Eestlased välismaal
Eestlased Sveitsis?
m31 07. september 2011, kl 18.59 |
m31 07. september 2011, kl 19.03 |
ei ole ja ei soovita 12. september 2011, kl 16.45 |
m31 12. september 2011, kl 17.57 |
ei ole ja ei soovita Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> ülimalt raske korteriturg. Enne kui pakutava palga
> numbri üle rõõmustad, uuri kindlasti välja kui mit
> u tonni tuleb üüriks välja käia
Tõsi, siia riiki ei saa tulle kaks kätt taskus lihtsalt mütsiga lööma ja õnne otsima, selles on sul õigus. Selle riigi kohta pead ikka suure eeltöö ära tegema (seadused, maksud, elamine, kui suurt palka pead küsima jms) enne kui siia tulla soovitan.
Muidugi on elu siin kallis, aga arvestama peab samuti sellega, et siin on ka palganumbrid teistsugused. Nii et kui ise oled tubli ja hakkaja, ei ole siin Sveitsis elada keeruline ega raske.
Kuna mul see kõik selja taga ja ka juba natuke sisse elatud, tekkis lihtsalt huvi Sveitsis elavate kaasmaalastega suhelda ning kogemusi vahetada.
Parimat kõigile!
> ülimalt raske korteriturg. Enne kui pakutava palga
> numbri üle rõõmustad, uuri kindlasti välja kui mit
> u tonni tuleb üüriks välja käia
Tõsi, siia riiki ei saa tulle kaks kätt taskus lihtsalt mütsiga lööma ja õnne otsima, selles on sul õigus. Selle riigi kohta pead ikka suure eeltöö ära tegema (seadused, maksud, elamine, kui suurt palka pead küsima jms) enne kui siia tulla soovitan.
Muidugi on elu siin kallis, aga arvestama peab samuti sellega, et siin on ka palganumbrid teistsugused. Nii et kui ise oled tubli ja hakkaja, ei ole siin Sveitsis elada keeruline ega raske.
Kuna mul see kõik selja taga ja ka juba natuke sisse elatud, tekkis lihtsalt huvi Sveitsis elavate kaasmaalastega suhelda ning kogemusi vahetada.
Parimat kõigile!
lissy 17. september 2011, kl 18.47 |
šveitsis 17. september 2011, kl 20.53 |
Oleme perega juba 3,5aastat siin elanud. Korteri eest (5,5toaline) maksame 2500 CHF-kuus. Süüa käime ostmas Saksas, seal hinnad odavamad isegi kui Eestis. Kodumaad külastame korra aastas suvel. Üldiselt oleme rahul, kuigi siin on nii palju reegleid, et paneb mõnikord pea huugama. Igasugused ettekirjutused: millal võib pesu pesta ja kuhu batuut paigutada ja millal peab kõik hiirvaikne olema(kõige naljakam reegel - suurlinna korterites on, et mehed peavad öösel istudes pissima ja vett WC tõmmata ei tohi) jne. jne. jne.
Keel on siin ka muidugi paras pähkel - täiesti ekslik on arvata, et saksa keelega on võimalik siin sõprussuhteid luua.
Elame AG-s.
Keel on siin ka muidugi paras pähkel - täiesti ekslik on arvata, et saksa keelega on võimalik siin sõprussuhteid luua.
Elame AG-s.
mk 18. september 2011, kl 22.47 |
ei saa märkimata jätta 19. september 2011, kl 09.31 |
Km 19. september 2011, kl 18.26 |
m31 20. september 2011, kl 11.45 |
Angelika 17. oktoober 2011, kl 14.53 |
m31 17. oktoober 2011, kl 18.06 |
Priit 06. november 2011, kl 19.16 |
m31 07. november 2011, kl 19.41 |
Meg 08. november 2011, kl 00.19 |
??? 08. november 2011, kl 11.29 |
m31 08. november 2011, kl 12.36 |
??? Kirjutas:
> Elan ja töötan ka Sveitsis. Kahjuks pean ütlema, e
> t ei tunne erinevalt teist küll mingit vajadust-pu
> udust teiste eestlastega suhtlemisest. Miks?? No e
> i tea-lihtsalt, mul toredad sõbrad sveitslaste sea
> st ja tegemist väga palju, et isegi uneaega jääb p
> uudu.
Usun... aga siinkohal küsiks kaua sa juba Sveitsis elanud oled... on sul pere või elad sa siin üksi? Need väikesed kuid olulised asjad mängivad kindlasti suurt rolli, kas soovid kellegiga suhelda eestlastest voi mitte. Samas... eestikeelses foorumis sa oled ja ka kommenteerid antud teemat :P
> Elan ja töötan ka Sveitsis. Kahjuks pean ütlema, e
> t ei tunne erinevalt teist küll mingit vajadust-pu
> udust teiste eestlastega suhtlemisest. Miks?? No e
> i tea-lihtsalt, mul toredad sõbrad sveitslaste sea
> st ja tegemist väga palju, et isegi uneaega jääb p
> uudu.
Usun... aga siinkohal küsiks kaua sa juba Sveitsis elanud oled... on sul pere või elad sa siin üksi? Need väikesed kuid olulised asjad mängivad kindlasti suurt rolli, kas soovid kellegiga suhelda eestlastest voi mitte. Samas... eestikeelses foorumis sa oled ja ka kommenteerid antud teemat :P
Mari 24. november 2011, kl 23.15 |
Meg 26. november 2011, kl 12.44 |
m31 26. november 2011, kl 15.44 |
Meg 26. november 2011, kl 16.05 |
Mari 26. november 2011, kl 19.48 |
Meg 27. november 2011, kl 00.15 |
cibon 03. veebruar 2012, kl 14.41 |
kati 06. veebruar 2012, kl 17.07 |
mumm 07. veebruar 2012, kl 14.19 |
Mina elan genfis 08. veebruar 2012, kl 13.15 |
Tere!
Olen elanud juba pea aasta, korteri ^^rin piiri peal prantsusmaaga, toitu ostan samuti prantsusmaal. Elu on genfis kallis, ja korteri eest tuleb kindasti vaga palju maksta. Genfis saab hakkama prantsuse keelega.
T66d ka niisama kergesti ei leia.Endlg suur puudus eesti keelest. Nii et kui kellegi huvi s6bruneda; kohvi juua, kogemusi vahetada, kirjutage meilile. Igasugune suhtlus on v*ga oodatud(=
Olen elanud juba pea aasta, korteri ^^rin piiri peal prantsusmaaga, toitu ostan samuti prantsusmaal. Elu on genfis kallis, ja korteri eest tuleb kindasti vaga palju maksta. Genfis saab hakkama prantsuse keelega.
T66d ka niisama kergesti ei leia.Endlg suur puudus eesti keelest. Nii et kui kellegi huvi s6bruneda; kohvi juua, kogemusi vahetada, kirjutage meilile. Igasugune suhtlus on v*ga oodatud(=
SofiaNo aga kohtume siis 08. veebruar 2012, kl 13.16 |
Lisa postitus