Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Sport
ei teagi kas tervisemure või sporditeemaga haakuv
 
reili 03. mai 2016, kl 15.55
mure selline, et lihased üle terve keha väga nõrgad. vanus pole suur 50+ kuid nii on juhtunud et sünnist kuni keskeani olin suht tõbine ja ei tohtinud trenni teha, isegi kehalisest kasvatusest olin suurelt jaolt vabastatud ning edasi on istuv eluviis aina soodustanud nõrkasid lihaseid. oma osa on kindlasti ka ülekaalul ja kõrgel vererõhul. rõhurohtu võtan, aga saan aru, et kindlasti on vaja juurde teha ka mingit muud liigutamist. kepikõnd ei sobi, liiga intensiivne. võimlemine ei sobi, ajab pea ringi käima. ise tahaks väga väga rattaga sõita, aga olen sellega vist üle pingutanud. vahest kui sõidan siis pool tundi on piir, üle selle ei jaksa ja siis ratta pealt maha tulles jalad täitsa värisevad all. küsin targemate käest, kas peaks hakkama järk järgult rattaga sõitma, kuid sealjuures näiteks iga päev. et iga päev mingi 10 minutit ja siis pikendada paari nädala pärast 20 minutitni ... või mis oleks NORMAALNE? ma ei kujuta hästi ette, mitu ringi ümber maja saaksin selle 10 minutiga, aga kuna kaugemale minnes on oht et ma enam ei jaksa tagasi sõita või teen endale vererõhu poolest liiga, siis mis oleks alustuseks normaalne ? ja kui kaua seda peaks tegema? enesetunde järgi ei ole hea arvestada, sest vahest on peale 5 minutit sõitu palju hullem olla kui peale pooletunnist. pealegi oskan enesetunde endal ise ka halvemaks mõelda. aga tunnen ja tahan rattaga sõita. väga.ja veel. mul on mingi käikudega ratas, vist 7 käiku. millise käiguga oleks kõige kergem koormuse poolest sõita? see kus pedaalid keerlevad hästi kergelt,siis peab jube kiiresti sõtkuma et üldse püsti ratas seisaks, natuke raskema käiguga aga on koormus jälle suurem .... palun abi!
 
tre 10. mai 2016, kl 11.57
Kui kepikõnd on liiga intensiivne?! siis käi rahulikumalt või lihtsalt kõnni.

Võimle ikka-kasvõi natuke-lihased jäävad nõrgaks sellest et sa neid ei kasuta-mida vanemaks saad seda kiiremini see protsess edaspidi toimuma hakkab.

Ratta kõik käigud on kasutamiseks, mida valitakse vastavalt oludele ja enesetundele. Jalad võiksid minutis teha umbes 80-90 täispööret-st tõepoolest tuleks kasutada pigem kergemaid käike. Raskemate käikudega punnitamine väsitab lihaseid kiiremini. Kui kõigest pooletunnise sõidu järel jalad juba värisevad on koormus olnud liiga tugev.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!