Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Sport
painduvuse arendamine täiskasvanuna
 
lila 17. juuni 2011, kl 20.58
Kas kellelgi on rääkida mõni näide elust enesest, kuidas on õnnestunud täiskasvanuna oluliselt painduvust suurendada (näiteks spagaat maha saada jne)? Ma ei mäleta, et ma lapsena oleks loomulikult eriti painduv olnud, spetsiaalselt kuskil vastavas trennis ei käinud ka. Praegu on hasart suur ja paar korda olen liigse innukusega lihaseid "üle" ka venitanud. Äkki polegi reaalne teha täiskasvanuna asju, mida pole isegi lapsena suutnud?
 
nostalg 17. juuni 2011, kl 21.16
paindusin lapsena päris hästi, aga siis tekkis pikk paus, mil üldse ennast ei painutanud. Nüüdseks olen 1,5 aastat pilatest ja body toningut teinud ja võin küll väita, et painduvus on paranenud.
 
kulupead kummarda ;) 17. juuni 2011, kl 22.48
Mul tekkis vist hiline keskeakriis, tekkis tunne, et suutlikkus väheneb ning lahendasin selle nii, et võtsin kinnisideeks spagaadi. Tõsi, harjutasin terve aasta peaaegu iga päev umbes 20 min. Enne tegin keha muidugi jalavibutuste ja raskusülekandega soojaks.
Edu!
 
kiks 18. juuni 2011, kl 23.39
Ikka on võimalik painduvust arendada. Lihtsalt täiskasvanuna tuleb veidi enam kannatust varuda. Kui iluvõimlemisega alustavad 4-5-aastased tüdrukud saavad spagaadi maha mõne kuuga (see on tavaliselt esimese poolaasta eesmärk), enamus kiireminigi, siis täiskasvanul võib minna ka aasta (kui vahepeal ära ei tüdine ja käega ei löö). Igal juhul on idee minu meelest väga tervitatav ning tasa ja targu venitades ei tohiks midagi võimatut olla. :)
 
sss 19. juuni 2011, kl 15.22
jooga aitab ka väga hästi
 
mai 22. juuni 2011, kl 12.37
Jah, jooga, bodybalance ja streching.
 
balleriina 23. juuni 2011, kl 11.31
Ega ma tegelikult "luikede järve" ei tantsigi, aga painduvus on lapsest peale hea olnud, teismelisena tuli väike paus sisse (vaatasin poisse) kuid hiljem proovisin uuesti oma piire ja see on midagi sellist, et kui juba paindud siis ega see painduvus kuhugi ei kao, nagu rattasõitki.

Kui lapseeas ei paindunud, ega siis vanemas eas harjutusi teheski suuremat ei saavuta, kuigi järjekindlus aitab ehk savutada nii mõndagi, tahtmist peab olema.
 
:) 23. juuli 2011, kl 23.39
Käisin 1 kord nädalas süvavenituse 30minutilises "trennis". Mõnikord jäi vahele ka. 2-3 kuu pärast oli spagaat peaaegu et maas paar cm jäi puudu. Väga hea tunne. Siis kahjuks lõppesid venitustrennid. Nüüd, u 6 kuud hiljem proovisin iseseisvalt, et kuidas spagaadiga lugu on. Rõõm tõdeda, et eriti kehvemaks läinud ei olnudki!
 
kerri 26. juuli 2011, kl 13.59
Tegelikult on täiesti võimalik teha spagaat ära. Vaja on vaid enese tahtmist ja püsivust. Kõige mugavam on kui käid jooksmad või teed muud trenni, siis võtad lihtsalt iga trenni lõpus endale 5-10 minutit aega, et harjutada spagaati. Igapäevaselt tehes märkad esimesi tulemusi juba umbes paari kuuga.
NB: Noorena polnud ka mina väga painduv, kuid nüüd tänu trennile suudan mõndagi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!