Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Sport
Aeroobikatrenni võimlemistrikooga?
 
VA 10. oktoober 2015, kl 19.27
Tunnen end liigutades ebamugavalt tüüpilises mitmeosalises trenniriietuses (särk, pikad retuusid, pesu). Misiganes aeroobikaliigid on aga ju tegelikult võimlemine. Sellest läks mõte võimlemistrikoole - ühes tükis, püsib seljas, ei tiri jalgade painutamisel-venitamisel. Mõtlen just lihtsat siledat võimlemise treeningtrikood, ilma kaunistuste ja lisanditeta, ühevärviline (tavaliselt must või valge).

Kas on kellelgi veel selline mõte tulnud, kas on hiljuti proovinud trikooga mõnes aeroobikalaadses trennis käia või kedagi sellist näinud? Treenerite poolt aktsepteeritav? Kaastreenijaid ei häiri?

[Jah tean, et 80ndatel-90ndatel oligi trendikaim aeroobikariietus trikoo, kuid ma ei mõtle üldsegi seda tolleaegset stringtrikood koos läikivate neoonretuusidega, mõtlen klassikalist võimlemistrikood ja ilma retuusideta, täpselt nii nagu sportvõimlejad (riistvõimlejad) treenivad ja võistlevad]
 
:) 10. oktoober 2015, kl 19.53
Treenerite poolt on kindlasi aktsepteeritav ja kaastreenijaid ei häiri. Mis seal ikka nii häirivat oleks? Või kelle asi see on...
Aga tõesti pole tavalises spordiklubis ainult trikood kellegi seljas näinud. Kui triks seljas, siis ikka ka püksid peal, lühemad või pikemad.
Ise käin T-särgi ja poolpikkade retuusidega, õiges suuruses keha järgi valitud pehmed riided, ebamugav pole üldse, vägagi ok. Trikoo tunduks halvem.
 
VA 10. oktoober 2015, kl 21.42
:) Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Ise käin T-särgi ja p
> oolpikkade retuusidega, õiges suuruses keha järgi
> valitud pehmed riided, ebamugav pole üldse, vägagi
> ok. Trikoo tunduks halvem.

Kas keha tagurpidi asendites T-särgi üles kaenla alla vajumine ebamugav ei tundu (kui just särki otsapidi retuuside sisse ei topi)? Ning hoogsalt painutades, kükkides, jalgu venitades ja spagaatides retuusid üldse ei nihku, hargivahekoht allapoole ripakile? Olen märganud, et pärast neid harjutusi paljud ikka tirivad omal pükse ülespoole tagasi, mis vihjab ebamugavuse tekkele. Mul endal veel ka kitsaste-sirgete puusade probleem, retuuside värvel järjekindlalt vajub ära, ülevalt tagumikupragu paljastades. Väga sissesoonivat pingul värvlit ka ei taha, seetõttu läkski mõte trikoo peale, siis pole värvlikohas midagi ümber ja miski ei vaju ka alla.
 
:) 11. oktoober 2015, kl 00.27
VA, ma ju kirjutasin, et kannan õiges suuruses ja mugavaid riideid. Mingi särk ei vaju ka peapeal seistes kaenla alla:)
Kenasti hoiab end keha ümber.
Õigest materjalist ja parajate pükstega võid teha kõike - spagaati, kükke, silda, kukerpalle, hudiratast, joosta - vaheldumisi ja ilma riideid kohendamata.
Muuseas, kannan ka kodus selliseid.
 
:=) 11. oktoober 2015, kl 17.14
tegelt oleks päris naljakas vaatepilt, kui keegi trikoos, st. ainult trikoos oleks trennis
 
VA 11. oktoober 2015, kl 19.01
:=) Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> tegelt oleks päris naljakas vaatepilt, kui keegi t
> rikoos, st. ainult trikoos oleks trennis

Kas võimlejad (baleriinid, ujujad) on ka siis naljakad?
 
VA 11. oktoober 2015, kl 19.06
:) Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> VA, ma ju kirjutasin, et kannan õiges suuruses ja
> mugavaid riideid. Mingi särk ei vaju ka peapeal se
> istes kaenla alla:)
> Kenasti hoiab end keha ümber.

