Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Sport
Jooksukooli või treeneri nõuannet lapsele
 
Bikiinidega Ahjuvorm 06. juuni 2011, kl 13.31
Küsimus on ilmselt loll ja mõne meelest tähtsusetu. Aga: kas Tallinnas on võimalik suvel või sügisel algklasside lapsega (teine klass) saada treeneri konsultatsiooni ja miks mitte ka täitsa korralikku trenni lapsele, kes jookseb valesti? Kooli kehalise kasvatuse õpetajaga ei saa rääkida, vastus oli, et temal on vot nii ja nii palju lapsi iga päev vaja õpetada ja mingite mahajäänute ja hälvikutega pole tal aega ega tahtmist tegeleda. Tunnihinnani ei jõudnudki, polnud ju mõtet preilit segada.
Kuna laps on paks (140/42) siis on tal ilmselt ka raske joosta ja jookseb kuidagi üle kanna (esimeseks põmmdi kand maha ja hiljem siis täistald). Ma ise ei julge teda "parandama" hakata, seda võiks teha paberite ja teadmistega treener. Oleks hea kui saaks ka lapse kehalisi võimeid rahulikult hinnata. Ja lisaks on vaja ka vastupidavust treenima hakata (ma ei tea kuidas praegu, aga näiteks mina pidin cooperi testi jooksma 4.klassis)...
 
Äkki 06. juuni 2011, kl 15.13
alustad sellest, et paned kuskile "Kuldsesse Börssi" ülesse oma kuulutuse - otsin lapsele eratreenerit jooksmiseks.
Kas meil Eestis enam spordikoole pole, kus mõni tudeng tahaks suvel "haltuurat" teha?
Või otsi ka siit altpoolt rubriigist "Töö ja koolitus".
 
valdur 07. juuni 2011, kl 10.15
võta ühendust jooksupartner.ee, aga "paksule" lapsele soovitaksin pigem rattasõitu.
 
333 09. juuni 2011, kl 17.36
Kõigepealt õige toitumine, siis trenn. Kindlasti suvel ratas, ujumine või rulluisud, mitte jooks. Ülekaaluline lihtsalt ei jõua, liigesed ei pea vastu ja nii hakkab sporti vihkama. Ujumine vast kõige sobivam, kõik lihased kohe korraga töös. Palju kannatust ning järjepidavust lapsevanemale. Kasu on vähemalt 3x nädalas esialgu.
 
Julie 13. juuni 2011, kl 21.28
Pöördu mõne füsioterapeudi poole, kes korrigeerib jooksumustri ära.

Enne aga, et laps saaks üldse ilma tervisele liiga tegemata joosta, peaks ta natuke kaalust alla võtma ning seda tuleb alustada toitumise korrigeerimisega, lisaks ujumine või rattasõit, mis on ülekaaluliste liigestele leebed. Ujumine on veel kõige parem variant, sest treenib kogu keha ning samas omab ka lõdvestavat efekti.


Edu!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!