Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Sport
Põhja kõrvemaal head suusaolud veel.
 
Suusataja 17. märts 2016, kl 09.23
Aegviidu -Jäneda -Valgehobuse mäe vahel ootavad teid head suusaolud sees ka väga korralik klassika jälg ,väga ilus loodus ,soovitan soojalt seal suusatada .Ise käisin eile ja lähen veel ,võin kaasa võtta naisterahva kes suudab suusatada vähemasti 20 km .Sõidu stiil pole oluline sobib klassika kui ka vaba .Olen 38 a mees
 
u 22. märts 2016, kl 11.13
täna, 5 päeva hiljemgi veel, toredad suusaolud: loodepoolses Põhja-Eestis. praegu on nii, et uisku võib lasta vabalt igal pool üle põldude, lumi on kõva ja libe pealegi.
 
u 23. märts 2016, kl 21.10
ja mitu kilomeetrit siis suusatajal sel talvel kogunenud on?
 
suusataja 23. märts 2016, kl 22.21
ei tea kes neid lugenud on ,aga arvan et piisavalt ja palju endal :)
 
u 27. märts 2016, kl 20.29
no 100 on kindlalt täis, vbl isegi 120-125.
teist nii head suusatalve ei mäletagi. kuna pean rajad kõik ise tegema, siis see, kui eriti ei saja, on mulle teretulnud, s.t ei pea aega ja jõudu "musta töö" peale raiskama. tänavu talvel just nii oligi: jaanuaris kaks püsiva ilmaga nädalat ja siis kogu märts, mil sain sissetallatud rada sõita. sula mind ei sega, oleks vaid paras kiht lund.
tänagi veel käisin suusatamas.
 
suusataja 28. märts 2016, kl 00.06
Tore mina käisin ka ,ma arvan et olen sõitnud 400-500 km kanti ,headel aastatel on tulnud 2000km aga sellest on juba palju möödas,kas teie kandis siis tehtud suusaraadu lähedal pole?
 
u 28. märts 2016, kl 12.02
lähim "tehtud" rada peaks olema autoga minnes 10 min kaugusel, aga pole selle pealegi tulnud, et kodukandis suusatamiseks peab naftat põletama. siiski, mingi vagatseja ma pole, mõne nädalalõpu olen veetnud ka ühes kodumaises suusakeskuses kodunt kaugemal. huvitav, mis ajani seal radasid korras hoitakse? nüüd enam vaevalt, mina aga siin omal käel saan ikka veel hommikuti hangest alla lasta. leian jälle metsaserva, kuhu lõunapäike ei paista ja kus lumi visalt püsib. oma maja juures... tahan ka 400-500 km täis saada:) maratonist kahjuks unistada ei maksa, "võõrad" laskumised ei õnnestu.
 
Muti 28. märts 2016, kl 12.38
Selle jutu peale vaatasin huvi pärast oma suusakm-d üle.
Sain 578 km klassikat ja 163 km uisku.
Jama ikka, kui lund piisavalt ei ole. Nendel pisikestel kunstlumeringidel ka ei viitsi tiirutada.
Tundub, et sel hooajal on suusatamisega kõik.
 
suusataja 29. märts 2016, kl 08.34
Aegviidus saab sõita küll veel,seal lund metsavahel korralikult ,ka on mõningaid vähe jäiseid lõike ,üksikud kohad kus hakkab maapind paistma ,aga 90 % veel korralik lumi ,olukord muutub muidugi iga päevaga kehvemaks.
 
suusataja 29. märts 2016, kl 08.39
Tule kaasa Muti ,kui soovid veel suusatada:)
 
u 29. märts 2016, kl 21.39
no nii, ja mitu kilomeetrit peab siis "põhjaks" all olema, kui tahad maratonile minna? kus ja millised on lühemad (naiste!) maratonid?
 
suusataja 29. märts 2016, kl 22.01
ma ei tea ma pole maratonidel käinud? kas on soov minna ?
 
u 30. märts 2016, kl 08.45
nii kõva mees ja polegi käinud?
ise nn karjainimene pole, aga teatud juhtudel siiski vaimustun rahvakogunemistest nagu laulupeod ja rattamatkad. see-eest need kevad/sügisjooksud jm linnatänavatel tunduvad tobedad.
suusamaraton on aga mu meelest eriline! tahaks proovida, kas võhma jätkub, aga võõras kohas kardan tundmatuid laskumisi.
 