Siis on ilmselt tegemist juba elastik/liibuva topiga vms. Ma mõtlesin T-särgi all sellist üldlevinud mitteliibuvat, unisex stiilis, mida enamus kannab igal pool.
 
:=) 14. oktoober 2015, kl 15.01
ei, baleriinid ja ujujad ei ole trikooga naljakad, aga vot aeroobikas oleks.
 
VA 17. oktoober 2015, kl 02.51
:=) Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> ei, baleriinid ja ujujad ei ole trikooga naljakad,
> aga vot aeroobikas oleks.

Seega lihtsalt platseeboefekt. Ehk siis olenevalt sellest, kuidas on seni (viimasel ajal) harjutud nägema ja ette kujutama. Olenemata asja praktilisusest.
 
to VA 18. oktoober 2015, kl 01.54
No see ei saa ju üllatusena tulla, et püksid+särk on sama mugavad/praktilised kui trikoo. Ja tõesti, kuna trikooga (ilma püksteta) eriti kedagi trennides näha pole, siis jah, inimesed pisut imestaks. Aga kui tahad, siis miks mitte - ega keegi sind ära ei aja ja kindlasti ka midagi halvustavat ei ütle. Käi vabalt, kui meeldib, pahaks küll ei panda. Täitsa oma asi.
 
:) 18. oktoober 2015, kl 02.03
Mida tahad sa öelda lausega "Seega lihtsalt platseeboefekt", jääb täiesti arusaamatuks. Kui üldse selliseid mõisteid saaks siin kasutada, siis pigem notseeboefekt...
 
VA 21. oktoober 2015, kl 06.45
to VA Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> No see ei saa ju üllatusena tulla, et püksid+särk
> on sama mugavad/praktilised kui trikoo.

Kui see kindlalt nii oleks, siis võiksid ju ka võimlejad võimelda särgi ja pükstega. Ometi on nad enamasti ikka trikooga. Mida profim tase, seda rohkem ja üleüldisemalt veel. Sellel peab ikkagi olema praktiline põhjus, sest tippsaavutuste nimel kohe kindlasti ei jäeta kasutamata võimalust valida kõige praktilisem riietus.
 
:) 22. oktoober 2015, kl 13.06
Võimlejad ei tee ka alati trenni trikoos, aga võistlustel-esinemistel on ju oluline, et iga kehaliigutus oleks täpselt näha nii publikule kui kohtunikele. Nii et praktilisuse rõhk on natuke teises kohas.
Ja nende liigutuste kiiruse ja ulatuse juures tõepoolest võib t-särk kõikjale nihkuda. Head püksid ei liigu kuskile.
Aga sina räägid ju tavatrennist, mida teed ainult endale. Ja ka seal ei pea ju 3 numbrit suuremas särgis olema, mis seljas lotendaks ja ülepea ära kukuks, kui tagurpidi viskad.

Aga nagu juba kirjutatud - ega sind trennist ära ei aeta, kui sulle trikoo meeldib, pole ju mõtet vaielda.
 
Katzz 29. oktoober 2015, kl 17.26
> Sellest läks mõte võimlemistrikoole - ühes tükis, püsib seljas, ei tiri jalgade painutamisel-venitamisel.

Olen ammune trikoo kandja. On tõesti väga mugav. Jalgade painutamisel ei tiri jah, küll aga vahel harva tirib ülevalt. (Mõnele muidugi selline tunne meeldib.)

>ma ei mõtle üldsegi seda tolleaegset stringtrikood koos läikivate neoonretuusidega,

Trikoo + retuuside puhul on rõhk on pigem retuusidel. (Minu arvamus. Ise kandsin lihtsalt trikood ja väga õhukesi retuuse, mis rohkem nagu sukapüksid.) Kui (paksemaid) retuuse on vaja, aitab trikoo neil paremini jalas püsida. Ja selliste retuuside peal on kõige mugavam just stringtrikoo. Mul on endal veel vanast ajast üks selline. Aga nüüd teised ajad ja trennis käin lihtsalt põlvini liibukatega. Õnneks pole erilisi venitusi ja spagaate vaja teha ja saan hakkama ilma trikootagi, ehkki trikood kannaksin meelsasti kui ma saalis ainus poleks. Mõjud mitte niivõrd valge varesena kui odava, ennast eksponeeriva naisena.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!