Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Sport
Jooksmine
 
liblikas 01. juuni 2015, kl 13.35
Ikka see jooksmine - alustasin jooksutrenne (siiani paar aastat atacki ja pumpi teinud ning jõusaalis käinud, nii et päris nullist ei alusta). Jooksen u 10 km tunni ajaga. Mureks, et peale jooksu hakkavad jalad valutama pahkluu ja sääremarja vaheline ala eest ja tagant..igatahes mitte lihas. paari päevaga valu kaob. Jalanõud on korralikud, pinnas on asfald. Kas võib asi olla selles, et päeval käin enamasti kontsadega? Või jooksen valesti?
 
Kord 01. juuni 2015, kl 13.59
Lihtsalt ületreening + asfaldi mõju. Jooksed ju üsna pika maa ja küllalt kiiresti. Mida tähendab korralikud jalanõud?
 
liblikas 01. juuni 2015, kl 14.43
Korralikud jooksujalanõud
 
Kord 01. juuni 2015, kl 18.50
Need võivad ka olla probleemi põhjuseks, mida rohkem jalga kaitsvad jalanõud, seda suurem vigastuse risk.Ise kasutasin viimati Nike Pegasus, millel on kõikvõimalikud polstrid, mis on siis halvimate variantide klassika. Nüüd läksin üle mingitele Asicsitele, millel üliõhuke tald ja tõepoolest olukord on parem küll.Samas kui selline üleminek teha, pead teadma mida teed.
 
jooksik 02. juuni 2015, kl 13.27
Minul oli selle põhjuseks luuümbrisepõletik. Tekkepõhjus arvatavasti asfaldil pikad jooksuotsad, seda ka heade jalanõudega. Kuukene jooksust puhkust (käisin sama maa läbi) ja enam asfaldile ei kipu :)
 
liblikas 02. juuni 2015, kl 15.31
Pagan, enamus jooksuürituste distantse on ju ka asfaldil :(
Ma ikka proovin paar korda veel, vb asi paraneb ja üritan rohkem tee ääres murul joosta, kuigi seal on ebamugav.
 
bikila 04. juuni 2015, kl 08.17
Jooksed alati 10 km ja tunniga?
Unusta ära!
Jookse ainult niipalju kui jalad praegu kannatavad,20-40 minutit korraga, ülepäeviti või üle kahe päeva, kui tahad rohkem trenni teha siis tee juurde midagi muud mis poleks jooksmine ega seotud hüppamisega.
Sümptomid viitavad luuümbrisepõletikule mille põhjuseks on liiga palju ja liiga rutakalt või jooksmiseks nõrgad lihased. Pump ja jõusaal on muidugi parem kui mittemidagi(nö toetav treening) aga treenitust see ei anna- ma liigitaks need juuksuri ja pediküüriga samasse valdkonda olevaiks :)
 
liblikas 05. juuni 2015, kl 14.42
proovisin saalis jooksulindil 15 min joosta - jalad ei hakanud valutama. Siis ikkagi asfalttees asi?
 
N49 06. juuni 2015, kl 00.01
Trenni tee saepuru kattega rajal.Kui kõik OK.Siis asfaldil võistlustel võivad ainult küüned peale
võistlust valutada.
 
liblikas 08. juuni 2015, kl 17.55
kahjuks pole võtta selliseid radasid :(
aga pühapäevased 10 km oli päris OK (sain vist tunni aja sisse jälle aja). enne tegin korraliku soojenduse, 2. ja 3. km andis veits tunda aga siis läks üle.täna hommikul olid jalad veidi kanged aga valu ei olnud. kui aus olla, siis eelmised korrad oli 0 soojendust, nii et vb asi oligi selles - hakkasin külmalt jooksma.
 
tean, tean 08. juuni 2015, kl 22.09
Jooksed liiga kiiresti ja liiga palju korraga. Mul on täpselt samad hädad sellisel kiirusel ja sama ajaga joostes. Jooksen hetkel vaid lindil. Kui kiirust vähendan, mured kaovad.
 
M. 15. juuni 2015, kl 16.22
Jalad pole põrutusega harjunud. Tee alguses vähem, muidu paned põntsu jalgadele. Kindlasti leiad ka linnas muu pinnasega radu, kus joosta. Olnud sarnane asi kui koormus järsku suureks läks. Pidin tagasi tõmbama, sain korda..
 
Spetsialisti juurde marss! 24. juuni 2015, kl 09.01
Asfalt ei ole jooksmiseks mõeldud pinnas. See, et paljud asfaldil jooksevad ei täheda, et see oleks mõistlik tegevus. Jooksmiseks sobib kõige paremini spetsiaalne saepururada, pinnasrajad või täielik metsaalune. Näiteks orienteerumisjooks on igas maakonnas kättesaadav. Tugevdab pöida ja mööda sammalt on hea pehme joosta, liiga kiiresti ei saagi joosta, sest vahepeal peab kaarti vaatama:P

Käi spordiarsti juures. Seletab sulle paremini luuümbrise põletiku tekkepõhjused, ravivõimalused ja annab juhised, kuidas edaspidi seda vältida. Ära lase põletikku krooniliseks minna.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!