Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Eestlased välismaal
Ravikindlustus Euroopa Liidus (Hispaanias)
 
Merilin 15. august 2011, kl 15.35
Sõidan lähiajal Hispaanasse pikaks ajaks keelt õppima. Plaanis ka millalgi tööd otsima hakata. Kuna mul haigekassa ravikindlustus puudub (Eestis viimasel ajal tööl ei käinud), siis kas ma peaksin Eestis eelnevalt reisi- ja ravikindlustuse sõlmima kuskil kindlustusfirmas või saab end kohapeal töötuks registreerida ja ka tasuta ravikindlustuse?
 
rohutirts 15. august 2011, kl 16.55
kui tahad seigelda, siis maksa selle eest. Vali sobiv eraravikindlustuse pakett. Miks peavad Eesti või Hispaania riigi maksumaksjad sulle lilletamist võimaldama?
 
teemaalgataja 15. august 2011, kl 21.37
Miks siis nii karmilt. Kõikidel Euroopa Liidu riikide inimestel on võrdsed õigused ju, vahet pole kus riigis elada. Kui ma end Eestis saan töötuks registreerida ja seeläbi ravikindlustuse, miks siis mitte Hispaanias? Ja ma ei lähe lilletama. Kõigepealt õpin keele selgeks, siis lähen tööle ja võimalik, et jään Hispaaniasse päriseks elama.
 
puertoriikolane 16. august 2011, kl 15.55
noh, tuleb näiteks puertoriikolane,venelane või lätlane Eestisse. Hakkab keelt õppima, siis läheb võib-olla tööle (kui hästi läheb siis mitte mustalt) ja jääbki ehk Eestisse. Küll me rõõmustame, kui saame talle töötukindlustust maksta ja tasuta arstiabi osutada, eks?
 
puna 16. august 2011, kl 18.05
ma ei tea kuidas hispaanias, aga hollandis saab ennast t88tuks registreerida alles siis kui sul siin riigis 4 aastat t88tatud on. ehk ennem peab ikka makse maksma ja siis saad v6ibolla midagi tagasi
 
Hispaaniast 16. august 2011, kl 18.49
teemaalgatajale
1. tatipritse ära pane tähele, milleks nendega vaielda?
2. kahjuks ei oska konkreetselt aidata, sest ei ole juba pikki aastaid riiklike süsteeme- toetusi- arstiabi kasutanud ei Eestis ega Hispaanias, aga ma soovitaks sul uurida mõnda hispaania expati lehekülge või küsi vastavast foorumist, nt http://www.spainexpat.com/ või pane aga googlisse spain ja expat ja otsi.
 
prits 17. august 2011, kl 13.01
just, ära vaidle. Tarkpea Hispaaniast annab ju lingi mis ütleb hoopis midagi muud icc:
The Spanish Social Security system provides a number of benefits for those who pay into it.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!