Laulupidu 30. märts 2016, kl 11.34
Tartu suusamaraton on tõepoolest "laulupidu" - judinad jooksevad üle keha, kui stardipauk kõlab ja tunnusmeloodia üle staadioni kaikub. Just selle maratoni pärast olen igal sügisel hakanud tõsisemalt treenima - kui lund pole,siis kasvõi kepikõnniga. Hea aeroobse treenitusega on võimalik ka väheste suusakilomeetritega maratoni starti minna. Vähim oli ühel aastal mingi 60km.
Naiste jaoks on ideaalne Tartu maratoni lühem variant - 31km, sest tõsisemaid tõuse seal pole...aina allamäge. Ei noh...laskumisteks neid küll nimetada ei saa, mida kartma peaks:).
Ja rattahooaeg aitab mingil määral hoida aeroobset sportlikku taset:).
 
suusataja 30. märts 2016, kl 20.59
Eestis sõidetakse maratoni sarja nimega estoloppet,kolm etappi klassikas ,kolm etappi vabas tehnikas .pikk maa umbes 40 km kanti ,pool maratonid 20 km.Alutaguse maraton neist kõige tasasema maaga.enamusel ikka laskumised aga pole midagi hullu,pead siid tulema harjutama laskumisi minuga:)
 
u 31. märts 2016, kl 11.51
eile lahistas vihma, nii et täna siin pillid kotti e suusad nurka. tegelikult üks neist on juba päris omadega läbi... loodan vaikselt, et kui jõuluvana vähedegi olemas on, toob ehk uued. hakkan talve ootama:) sest Laulupeo eilsest postitusest sain lõpliku laksu ära, tahan tõesti seda 31km "allamäge-maratoni" proovida.
suusataja,
kui näed järgmisel hooajal Jäneda-Valgehobuse-Aegviidu kandis üht väikest paksukest mäest tagurpidi alla veeremas, siis minap´ see olengi. kindlasti ulatad abikäe. ole terve!
 
Muti 01. aprill 2016, kl 10.32
to suusataja:
Estoloppet :) Ma polnud kunagi sõitnud (v.a. Tartu maraton). Läksin Viru maratonile. Kui need lõputõusud algasid, siis mõtlesin, et annan otsad. Need ei tahtnudki lõppeda. Rajal arvasin juba, et ei saagi alla kolme tunni seda 42 km sõidetud. Läks siiski õnneks.
Alutaguse ka nii väga lust ja lillepidu ei olnud. Neid tõususid, kus tuli kääri ülesse marssida, ikka oli omajagu. Üks tõus oli üsna sein - tõus oli nii järsk, et laskumiselt otse tõusule minnes oleks pea-aegu käpuli käinud. Minu ees sõitnud meesterahvas sõitiski end hunnikusse.
Alla 3h ei saanudki.
Ei teagi, kas teisi estoloppeti sarja maratone tahangi enam sõita. Üsna karmid teised. Kui need lõputõusud väljas oleksid, siis veel.
Aga aitab suusatamisest. Tõmbasin suuskadele suveparafiini juba alla ära.
 
suusataja 01. aprill 2016, kl 16.48
Jah Viru maratonil on lõppu osa raske ,eriti see üks .Alutagusel nagu ei mäleta aga pole ka ammu sõitnud siis kui sõitsin siis mulle meeldis igaljuhul,ega sa Tamsaluga segi ei aja seal olid minu teada rasked tõusud õigemini suht kurvilised laskumised ja Haanjas on üks puhta sein .Arvan et enda viimase sõidu teen kas aegviidus või Valgehobusemäel,ilmselt valgehobusemäel see viimastel aastatel jubanii välja kujunenud.Ja kui u metsas näen siis kindlasti aitan ja Muti mis edasi saab kas rattas,ruluisud või suusad .
 
Muti 06. aprill 2016, kl 12.14
Edasi on põhiliselt jooks ja rullsuusk (seda viimast kuskil poolest maist - üle ka ei tasu selle suusatamisega pingutada).
Ratas minu jaoks liiga igav. Eks aeroobse trenni suhtes peab natuke sõitma. Ja enne planeeritud rattamatka peaks ka natuke rohkem sõitma, et tagumik selle 100+ km päevas üle elaks.
 
suusataja 06. aprill 2016, kl 22.21
Nii rattaga jah üksi vähe igav sõita ,aga mulle meeldib ikka sellegi poolest niisama sõita mitte trenni mõttes ka trenni võib teha.
 
uu 13. veebruar 2017, kl 20.45
kuidas suusatajatel siis sel talvel on läinud?
 
suusataja 18. veebruar 2017, kl 22.52
Vaatan ja imestan minu vana teema ,hästi on läinud ,saab enamuses nühkida kunstlumel
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!