Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Sport
Ujumine
 
huviline 30. august 2012, kl 10.00
Minul selline mure, et pärast sünnitust olen hädas lisakilodega.Nimelt lisakilosid tervelt 6kg.Tahaksin väga nendest lahti saada, imetamine ega lapsega jalutamine aidanud pole. Samas tahan sügisest trenni minna, aga ei tea täpselt, mis oleks tõhus trenn. Küsimus olekski siis selline, et kas ujumine on tõhus trenn ja kas ta aitab kaalust alla võtta? Paluks väga enda kogemusi ja soovitusi ujumise kohta. Samas võite soovitada ka muid trenne:)Millised oleksid plussid ja miinused.
 
d 30. august 2012, kl 11.03
siis peaksid ka toitumise üle vaatama.ilmselt oleks kasulik erinevaid trenne teha, ujumine ainult läheks tüütuks vähemalt mul.äkki peaksid mingi spordiklubiga liituma?
 
ujumine 30. august 2012, kl 11.15
on väga hea. eriti lisakilode puhul, kui muid trenne tehes keha raskus koormab liigeseid.

aga siis ikka tõesti UJUMINE, mitte mullivannis istumine
 
ikka hea 01. september 2012, kl 12.25
Jah, ujumine hea. Aga ikka trenni mõttes ujumine, nii ka ei lähe, et ujud kaks basseinipikkust ja siis puhkad 10 minutit.
 
tjeetlane 01. september 2012, kl 14.33
Mida suuremas ülekaalus inimene, seda rohkem võiks talle ujumist soovitada - põhjus juba eelnevalt toodud.
Ja samuti rõhutaks seda, et tegemist peab olema ikka UJUMISEGA, mitte veeprotseduuride või suplemise või muidu sulistamisega,;P
 
Mann 01. september 2012, kl 17.39
Enda kogemusele tuginedes julgen ujumist südamest soovitada. Hakkasin ka ujumas käima ja ujun 40 minutit järjest erinevaid stiile + boonusena mullivann ja saun. Nädalaga kadus 700 g, teisel nädalal 1,1 kg - ülekilosid 15 ja enne seda olin kiirkõnni ja kerge sörgiga vaheldumisi tegenud ning pallimängudega kord nädalas. Minu jaoks oli kilode kadumine üllatuseks, kuna ei olnud ka varasemalt mitte liigselt passiivse elustiiliga.
 
seesam 04. september 2012, kl 11.43
Ma olen kehv ujuja, ujun ainult konna, viimati püstitasin isikliku rekordi - 700 meetrit järjest, sellele kulus ca 50 minutit. Oleks huvitav teada, kui palju te kõik siin ujute ja mis ajaga? Küsin lihtsalt sellepärast, et mu sõbranna oli noorena ujuja ja temaga võrreldes tunnen ennast täiesti ujumishälvikuna, nii stiililt kui ajalt. Tahaks teada, kuidas tavainimesed ujuvad:)
 
terviseujuja 04. september 2012, kl 15.15
ujun ca 1200 m korraga, põhiliselt krooli aga ka kõiki teisi veidi stiile ja jalgu lauaga (rohkem ei viitsi); kulub ca 35 min. Konnas siis aeglane ujumine 3 või veidi üle min/100m; kroolis 2.10...2.20 min/100m.
 
:)) 08. september 2012, kl 14.34
Ujun ka konna, 1 km korraga, selleks kulub u 40 minutit. Ei arva, et kuidagi halvem oleks võrreldes teistega. 40 minutit trenni on ju 40 minutit trenni, olgu see siis krool või konn vms.
 
Ikka 03. oktoober 2012, kl 12.17
Mina isiklikult soovitan ujumist. Ise sain ca 2 kuuga 5 lisakilost lahti vesivõimlemisega, kus käisin 1-2 korda nädalas (1kord=45 minutit).
 
huviline 03. oktoober 2012, kl 13.45
Ikka kus kohas sa vesivõimlemist tegid? Ma olen ka kunagi vesivõimlemist teinud, aga tartus.Nüüd elan Tallinnas ja ei tea neid kohti kahjuks:)
 
m 03. oktoober 2012, kl 16.47
Shaping, 3 kuuga -9 kg.
 
d 04. oktoober 2012, kl 14.19
no vesiaroobika on paljudes spordiklubides ja ujulates!
 
vesi 05. oktoober 2012, kl 13.40
Ma ujun krooli 1 km u. 35 min. Kusjuures pea 3 aastat polnud ujumas käinud (olin rase, siis sündis laps ja muud tegevused). Nüüd läksin uuesti ja arvasin, et kui 500m ära ujun, on hästi küll. Aga see lapsega tegelemine oli mulle kätelihastesse jõudu andnud ja võhma ilmselt ka, sest ujusin täpselt sama jõudsalt kui vanasti, mil regulaarselt ujumas käisin. Mulle ujumine väga meeldib, sest vees liigutamine alandab väga hästi stressi ja pärast väsitavat trenni saunas mõnulemine on boonuseks.
 
