Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Sport
Endomondo - kas keegi kasutab?
 
algaja 18. jaanuar 2012, kl 17.21
Mõtlesin proovida sellist asja nagu Endomondo aga olen natukene jännis, ehk keegi oskab aidata.
1. Registreerisin ära ja tirisin Marketi kaudu ka telefoni selle.
2. Läksin jooksma, vajutasin telefonis endo peal "Start" ja läksin. Tagasi jõudes vaatasin, et telefoni peal registreerinud on ainult aja aga km mitte. Mind väga huvitavad ka kilomeetrid. Kuhu mul vajutamata jäi?
3. Kas see süsteem kasutab telefonis ka midagi mis mul hiljem telefoniarvel kajastuma hakkab? Olen välismaal hetkel ja kasutan seda siin praegu. Kas on vahet kui panen tööle nt Eestis või Soomes? Just telefoni hinnakirja mõttes, ei tahaks ebameeldivalt üllatuda kui nüüd telefoniarve saan.

Tahaks iga kord kui ringile lähen tööle panna, hiljem näeksin mitu km jooksin ja kaua iga kord aega läks jne aga praegu ma jah näen ainult aega, km mitte :(
 
Hellutreenib.blogspot.com 18. jaanuar 2012, kl 19.39
Heyhey,

Mina kasutan Endomondot ja olen väga rahul. Olemas on ka internetileping.

1) Kas sul on välismaal telefonifirmaga leping või Eesti oma? Kui Eestis, siis välismaal ei tööta. Tuleb sisse lülitada üks lisavidin, mis töötab üle gprs'i, aga kajastub arvel ulmelise numbrina, ei soovita!

2) Kui kasutad Eestis ja ei hakka kilomeetreid lugema, tuleks asukoht kõigepealt kaardil positsioneerida ja siis start vajutada. Aga olemas võiks olla ikkagi piiramatu internetileping(telefonis), sest muidu võivad tehtud treeningud ebameeldiva summana arvel kajastuda.

Kui on täpsemaid küsimusi, siis küsi julgesti :)
 
marit 19. jaanuar 2012, kl 08.17
mina kasutan ka, ehkki nüüd talvel ma jooksmas ei käi ja seega võivad detailid olla ununenud. aga mina sain teemaalgataja murest veidi teisiti aru kui esimene vastaja.

Ma pakun, et kontrolli kõigepealt üle, kas su telefoni GPS on sisse lülitatud ja leiab signaali. Mõnel telefonil on seda lihtne vaadata, mõnel (Windows Phone) vastikult keeruline, küsi vajadusel abi. Minu meelest Endomondo ise ka ütleb, kas tal on signaal olemas või ei (oota, kuni ekraanil näitab "GPS OK"). Kui GPS ei tööta või ei suuda asukohta tuvastada, siis jvadki kilomeetrid lugemata.

Üleslaadimine on eraldi probleem. Andmeside osas mina olen teinud nii, et välismaal käies lihtsalt ei sünkroniseeri tehtud trennide andmeid sinna veebiliidesesse, muidu kasutan ikka. Koju jõudes või Wifi levialas sünkroniseerin tagantjärele ära, nii saab küll.

Igatahes see kilomeetrilugemise probleem on seotud pigem GPS kui andmesidega. Aga see jama on küll, et kui andmeside pole sisse lülitatud, siis läheb telefonil GPS kaudu asukoha tuvastamisega oluliselt kauem aega:( Aga kasutada saab küll isegi ilma igasuguse andmesidelepinguta, nii põhimõtteliselt.
 
algaja 19. jaanuar 2012, kl 10.16
Ma loodan, et see nüüd jube lolli küsimusena ei tundu aga kas gpsi kasutamine on tasuline? Eestis ja välismaal.

Üles saaksin jah kodus laadida kus mul wifi, saaks tasuta.

Tänud teile mõlemale!
 
Hellutreenib.blogspot.com 19. jaanuar 2012, kl 11.21
Hoiatasin lihtsalt, et kui ei ole vastavat lepingut, siis võib üüratu arve tulla..
Nokia menüüst saad vaadata, kui mitu kilo-mega-gigabaiti antud sessiooni jooksul kasutati. Aga gps on tasuline, sest kasutab internetiühendust.

Ja mina näiteks oma iphoneiga ei saa välismaal kasutada. Jah, kui ma networki alt data roamingu sisse lülitaksin, siis saaksin. Aga andmesidemaht oleks nii üüratu, et need sörgitud kilomeetrid läheksid väga kalliks maksma.
 
