla saab paigutada, on iseasi.
Muidugi ei saa olla ju hobi lillepeenarde rohimine.Aga selle tegevuse tagajärg on meeldiv emotsioon-korralik, hoolitsetud aed.
Aga alati ei peagi rahas mõõtma oma tegevusi.Inimesed joonistavad, maalivad ja ometi ei taha nad oma teoseid müüa.Nad ei tee seda rahateenimise vajadusest, vaid esteetilise naudingu pärast.Lihtsalt-tuleb vaim peale ja maalib midagi.
Või mängib mingit pilli oma rõõmuks -see tekitab väga hea enesetunde-proovige järele!
Ja mis on need hobid, millega segatakse lähikondsete elu?
Kas pole tore, kui inimesel on mingi hobi, millele ta pühendub?Ja miks me oleme nii sallimatud teiste suhtes.Olgem ikka sallivamad ja tegelege ise ka millegi mõnusaga!
Muidugi ei saa olla ju hobi lillepeenarde rohimine.Aga selle tegevuse tagajärg on meeldiv emotsioon-korralik, hoolitsetud aed.
Aga alati ei peagi rahas mõõtma oma tegevusi.Inimesed joonistavad, maalivad ja ometi ei taha nad oma teoseid müüa.Nad ei tee seda rahateenimise vajadusest, vaid esteetilise naudingu pärast.Lihtsalt-tuleb vaim peale ja maalib midagi.
Või mängib mingit pilli oma rõõmuks -see tekitab väga hea enesetunde-proovige järele!
Ja mis on need hobid, millega segatakse lähikondsete elu?
Kas pole tore, kui inimesel on mingi hobi, millele ta pühendub?Ja miks me oleme nii sallimatud teiste suhtes.Olgem ikka sallivamad ja tegelege ise ka millegi mõnusaga!
juku 04. detsember 2010, kl 18.51 |
eff 07. detsember 2010, kl 21.35 |
Kuu 21. detsember 2010, kl 15.22 |
hm 25. detsember 2010, kl 18.53 |
vincetta 29. detsember 2010, kl 08.41 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 17 |
Lisa postitus