Kahepaikne 05. oktoober 2012, kl 15.59
Konnaujumise puhul peab kindlasti pöörama tähelepanu sellele, et ei oleks pea kuklas, st. vee peal, nii saab ainult kaelavalu. Pea on kaela pikendus, nägu on vees ja libisemisfaasis on käed ja jalad sirgelt. Suurem osa inimesi ujub selles osas valesti.
Pole ka mingi proff, koolitust olen küll saanud, ujun tavaliselt 1 km 40 min. vaheldumisi krool, konn ja selili.
 
nõu 10. oktoober 2012, kl 09.49
tegelikult ei ole küsimus üldse selles, et kui kiiresti keegi ujub, vaid kui palju ta selleks energiat kulutab. Loogiline, et ujumist õppinud inimene liigub edasi kiiremini, samas kehvema ujumisoskusega inimese jaoks on koormus ka lühema maa läbimisel suur. Ehk siis ärge mõõtke vahemaad vaid pigem kestvust. Ühesõnaga, ujuge järjest vähemalt pool tundi või isegi rohkem ilma puhkuseta ja olenemata sellest kui pika vahemaa te selle ajaga läbite.
 
huviline 10. oktoober 2012, kl 14.32
Nõu aitäh sulle julgustava komentaari eest:)Eks ta tegelikult õige ole ja hakkan ujumisega uuesti tegelema. Peab ennast tõsiselt kätte võtma:)Trenni pole küll veel saanud minna,aga see eest olen hakanud igapäev lapsega jalutamas käima, vähemalt 6 km, alla selle ei saa kohe mitte:)Eks ma pikendan tasapisi vahemaad.Enesetunne on küll paremaks läinud ja kui ma viimati kaalusin end, siis kaal näitas juba 2 kilo kergemana.Ei tea kas see kaal valetab või mitte,aga jh enesetunne on küll paremaks läinud. Aitäh kõikkidele heade kommentaaride eest ja kirjutage ikka siia teemasse. Mina lähen nüüd välja jälle jalutama ja trotsin meie sügisilma:)
 
Mitu aastat hiljem 19. august 2019, kl 12.01
Tervist, olen ise tegelenud ujumisega 6 aastat. Minu jaoks on see viimastel aastatel hobiks saanud. Võin õelda seda et olen 6 aastaga kohutavalt alla võtnud. Trenni minnes olin suur pall ja nüüd nii sale et ise ka ei usu. Ujumine tõesti aitab. Kuid siiski ujumise all pean silmasl realselt trenni tegemist ehk siis mitte niisama ulpimist vaid ujuda mitmeid ja mitmeid ringe ning erinevates stiilides.

Ujumisel pole mingit mõtet kui teed trenni ära ja siis lähed otse burgereid ja friikaid sööma. Vahel ikka võib aga mitte igapäevaselt. Mine näiteks koju ja tee mõni salat või midagi kerget motte burksi. Soovitan ujumistrenni isegi veepudeli kaasa võtta, sa küll ei higista aga hingeldama ajab kui teja ikka korraliku trenni ehk väike joogipaus pole palju palutud.

Aitäh lugemast! :)
 
tarkus 30. oktoober 2019, kl 09.59
Asi ei ole füüsilises koormuses, vaid toitumises. Ära söö tooteid, mis sisaldavad suhkrut (seda sa saad puuviljadest) ja jookse 40 km nädalas.
 
Kodanik 27. märts 2021, kl 17.10
Mina jätsin ujulasse 10...15kg. Oskan ainult koera ujuda. Vesivõimlemist tegin ise (harjutused valisin youtuubist ja leiutasin ka ise). Ei käinud ujulas molutamas vaid tõmblesin ikka korralikult. 42 suurus trikoo vahetasin 38 suurus vastu. Muidugi jälgisin mida sõin.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!