mann 19. jaanuar 2012, kl 21.26
Mul on Samsung Galaxy S ning sellega on lihtne, vajutan gps-i sisse ja Endo kohe teatab, et gps ok. Treeningu lõppedes laeb Endo ise otse oma lehele andmed ning näitab telefonis ka. Mul on nn piiramatu interneti leping telefonil.
Kasutan Endot ca nädal ja olen superrahul sellega. :)
 
marit 20. jaanuar 2012, kl 13.11
oodake nüüd, GPS EI ole tasuline, sest EI kasuta internetiühendust. Ärme aja segi igasuguste kaardirakendustega, kes oma kaarte netis hoiavad ja mille jaoks tõesti on andmesidet ka vaja. Aga Endomondol ei ole vaja. Lihtsalt, nagu juba ütlesin, esialgne asukoha tuvastamine läheb tal palju kiiremini, kui andmeside ka on sisse lülitatud. Mina tavaliselt nii teengi - alguses andmeside sisse (st data roaming välismaal), ja kui Endomondo näitab, et GPS OK, siis andmeside välja ja jooksu alga. selle lühikese aja jooksul ei jõua megaarvet koguneda. Hellu, sa proovi ka seda varianti?

nii et, algaja, sa ikka peaksid saama Soomes kenasti kasutada ilma lisakuludeta - lihtsalt üles laed kodus wifiga.
 
to algaja 22. jaanuar 2012, kl 12.24
Nagu Marit mainis siis enne jooksmise alustamist lülita GPS sisse, ava Endomondo ning oota kuni programmis väike kiri ütleb GPS OK ning siis lülita andmeside välja ning koju jõudes wifi võrgus lae trenn netti üles. Ise kasutan samuti Endomondot ning väga rahul antud programmiga.
 
Hellutreenib.blogspot.com 22. jaanuar 2012, kl 13.42
Vabandust, vabandust - tõepoolest on gps tasuta. Aga data roamingut pole sellegipoolest julgenud kasutada, sest ei tea täpselt kui suures mahus see andmeside töötab.
 
m 12. märts 2012, kl 11.16
Kas siis kui minu telefoni seal valikus ei ole(kui programmi hakkata tõmbama) siis ei olegi see võimalik. jutt käi siis samsung wave y'st
 
eeerr 12. aprill 2012, kl 20.29
Vaata kuskilt netist ,mis on sinu telefonile kõige lähemal olev telefon ja selle järgi tõmbad.
 
eeerr 12. aprill 2012, kl 20.31
http://www.gsmarena.com/related.php3?idPhone=4127
 
KodanikN 21. august 2016, kl 14.45
Teema kül vana, aga Endomondo ei vaja töötamiseks internetti. Piisab ainult kui gps on sees.
 
lihtne 22. august 2016, kl 11.34
lol
toimivat SIM kaarti on vaja aGPS jaoks
GPS on midagi muud
ja sees on ASUKOHT
ja asukohta oskab isegi WIFI sisse lülitamisel täpselt leida suuremates asulates
 
trops 24. august 2016, kl 12.47
lihtne Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> lol
> toimivat SIM kaarti on vaja aGPS jaoks
> G
> PS on midagi muud
> ja sees on ASUKOHT
> ja asuk
> ohta oskab isegi WIFI sisse lülitamisel täpselt le
> ida suuremates asulates
AGPS paneb sind lihtsalt maamuna peal kiiremini paika kui GPS ,saad oma navigatsiooniprogrammi (näiteks endomondot) kiiremalt kasutama hakata. Täpsus seevastu on tal küla või linnaosa tasemel ehk sellega praktikas midagi peale hakata ei ole. Eelmisel telefonil oli mul võimalik agps välja lülitada -endomondo trackid läksid selle peale tunduvalt täpsemateks.
 
lihtne 25. august 2016, kl 21.06
no mis jama saa ajad
android luts agps + HERE offline maps = norra, rootsi, läti, leedu hääljuhtimise järgi läbi sõidetud see suvi!
 
trops 30. august 2016, kl 08.39
lihtne Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> no mis jama saa ajad
> android luts agps + HERE o
> ffline maps = norra, rootsi, läti, leedu hääljuhti
> mise järgi läbi sõidetud see suvi!
GPS=satelliidid taevas
AGPS=moblamastid
Viimase termini kasutusel mõeldakse praktikas ikkagi GPS ja AGPS koostöös toimivat süsteemi sest ainult moblamastide või wifi võrkude alusel saadava täpsusega pole navigeerimisel midagi peale hakata.
Näiteks-päästeamet kasutas helistaja positsioneerimiseks seni ainult moblamastide andmeid-mis andis helistaja positsioneerimise täpsuseks linnas umbes 1km läbimõõduga ringi,maal veel mitu korda väiksema täpsuse.Nüüd kui sellele lisanduvad helistaja enda telefonist saadava GPS-i andmed on täpsus tõusnud heal juhul mõne meetrini.

Pidevat internetiühendust või telefoni internetipaketti endomondo kasutamiseks EI OLE vaja.
 
Kodanik 30. mai 2017, kl 15.38
Ma kasutan nutikat ilma sim kaardita(ei helista) Ja endomondo töötab ilusti ainult gps-iga. Neti lülitan ainult peale trenni sisse korraks.
 
Cris Ekholm 08. juuni 2017, kl 10.49
Kasutan Endomondo äppi juba mitu aastat ja olen väga rahul. Kuna treenin regulaarselt, siis kirjutan nädala kokkuvõtteid ka oma blogis http://crissiblogi.blogspot.com.ee/, seal on näha ka mu Endomondoga tehtud screenshotte. :)



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Cris Ekholm 14.06.2017 16.42.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!