Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Sport
Spagaat
 
Scarlett 24. märts 2015, kl 05.09
Mõtlesin siis, et tahaks suveks spagaadi ära teha. Seoses sellega on mul mõned küsimused. Pole kunagi end eriti venitanud, aga enda arvates paindun suhteliselt hästi. Spagaadist jääb praegu, ilma soojenduseta, kuskil 15 cm põrandast puudu. Jalgu puudutades lähevad käed täiesti maha ja nina saan ka vastu põlvi panna. Nii palju siis tausta. Kas oleks võimalik, et suveks saaksin spagaadi maha? Kui kaua ja mitu korda päevas peaksin selleks venitama? Millised on teie kogemused spagaadiga? Kui kaua aega läks enne kui ära tegite?
 
ehh 24. märts 2015, kl 10.58
Kui sul soojenduseta 15 cm ainult puudu jääb, siis tee ennast soojaks ja pressi lõpuni välja.
 
Scarlett 24. märts 2015, kl 19.49
Soojendusega jääb kuskil 10 cm puudu. Niimoodi tuimalt alla surudes ei tohi küll teha. Tahtsin just teiste kogemusi kuulda, olen lugenud, et just viimased 15-10 cm on kõige raskemad.
 
ümberjutustus 26. märts 2015, kl 14.26
Ajakirjas "Naised" olid ükskord spagaadi harjutused sees. Seal on öeldud, et kuu-paariga saab nende harjutuste abil enamvähem igaüks olenemata vanusest spagaadi maha; sul läheb kindlasti kiiremini. Lühikokkuvõte: Kindlasti korralik soojendus, muidu riskid 40 õmblusega. Spagaati harjutades kindlasti hoia SELG SIRGE, lõdvaks lastes ei veni lihased õigesti. Antud on eri harjutused, iga asendit hoida 60 sek. Iga harjutust 3 x järjest, minut vahet. Venitusharjutusi teha pärast iga trenni, vähemalt 3 x nädalas. Pilte kahjuks siia panna ei saa ja kirjeldada on keeruline: on 5 harjutust (1.väljaaste puusapainutajalihastele; selili sirgete jalgadega tood üht jalga üles näo poole - s.o. reie tagumistele lihastele; 3. tuharalihastele - selili ühe jala kõverdad ja pöörad üle teise, vastaskäega tõmbad põlve üles enda poole, selg ja teine käsi(sirutatud kõrvale) püsivad põrandal; 4."Konn" puusa ja reie sisemistele lihastele ja säärelihastele, umbes nagu joogaiste, painutad ette hoiad pöidadest kätega. 5. säärelihastele: istu selg sirge, jalad sirged, hoia kätega pöidadest. Alustades pidada paar päeva vahet, valusate lihastega pole mõtet spagaati harjutada, nii on öeldud. Üks jalg ees, teine taga sobib igaühele; aga ristspagaati igaüks ei saa teha anatoomilise erinevuse tõttu.
 
trennihull 27. märts 2015, kl 09.47
Väga HALB nõuanne on selg sirge, see tähendab otse üles, hoida. Kallutada tuleb alustades ettepoole (seda võib küll sireg seljaga teha :) ja raskus kätel, muidu puusapainutaja läheb ja pärast liigud karguga. Kui spagaat käes on, siis viska seda jah igatpidi.
Mine parem mõnda korralikku strechingu- või joogatundi, kus keha on soe ja saad vastavad juhised. Muidu rikud oma suve enese sandistamisega.
 
Btw 28. märts 2015, kl 18.13
Algaja trennihull: selg sirge ei tähenda otse üles. Ära defineeri valesti. Selga saab sirgena hoida ka horisontaalis, ette kummardudes. (Bodypumpi ei ole teinud?)
 
Trennihull 28. märts 2015, kl 19.13
Soovitangi ju ette kallutada sirge seljaga, aga algaja spagaaditegija võib arvata, et "sirge selg" tähendab otse üles ja siis on sõit haiglasse.
 
ON 29. märts 2015, kl 11.45
vast vaidlus, aga selge see, et ette kallutamine on olulisim, olgu see selg siis nagu on. Muidu peab tagumise jala pärast sõber kaasa võtma. Inimese all see enam mõnda aega ei tööta.
 
Spagaat 11. juuli 2019, kl 11.59
Mul põrandast veel 13cm
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!